ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

SDA traži ponavljanje izbora u Travniku, HDZ da se pobjednikom proglasi njihov kandidat

Go down

SDA traži ponavljanje izbora u Travniku, HDZ da se pobjednikom proglasi njihov kandidat Empty SDA traži ponavljanje izbora u Travniku, HDZ da se pobjednikom proglasi njihov kandidat

Post by Hektorović on 17/11/2020, 13:31

Izbori za načelnika Travnika imali su paradoksalan epilog, u toku izbornog dana preminuo je kandidat SDA Mirsad Peco koji je na kraju zabilježio i najveći broj glasova.
Ovakav razvoj događaja doveo je do brojnih nedoumica, a zvaničnici Centralne izborne komisije najavili su da će tražiti i mišljenje međunarodnih institucija i eksperata. 

Preovladava mišljenje da se izbori trebaju ponoviti, a taj stav mogli smo čuti i od predsjednika SDA Bakira Izetbegovića. 

"U Travniku je pobijedio naš kandidat koji je nažalost preselio na bolji svijet i mislim da će se ti izbori ponoviti", rakao je u svom obraćanju u toku izborne noći Izetbegović.

Predstavnici HDZ-a smatraju da pobjeda treba otići njihovom kandidatu Goranu Pejakoviću koji je osvojio više od 6.500 glasova i bio drugi, odmah iza preminulog Pece. Taj stav jučer je iznio i predsjednik HDZ-a Dragan Čović. 

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara je, kako prenose mediji, istaknuo kako nema uporišta u zakonu da se ponove izbori u Travniku.

"Sljedeći kandidat po broju glasova je novoizabrani načelnik. Nijednog uporišta u zakonu nema da se izbori u Travniku ponove, to je samo želja SDA. Ne mora načelnik općine biti iz SDA, to nigdje u zakonu ne piše i to je samo želja članova SDA. Isto tako je u slučaju da umre izabrani vijećnik, popopunva ga sljedeći po broju glasova", kazao je Čavara.

Hektorović
Hektorović

Posts : 17802
2018-04-10


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum