ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

moja omiljena tema a nije crkva

Go down

moja omiljena tema a nije crkva Empty moja omiljena tema a nije crkva

Post by debotoijusto 19/10/2020, 21:36

ŠIBENSKO državno odvjetništvo optužilo je 71-godišnjaka da se na prevaru pokušao domoći statusa hrvatskog branitelja što je otkriveno zahvaljujući provjeri njegove krivotvorene dokumentacije.
Optuženi muškarac je lani u lipnju u Vodicama i Zagrebu, nadležnom Ministarstvu poštom uputio zahtjeve za priznanje statusa branitelja iz Domovinskog rata i ostvarivanja prava iz Zakona o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji za sebe i za svoju suprugu.
No, uz zahtjeve je, u svrhu dokaza sudjelovanja u Domovinskom ratu i obrani Republike Hrvatske, priložio raznu dokumentaciju znajući da su u njoj navedeni neistiniti podaci, izvijestilo je Tužiteljstvo koje optuženika sumnjiči za krivotvorenje isprave.

Na teret mu pritom stavljaju da je priložio dokumentaciju koju nisu izdala tijela naznačena kao izdatnici te da je nisu potpisale i ovjerile osobe i ustanove naznačene kao potpisnici, što je otkriveno obradom tih zahtjeva i provjerama vjerodostojnosti dokumentacije u Ministarstvu, kažu u Tužiteljstvu.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/uhvacen-lazni-branitelj-htio-si-srediti-mirovinu-laznom-dokumentacijom/2223126.aspx
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 27431
2014-04-12


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum