ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

U dalmatinskom gradiću zaraženih je deset puta više od državnog prosjeka

Go down

U dalmatinskom gradiću zaraženih je deset puta više od državnog prosjeka Empty U dalmatinskom gradiću zaraženih je deset puta više od državnog prosjeka

Post by mutava baštarda on 15/10/2020, 21:43

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/u-dalmatinskom-gradicu-zarazenih-je-deset-puta-vise-od-drzavnog-prosjeka-znamo-i-razlog-15025239

[size=49]U Sinju je, ponovimo, u otorak bilo 13 novooboljelih od COVID-a 19. Kako je Sinj po posljednjem popisu imao 24.826 stanovnika ispada da je toga dana imao jednog novoboljelog na 1.910 stanovnika. Istoga dana u županiji je bilo 66 novoboljelih ili jedan novooboljeli na 6.891 stanovnika, a u Hrvatskoj 372 novooboljela ili jedan novooboljeli na 11.519 stanovnika.[/size]
[size=49]Da je broj novooboljelih od koronavirusa u Splitsko-dalmatinskoj županiji i Hrvatskoj u utorak bio proporcionalan broju novooboljelih u Sinju imali bismo 238 novooboljelih u županiji i 2.243 u Hrvatskoj. Da je pak broj novoboljelih u Sinju bio proporcionalan novooboljelima u Hrvatskoj ili županiji u alkarskom gradu imali bi tek 2,15 odnosno 3,6 novooboljelih. Na te brojke teško se može ostati ravnodušan. [/size]


Last edited by mutava baštarda on 15/10/2020, 21:45; edited 1 time in total

_________________
"E moj Šunje. Ko od stra umire, na grobu mu prde"
mutava baštarda
mutava baštarda

Posts : 13592
2015-09-14


Back to top Go down

U dalmatinskom gradiću zaraženih je deset puta više od državnog prosjeka Empty Re: U dalmatinskom gradiću zaraženih je deset puta više od državnog prosjeka

Post by mutava baštarda on 15/10/2020, 21:43

"... Najjači su mi ovi šta sad plaču jer je ograničilo rad njihovim omiljenim wine&dineovima, lounge barovima, finger-food restAČima, sushi&shrimpovima, yoga centrima, fitnessima, crossfitevima i ostalim čudima zapada.


Zanimljivo kako ništa nisu naučili od Imoćana, Drnišana i Sinjana jer naše gostjon'ce i zogovi za balote uredno operiraju, a ima i razlog zašto.
Prva stvar, vlaj Mate može imat temperaturu veću od broja cipela, kašljat toliko jako da ga čuju s druge strane granice i iz pluća izbacivat mješavinu mazuta i kaučuka - ali taj ti u doktora neće.
Pravi vlaj bi i sidu prileža u tri dana, a di neće ovaj neki kovid. A ako Matu kojim slučajem baš ono obori da ne može do 10 ujutro posjeći hektar državne šume (tj. prije nego se lugar vrati s kave na posao), tek tada će ga zabrinuta rodbina odvuć do grada u dotura.
Kad su ga već na silu dovukli tamo i ustanovili da ima kovid, nema šanse da pravi vlaj Mate utopi ekipu.
Zna on dobro da će ga dežurni "pedijemiolog" pitat dva pitanja:
1. Di si bija zadnjih pet dana?
2. S kim si bija zadnjih pet dana?


"NISAM BIJA NIGDI I NISAM BIJA SU NIKIM" - lakonski će kratko odgovorit vlaj, znajući da ne smije ispast papak i utopit cilu ekipu iz gost'jone i sa balota, jerbo kakva bi sramota bila da Capak zbog njega zatvori jedina dva mista seoske razbibrige.
Ima i još jedan razlog, fala Bogu - uredno je Mate ženi svaki dan govorija da iza posla ide otuć faturetu ili nalit rodijaku Stipi zero zida i ploču za garažu, a u biti su rodijak Stipe i on svaki dan nalivali glavu i ostavljali dnevnicu na kartama i balotama.
I baš zbog toga čitate dnevne izvještaje koji glase otprilike ovako - Runovići jedan zaražen, Grubine jedan, Košute jedan, Zmijavci jedan, Hrvace jedan...
Nijedan brajo nije cinka di je bija ni s kim je bija, pa onaj jadni "pedijemiolog" nema koga ni testirat niti išta zatvarat.


A šta rade fina splitska gospoda? Malo se dama zakašljuca i ima temperaturu 37.1 pa se odma ide testirat. Normalno, ispadne da je pozitivna iako joj praktički nije ništa, ali zna ona zašto je došla.
Uljudna doktorica epidemiologije pita gospođu s kim je sve bila, a ova nabroji sve žive koje ima na fejsu posebno naglašavajući imena profesora, doktora, direktora gradskih firmi, voditeljica s radija i tako dalje - čisto da se pohvali kakve ona sve face u ovom gradu poznaje.
Pravi cirkus zapravo nastaje kad je epidemiologinja pita DI JE sve bila.
Asti cirkusa, naša sredovječna pokondirena tikva je dočekala svojih pet minuta slave. "Sushi bar, wine&dine&swine, lounge-slow food, soup-bar, cocktail club, sat Yoge, crossfit, fitness i tako dalje", nabraja gospođa sva ta fensi imena puna ponosa i sreće jer će konačno i u službenom dokumentu, na kojem je udaren državni pečat, pisat di je sve ona bila i s kakvom kremom se druži.


I na kraju, kad vam epidemiolozi sve živo pozatvaraju, čudom ćete se čudit kako je došlo do toga i krivit jadnog Capaka.
Mi ćemo, s druge strane, udarat po gemištu u seoskoj gostioni i bacit na balote s okladom u janjca. Moji večerašnji favoriti su Mate i Stipe, kažu da je kovid ka doping, a računaju da će im i suparnici zero popustit jer su junački otrpili ispitivanje dektive, tj. dotura pedijemijologa.


P.S. - Ne cinkavajte doturima di su Mate i Stipe.
Tko izda.. "

_________________
"E moj Šunje. Ko od stra umire, na grobu mu prde"
mutava baštarda
mutava baštarda

Posts : 13592
2015-09-14


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum