ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aljoša Čampara (ministar unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine) isključen iz SDA

Go down

Aljoša Čampara (ministar unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine) isključen iz SDA Empty Aljoša Čampara (ministar unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine) isključen iz SDA

Post by Hektorović on 10/9/2020, 21:42

SARAJEVO - Jasmin Terović, predsjednik Opšinskog odbora SDA Centar Sarajevo potvrdio je da je na današnjoj sjednici donesena odluka da se Aljoša Čampara, donedavni član Predsjedništva ove stranke, briše iz evidencije članova SDA, javljaju federalni mediji.

"Nakon što je u javnost izašla informacija da je član Općinske organizacije Centar Aljoša Čampara potpisao zahtjev za smjenu Vlade, hitno je održana sjednica Općinskog odbora gdje je jednoglasno donesena odluka o isključenju iz Općinske organizacije, odnosno iz SDA zbog kršenja odredbi statuta, zbog nanošenja štete SDA. Odluka je donesena jednoglasno", pojasnio je Terović za Avaz.
Čampara je danas potpisao zahtjev za zakazivanje sjednice na kojoj će se glasati o smjenu aktuelne Vlade Kantona Sarajevo.
Čampara koji je bivši visokopozicionirani član SDA i aktuelni poslanik u Skupštini KS i ministar unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine podnio je u septembru ostavku u Predsjedništvu SDA nezadovoljan unutrašnjim odnosima i stranačkom politikom.
Hektorović
Hektorović

Posts : 17218
2018-04-10


Back to top Go down

Aljoša Čampara (ministar unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine) isključen iz SDA Empty Re: Aljoša Čampara (ministar unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine) isključen iz SDA

Post by Hektorović on 10/9/2020, 21:44

SDA, smrću jednog ministra od COVID-a i sad odlaskom Čampare više nikako ne odgovara sadašnja vlada FBiH.

Bakir da je racionalan dogovorio bi izmjene izbornog zakona i krenuo u stvaranje nove vlade sa HDZ-om.

No politički radikalizam Sarajvske čaršije ne pruža nikakve šanse kompromisima.
Hektorović
Hektorović

Posts : 17218
2018-04-10


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum