ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

pljesak na otvorenoj sceni

Go down

pljesak na otvorenoj sceni Empty pljesak na otvorenoj sceni

Post by debotoijusto on 15/9/2020, 20:06

RODITELJI učenika šestog razreda, koji ne pohađaju vjeronauk, u zagrebačkoj Osnovnoj školi Ivana Meštrovića jutros su, u znak bunta, u međusobnom dogovoru izvukli djecu iz škole tijekom trajanja blok sata vjeronauka. 
Reakcija je to roditelja na to što im djeca moraju prisilno sjediti na vjeronauku koji je danas po rasporedu u toj osnovnoj školi četvrti školski sat, a djeca nakon toga imaju još dva školska sata. 
Majka jednog od učenika objasnila je za Telegram zašto su ona i drugi roditelji danas izvukli djecu s vjeronauka. 
"Sada smo to napravili iz bunta, kao gestu. No nije poanta da mi trošimo svoje radno vrijeme i vodimo djecu van škole, nego da škola zbrine učenike koji ne slušaju vjeronauk”, rekla je Kristina Ercegović, mama jednog od šestaša koji ne pohađa vjeronauk. Dodala je kako su djecu kasnije vratili u školu na peti i šesti sat.

Ercegović je ispričala kako u razredu njenoga sina četvrtina učenika od njih 28 ne ide na vjeronauk i da je ove školske godine pitanje vjeronauka usred rasporeda “riješeno” na stigmatizirajuć i diskriminatoran način. Naime, prvoga dana nastave učenici su od razrednika dobili uputu. “Dobili su usmene upute da oni koji ga ne pohađaju, za vrijeme vjeronauka moraju ostati u razredu i da sjednu u zadnji red i stave slušalice”


Pojašnjava i koje su sve korake roditelji iz razreda dosad poduzeli; predstavnica roditelja prvo se javila razredniku. “On je rekao da se slaže i sve razumije, ali da nažalost ne može ništa i nek se javimo ravnatelju”, prepričava. Sve su proslijedili ravnatelju škole Milivoju Magerlu koji im, kaže Ercegović, još nije poslao nikakav odgovor.
Roditelji su mu, kako kaže ova mama, između ostaloga sugerirali da vjeronauk organizira online. “Ako smo u lockdownu četiri mjeseca imali sve online, zašto ne bi vjeronauk bio online”, pita se Ercegović u iščekivanju odgovora ravnatelja. Rezolutna je u stavu da se ovaj problem mora riješiti. “Mi smo sekularna država, imamo pravo na izbor, uostalom, to je izborni predmet koji jedini, eto, baš mora biti usred rasporeda”, zaključuje. 


https://www.index.hr/vijesti/clanak/roditelji-u-zagrebu-izvukli-iz-razreda-djecu-koja-su-prisilno-sjedila-na-vjeronauku/2214129.aspx
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 21914
2014-04-12


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum