ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

nenad bakić... ZLOKOBNI KLAUNOVI 'KARANTENE'

Go down

nenad bakić... ZLOKOBNI KLAUNOVI 'KARANTENE' Empty nenad bakić... ZLOKOBNI KLAUNOVI 'KARANTENE'

Post by mutava baštarda on 9/9/2020, 23:59

ZLOKOBNI KLAUNOVI 'KARANTENE': Ferguson i Drosten

(Priča koju morate vidjeti)

Neki dan smo vidjeli nevjerojatnu priču kako je šarlatan Pueyo postao glavni ideolog karantene i guru naše, ali i svjetske #struke[/url], štoviše mi smo njegov Čekić i ples usvojili kao službeni model (prema g. Capaku). Klaun Pueyo je prije par dana priznao da je lockdown bila greška.

No, dva ključna čovjeka za 'zatvarenje' Europe su bili Ferguson i Drosten. Ferguson koji je svojim čuvenim 'Imperial College modelom' predvidio 550.000 smrti u UK i preko 2 mil. u SAD ako ne bude lockdowna i mitigacije, te Drosten koji je poplašio Merkel, zbog čijeg, kasnije opovrgnutog rada o 'zaraznosti djece' su zatvorene škole i koji joj je prodao foru o HIT = 1-1/R0 (bijedna razina znanja).

Sjećate se kako samo sa zaprepaštenjem gledali kako Merkel izjavljuje da će se zaraziti 60-70% Nijemaca (uz smrtnosi koje su se tada očekivale, do 1%)? U biti Fergusonov model i Drostenovo očekivanje dođu na isto, naime Ferguson je predvidio zaraživanje oko 80% Britanaca uz smrtnost od 0,9% (!) i to je tih 550.000 smrti.

Njemačka je otišla u lockdown, također i UK, nakon Njemačke i druge zemlje kontinentalne Europe i naravno ni naši nisu imali puno izbora, posebno potaknutim medijskom bukom i direktnim utjecajem naših znanstvenika.

Švedski epidemiolog Tegnell jednom je rekao da na europskom sastanku epidemiologa početkom godine odlučili da 'ako i kad' SARS2 dođe u Europu će postupiti na znanstveni način, danas poznat kao 'švedski model', ali da je sa zaprepaštenjem gledao kako jedna po jedna zemlja usvaja eksperimentalni 'vuhanski' model (koji su nam pak lažno predstavljali kao 'jedino provjereno rješenje').

Drosten je u lipnju promijenio stav i počeo pričati o imunitetu krda, zadržavanju virusa u nosu i adaptaciji virusa koji će s vremenom postati kao prehlada (možda ne vjerujete: pogledajte u komentaru).

Pogledajmo Fergusona. Dakle njegov model je kazao da će biti 'katastrofa' ako se ne primjeni ono što traži. Ako se primjeni ono što traži, bit će svega 20.000 smrti u UK, iako se može dogoditi i 'značajno manje'. 25. ožujka, NAKON implementacije strogih mjera, Ferguson kaže: “Fatalities are probably unlikely to exceed 20,000 with social distancing strategies but it could be substantially lower than that and that’s where real time analysis will be needed.” Umrlo je skoro 40.000 samo u u 4 mjeseca iako su bile implementirane mjere koje je tražio.

U istom trenutku imamo i njegovu 'humanističku' izjavu koja je vjerojatno osporavateljima korone bila inspiracija za tvrdnju da 'ionako umiru samo starci', vjerovali ili ne kaže Ferguson ovo što vidite u naslovu dolje.

Da se vratimo na Imperial College Model, on je predviđao ako se uvedu neke mekše mjere, opet apokalipsa: "We find that that optimal mitigation policies (combining home isolation of suspect cases,home quarantine of those living in the same household as suspect cases, and social distancing of the elderly and others at most risk of severe disease) might reduce peak healthcare demand by 2/3 and deaths by half. However, the resulting mitigated epidemic would still likely result in hundreds of thousands of deaths and health systems (most notably intensive care units) being overwhelmed many times over. For countries able to achieve it, this leaves suppression as the preferred policy option. "

i još naglašava: "Perhaps our most significant conclusion is that mitigation is unlikely to be feasible without emergency surge capacity limits of the UK and US healthcare systems being exceeded many times over. "

Ključni zaključak je: "We therefore conclude that epidemic suppression is the only viable strategy at the current time."

I možda najupečatljivije (za sve zemlje): "However, if intensive NPI
packages aimed at suppression are not maintained, our analysis suggests that transmission will rapidly rebound, potentially producing an epidemic comparable in scale to what would have been seen had no interventions been adopted."

Uz pretpostavke modela (80%, 0,9%) to bi značilo da mi sada u Hrvatskoj idemo ka 32.000 smrti!

Srećom, Švedska i Japan (uz neke druge zemlje) su se oprijedile PROTIV tog modela, za klasični pristup, te iako je Švedska imala velike žrtve (kao i druge slične zemlje), po modelu je trebala imati 10-15 puta veće. Zato nam je Švedska izuzetno važna kao KONTROLNA SKUPINA. S obzirom da su već u travnju spustili R ispod 1, WHO ih je prepoznao kao 'model za budućnost' i malo po malo su većina zemalja u EU i završile u švedskom modelu.

Obožavatelji Fergusona (i lockdowna - jer to je jedino što za njega zapravo radi, kao što vidite gore), kažu 'ali on nije nikad rekao da će biti 550.000 umrlih ako budu neke mjere socialnog distanciranja - nego samo ako se ne poduzme BAŠ NIŠTA i ljudi sami ne počnu se socijalno distancirati'. Drugim riječima kažu da već spontano socijalno distanciranje je dovoljno. Čemu onda lockdown?

_________________
"E moj Šunje. Ko od stra umire, na grobu mu prde"
mutava baštarda
mutava baštarda

Posts : 13150
2015-09-14


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum