ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rusi objavili: Prve doze cjepiva protiv koronavirusa Sputnik V već su dostupne građanima

Go down

Rusi objavili: Prve doze cjepiva protiv koronavirusa Sputnik V već su dostupne građanima Empty Rusi objavili: Prve doze cjepiva protiv koronavirusa Sputnik V već su dostupne građanima

Post by Hektorović on 9/9/2020, 08:09

Rusko ministarstvo zdravstva objavilo je kako je prva serija ruskog cjepiva protiv koronavirusa Sputnik V odobrena za javnu upotrebu te je već dostupna građanima.
Cjepivo koje je prije mjesec dana predstavljeno javnosti, a tek prije nekoliko dana dobilo i službenu potvrdu da je učinkovito, "prošlo je potrebne testove kvalitete" te je "ušlo među građane", stoji u kratkoj objavi Ministarstva zdravstva.
Podsjetimo, prilikom predstavljanja cjepiva bilo je istaknuto kako će prve doze cjepiva biti usmjerene na medicinsko osoblje i najugroženije grupe stanovništa.
Otkako je Rusija objavila da će registrirati i otkad je registrirala prvo cjepivo protiv koronavirusa, znanstvenici diljem svijeta kritiziraju njihove poteze. Naime, Rusija je registrirala cjepivo nakon što je prošlo prve dvije od tri faze kliničkog isptivanja. Treća faza još uvijek se provodi i trebala bi biti gotova za dva do šest mjeseci. Sumnjaju da su ruski znanstvenici zaista proveli sva ispitivanja prema međunarodnim standardima, odnosno da su ga testirali na dovoljnom broju dobrovoljaca.
Unatoč tome, gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin uvjeren je da će masovno cjepljenje protiv koronavirusa u njegovu gradu početi do kraja 2020. ili najkasnije početkom 2021. godine.
https://zimo.dnevnik.hr/clanak/rusi-objavili-prve-doze-cjepiva-protiv-koronavirusa-sputnik-v-vec-su-dostupne-gradjanima---619424.html
Hektorović
Hektorović

Posts : 16562
2018-04-10


Back to top Go down

Rusi objavili: Prve doze cjepiva protiv koronavirusa Sputnik V već su dostupne građanima Empty Re: Rusi objavili: Prve doze cjepiva protiv koronavirusa Sputnik V već su dostupne građanima

Post by pizzon on 9/9/2020, 08:26

neka im je sa srecom
tamo njima
pizzon
pizzon

Posts : 1300
2020-04-21


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum