ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Dodik uputio inicijativu za prebacivanje Ambasade BiH iz Tel Aviva u Jerusalem

Go down

Dodik uputio inicijativu za prebacivanje Ambasade BiH iz Tel Aviva u Jerusalem Empty Dodik uputio inicijativu za prebacivanje Ambasade BiH iz Tel Aviva u Jerusalem

Post by Hektorović on 8/9/2020, 14:27

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas je istakao da je uputio inicijativu za prebacivanje Ambasade BiH iz Tel Aviva u Jerusalem.
Prema poslovniku, bez obzira na to što Džaferović priča da neće staviti na dnevni red, on mora zakazati sjednicu Predsjedništva BiH. Vjerujem da će to uraditi. Vidim da i oni imaju neke inicijative, ja nisam protiv njihovih inicijativa, šta god bile. Treba razgovarati i treba o tome da se odlučuje, a ne da budu tabu teme - rekao je Dodik.
Na pitanje šta očekuje od sutrašnjeg susreta članova Predsjedništva BiH sa specijalnim izaslanikom američkog Stejt departmenta za Balkan i zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD Metjuom Palmerom (Matthew Palmer), Dodik je kazao da Palmera dugo nije bilo i da koliko zna, Palmer dolazi da se upozna o situaciji u BiH.
- Vjerovatno i da slavodobitno obilježi dogovor o Mostaru. Koliko znam da će dan poslije doći u Mostar da priča o izborima. Reći ću mu da mi smatramo kako trebamo dobiti uvjete za fer i poštene izbore u Mostaru i da ranije opstrukcije budu otklonjene. Od izbora u Mostaru zavisi situacija u ovom gradu i kako će se razvijati situacija -  poručio je Dodik.
Hektorović
Hektorović

Posts : 16498
2018-04-10


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum