ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

'Ja idem u Ameriku za četiri dana, turit ću Trumpu u džep'

Go down

 'Ja idem u Ameriku za četiri dana, turit ću Trumpu u džep'  Empty 'Ja idem u Ameriku za četiri dana, turit ću Trumpu u džep'

Post by debotoijusto on 1/8/2020, 16:29

Već petnaestak godina Ljubo Ćesić Rojs je na 'crnoj listi' američkog State Departmenta zbog čega mu je onemogućeno putovanje u SAD, Kanadu i Australiju, a blokirani su mu i neki računi. Naime, na spornoj listi je završio zajedno s generalima Antom Gotovinom i Rahimom Ademijem, čija su imena nakon oslobađajućih presuda u Haagu maknuta, ali Rojsovo je ostalo na listi. Godinama on već nastoji isposlovati micanje svog imena s tog popisa, a sada je dobio i velikog i pomalo neočekivanog saveznika - predsjednika Republike Zorana Milanovića, piše 24 sata.- Milanović me pozitivno iznenadio. Nije bilo vrata na koja ja nisam kucao, to mi je bilo stavljeno na vrat još kad sam bio zastupnik. Predsjednik kluba HDZ-a tada je bio Šeks i kad je to izašlo, ja sam htio postaviti pitanje, ali on mi nije dao da postavim u ime kluba. Ja sam ga tada htio tući. Htio sam ga za kragnu uhvatiti, htio sam ga udaviti - u svom stilu priča Rojs.

Što se razloga zbog kojih je završio na crnoj listi, Rojs kaže da ne zna o čemu se radi. Tvrdi da od 2010. nema tekući račun, nema posla, 'kao da sam terorist'.

- Zamislite. Nitko nije htio ništa. Bio sam dvaput kod Plenkovića, on se, ajde, pokrenuo, rekao je ministrici Pejčinović Burić da vidi što je s time, ona me nazvala i rekla da će me zvati naši iz Washingtona, ali nitko me nije nazvao, priča Rojs.

Za pomoć se obratio i bivšoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović.

- Ja sam se obratio predsjednici i donio joj dokumente o mojoj ulozi u HVO-u. A ona mi je obećala da će dati papirić predsjedniku Trumpu. Ozbiljno, rekla je: 'Ja idem u Ameriku za četiri dana, turit ću Trumpu u džep' - priča razočarani Rojs.

Na kraju se obratio Milanoviću.

- Ja sam to rekao i njemu, a on je odmah prihvatio i rekao svojim ljudima. Iznenadio me, za dva dana su se već raspitivali za mene u ambasadi i rečeno je da se pokrenulo sve. A što se tiče Kolinde, razočarala me strašno. Ja bih se pobio za nju, ali ovo... Da je jedan papirić napisala, a ona ništa. I što bi vi sad rekli? Sinoć mi ministar Grlić Radman šalje poruku da je bio na večeri s veleposlanikom i usput razgovarao o meni. To se tako ne radi, na večeri se pričaju šale, a ne ozbiljne stvari. Ne turaju se papirići. Što se tiče Milanovića, on se postavio kao državnik, a ovo sve dosad je bila lakrdija. Jedino, ajde, moram priznati korektan razgovor s Plenkovićem, ali što ćeš kad je pustio to na tu Pejčinović Burić, kaže Ljubo Ćesić Rojs za 24 sata.


https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/milanovic-se-ponasa-kao-drzavnik-a-kolinda-ni-papiric-trumpu-u-dzep-nije-turila-iako-je-obecala-15011445
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 21679
2014-04-12


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum