Karamatić: Danas u Sarajevu nije drugačije nego u Idlibu, Teheranu, i sličnim sredinama

Go down

Karamatić: Danas u Sarajevu nije drugačije nego u Idlibu, Teheranu, i sličnim sredinama Empty Karamatić: Danas u Sarajevu nije drugačije nego u Idlibu, Teheranu, i sličnim sredinama

Post by Hektorović on 19/5/2020, 18:06

[size=32]Karamatić: Danas u Sarajevu nije drugačije nego u Idlibu, Teheranu, i sličnim sredinama[/size]
Karamatić: Danas u Sarajevu nije drugačije nego u Idlibu, Teheranu, i sličnim sredinama Mario-karamatic-1

Na pobunu bošnjačkog političkog vrha oko održavanja misa zadušnica za žrtve Bleiburga i Križnog puta u Sarajevu, reagirao je predsjednik Hrvatske seljačke stranke Bosne i Hercegovine Mario Karamatić.
Karamatić smatra da je to samo nastavak jedne politike koja se provodi na dnevnoj bazi, a dolazi iz Sarajeva i ima velikobošnjački predznak.
“U Sarajevu se obilježavala misa za stradale žrtve Bleiburga i 1995. godine. Tada im to nije smetalo jer ih je HVO branio od srpske agresije. To je nastavak jedne konstante politike provođenja velikobošnjačke unitarističke ideologije”, rekao je Karamatić u izjavi za Dnevno.hr.
Prema Karamatiću, Sarajevo danas nije multietnički grad te su druga dva konstitutivna narod potlačena i minorizirana.
“Danas u Sarajevu nije drugačije nego u Idlibu, Teheranu, i sličnim sredinama. Mislim da imate više prekrivenih žena u gradu nego u nekim islamističkim državama.
Mi Hrvati smo preživjeli stoljeća turske vlasti pa ćemo i ovu. No, ovo ima određen rok trajanja, rekao je Mario Karamatić i dodao da će BiH postojati dok međunarodna zajednica ne digne ruke od nje.
“Jednom dok međunarodna zajednica odustane od ove nefunkcionalne države, ona će prestati postojati. I tada će se BiH ili potpuno raspasti, ili rascjepkati na tri različite male države”, smatra Karamatić.
Predsjednik HSS-a BiH smatra da Hrvati u BiH nemaju nikakvu konkretnu podršku iz Zagreba, već je ona deklarativna i beskorisna.
“Bilo koja Vlada dosad, HDZ-a ili SDP-a, slala je deklarativnu podršku Hrvatima u BiH. Kad bi zagustilo, onda bi poslali nekakvu prosvjednu notu i to je to. Iako, dok je premijer bio Zoran Milanović, osjetio sam da nas podržava koliko je mogao”, zaključio je Karamatić.
Hektorović
Hektorović

Posts : 13735
2018-04-10


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum