Putin iz Moskve poslao avione da vojnim aerosolnim topom ubijaju koronu u Italiji!

Go down

Putin iz Moskve poslao avione da vojnim aerosolnim topom ubijaju koronu u Italiji! Empty Putin iz Moskve poslao avione da vojnim aerosolnim topom ubijaju koronu u Italiji!

Post by epikur37 on 24/3/2020, 07:19

Putin iz Moskve poslao avione da vojnim aerosolnim topom ubijaju koronu u Italiji! O_13304968_1024


Putin iz Moskve poslao avione da vojnim aerosolnim topom ubijaju koronu u Italiji! Ruski ‘Orlan‘ čisti sto kvadrata za minutu, držimo im fige


Nakon dogovora Vladimira Putina i talijanskog premijera Giuseppea Contea, danas su s podmoskovskog aerodroma Čkalovski prema Italiji poletjeli prvi avioni ruske pomoći i vojnih stručnjaka za borbu protiv epidemije.

Premda su i sami izloženi zarazi, Rusi teške posljedice pandemije koronavirusa u Italiji koriste kao priliku za demonstraciju svoje znanstvene i tehnološke nadmoći, ali i konkretne solidarnosti koja je prema ovoj zemlji u nevolji uzmanjkala u Europi.

U ruskom odredu grupa je od sto eksperata virologije i epidemiologije iz Ministarstva obrane. Ruski avioni dopremili su s njima u Italiju i modernu opremu za dijagnosticiranje i dezinfekciju – javlja moskovskoj vlasti blizak portal Vzgljad.

Kuriozum je da je među tom tehnikom i suvremeni kompleks ruske vojske za aerosolnu dezinfekciju tipa "Orlan" koji je u stanju za samo jednu minutu rada u potpunosti dekontaminirati od bilo kojeg virusa ili toksina gotovo stotinu četvornih metara prostora.

"Orlan" je u naoružanje ruske vojske uveden 2015. godine i predstavlja jednu od varijanti "sanitarnog topa". Ovaj sustav je namijenjen za učinkovitu dezinfekciju različitih tipova vozila, zgrada i ostalih zatvorenih objekata, kao i sredstava individualne zaštite. Kompleks se nalazi na kućištu kamiona, te njime upravlja tročlana posada.

„Orlan“ je 2016. godine sudjelovao u likvidaciji epidemije antraksa (bedrenice) koja se dogodila u Jamalskoj regiji u Sibiru.

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/svijet/putin-iz-moskve-poslao-avione-da-vojnim-aerosolnim-topom-ubijaju-koronu-u-italiji-ruski-orlan-cisti-sto-kvadrata-za-minutu-drzimo-im-fige-1011289?fbclid=IwAR0YgI_QvW3uqtmcvWwvJEfkgZtz5bOigbuUgSRFDJWQnIqpcCQC0AXD5Mk
epikur37
epikur37

Posts : 31746
2015-08-06


Back to top Go down

Putin iz Moskve poslao avione da vojnim aerosolnim topom ubijaju koronu u Italiji! Empty Re: Putin iz Moskve poslao avione da vojnim aerosolnim topom ubijaju koronu u Italiji!

Post by Unimatrix_Zero on 25/3/2020, 01:23


_________________
Putin iz Moskve poslao avione da vojnim aerosolnim topom ubijaju koronu u Italiji! We_nee11
Unimatrix_Zero
Unimatrix_Zero

Posts : 3499
2018-03-12


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum