Heroji su sletjeli u Italiju i bit će nagrađeni novim statusom u "svijetu sutrašnjice" - nitko više neće moći reći da su Rusija, Kuba i Kina "neprijatelj"

Page 1 of 8 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Go down

Heroji su sletjeli u Italiju i bit će nagrađeni novim statusom u "svijetu sutrašnjice" - nitko više neće moći reći da su Rusija, Kuba i Kina "neprijatelj" Empty Heroji su sletjeli u Italiju i bit će nagrađeni novim statusom u "svijetu sutrašnjice" - nitko više neće moći reći da su Rusija, Kuba i Kina "neprijatelj"

Post by AlfaOmega on 3/23/2020, 18:55

IZ MOSKVE, HAVANE I WUHANA S LJUBAVLJU - STIŽE POMOĆ ONIH KOJIH SE ZAPAD ODREKAO:Heroji su sletjeli u Italiju i bit će nagrađeni novim statusom u "svijetu sutrašnjice" - nitko više neće moći reći da su Rusija, Kuba i Kina "neprijatelj"
Zadnjih godina, u vrijeme kada se na prostoru svijeta uvelike uzdižu četiri velike sile (SAD, EU, Kina i Rusija), često se u geopolitičkim krugovima govorilo o konceptu "meke moći" (soft power) kao nečeg što nastupa još snažnije i prodornije od tzv. "tvrde moći". Što je jedna, a što druga? "Tvrdu moć" je lako razumijeti i mogli bismo je u najkraćim crtama opisati kao "tko je jači, taj tlači" pristup. Riječ je o uzdanju u silu, razornu silu kojom se moć nameće i projicira diljem svijeta. "Meka sila" pak ima gotovo iste ciljeve, projicirati moć, ali na jedan posve drugi način - umjesto porobljavanja, napadanja i pritiska prema drugim zemljama se izlazi s ispruženom rukom koja nudi pomoć, suradnju...


Nitko to možda nije bolje opisao nego Joseph Nye, američki politolog s Harvarda koji je još 2012. konstatirao kako je u novom dobu, našem informacijskom dobu - "Najbolja propaganda ona koja nije propaganda". Pritom je također mudro konstatirao kako je "kredibilitet najrjeđi resurs". Nye je ujedno i prvi skovao termin "soft power" te je, dakako, vjerovao kako će SAD biti ta nova velika "meka sila" koja će, vodeći se tim prioritetima, vladati svijetom. Te ideje izložio je odmah po završetku Hladnog rata 1990. u svojoj knjizi "Stvoreni za vodstvo: Promjenjiva narav američke moći".


Dakako, njegovi planovi za Ameriku nisu se baš ostvarili... Neki pristupi "meke sile" jesu usvojeni (slanje humanitarne pomoći u siromašne zemlje i slično), no SAD se, kako i znamo, itekako nastavio oslanjati na svoju "tvrdu silu" u nizu ratova od kojih neki traju i do današnjih dana.


No, "meka sila" podjednako je atraktivan koncept i za preostale svjetske sile koje žele podići svoj rejting na globalnoj pozornici. Naravno, moglo bi se reći da kada i pomažu to čine prvotno iz vlastitog interesa, odnosno iz beneficija koje će od toga dugoročno imati (ili se barem nadaju da hoće), no onima koji imaju direktnu korist ili pomoć od tog pristupa to vjerojatno neće biti niti bitno.


Dakako, cijeli ovaj uvod tiče se aktualno priče i ruskih transportnih zrakoplova koji su kasno noćas stigli u Italiju. Naime, Rusija je poslala popriličnu pomoć. Tu je nekoliko brigada vojnih liječnika, virusologa, medicinske opreme i drugih potrepština za borbu protiv jednog unikatnog neprijatelja - nevidljivog virusa.


U ovakvoj krizi, koja je obuhvatila cijeli svijet, slike iskrcavanja ruskih zrakoplova u talijanskoj vojnoj bazi pokraj Rima su "meka moć na steroidima"!


I dok se neki u Rusiji bune i prosvjeduju, zamjerajući Putinu što šalje pomoć u trenutku kada će uskoro možda trebati i njima, ovo je zapravo jedan od najmudrijih poteza ruskog vodstva u zadnje vrijeme - vjerojatno još od odluke da vojno interveniraju u Siriji kako bi se spriječilo da radikalni militanti sruše tamošnju vlast. Dakako, ova prethodna je bila primjer "tvrde sile", ali rezultat istih bit će možda sličan.


Rusija je u Siriji vojno intervenirala jer druge opcije nije niti bilo - nitko nije mogao zaustaviti tamošnju situaciju diplomacijom (nije da se nije probalo). I koliko god je u pojedinim Zapadnim krugovima Rusija bila kritizirana zbog intervencije u Siriji (i danas je), mnogi, pa čak i njeni kritičari, počeli su je nakon toga doživljavati "ozbiljnije", a na Bliskom istoku mnogi danas čak i traže od Rusije da postane još relevantniji "akter" u njihovoj regiji kako bi se umanjila gotovo apsolutna moć SAD-a.Što se pak tiče ruskog koketiranja s "mekom silom" to nije ništa novo. Rusija zapravo na tome radi već godinama i to na razne načine. Veliki sportski događaji (Olimpijada, Svjetsko nogometno prvenstvo) sve su bili primjeri "meke sile" oko kojih se Rusija snažno angažirala. Bilo je i drugih pokušaja, približavanja pojedinim europskim državama kao što su primjerice Austrija, Češka, svakako i Italija, ali i Francuska. Nije tajna da su mnoge zemlje, odnosno njihovi dužnosnici, bili "kažnjeni" od strane većih centara moći na Zapadu kada bi se previše približili Rusiji.


No, ova strašna situacija koja se diljem svijeta događa zbog koronavirusa velika je prilika za veliki ruski "reset". Slanje pomoći Italiji velika je stvar i neće biti zaboravljena u "svijetu sutrašnjice". Jer dok se ovih dana intenzivno govori o tome kako "svijet više nikada neće biti isti", to je i za Kremlj signal da će, možda, dobiti priliku da revidiraju vlastitu poziciju u tom novom svijetu.Očekivano, čak i sada neki prozivaju Rusiju da šalje pomoć samo kako bi "potkopala Zapadni poredak" ne uviđajući da se taj poredak možda ruši sam od sebe pod teretom ovog virusa, a Rusija ne koristi situaciju kako bi u gužvi vojno okupirala Baltik, Poljsku ili Kijev - što nam službeni teoretičari zavjera godinama tvrde da će biti scenarij čim Rusija "dobije priliku" - već pravovremeno reagira i pomaže, za početak Italiji.


Američki list Bloomberg tako piše kako "Putin eksploatira situaciju u kojoj se našla Europa". Kako slanje pomoći može biti eksploatacija? Može - iz perspektive onih koji percipiraju svako jačanje europsko-ruskih odnosa kao tragičan ishod po njihovu geopolitiku.


Zašto je Kremlj odabrao Italiju? Razumljivo, pomoć se šalje Italiji jer je ona najsnažnije pogođena od svih zemalja Europe, no ruski odnos s Italijom bilježi pozitivne pomake već nekoliko godina. Podsjetimo, pomoć stiže nakon telefonskog razgovora između talijanskog premijera Giussepea Contea i ruskog predsjednika Vladimira Putina. Ova pomoć je kontinuitet relativno kvalitetnih odnosa između Rima i Moskve. Teško je zamisliti da bi recimo jedan Boris Johnson tražio ili prihvatio rusku pomoć (ali s obzirom na njegovo kaotično upravljanje ovom krizom možda će na kraju i morati!).

Situacija oko koronavirusa je pak takva da si Rusija u ovom trenutku može dozvoliti pomaganje drugim zemljama. Jedna Hrvatska već ima više od 300 zaraženih virusom COVID-19 dok Rusija ima, prema zadnjim podacima, samo 438. Kako to? Neki će reći kako Moskva skriva "prave brojke", a isto se govori i za Kinu, no ovo su brojke koje prepoznaje Svjetska zdravstvena organizacija i smatra ih relevantnima. Ukoliko pretpostavimo da jesu čini se kako je Rusiju spasilo preventivno djelovanje. Podsjetimo, Rusija je jako rano zatvorila granicu s Kinom i zaustavila zračne linije (toliko rano da su ih čak kritizirali iz Pekinga!).Ukoliko se Rusija može zadržati na ovakvim niskim brojkama (broj zaraženih jučer je ipak skočio za oko 70 osoba...) mogla bi postati esencijalni akter za pomaganje drugim unesrećenim zemljama, a svaka dodatna pomoć su veliki "soft power" bodovi.


Dakako, Rusija nije jedina - pomoć Italiji već su poslale i Kina, ali i mala, no u kontekstu zdravstvenog sektora izrazito jaka Kuba! Dakle, dvije "komunističke ne-demokracije" i jedan "slabo-demokratski režim" - ovo je kao noćna mora za atlantističku geopolitiku!
Heroji su sletjeli u Italiju i bit će nagrađeni novim statusom u "svijetu sutrašnjice" - nitko više neće moći reći da su Rusija, Kuba i Kina "neprijatelj" Dsyst1584972054Kubanski liječnici pripremaju se za ukrcavanje u zrakoplov
No, stvarna noćna mora je ona koju danas proživljvaju građani Europe suočavajući se sa situacijom koja je bez presedana. I svatko tko bude u stanju barem malo ublažiti te noćne more i tu strašnu neizvjesnost imat će zasluženo mjesto u "svijetu sutrašnjice".Ovih dana ništa se ne zaboravlja - pamtit će se tko je pomogao, a tko je posve zaboravio da postoji svijet izvan njihovih nacionalnih okvira. Kubanski liječnik koji se hrvao s kolerom na Haitiju i progonio ebolu po zapadnoj Africi, ruski vojni specijalisti koji su se već suočili "oči u oči" sa svinjskom gripom, s antraksom... Heroji Wuhana za koje možda još nismo ni svjesni koliko bismo im trebali biti zahvalni što su ovaj virus držali podalje od nas koliko god su mogli (nažalost taj dragocjeni "poček" od par tjedana je malo koja zemlja iskoristila za temeljitu pripremu...). Svi ti ljudi sada su na teritoriju Italije, prvoj liniji fronte borbe protiv koronavirusa.


Pomoći će, nažalost, vjerojatno trebati još, a i ne samo Italiji... ali oni koji su pomogli bit će, bez sumnje, nagrađeni. U svijetu koji sada prolazi tranziciju iz jednog perioda u drugi - u tom svijetu Kubanci, Rusi i Kinezi bili su diskriminirani do krajnjih granica. Zapadne sile predvođene SAD-om gušile su ove zemlje embargom i raznim sankcijama. Prozivalo ih se neprijateljima, opasnim režimima, zlokobnim akterima... I sada oni pomažu prvi. I nitko ih više neprijateljima ne smatra danas u Italiji, a neće ni sutra u Europi.

Vladajuće elite gotovo sigurno će preživjeti ovaj virus u onom fizičkom smislu, ali u političkom možda neće. Tko će onda reći da su Havana, Moskva i Peking neprijatelj? Narodi sigurno neće. Je li ovo kalkulirana "meka sila" ili iskrena međuljudska solidarnost dostojna "svijeta sutrašnjice", većini u ovom trenutku nije niti bitno.Ako se nakon ove teške krize, koja će jednog dana ipak završiti, nešto okrene na bolje onda je to dolazak svijeta u kojem za nametnuta neprijateljstva više ne smije biti mjesta. Prijatelj prijatelju pomaže u nevolji - Kuba, Rusija i Kina pokazale su tko žele biti. Oni koji pak to ne mogu prihvatiti također moraju postati relikt "jučerašnjeg svijeta" za koje u "sutrašnjem" više nema mjesta.

_________________
I ask not for a lighter burden, but for broader shoulders.
AlfaOmega
AlfaOmega

Posts : 5657
2015-09-11


Back to top Go down

Heroji su sletjeli u Italiju i bit će nagrađeni novim statusom u "svijetu sutrašnjice" - nitko više neće moći reći da su Rusija, Kuba i Kina "neprijatelj" Empty Re: Heroji su sletjeli u Italiju i bit će nagrađeni novim statusom u "svijetu sutrašnjice" - nitko više neće moći reći da su Rusija, Kuba i Kina "neprijatelj"

Post by AssadNaPodmornici on 3/23/2020, 19:04

Kinezi su zakon, ova dva videa od kineske državne televizije prije mjesec i 10dana su već dokazali da su Kinezi pravi prijatelji Talijana još tadaAssadNaPodmornici
AssadNaPodmornici

Posts : 7791
2018-06-14


Back to top Go down

Heroji su sletjeli u Italiju i bit će nagrađeni novim statusom u "svijetu sutrašnjice" - nitko više neće moći reći da su Rusija, Kuba i Kina "neprijatelj" Empty Re: Heroji su sletjeli u Italiju i bit će nagrađeni novim statusom u "svijetu sutrašnjice" - nitko više neće moći reći da su Rusija, Kuba i Kina "neprijatelj"

Post by pizzon on 3/23/2020, 19:21

sustinski, to je vrlo komplexno
sta to znaci, opet sustinski
ti mi vise nisi neprijatelj, ok !
ali, sta sam ja tebi ?
biti brat ili pobratim, sa duhovnim
i civilizacijskim antipodom,
nije bezbolno.

_________________
„Usred zime, najzad sam otkrio da u sebi nosim nepobedivo leto (a.camus )
pizzon
pizzon

Male
Posts : 18186
2016-07-21


Back to top Go down

Heroji su sletjeli u Italiju i bit će nagrađeni novim statusom u "svijetu sutrašnjice" - nitko više neće moći reći da su Rusija, Kuba i Kina "neprijatelj" Empty Re: Heroji su sletjeli u Italiju i bit će nagrađeni novim statusom u "svijetu sutrašnjice" - nitko više neće moći reći da su Rusija, Kuba i Kina "neprijatelj"

Post by vuksadinare on 3/23/2020, 19:46

sistem..vrag ti priredi pakao onda ti baci kocku secera i dovede te u nedoumicu..tipicni stokholmski sindrom
vuksadinare
vuksadinare

Posts : 72298
2015-09-08


Back to top Go down

Heroji su sletjeli u Italiju i bit će nagrađeni novim statusom u "svijetu sutrašnjice" - nitko više neće moći reći da su Rusija, Kuba i Kina "neprijatelj" Empty Re: Heroji su sletjeli u Italiju i bit će nagrađeni novim statusom u "svijetu sutrašnjice" - nitko više neće moći reći da su Rusija, Kuba i Kina "neprijatelj"

Post by RayMabus on 3/23/2020, 19:53

Ima tu i ekonomije pa jedni drugima titraju jajca.

Put svile i te šeme. Marko Polo i ostale bajke.
RayMabus
RayMabus

Posts : 97961
2014-04-11


Back to top Go down

Heroji su sletjeli u Italiju i bit će nagrađeni novim statusom u "svijetu sutrašnjice" - nitko više neće moći reći da su Rusija, Kuba i Kina "neprijatelj" Empty Re: Heroji su sletjeli u Italiju i bit će nagrađeni novim statusom u "svijetu sutrašnjice" - nitko više neće moći reći da su Rusija, Kuba i Kina "neprijatelj"

Post by mutava baštarda on 3/23/2020, 19:54

Američki list Bloomberg tako piše kako "Putin eksploatira situaciju u kojoj se našla Europa".
Hehe Treba poslat još par divizija na Baltik :D

_________________
"Bog je stvorio čovjeka, ali ih je Samuel Colt učinio jednakim."
mutava baštarda
mutava baštarda

Posts : 11387
2015-09-14


Back to top Go down

Heroji su sletjeli u Italiju i bit će nagrađeni novim statusom u "svijetu sutrašnjice" - nitko više neće moći reći da su Rusija, Kuba i Kina "neprijatelj" Empty Re: Heroji su sletjeli u Italiju i bit će nagrađeni novim statusom u "svijetu sutrašnjice" - nitko više neće moći reći da su Rusija, Kuba i Kina "neprijatelj"

Post by vuksadinare on 3/23/2020, 19:56

@mutava baštarda wrote:Američki list Bloomberg tako piše kako "Putin eksploatira situaciju u kojoj se našla Europa".
Hehe Treba poslat još par divizija na Baltik :D
ajd putin je naspram stakora kineza sveta vodica..
vuksadinare
vuksadinare

Posts : 72298
2015-09-08


Back to top Go down

Heroji su sletjeli u Italiju i bit će nagrađeni novim statusom u "svijetu sutrašnjice" - nitko više neće moći reći da su Rusija, Kuba i Kina "neprijatelj" Empty Re: Heroji su sletjeli u Italiju i bit će nagrađeni novim statusom u "svijetu sutrašnjice" - nitko više neće moći reći da su Rusija, Kuba i Kina "neprijatelj"

Post by mutava baštarda on 3/23/2020, 19:58

@vuksadinare wrote:
@mutava baštarda wrote:Američki list Bloomberg tako piše kako "Putin eksploatira situaciju u kojoj se našla Europa".
Hehe Treba poslat još par divizija na Baltik :D
ajd putin je naspram stakora kineza sveta vodica..
Talijani tražili pomoć, a ono prc milojka.
Došla im samo osovina zla, kina, kuba i Rusija.... Još jedino Iran i sjeverna Koreja im nisu poslali pomoć... Uljuđeni zapad ih ostavio u karantenu...

_________________
"Bog je stvorio čovjeka, ali ih je Samuel Colt učinio jednakim."
mutava baštarda
mutava baštarda

Posts : 11387
2015-09-14


Back to top Go down

Heroji su sletjeli u Italiju i bit će nagrađeni novim statusom u "svijetu sutrašnjice" - nitko više neće moći reći da su Rusija, Kuba i Kina "neprijatelj" Empty Re: Heroji su sletjeli u Italiju i bit će nagrađeni novim statusom u "svijetu sutrašnjice" - nitko više neće moći reći da su Rusija, Kuba i Kina "neprijatelj"

Post by AssadNaPodmornici on 3/23/2020, 20:00

@vuksadinare wrote:sistem..vrag ti priredi pakao onda ti baci kocku secera i dovede te u nedoumicu..tipicni stokholmski sindrom
pogledaj ona dva videa što su još na youtubu. 

ono su ti videa , dva projekta od kineske državne partijske televizije.

dakle ta televizija snima propagandu na engleskom jeziku gdje 11.veljače  kinezi potiču da ih talijani grle, da kinezi nisu virus. 

poruka je naravno puno opasnija. poruka tih videa je jasna -- nemojte zatvarati granice prema kini, primite kineske turiste, opasnost je preuveličana. pazi 11.veljače. 

a istovremeno Kina je 11.veljače bila cijela zaključana od glave do pete, a njihova država širi propagandu da ostali "previše paničare" "da je zatvaranje granica prema kini rasizam".naravno opet glavni krivci su talijani, i mi i svi ostali. trump je prvi zatvorio granicu prema kini, da trump i putin.. putin je čak 3-4 dana prije trumpa, i zato rusija danas najbolje stoji. 

trump je par dana kasnije, ali su ga onda svi napali da je rasist i fašist. 

a dok je amerika zatvorila granicu, a rusija čak 10dana prije, talijani su pušili kinesku propagandu i dozvolili da im kinezi uvaljuju zaražene u italiju. a u isto vrijeme isti ti kinezi vojskom okružili wuhan i nije mogla muha izaći, upravo ono što smo mi napravili jučer.

sada je italija u kolapsu.. da je kina htjela pomoći nesretnim talijanima na vrime, onda bi im rekla tada prije jebenih mjesec dana --- "sve kineze stavite u karantenu i sve ostalo". kurac , ovi im snimaju propagadni video gdje ih potiču da ne zatvaraju granice i da grle kineze

:tu

sada ih spašavaju

a sada cijela EU puši priču naših medija da je Trump zlo.  :tu e isti ti mediji su trumpa zvali fašist kada je zatvorio granicu prema Kini. i sada Trump ne pomaže dovoljno.
A Kinezi koji su negirali opasnost i poticali Kineze da putuju su sada heroji

Kinezi dominiraju svijetom
AssadNaPodmornici
AssadNaPodmornici

Posts : 7791
2018-06-14


Back to top Go down

Heroji su sletjeli u Italiju i bit će nagrađeni novim statusom u "svijetu sutrašnjice" - nitko više neće moći reći da su Rusija, Kuba i Kina "neprijatelj" Empty Re: Heroji su sletjeli u Italiju i bit će nagrađeni novim statusom u "svijetu sutrašnjice" - nitko više neće moći reći da su Rusija, Kuba i Kina "neprijatelj"

Post by vuksadinare on 3/23/2020, 20:03

@mutava baštarda wrote:
@vuksadinare wrote:
@mutava baštarda wrote:Američki list Bloomberg tako piše kako "Putin eksploatira situaciju u kojoj se našla Europa".
Hehe Treba poslat još par divizija na Baltik :D
ajd putin je naspram stakora kineza sveta vodica..
Talijani tražili pomoć, a ono prc milojka.
Došla im samo osovina zla, kina, kuba i Rusija.... Još jedino Iran i sjeverna Koreja im nisu poslali pomoć... Uljuđeni zapad ih ostavio u karantenu...
tko stakorima podrsku pruza stakor i sam postaje (hihori fujita)
vuksadinare
vuksadinare

Posts : 72298
2015-09-08


Back to top Go down

Heroji su sletjeli u Italiju i bit će nagrađeni novim statusom u "svijetu sutrašnjice" - nitko više neće moći reći da su Rusija, Kuba i Kina "neprijatelj" Empty Re: Heroji su sletjeli u Italiju i bit će nagrađeni novim statusom u "svijetu sutrašnjice" - nitko više neće moći reći da su Rusija, Kuba i Kina "neprijatelj"

Post by epikur37 on 3/23/2020, 20:03

američki globalni simulakrum se raspada kao kula od karata.....
epikur37
epikur37

Posts : 31833
2015-08-06


Back to top Go down

Heroji su sletjeli u Italiju i bit će nagrađeni novim statusom u "svijetu sutrašnjice" - nitko više neće moći reći da su Rusija, Kuba i Kina "neprijatelj" Empty Re: Heroji su sletjeli u Italiju i bit će nagrađeni novim statusom u "svijetu sutrašnjice" - nitko više neće moći reći da su Rusija, Kuba i Kina "neprijatelj"

Post by AssadNaPodmornici on 3/23/2020, 20:03

@mutava baštarda wrote:
@vuksadinare wrote:
@mutava baštarda wrote:Američki list Bloomberg tako piše kako "Putin eksploatira situaciju u kojoj se našla Europa".
Hehe Treba poslat još par divizija na Baltik :D
ajd putin je naspram stakora kineza sveta vodica..
Talijani tražili pomoć, a ono prc milojka.
Došla im samo osovina zla, kina, kuba i Rusija.... Još jedino Iran i sjeverna Koreja im nisu poslali pomoć... Uljuđeni zapad ih ostavio u karantenu...
Kina im je uvalila virus , možda čak i namjerno.  ako nije namjerno, onda je "slučajno" radila propagandu i umanjivala problem. kažem slučajno jer zaista i jest ispalo ovako sve slučajno. ... ali smrdi da

Rusija aj iskreno pomaže, Rusima zato palac gore. Ali Kina. Eno ti. Šta ti više treba od dokaza. A iman ih i još. Na youtubu i dalje stoje video propaganda od kineske države(ja sam našao dva videa sigurno ih ima još) gdje Kinezi negiraju problem i govore Talijanima da netreba izolirati Kineze da nema opasnosti. Jebeno. 

Ima još hrpa indicija, tipa WHO šef je korumpiran od strane Kineza, a on je u veljači davao izjave da "nema dokaza da se virus prenosi sa osobe na osobu".  :tu
AssadNaPodmornici
AssadNaPodmornici

Posts : 7791
2018-06-14


Back to top Go down

Heroji su sletjeli u Italiju i bit će nagrađeni novim statusom u "svijetu sutrašnjice" - nitko više neće moći reći da su Rusija, Kuba i Kina "neprijatelj" Empty Re: Heroji su sletjeli u Italiju i bit će nagrađeni novim statusom u "svijetu sutrašnjice" - nitko više neće moći reći da su Rusija, Kuba i Kina "neprijatelj"

Post by mutava baštarda on 3/23/2020, 20:07

Trump je pozvao svoje gradane da napuste kinu, to mu je bila greška... Trebao je zatvoriti granicu i plus, a ako se netko vrati karantena...

_________________
"Bog je stvorio čovjeka, ali ih je Samuel Colt učinio jednakim."
mutava baštarda
mutava baštarda

Posts : 11387
2015-09-14


Back to top Go down

Heroji su sletjeli u Italiju i bit će nagrađeni novim statusom u "svijetu sutrašnjice" - nitko više neće moći reći da su Rusija, Kuba i Kina "neprijatelj" Empty Re: Heroji su sletjeli u Italiju i bit će nagrađeni novim statusom u "svijetu sutrašnjice" - nitko više neće moći reći da su Rusija, Kuba i Kina "neprijatelj"

Post by AssadNaPodmornici on 3/23/2020, 20:08

@epikur37 wrote:američki globalni simulakrum se raspada kao kula od karata.....


tko su autori ova tri videa u Italiji prije mjesec dana -- dok u isto vrijeme u Kini su umirale tisuće

da vidimo.. pa piše na youtub!

jedan video napravila;

China Global Television Network, or CGTN, i


drugi video
Welcome to the official YouTube Channel of Xinhua News Agency, one of the world's largest news gathering and distributing organizations.treći
isto ovi prije :D :D
AssadNaPodmornici
AssadNaPodmornici

Posts : 7791
2018-06-14


Back to top Go down

Heroji su sletjeli u Italiju i bit će nagrađeni novim statusom u "svijetu sutrašnjice" - nitko više neće moći reći da su Rusija, Kuba i Kina "neprijatelj" Empty Re: Heroji su sletjeli u Italiju i bit će nagrađeni novim statusom u "svijetu sutrašnjice" - nitko više neće moći reći da su Rusija, Kuba i Kina "neprijatelj"

Post by AlfaOmega on 3/23/2020, 20:21

Krampa sucka. Ni doma nikaj ne radi a ne da neko od njega očekuje pomoć. Usanci totalno pobacili, Ruje i Kinezi razvaljuju. Budućnosr čovičanstva. Jbt. Kak su Rusi lako suzbili epidemiju.

_________________
I ask not for a lighter burden, but for broader shoulders.
AlfaOmega
AlfaOmega

Posts : 5657
2015-09-11


Back to top Go down

Heroji su sletjeli u Italiju i bit će nagrađeni novim statusom u "svijetu sutrašnjice" - nitko više neće moći reći da su Rusija, Kuba i Kina "neprijatelj" Empty Re: Heroji su sletjeli u Italiju i bit će nagrađeni novim statusom u "svijetu sutrašnjice" - nitko više neće moći reći da su Rusija, Kuba i Kina "neprijatelj"

Post by kaya on 3/23/2020, 20:34

Mada zbog tog kineskog žderanja ugroženih i drugih životinja se ovo i desilo.
kaya
kaya

Posts : 24904
2015-08-15


Back to top Go down

Heroji su sletjeli u Italiju i bit će nagrađeni novim statusom u "svijetu sutrašnjice" - nitko više neće moći reći da su Rusija, Kuba i Kina "neprijatelj" Empty Re: Heroji su sletjeli u Italiju i bit će nagrađeni novim statusom u "svijetu sutrašnjice" - nitko više neće moći reći da su Rusija, Kuba i Kina "neprijatelj"

Post by debotoijusto on 3/23/2020, 20:43

@AlfaOmega wrote:Krampa sucka. Ni doma nikaj ne radi a ne da neko od njega očekuje pomoć. Usanci totalno pobacili, Ruje i Kinezi razvaljuju. Budućnosr čovičanstva. Jbt. Kak su Rusi lako suzbili epidemiju.
rekli su da virusa nema ?
budemo vidjeli za 10-ak dana...
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 20436
2014-04-12


Back to top Go down

Heroji su sletjeli u Italiju i bit će nagrađeni novim statusom u "svijetu sutrašnjice" - nitko više neće moći reći da su Rusija, Kuba i Kina "neprijatelj" Empty Re: Heroji su sletjeli u Italiju i bit će nagrađeni novim statusom u "svijetu sutrašnjice" - nitko više neće moći reći da su Rusija, Kuba i Kina "neprijatelj"

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 8 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum