ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

I2B posla

Page 1 of 5 1, 2, 3, 4, 5  Next

Go down

I2B posla Empty I2B posla

Post by AssadNaPodmornici on 12/2/2020, 21:22

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/lovrecani-ne-daju-na-svoju-anitu-na-misi-se-moli-za-bivsu-hdz-ovu-nacelnicu-skupit-cemo-joj-pare-da-otplati-stan-ona-je-nasa-humanitarka/9966286/


LOVREĆANI NE DAJU NA SVOJU ANITU, NA MISI SE MOLI ZA BIVŠU HDZ-ovu NAČELNICU 'Skupit ćemo joj pare da otplati stan! Ona je naša humanitarka'Nitko me nije zvao iz ministarstva, ni iz općine! Na svom radnom mjestu sam i ne mogu vam ništa komentirati. Pa vidite i sami kako imam sastanke zbog novih projekata za mlade, za ruralni razvoj, a što će biti s načelničkom funkcijom, stvarno vam ne znam...

VEZANE VIJESTI
 Možda više zbunjen od nas dočekao nas je Petar Petričević, mladić koji još ne zna je li načelnik Lovreća ili nije, piše Slobodna Dalmacija.
On je i utorak ujutro, kao i svakog radnog dana od svibnja 2019. godine, od kada obavlja posao “suradnik na projektu”, bio na radnom mjestu u Zadvarju, u uredu Lokalne akcijske grupe, odnosno LAG-a Adrion, gdje smo ga potražili, ali ne zbog projekata već zbog toga što je on novi načelnik Općine Lovreć.
Barem tako stoji u službenom dopisu koje je Ministarstvo uprave poslalo u ponedjeljak (10. veljače) popodne na e-mail adresu općinskog središta u zapadnom dijelu Imotske krajine. Navodi se da od 7. veljače automatizmom prestaje funkcija dosadašnje načelnice Anite Nosić (30), zbog promjene prebivališta: ona se tijekom mandata odjavila iz Lovreća i prijavila u Zagrebu kako bi dobila subvencionirani kredit za stan, uz mjesečnu potporu APN-a u iznosu od 1768 kuna tijekom četiri godine.

Dopis iz Ministarstva kaže i da njezino mjesto automatizmom preuzima njezin zamjenik Petar Petričević, magistar ekonomije, također član HDZ-a, koji je 2017. izabran i za predsjednika Mladeži HDZ-a u Lovreću. On je, zajedno s Nosićkom, u svibnju 2017. dobio povjerenje mještana, postao zamjenik načelnice te volonterski obavljao funkciju, dok zadnju godinu dana dohodak ostvaruje u LAG-u u Zadvarju.
Petričević: 'Ne znam što reći'
Sada je bačen u političku arenu, u kojoj se očito baš i ne snalazi.
- Shvatite me, ne mogu ništa komentirati, ni jesam li načelnik ili nisam. Ništa službeno još nemam, nitko me nije kontaktirao i stvarno ne znam što vam reći. Radim na projektu, molim vas, razumite me - ljubazno nas je za razgovor, komentar i fotografiranje odbio Petričević, mladi zamjenik, ili načelnik Lovreća, očito još nitko precizno ne zna!
Našao se mladić u nebranom grožđu, pa već sada svi propitkuju gdje on živi, gdje je prijavljen?
- I sinoć vam je momak bio doma, ovde u Lovreću, tu je s ocem. Iako ima stan u Splitu, ovde živi – barem su nam Petričevićevo prebivalište potvrdili Lovrećani, gdje smo otišli pronaći načelnicu koja još nije službeno razriješena, kao što službeno nije imenovan ni Petričević.
Svakako, Lovrećani poštuju svoju mladu načelnicu i spremni su, ako treba, skupiti novac da otkupi stan, pisati peticije za njezin povratak na mjesto načelnice, a mi smo susreli tri mještanke koje su išle na misu i pomoliti se za Anitu:
- Ona vam je naša humanitarka, pomaže svima i hvala joj na procvatu Lovreća. Vidite školu, dvoranu, groblje je uredila, ceste... - riječi pohvale nižu Ana Zaradić, Anka Nikolić i Jelka Nikolić.

I2B posla Anita%20u%20Lovre%C4%87u
[size=12]HANZA MEDIA
[/size]
 
Pa prisnažuju, hvaleći mladu načelnicu:
- Učiteljica sam joj bila od 5. do 8. razreda, matematike i fizike, odlična je cura. Nasjela je na ovu priču, nepromišljeno je sve ovo napravila - zbori Ana (69), dok Jelka (75) sve potvrđuje:
- Evo, meni staroj je omogućila da imam brigu i skrb, Anka se brine o meni kroz onaj program “Zaželi”. A ko bi mi, dite, pomoga, da nije bilo načelnice?
'Triba prikinit hajku'
Naime, u programu “Zaželi” slabo zapošljive žene pomažu nemoćnim osobama, a trenutno u Lovreću taj posao ima 15 žena.
- Taj posao sada obavljam i ja, pomažem našim starcima, a Anita je odlična, uvik je svima bila pri ruci. Idemo u crkvu pomolit se i za nju - otkriva Anka (49), sada u ulozi geronto domaćice, koja prima plaću za brigu o starijima.

I2B posla Zgrada%20dvorane%20i%20O%C5%A0%20Silvije%20Strahimir%20Kranj%C4%8Devi%C4%87
[size=12]Božidar Vukičević / HANZA MEDIA
[/size]
 
Radnih mjesta u Lovreću baš i nema, pogotovo za žene, pa je ovaj program bio pun pogodak za mjesto koje oživi tek vikendom, kada svi dođu iz grada.
- Ma triba prekinit ovu hajku, proganjaju je, a di su pravi, veliki lopovi - pit se Jelka, zgrožena što svi prozivaju malu Anitu, kojoj je i majka bolesna, pa obitelji dodatna zbrka ne treba.
Drugi su ipak bili “okrutniji”, ali ne bi se predstavljali:
- Svatko će odgovarat za svoj grijeh! Šta je išla tražit poticaje u Zagrebu? Koliko ono, je l’ 1800 kuna misečno u četiri godine, pa to nije ni sto iljada kuna. A Županija daje mladin ljudima više od sto iljada za one koji će ostat u Zagori. Pa što to nije uzela? - piše Slobodna Dalmacija.

Država joj vraćala 1768 kn mjesečno


Ostaje pitanje treba li načelnica vratiti novac za isplaćene osobne dohotke u visini oko 7600 kuna, koje je primala dok je bila prijavljena u Zagrebu - od prosinca 2018. do lipnja 2019., pa hoće li joj APN oduzeti stan jer ga je dobila prije prijave prebivališta u Zagrebu, treba li vratiti novac koji joj je uplaćen za poticaj minule dvije godine u iznosu 1768 kuna mjesečno, što je polovica anuiteta kredita?

I što je s njezinim odlukama koje je donosila i potpisivala kao načelnica dok je bila u "Zagrebu"? Sve to dodatno komplicira njezin status, budući da treba dokazati prvo krivnju, a tek onda utvrditi i kaznu.

A izabrana je neposredno na izborima i dobila je 74 posto glasova.


 

A di će dica nego u Zagreb?!


Nitko se previše ne uzrujava zbog afere oko stana i prebivališta Anite Nosić.
- A di će dica nego u Zagreb? - samo nam je promrmljao stariji mještanin, dok smo u općini, gdje je pet uposlenih na 1699 stanovnika, dobili konkretnije odgovore:

- Nema vam nikoga... Načelnica nije dolazila, kao ni zamjenik, pročelnik Mislav Karoglan je otvorio bolovanje, drugi komunalni redar je na terenu, a ja čuvam kuću – pokušao je kroz smijeh pojasniti zbunjujuću situaciju Jozo Skender, komunalni redar.

On je jedini u zgradi uprave dočekao i poštara koji dvaput tjedno donosi kuverte, uglavnom s računima, ali tog utorka u 10 sati stigao je bez kuverte iz Ministarstva uprave, o smjeni načelnice i nasljedniku.

- Dobili smo e-mail jučer popodne iz ministarstva da je načelnik Petričević. To je sve što znam - pojašnjava nam Skender dok općinski telefon uporno zvoni i svi postavljaju isto pitanje: Tko vodi općinu? Tko je načelnik?

Pitanje na koje još nema odgovora, bez obzira na dopis iz Ministarstva. Procedura očito nije provedena ako načelnica Nosić nije potpisala primopredaju, a zamjenik nije potvrdio da postaje načelnik, ni hoće li tu funkciju obavljati volonterski kao i do sada zamjeničku, ili će je aktivirati u stalni radni odnos?

Volonterski rad još godinu dana, do lokalnih izbora u svibnju 2021. godine, je moguć budući da je tu praksu četiri godine provodio bivši načelnik Ante Babić, koji je Lovreć vodio besplatno, paralelno s funkcijom saborskog zastupnika.
AssadNaPodmornici
AssadNaPodmornici

Posts : 9773
2018-06-14


Back to top Go down

I2B posla Empty Re: I2B posla

Post by AssadNaPodmornici on 12/2/2020, 21:25

koji primitivan mentalitet tih vlaja kraj imotskog

dakle njihova općina u mrskoj yugi je imala 3x više stanovnika, HDZ je sve popljačka im, spalio, porušio, i postavio ovu svoju na vlast, koja generalno im nije kurca radila osim što je ne-namjenski trošila novac (ispada da ova glupača sa završenim nekim privatnim faksom "informacijskim managmentom") nije imala niti pojma kako se išta radi, i na kraju nije niti živjela u Lovreću, - uzimala im pare njihove i naše  i nije ništa napravila za tu vukojebinu koja je porušena

i ovi joj plaćaju misu. 

a neka ih guze :tu
AssadNaPodmornici
AssadNaPodmornici

Posts : 9773
2018-06-14


Back to top Go down

I2B posla Empty Re: I2B posla

Post by debotoijusto on 12/2/2020, 21:42

- Ma triba prekinit ovu hajku, proganjaju je, a di su pravi, veliki lopovi - pit se Jelka, zgrožena što svi prozivaju malu Anitu, kojoj je i majka bolesna, pa obitelji dodatna zbrka ne treba
i bogati placu
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 21914
2014-04-12


Back to top Go down

I2B posla Empty Re: I2B posla

Post by Hektorović on 12/2/2020, 22:15

@AssadNaPodmornici wrote:koji primitivan mentalitet tih vlaja kraj imotskog

dakle njihova općina u mrskoj yugi je imala 3x više stanovnika, HDZ je sve popljačka im, spalio, porušio, i postavio ovu svoju na vlast, koja generalno im nije kurca radila osim što je ne-namjenski trošila novac (ispada da ova glupača sa završenim nekim privatnim faksom "informacijskim managmentom") nije imala niti pojma kako se išta radi, i na kraju nije niti živjela u Lovreću, - uzimala im pare njihove i naše  i nije ništa napravila za tu vukojebinu koja je porušena

i ovi joj plaćaju misu. 

a neka ih guze :tu

Gledam slike, taj Lovreć izgleda ko da je kakvo selo u Siriji... porušeno, zapušteno, zombie apokalipsa. A ova nekvalificirana partijska droca u sred svega toga napravila vilu sa bazenom u stilu kalifornije.

Dobro je rekao Epi, taj vlajland je totalna pasivna zabit...

I2B posla Anita%20Nosić%20Lovreć

I2B posla Lovreć%202

I2B posla 111eab15d45865c91d78

a HDZ ovim urođenicima dođe kao neki kargo kult.
Hektorović
Hektorović

Posts : 16459
2018-04-10


Back to top Go down

I2B posla Empty Re: I2B posla

Post by epikur37 on 12/2/2020, 22:19

Mala je preslatka.
epikur37
epikur37

Posts : 36032
2015-08-06


Back to top Go down

I2B posla Empty Re: I2B posla

Post by vuksadinare on 12/2/2020, 22:23

pa nije vlajland samo imotski..pusite yodine price jer su njegovi porijeklom iz imotskog..malo drugacija je situacija u sinju,vrgorcu,drnisu,skradinu...to su razvijeniji gradovi i opcine nego imotski...ne znam u cem je problem u imotskom osim sto doista imocani kojih nije bilo malo u vrhu vlasti nisu puno ili nista napravili za svoj kraj..zasto?..pojma nemam..medjusobna zavist,jal ko ce ga znati..mada se tamo nesto pocelo popravljat stanje zbog seoskog i eko turizma..pa se ne bi ja na yodinom mjestu previse rugao svojima..ne bi me zacudilo da jednog dana iz splita zbrise upravo u imotsku krajinu Basketball
vuksadinare
vuksadinare

Posts : 77469
2015-09-08


Back to top Go down

I2B posla Empty Re: I2B posla

Post by epikur37 on 12/2/2020, 22:25

@vuksadinare wrote:pa nije vlajland samo imotski..pusite yodine price jer su njegovi porijeklom iz imotskog..malo drugacija je situacija u sinju,vrgorcu,drnisu,skradinu...to su razvijeniji gradovi i opcine nego imotski...ne znam u cem je problem u imotskom osim sto doista imocani kojih nije bilo malo u vrhu vlasti nisu puno ili nista napravili za svoj kraj..zasto?..pojma nemam..medjusobna zavist,jal ko ce ga znati..mada se tamo nesto pocelo popravljat stanje zbog seoskog i eko turizma..pa se ne bi ja na yodinom mjestu previse rugao svojima..ne bi me zacudilo da jednog dana iz splita zbrise upravo u imotsku krajinu Basketball

da prođe kao ante tomić :D
epikur37
epikur37

Posts : 36032
2015-08-06


Back to top Go down

I2B posla Empty Re: I2B posla

Post by aben on 12/2/2020, 23:07

@epikur37 wrote:Mala je preslatka.

koja, ova seda, brineta ili crvenokosa?

_________________
Insofar as it is educational, it is not compulsory;

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

Posts : 29918
2014-04-16


Back to top Go down

I2B posla Empty Re: I2B posla

Post by vuksadinare on 12/2/2020, 23:13

@epikur37 wrote:
@vuksadinare wrote:pa nije vlajland samo imotski..pusite yodine price jer su njegovi porijeklom iz imotskog..malo drugacija je situacija u sinju,vrgorcu,drnisu,skradinu...to su razvijeniji gradovi i opcine nego imotski...ne znam u cem je problem u imotskom osim sto doista imocani kojih nije bilo malo u vrhu vlasti nisu puno ili nista napravili za svoj kraj..zasto?..pojma nemam..medjusobna zavist,jal ko ce ga znati..mada se tamo nesto pocelo popravljat stanje zbog seoskog i eko turizma..pa se ne bi ja na yodinom mjestu previse rugao svojima..ne bi me zacudilo da jednog dana iz splita zbrise upravo u imotsku krajinu Basketball

da prođe kao ante tomić :D
znas koja ti je legenda nekad kruzila kod imocana..koji su napustali imotski trbuhom za kruhom ili na studij..najpametniji odose u njemacku i u zagreb a najgluplji u split :) ...
vuksadinare
vuksadinare

Posts : 77469
2015-09-08


Back to top Go down

I2B posla Empty Re: I2B posla

Post by epikur37 on 12/2/2020, 23:14

@aben wrote:
@epikur37 wrote:Mala je preslatka.

koja, ova seda, brineta ili crvenokosa?

ova srednja, vitkija.
epikur37
epikur37

Posts : 36032
2015-08-06


Back to top Go down

I2B posla Empty Re: I2B posla

Post by epikur37 on 12/2/2020, 23:18

@vuksadinare wrote:
@epikur37 wrote:
@vuksadinare wrote:pa nije vlajland samo imotski..pusite yodine price jer su njegovi porijeklom iz imotskog..malo drugacija je situacija u sinju,vrgorcu,drnisu,skradinu...to su razvijeniji gradovi i opcine nego imotski...ne znam u cem je problem u imotskom osim sto doista imocani kojih nije bilo malo u vrhu vlasti nisu puno ili nista napravili za svoj kraj..zasto?..pojma nemam..medjusobna zavist,jal ko ce ga znati..mada se tamo nesto pocelo popravljat stanje zbog seoskog i eko turizma..pa se ne bi ja na yodinom mjestu previse rugao svojima..ne bi me zacudilo da jednog dana iz splita zbrise upravo u imotsku krajinu Basketball

da prođe kao ante tomić :D
znas koja ti je legenda nekad kruzila kod imocana..koji su napustali imotski trbuhom za kruhom ili na studij..najpametniji odose u njemacku i u zagreb a najgluplji u split :) ...

dovoljno je pogledati tebe i yodu, on otišao u ST a ti zapalio za ZG..sve je jasno
epikur37
epikur37

Posts : 36032
2015-08-06


Back to top Go down

I2B posla Empty Re: I2B posla

Post by vuksadinare on 12/2/2020, 23:22

@epikur37 wrote:
@vuksadinare wrote:
@epikur37 wrote:
@vuksadinare wrote:pa nije vlajland samo imotski..pusite yodine price jer su njegovi porijeklom iz imotskog..malo drugacija je situacija u sinju,vrgorcu,drnisu,skradinu...to su razvijeniji gradovi i opcine nego imotski...ne znam u cem je problem u imotskom osim sto doista imocani kojih nije bilo malo u vrhu vlasti nisu puno ili nista napravili za svoj kraj..zasto?..pojma nemam..medjusobna zavist,jal ko ce ga znati..mada se tamo nesto pocelo popravljat stanje zbog seoskog i eko turizma..pa se ne bi ja na yodinom mjestu previse rugao svojima..ne bi me zacudilo da jednog dana iz splita zbrise upravo u imotsku krajinu Basketball

da prođe kao ante tomić :D
znas koja ti je legenda nekad kruzila kod imocana..koji su napustali imotski trbuhom za kruhom ili na studij..najpametniji odose u njemacku i u zagreb a najgluplji u split :) ...

dovoljno je pogledati tebe i yodu, on otišao u ST a ti zapalio za ZG..sve je jasno
ja nisam imocanin..ne mjesaj kruske i zabe lol!
vuksadinare
vuksadinare

Posts : 77469
2015-09-08


Back to top Go down

I2B posla Empty Re: I2B posla

Post by vuksadinare on 12/2/2020, 23:26

yoda se ne moze pomirit da je imotski danas zadnja rupa na svirali u zagori uz knin..mada knin realno nije zagora vec tromedja,bukovica..kad ides od dugobolja preko dicma do sinja pa cak i do caporica nekoliko gospodarskih i industrijskih zona..nema takvog iseljavanja..a kad prodjes biorine i dalje prema imotskom-rupa
vuksadinare
vuksadinare

Posts : 77469
2015-09-08


Back to top Go down

I2B posla Empty Re: I2B posla

Post by vuksadinare on 12/2/2020, 23:28

susjedni vrgorac je razvijeniji danas od imotskog..pogotovo u poljoprivredi..koja je u vrgorcu i tom dijelu razvijena sa mnistvom opg-ova..a koliko u imotskom ima opg-ova?..ako ih ima bar tri ili vise od toga rezem ruku
vuksadinare
vuksadinare

Posts : 77469
2015-09-08


Back to top Go down

I2B posla Empty Re: I2B posla

Post by vuksadinare on 12/2/2020, 23:31

znate li da u imotskoj krajini postoji selo gdje nitko ni sa kim ne prica..svi isposvadjani..najcesce zbog imovine..to sam gledao u emisijama pok.joska martinovica..onda se ne treba cudit sto su u kurcu..kad je tamo ucestala pojava nek susjedu crkne krva ne's bogani imat vise od mene..
vuksadinare
vuksadinare

Posts : 77469
2015-09-08


Back to top Go down

I2B posla Empty Re: I2B posla

Post by epikur37 on 12/2/2020, 23:36

@vuksadinare wrote:susjedni vrgorac je razvijeniji danas od imotskog..pogotovo u poljoprivredi..koja je u vrgorcu i tom dijelu razvijena sa mnistvom opg-ova..a koliko u imotskom ima opg-ova?..ako ih ima bar tri ili vise od toga rezem ruku

Vrgorac je krasan s onom dolinom, pravi shangrila.
epikur37
epikur37

Posts : 36032
2015-08-06


Back to top Go down

I2B posla Empty Re: I2B posla

Post by vuksadinare on 12/2/2020, 23:53

@epikur37 wrote:
@vuksadinare wrote:susjedni vrgorac je razvijeniji danas od imotskog..pogotovo u poljoprivredi..koja je u vrgorcu i tom dijelu razvijena sa mnistvom opg-ova..a koliko u imotskom ima opg-ova?..ako ih ima bar tri ili vise od toga rezem ruku

Vrgorac je krasan s onom dolinom, pravi shangrila.
ja suradjujem sa dva vrgorcana koji imaju opg-ove...kazu za imocane da imaju raj na zemlji ali da im je draze rintati u njemackoj,zagrebu..nego radit na zemlji a mogu imat sve..ova dvojica su zakupili zemlju i imotskom polju sadit ce nove vinograde..jagode..vele oni meni..nece radit..bolje brisat guzice svabama i baustelirat nego na svojoj zemlji radit i zaraditi..
vuksadinare
vuksadinare

Posts : 77469
2015-09-08


Back to top Go down

I2B posla Empty Re: I2B posla

Post by Hektorović on 13/2/2020, 01:12

Trilj, više kafića od stanovnika :D
Hektorović
Hektorović

Posts : 16459
2018-04-10


Back to top Go down

I2B posla Empty Re: I2B posla

Post by mutava baštarda on 13/2/2020, 07:49

@Hektorović wrote:Trilj, više kafića od stanovnika :D
Trilj je kao gradić na divljem zapadu. Cesta, salun, šerif (+centar za migrante) i pogrebno poduzeće....

_________________
"E moj Šunje. Ko od stra umire, na grobu mu prde"
mutava baštarda
mutava baštarda

Posts : 13151
2015-09-14


Back to top Go down

I2B posla Empty Re: I2B posla

Post by jasambrend on 13/2/2020, 10:38

Ala retardiranog svita. Uvea bi im još 800 poreza, pička li im materina tulava...
jasambrend
jasambrend

Male
Posts : 14761
2014-04-17

Age : 41

Back to top Go down

I2B posla Empty Re: I2B posla

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 5 1, 2, 3, 4, 5  Next

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum