ADVENTSKI OLIGARSI

Page 2 of 2 Previous  1, 2

Go down

ADVENTSKI OLIGARSI  - Page 2 Empty Re: ADVENTSKI OLIGARSI

Post by AssadNaPodmornici on Sun 1 Dec - 22:32

@melkior wrote:Bandić je personifikacija korupcije. Treća najmoćnija funkcija u zemlji 8iza premijera i ministra financija) u stvari je postala prva po dugoročnosti i kontinuitetu vlasti. Bandić je najmoćniji i najkorumpiraniji političar. U kratko vrijeme može ga prešišati Sanader ili vođa grupe Borg, koji sklapa neprincipijelne političke trgovine, ali u pozadini i u kontinuitetu posljednjih 20 godina bez premca - tu je Bandić. Ima Grad Zagreb love, neka plaća  :aw Osim toga, Bandić nema ono što Kenwood Kenon ima, a zbog čega mu Kenwood Kenon zavidi: Bandić nema sindikate. Samo Hercegovce i kumove.
:tu
AssadNaPodmornici
AssadNaPodmornici

Posts : 8675
2018-06-14


Back to top Go down

ADVENTSKI OLIGARSI  - Page 2 Empty Re: ADVENTSKI OLIGARSI

Post by Eroo on Sun 1 Dec - 22:32

@Sora wrote:I jos se kladim da vecina zakupnika ima dvojno drzavljanstvo ili je bar iz  hercegovne ponosne 
A sto da ne 
Purgeri su zadovoljni Kad dobiju  kobase 
Purgerice narocito
Ubosni imaš raj, ne znam šta se mučiš u HR.
Eroo
Eroo

Posts : 38752
2016-07-22


Back to top Go down

ADVENTSKI OLIGARSI  - Page 2 Empty Re: ADVENTSKI OLIGARSI

Post by debotoijusto on Tue 3 Dec - 7:46

Ekskluzivno donosimo detalje ugovora kojima “kraljevi Adventa” deru ugostitelje. Također, imamo uvid u korespondenciju “kraljeva Adventa” s unaprijed dogovorenim zakupnicima gotovo dvadeset dana prije ikakvih službenih odobrenja od Grada Zagreba.

U ugovorima koje su sklopili propisuje se niz striktnih pravila kojih su se zakupci prisiljeni pridržavati i dodatno plaćati.



U ugovorima se navodi kako zakupci moraju prodavati točno određena pića (navedeni su brendovi vode, piva, žestokog pića). Od tih sponzorskih ugovora, ugostitelji nemaju ništa, nego novac ide posrednicima.
Ograničena im je potrošnja struje. Tu je i nevjerojatna odredba da zakupac, ne zaposlenik, mora biti prisutan osobno u kućici od jutra do zatvaranja, a ako ga nema dulje od sat - slijede penali. Kako u kojem ugovoru, kazne su od 300 do 900 kuna. Ako zakupac i koju minutu prekorači radno vrijeme, opet slijedi kazna koja varira od 300 do 900 kuna.

Po svakom započetom satu prekoračenja. Iako su nam ranije posrednici govorili da su njihove cijene opravdane jer plaćaju i struju i odvoz otpada, ni to nije potpuno točno. Zakupac mora platiti zakupninu za strujnu instalaciju (i do 2000 kuna).

Ugostitelj ne smije čak imati ni svoje čaše. Mora ih kupiti od “kraljeva Adventa”. Također, cijeli iznos zakupnine ugostitelji moraju platiti unaprijed. Zakupci moraju osigurati piće za bend ili DJ-a, a neki propisuju da im ne smiju davati žestoka pića. Kućicu ne smiju nikome dati u podzakup te čak ne smiju donijeti ni svoju stolicu ispred kućice.     

- Kad sve to skupa pogledate, mi plaćamo svojevrsni reket jer se lokacija ne može dobiti od Grada ili Turističke zajednice te sve ide preko tih podobnih tvrtki koje nam uvjetuju i koje piće ćemo točiti - kaže nam jedan od njih i dodaje da svake godine uzimaju sve više po kućici iako Gradu plaćaju iste niske naknade.
- Ako želite na, recimo, Fuliranje, morate se sastati s posrednikom. Koliko znam, on formalno nema veze s organizatorom. Predstavite mu vaš program, pregovarate, a čuo sam da vam on može reći da želi veliki postotak od vaše kućice. Na vama je hoćete li pristati na takav dogovor. Iznenadili biste se koliko toga ide mimo službenih agencija i organizatora - govori nam jedan od zakupaca.
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 20925
2014-04-12


Back to top Go down

ADVENTSKI OLIGARSI  - Page 2 Empty Re: ADVENTSKI OLIGARSI

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum