ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

pocetak radnog tjedna s vijestima iz hrvatistana

Go down

pocetak radnog tjedna s vijestima iz hrvatistana Empty pocetak radnog tjedna s vijestima iz hrvatistana

Post by debotoijusto on 25/11/2019, 07:22

IAKO je splitsko Općinsko državno odvjetništvo još 28. svibnja prošle godine podiglo optužnicu protiv Jure Šundova, predsjednika Uprave Županijskih cesta i dugogodišnjeg bliskog suradnika Željka Keruma, u kojoj ga tereti da je prijevarom stekao status ratnog invalida, na Općinskom sudu u Splitu ne samo da do danas nije zakazana ni jedna rasprava, nego sasvim sigurno neće ni biti u ovoj godini.
Šundov je i dalje predsjednik Uprave Županijskih cesta, tvrtke u vlasništvu Splitsko-dalmatinske županije. Na naše pitanje koliku plaću prima, iz Županijskih cesta nam je odgovoreno kako je riječ o "neto mjesečnom iznosu od prosječne 4 neto plaće Društva u prethodnom obračunskom mjesecu", a kako je prema podacima Poslovne Hrvatske prošle godine prosječna plaća u toj tvrtki iznosila 5865 kuna, prosječna su primanja predsjednika Uprave lani trebala iznositi 23.460 kuna. Inače, kada je objavljena informacija o podignutoj optužnici, Šundov je podnio ostavku na mjesto predsjednika Gradskog vijeća.

Šundov je kazao i kako on u Županijskim cestama nije "uhljebljen", nego je riječ o poduzeću koje prihode zarađuje na tržištu u nadmetanju s drugim tvrtkama i održava oko 2500 kilometara kategoriziranih cesta. S druge strane, Ante Renić, vijećnik stranke Pametno, osporavao je u županijskoj Skupštini smisao postojanja Županijskih cesta i njihovu tržišnu orijentiranost.
"Imamo tvrtku u županijskom vlasništvu koja se bavi održavanjem cesta za što nema potrebe jer samo radi nelojalnu konkurenciju tvrtkama koje su stvarno na tržištu i koje se moraju izboriti za posao. Navoditi da se tvrtka bori s konkurencijom u najmanju je ruku smiješno kad znamo da se na natječaj Županijske uprave za ceste javi samo ona te joj taj posao čini veliki dio poslovanja bez kojeg ne bi mogla funkcionirati", govorio je Renić u Županijskoj skupštini te je tvrdio kako ekonomski pokazatelji ŽC-a ukazuju na viškove zaposlenih i puno višu cijenu održavanja cesta "koju svi mi plaćamo".
Renić veli da od oko 80 milijuna godišnjeg posla Županijske ceste oko 50 milijuna kuna dobiju od Županijske uprave za ceste koju vodi HDZ-ovac Petar Škorić. "Bez toga ne bi mogli funkcionirati", smatra Renić.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/optuzen-da-je-lazni-ratni-invalid-ceka-sudjenje-godinu-i-pol-prima-golemu-placu/2134532.aspx
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 21420
2014-04-12


Back to top Go down

pocetak radnog tjedna s vijestima iz hrvatistana Empty Re: pocetak radnog tjedna s vijestima iz hrvatistana

Post by T. on 25/11/2019, 17:37

Optužnica 'čak'od lani...
Pa to je friško, još se ni tinta nije osušila...
Ti bi po kratkom postupku vidim ja...
T.
T.

Posts : 10195
2014-04-14

Age : 79

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum