Bratoubilački rat na desnici

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

Go down

Bratoubilački rat na desnici Empty Bratoubilački rat na desnici

Post by debotoijusto on 8/11/2019, 17:07

MEĐU podržavateljima, medijskim propagatorima i glasačima hrvatske desnice proteklih mjeseci kruži bauk veleizdaje. Društvena skupina koja sebe najviše voli nazivati domoljubima i prezire sve one građane RH koji, prema njihovom mišljenju, "ne dišu hrvatski" ili "mrze sve hrvatsko" sada se raskolila na dvije frakcije koje jedna drugu nesmiljeno optužuju za veleizdaju. 
Razlog raskolu je predsjednička kandidatura Miroslava Škore, kojega je dio samozvanih domoljuba odmah usvojio kao neupitnog sveca te svaku kritiku na njegov račun smatra blasfemijom. Nasuprot njima su podržavatelji Kolinde Grabar-Kitarović, koji pak Škoru smatraju kukavičjim jajetom u još jednoj uroti protiv Hrvatske i HDZ-a, a Škorine podržavatelje veleizdajnicima.
Obje skupine pritom demonstriraju da ne posjeduju ni minimum demokratske svijesti niti razumiju što je politički pluralizam, nego su uvjerene da je njihova politička opcija pretplaćena na vlast u Hrvatskoj, dok je sve ostalo neželjeni izuzetak. 

sada se Škoru vidi kao onoga tko bi to mogao ostvariti, iako on sam nije ponudio takva obećanja javnosti (osim koketiranja s najavom mogućeg ukidanja Pupovčevog SDSS-a). S druge strane su fanovi Kolinde, oduševljeni time što je predsjednica lijepa, kako ne prestaju ponavljati, i koji svaki glas protiv HDZ-ove protukandidatkinje, koju čak smatraju nasljednicom Franje Tuđmana, smatraju izdajničkim.


U takvoj situaciji su na najvećoj muci istaknuti desničarski medijski djelatnici, od kojih se većina svojedobno samoproglasila propagandistima Grabar-Kitarović te smatraju kako su bili zaslužni za njenu pobjedu nad Josipovićem. Neki su se posve razočarali u Kolindu i protiv nje vode žestoku kampanju, poput neonacista Velimira Bujanca, drugi pokušavaju balansirati između Kolinde i Škore i glumiti kritičnost, poput Tihomira Dujmovića, dok su se treći jasno pozicionirali kao Škorini protivnici i Kolindini apologeti, poput teologa Ivice Šole.
Potonji je tako nedavno u Slobodnoj Dalmaciji objavio kolumnu pod nazivom "Koalicija Bujanac Stipe Mesić protiv Kolinde", koja svjedoči o sporadičnoj pismenosti ovog osječkog profesora komunikologije. Šola čak ne zna ni kako se točno preziva Velimir Bujanec, sa čijim je pokroviteljem Matom Radeljićem u dugogodišnjoj svađi, pa piše "Bujanac". No još važnije je da Šola plasira tezu kako je Škorina predsjednička kandidatura rezultat tajnog saveza ekstremne desnice i bivšeg predsjednika Stipe Mesića. 


To se najbolje vidi po reakcijama koje je među vjernim čitateljima desničarskih portala izazvao Šolin negativno intoniran tekst o Škori. Ima tu svega, od vrijeđanja Šole do iskrenog očaja onih koji su do Šolinog pisanja iskreno držali pa se sada osjećaju izdano: "Šola, čini se da jugovina i na tebe dobro jako utječe! Sad il' nikad!", "Buraz se prodao drugarici Koki za šaku dolara, isto kao i Dujmović. Drugarica Koka nema što tražiti na ovim izborima ako joj koji 'desničar i crkvenjak' ne uleti i pruži nužnu pomoć (umjetno disanje usta na usta, plus jezičina), manipulirajući i lažući protiv Škore", "Uh, dr. Šola, nisam mislio da ste i Vi sposobni toliko obilato biti u službi destrukcije hrvatstva, odn. bilo koje stvarne hrvatske opcije, a kamoli takve koja ima pravi hrvatski predznak, i koja je jasno iskazala koje civilizacijske pozitive namjerava vratiti i donijeti hrvatskome društvu, narodu Hrvatima vratiti i upravljanje i vlastitu državu, kao i vjeru ljudima u same sebe", "Šola je samo pokazao da je plitki provincijalac kao i većina kvaziintelektualaca s desne strane za razliku od 'vojnika' s lijevog spektra" itd.
U svakom slučaju, samozvanim domoljubima je bio dovoljan samo jedan Šolin tekst da ga proglase veleizdajnikom i izvrijeđaju na najbrutalniji način, iako su godinama prethodno nekritički uzdizali njegove uratke.
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 20883
2014-04-12


Back to top Go down

Bratoubilački rat na desnici Empty Re: Bratoubilački rat na desnici

Post by debotoijusto on 8/11/2019, 17:08

Situacija se toliko usijala da je na portalu Hrvatskog kulturnog vijeća (HKV) objavljen i članak stanovitog Željka Dogana pod naslovom: "Zašto Bujanec želi da zamrzimo i srušimo predsjednicu?"
"Potpuno je jasno da iza napadne Škorine promocije u emisijama Bujice ne stoji toliko općehrvatski interes, koliko Bujančev osobni i njegova izgleda beskrajna žeđ za pozornošću i zahvalnošću koja ide s time. Slabost njegove anti-Kolinda histerije i gorljive želje da je zbaci s Pantovčaka je to što mu u nedostatku ozbiljnih argumenata ne preostaje ništa drugo nego da je u svojim emisijama prizemno vrijeđa i nastoji ismijati. U njegovoj iritantnoj anti-Kolinda dreci sve se uglavnom svodi na koktel uvrjeda, uličarskog ponižavanja, namontiranih i senzacionalnih 'ekskluziva' u stilu beogradskih tabloida ili gadljivih komentara Vedrane Rudan, Drage Pilsela, Matije Babića, Stipe Mesića, Bojana Glavaševića, Jadranke Kosor, Anke Mrak-Taritaš, Freda Matića i svih drugih opskurnih likova, sličnih fizičkih i karakternih osobina i kompleksa kakve, u odnosu na prelijepu predsjednicu, iz razumljivih razloga ima takva vrsta ljudi", piše tako Dogan.

Voditelj "Bujice" je nekoliko godina bio neupitan na ekstremnoj desnici, no sada se svojim konstantnim napadima na Kolindu i jednostranim forsiranjem Škore zamjerio mnogima. No mnogima su se zamjerili i Kolinda i Plenkovićev HDZ, koji dio vjernih podržavatelja smatra izdajničkima, pa se okreću tzv. suverenističkim opcijama.
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 20883
2014-04-12


Back to top Go down

Bratoubilački rat na desnici Empty Re: Bratoubilački rat na desnici

Post by debotoijusto on 8/11/2019, 17:09

Strane u sukobu među samozvanim domoljubima zauzimaju i (ekstremno) desničarski mediji. Za Škoru otvoreno navijaju "Bujica" i Hrvatski tjednik, dok su HKV, Kamenjar i Maxportal očito na strani HDZ-a i Kolinde. Portal udruge Željke Markić također više naginje aktualnoj predsjednici, što se vidi po objavi niza tekstova u kojima se hvale njena ljepota i politička sposobnost, dok se Škoru tako otvoreno ipak ne promovira. Ipak, čini se da Željka Markić još nije odlučila koga će otvoreno podržati pa se taj portal većinom suzdržava od direktnog cipelarenja Škore.


Situacija među samozvanim domoljubima se toliko zakuhala da se sukobljavaju i redoviti komentatori članaka na desničarskim portalima. Jedan od zanimljivijih obračuna te vrste je onaj koji se upravo vodi između vjernih čitatelja HKV-a, koji većinom naginju Škori, i čitatelja Kamenjara, koji pak promovira HDZ i Kolindu. Jedni druge proglašavaju prodanim dušama i jugokomunističkim agentima.
Puno bure je izazvala i kolumna Kazimira Mikašeka, bivšeg urednika desničarskog tjednika 7Dnevno, na Maxportalu, u kojoj on iznosi teoriju po kojoj je cilj Škorinih podržavatelja da komunisti preuzmu vlast u Hrvatskoj.
"Prvi korak je onemogućiti Kolindi Grabar Kitarović ulazak u drugi krug predsjedničkih izbora. Ako to ne uspije cilj je da Zoran Milanović uz silnu potporu medija bude relativni pobjednik prvog kruga na čemu se onda može graditi njegova konačna pobjeda! Konačan je cilj poraz Kolinde Grabar Kitarović od Zorana Milanovića koji treba izazvati pad Andreja Plenkovića, a pad Andreja Plenkovića bez ikakve sumnje znači drastičan pad HDZ-a, gubitak parlamentarnih izbora, što konačno znači pobjedu ujedinjene ljevice koja bi na dugi rok osvojila oba sveta hrvatska brda. Dakle cilj je totalno crvena Hrvatska, Titova Hrvatska, jugoslavenska Hrvatska, mentalno komunistička Hrvatska i novo bratstvo i jedinstvo", piše Mikašek.
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 20883
2014-04-12


Back to top Go down

Bratoubilački rat na desnici Empty Re: Bratoubilački rat na desnici

Post by RayMabus on 8/11/2019, 17:09

Piše Gordan Duhaček.

 Bratoubilački rat na desnici 1f602
RayMabus
RayMabus

Posts : 100233
2014-04-11


Back to top Go down

Bratoubilački rat na desnici Empty Re: Bratoubilački rat na desnici

Post by debotoijusto on 8/11/2019, 17:10

Pozitivno tumačenje svih ovih sukoba na desnici moglo bi ići u pravcu toga da su desni glasači konačno shvatili kako ne moraju biti slijepo odani HDZ-u te da svjedočimo rađanju pravog pluralizma na tom dijelu političkog spektra. No HDZ i Tuđman su i dalje ključni orijentiri desnog glasačkog tijela pa njegova većina i dalje sanja o tome da se HDZ otme Plenkoviću i njegovima, a ne o tome da se desno od HDZ-a ustanovi stabilna politička snaga s kojom bi HDZ morao koalirati ako želi vlast.
Realnije tumačenje ovog bratoubilačkog rata bi pak bilo da je riječ o situaciji u kojoj je autodestruktivni hrvatski nacionalizam, koji njegovi zagovaratelji nazivaju domoljubljem, toliko podivljao i izgubio kompas da je počeo jesti sam sebe i svoje pristaše. 
Mržnja koju proteklih tjedana međusobno izražavaju pristaše Kolinde i pristaše Škore dosad je bila rezervirana isključivo za liberale, ljevičare i Srbe, te je pitanje hoće li desni kandidat, bila to Kolinda ili bio to Škoro, moći ujediniti desno biračko tijelo u drugom krugu predsjedničkih izbora. To zapravo znači da bi ovaj nemilosrdni rat među samozvanim domoljubima u konačnici mogao biti dobra stvar za Hrvatsku.
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 20883
2014-04-12


Back to top Go down

Bratoubilački rat na desnici Empty Re: Bratoubilački rat na desnici

Post by RayMabus on 8/11/2019, 17:12

Piše Gordan Duhaček.

 Bratoubilački rat na desnici 1f602
RayMabus
RayMabus

Posts : 100233
2014-04-11


Back to top Go down

Bratoubilački rat na desnici Empty Re: Bratoubilački rat na desnici

Post by tre on 8/11/2019, 17:32

@RayMabus wrote:Piše Gordan Duhaček.

 Bratoubilački rat na desnici 1f602
dalje od toga ne treba čitati Bratoubilački rat na desnici 1f602

_________________
Bratoubilački rat na desnici The-stand-stephen-king-1
Ne bijaše na njem ljepote ni sjaja da bismo se u nj zagledali, ni ljupkosti da bi nam se svidio. Prezren bješe, odbačen od ljudi, čovjek boli, vičan patnjama, od kog svatko lice otklanja, prezren bješe, odvrgnut. A on je naše bolesti ponio, naše je boli na se uzeo, dok smo mi držali da ga Bog bije i ponižava. Za naše grijehe probodoše njega, za opačine naše njega satriješe. Na njega pade kazna – radi našeg mira, njegove nas rane iscijeliše.
tre
tre

Male
Posts : 10034
2017-12-31


Back to top Go down

Bratoubilački rat na desnici Empty Re: Bratoubilački rat na desnici

Post by AssadNaPodmornici on 8/11/2019, 17:41

Pročita sam članak i mogu se složiti sa ovim masnim bosanskim pederom.. pogledaj samo forum, kako se grizu međusobno Kolindini i Škorini fanovi. Biti će teška rokačina
AssadNaPodmornici
AssadNaPodmornici

Posts : 8600
2018-06-14


Back to top Go down

Bratoubilački rat na desnici Empty Re: Bratoubilački rat na desnici

Post by mutava baštarda on 8/11/2019, 18:16

@AssadNaPodmornici wrote:Pročita sam članak i mogu se složiti sa ovim masnim bosanskim pederom.. pogledaj samo forum, kako se grizu međusobno Kolindini i Škorini fanovi. Biti će teška rokačina
Iz toga može izaći samo nešto pozitivno. Predsjednik koji pobjedii i ispuni dio obećanja biti će po mjeri... Koga ono imamo na desnici?

_________________
"E moj Šunje. Ko od stra umire, na grobu mu prde"
mutava baštarda
mutava baštarda

Posts : 12042
2015-09-14


Back to top Go down

Bratoubilački rat na desnici Empty Re: Bratoubilački rat na desnici

Post by mortal on 8/11/2019, 18:37

@debotoijusto wrote:MEĐU podržavateljima, medijskim propagatorima i glasačima hrvatske desnice proteklih mjeseci kruži bauk veleizdaje. Društvena skupina koja sebe najviše voli nazivati domoljubima i prezire sve one građane RH koji, prema njihovom mišljenju, "ne dišu hrvatski" ili "mrze sve hrvatsko" sada se raskolila na dvije frakcije koje jedna drugu nesmiljeno optužuju za veleizdaju.
kolindini glasači nisu desnica
mortal
mortal

Female
Posts : 12539
2014-04-16

Lokacija: : CROATIA

Back to top Go down

Bratoubilački rat na desnici Empty Re: Bratoubilački rat na desnici

Post by debotoijusto on 8/11/2019, 18:52

@mortal wrote:
@debotoijusto wrote:MEĐU podržavateljima, medijskim propagatorima i glasačima hrvatske desnice proteklih mjeseci kruži bauk veleizdaje. Društvena skupina koja sebe najviše voli nazivati domoljubima i prezire sve one građane RH koji, prema njihovom mišljenju, "ne dišu hrvatski" ili "mrze sve hrvatsko" sada se raskolila na dvije frakcije koje jedna drugu nesmiljeno optužuju za veleizdaju.
kolindini glasači nisu desnica
ni skorini isto , ovo je sukob titana nacionalsocijalista iz 19. st
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 20883
2014-04-12


Back to top Go down

Bratoubilački rat na desnici Empty Re: Bratoubilački rat na desnici

Post by mortal on 8/11/2019, 18:54

desnica je već duže razbijena
, ali nas je sve više i jače se djeluje na vrh države u odnosu na prijašnje godine
postoji podulji popis stvari i pojava koje ne trpimo :-D
svi udaraju kad treba
mortal
mortal

Female
Posts : 12539
2014-04-16

Lokacija: : CROATIA

Back to top Go down

Bratoubilački rat na desnici Empty Re: Bratoubilački rat na desnici

Post by סמאל on 8/11/2019, 19:15

Joj što će bit plača i škrguta zubi i kod jednih i kod drugih,ako pobjedi Milanović. :dramaq lol!
Ali izbori su puka formalnost,Kolinda ostaje,tak da... :coffee
סמאל
סמאל

Posts : 6413
2015-07-23


Back to top Go down

Bratoubilački rat na desnici Empty Re: Bratoubilački rat na desnici

Post by mutava baštarda on 8/11/2019, 19:17

@סמאל wrote:Joj što će bit plača i škrguta zubi i kod jednih i kod drugih,ako pobjedi Milanović. :dramaq lol!
Ali izbori su puka formalnost,Kolinda ostaje,tak da... :coffee
Milanović po autoritarnom stilu i bahatosti mogao bi se vrlo lako prišaltati na dark side...

_________________
"E moj Šunje. Ko od stra umire, na grobu mu prde"
mutava baštarda
mutava baštarda

Posts : 12042
2015-09-14


Back to top Go down

Bratoubilački rat na desnici Empty Re: Bratoubilački rat na desnici

Post by jasambrend on 8/11/2019, 19:21

@RayMabus wrote:Piše Gordan Duhaček.

 Bratoubilački rat na desnici 1f602


Enaf sed.
jasambrend
jasambrend

Male
Posts : 13414
2014-04-17

Age : 41

Back to top Go down

Bratoubilački rat na desnici Empty Re: Bratoubilački rat na desnici

Post by jasambrend on 8/11/2019, 19:22

Još jedan Bosanac na listi za deportaciju...
jasambrend
jasambrend

Male
Posts : 13414
2014-04-17

Age : 41

Back to top Go down

Bratoubilački rat na desnici Empty Re: Bratoubilački rat na desnici

Post by jastreb on 8/11/2019, 19:30

@mortal wrote:
@debotoijusto wrote:MEĐU podržavateljima, medijskim propagatorima i glasačima hrvatske desnice proteklih mjeseci kruži bauk veleizdaje. Društvena skupina koja sebe najviše voli nazivati domoljubima i prezire sve one građane RH koji, prema njihovom mišljenju, "ne dišu hrvatski" ili "mrze sve hrvatsko" sada se raskolila na dvije frakcije koje jedna drugu nesmiljeno optužuju za veleizdaju.
kolindini glasači nisu desnica
Ne nego što su?

Nemoj ti mene zafrkavat,kad još uvijek pamtim(o) Karamarkov urlik:

IMAMO PREDSJEDNICUUuuuuurgh!
jastreb
jastreb

Posts : 29532
2014-04-22


Back to top Go down

Bratoubilački rat na desnici Empty Re: Bratoubilački rat na desnici

Post by RayMabus on 8/11/2019, 19:33

Jedina prava desnica je AfD. Šta je AfD jači to je i desnica u Hrvatskoj jača.
RayMabus
RayMabus

Posts : 100233
2014-04-11


Back to top Go down

Bratoubilački rat na desnici Empty Re: Bratoubilački rat na desnici

Post by jastreb on 8/11/2019, 19:43

@RayMabus wrote:Jedina prava desnica je AfD. Šta je AfD jači to je i desnica u Hrvatskoj jača.
Hrvatska tzv desnica nema veze niti sa kojom europskom desnicom,a ponajmanje sa onima na zapadu.

Dočim zapadna desnica biva orijentirana prema sve većoj islamizaciji svojih krajeva,sve većem nadiranju stranog tijela u svoje krajeve,hrvatska desnica se pak okreće onima koji uglavnom bježe iz Hrvatske,ili su napustili Hrvatsku u tolikom broju da je njihov ostatak zanemariv i smiješno malen.

Kad bi se u Njemačkoj dogodilo da Turci,Arapi,Balkanci i crnci napuste zemlju u jednom masovnom valu,kao što su Srbi napustili Hrvatsku u vrijeme Oluje,njemačka desnica bi se zahvalila narodu na podršci i odstupila sa scene. Njena bi misja bila završena.

Kod Hrvata što manje Srba ima u Hrvatskoj,to je veća tzv desnica. nezamislivo i normalnom čovjeku neshvatljivo.
jastreb
jastreb

Posts : 29532
2014-04-22


Back to top Go down

Bratoubilački rat na desnici Empty Re: Bratoubilački rat na desnici

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum