Prokleti HDZ

Go down

Prokleti HDZ Empty Prokleti HDZ

Post by Hektorović on 10/4/2019, 19:44

[size=36]Prije ulaska u politiku radila je u butiku, a na vrhuncu moći sa suprugom dijelila imovinu 'tešku' milijun i pol eura: sada joj se sudi za podužu listu grijeha[/size]


Vozila je luksuzni Audi, a kazne za parkiranje plaćala novcem poreznih obveznika. Iako je imala je plaću veću od 19 tisuća kuna, iz je istog izvora podmirivala i troškove privatnih zabava, čak i sinovljeve svadbe. Na službeni put u Rim išla je sa suprugom. U Dubai je sa sobom vodila čitavo izaslanstvo. U Opatiji je službenu karticu „peglala“ za plaćanje luksuznih hotela i večera u prestižnim restoranima.
Prije ulaska u politiku, u butiku je prodavala robu iz Turske. Na vrhuncu moći zajedno sa suprugom dijelila je imovinu tešku milijun i pol eura.
Družila se s predsjednicima i premijerima. Prijateljevala sa bogatim poduzetnicima. Članove Vlade je častila poklonima. Planirala je doći na čelo jednog od najmoćnijih ministarstava. Razmišljala je čak i o kandidaturi za predsjednicu Republike.

Osjećala se doista moćno.
A onda se tadašnjoj SDP-ovoj županici 1.travnja 2014. srušio svijet. Po Marinu Lovrić Merzel toga je jutra došla policija i odvela je u Remetinec.
Ovih dana joj se sudi za podužu listu grijeha koji variraju od pranja novca i primanja mita do preplaćivanje zgrade Hitne pomoći i nerezonskog plaćanja savjetnika. Jer, kao što obično i biva u takvim situacijama, priča o strjelovitom usponu i još strjelovitijem bogaćenju u pravilu ima i svoju mračnu stranu.
Njezinu sudbinu moglo bi zapečatiti svjedočenje poduzetnika Željka Žužića, koji je u detalje opisao kako je bivšoj županici dao mito za kupnju udjela u Cestama Sisak. Kazao je kako se sastao sa Marinom Lovrić Merzel, kako mu je ona priopćila da je cijena za taj posao 100 tisuća eura. Kako joj je donio žutu kuvertu i u njoj predao traženi novac. U apoenima po 500 eura. I kako je ona kuvertu uzela. I stavila je iza slika.
Za tih 100 tisuća eura u zadarskom predjelu Diklo kupila je stan, čiji je fiktivni vlasnik njezin nećak.
Jednako pogubno za Marinu Lovrić Merzel je i svjedočenje šefice njezinog kabineta Jasmine Jovev koja je potanko opisala način na koji je bivša SDP-ova županica kupovala mir u koaliciji. Vijećnike svoje većine imenovala bi članovima nekog od svojih savjeta. Iako se ta tijela najčešće nisu ni sastajala, Jasnima Jovev bila je dužna sastaviti fiktivne izvještaje, a članovi savjeta bi svakog mjeseca za taj „posao“ dobili 5 tisuća kuna. Time je županijski proračun oštećen za ukupno 6 milijuna kuna.
Sa pojedinim vijećnicima, prijateljima i rodbini sklapala je ugovore o djelu iako županija za te poslove uopće nije imala potrebe. Tako je otišlo dodatnih 673 tisuće kuna.
USKOK je tereti da je pretplatila zgradu Hitne pomoći u Sisku. Kao i da su joj svadbu zapravo financirale Hrvatske šume, čiji su djelatnici pripremali, organizirali i održavali svadbenu svečanost bez da je ova tvrtka za to bila plaćena.
Vječno je, naravno, pitanje kako je sve ovo bilo moguće? Kako su se ta „mažnjavanja“ love iz županijskog proračuna događala pred očima lijevo-liberalne političke kreme koja je rado hodočastila kod tadašnje SDP-ove županice? I, između ostalog, prisustvovala njezinom vjenčanju? I kako nitko, baš nitko nije posumnjao da sav taj raskoš nije plaćen poštenim radom, nego javnim novcem?
Jer, rado viđeni gosti kod Marine Lovrić Merzel bili su i Stjepan Mesić, Zoran Milanović, Ivo Josipović, Milanka Opačić. Vjenčani kum joj je bio tadašnji SDP-ov ministar financija Slavko Linić. Ona je, pak, bila SDP-ova perjanica, žena koja je nakon više od 20 godina sa vlasti uspjela skinuti HDZ. I koja je umješno rukovodila koalicijom u kojoj su spremno surađivali, između ostalih, i HSP i SDSS.
A nije da ne nije bilo temelja za sumnju

Već otprije se dvojilo je li bio sasvim zakonit način na koji se domogla svjedodžbe o završenog srednjoj školi za medicinske sestre u Prijedoru. Kasnije je pod lupu došla i diploma Prometnog fakulteta u Zagrebu. U Račanovo doba SDP-om su kružile priče da ona zapravo stoji iza rušenja svojeg stranačkog kolege Davorka Vidovića sa mjesta sisačkog gradonačelnika 2005. godine. Njemu su dvojica vijećnika okrenula leđa, a iza operacije je navodno stajala upravo moćna županica.
Do Iblerovog trga su dolazile glasine i o drugim mutnim poslovima Marine Lovrić Merzel. Od tog vremena datira i prišiveni joj nadimak „ženski Bandić“. Spominjala su se kupovanja vijećnika, nezakonite naknade, sumnjivi ugovori…No Zoran Milanović u vrijeme dok je vodio SDP nikada nije pokazao ni najmanju želju da dovede u red ili disciplinira svoju županicu.
SDP-u je ona trebala kao izborna pobjednica koja je vladala nekoć neosvojivom HDZ-ovom utvrdom.
I ništa više od toga im nije bilo važno.
Hektorović
Hektorović

Posts : 13701
2018-04-11


Back to top Go down

Prokleti HDZ Empty Re: Prokleti HDZ

Post by prckov on 10/4/2019, 19:51

vragolica mala  :grin
prckov
prckov

Posts : 23861
2014-04-19


Back to top Go down

Prokleti HDZ Empty Re: Prokleti HDZ

Post by mutava baštarda on 10/4/2019, 21:14

@prckov wrote:vragolica mala  :grin
imala je kurvanjsko cerenje...
sdp i hdz se moraju udružiti u jednu stranku da napokon izbacimo srbe iz vlade

_________________
"E moj Šunje. Ko od stra umire, na grobu mu prde"
mutava baštarda
mutava baštarda

Posts : 12006
2015-09-14


Back to top Go down

Prokleti HDZ Empty Re: Prokleti HDZ

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum