Krešić: Mektićeve privatne prijetnje Hrvatskoj nisu službeni stav BiH

Go down

Krešić: Mektićeve privatne prijetnje Hrvatskoj nisu službeni stav BiH Empty Krešić: Mektićeve privatne prijetnje Hrvatskoj nisu službeni stav BiH

Post by Hektorović on 12/9/2019, 18:18

ZAMJENIK MINISTRA SIGURNOSTI BIH

[size=30]Krešić: Mektićeve privatne prijetnje Hrvatskoj nisu službeni stav BiH

VIJESTI
[size=32]Facebook20[/size] [size=32]Twitter[/size] [size=32]Gmail[/size] [size=32]Facebook Messenger[/size] [size=32]WhatsApp[/size] [size=32]Viber[/size]
Krešić: Mektićeve privatne prijetnje Hrvatskoj nisu službeni stav BiH Mijo_kresic_1
[/size]
"Politika EU-a je jasna kada su u pitanju migranti. Mi je ignoriramo dvije godine. Ovdje imamo ilegalne migrante, krijumčare, organizirani kriminal. Bojim se da određene institucije samo podržavaju taj organizirani kriminal", istaknuo je zamjenik ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine.
Izvan svake pameti je prijetiti Hrvatskoj konfliktom zbog vraćanja migranata i navodnog prijelaza hrvatskih policajaca u Bosnu i Hercegovinu čime je državni ministar sigurnosti Dragan Mektić iznio privatni, a ne stav države Bosne i Hercegovine, izjavio je u četvrtak njegov zamjenik Mijo Krešić.
"To nije stav BiH. To je privatna izjava gospodina Mektića", rekao je Krešić u Mostaru upitan o prijetnji konfliktom.
Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić u razgovoru za N1 izjavio je da će bh. vlasti 'po cijenu konflikta' s Hrvatskom zaustaviti, kako tvrdi, nezakonito vraćanje migranata od hrvatske policije.
Njegov zamjenik ističe kako s Hrvatskom postoji sporazum o zajedničkim ophodnjama na granici, te da je zazivanje sukoba s Hrvatskom izvan svake pameti.
"Očigledno da nedostaje suradnje i razgovora. S našim susjedom, odnosno s EU trebamo tražiti rješenja koja će biti u smjeru pojačane provedbe sporazuma o zajedničkim ophodnjama državne granice. Zazivati bilo kakav konflikt, a naročito otvoreni konflikt je izvan svake pameti", istaknuo je Krešić, prenosi Hina.
Dodao je kako je stanje s migracijama 'kaotično' te da BiH ne slijedi upute Europske unije.
"Politika EU-a je jasna kada su u pitanju migranti. Mi je ignoriramo dvije godine. Ovdje imamo ilegalne migrante, krijumčare, organizirani kriminal. Bojim se da određene institucije samo podržavaju taj organizirani kriminal", istaknuo je zamjenik ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine.
Izrazio je očekivanje da će se zatvoriti granica na Drini zbog najave novog migrantskog vala.
"Sada je jasno kako ćemo morati angažirati dodatne snage i zatvoriti granicu. To je prvi korak", dodao je.
Krešić misli kako bi istočne susjede trebalo 'potaknuti da ozbiljnije priđu problemu ilegalnih migracija, a ne samo da ih transportiraju ili isporučuju BiH'.
Dnevnik.ba
Hektorović
Hektorović

Posts : 12937
2018-04-10


Back to top Go down

Krešić: Mektićeve privatne prijetnje Hrvatskoj nisu službeni stav BiH Empty Re: Krešić: Mektićeve privatne prijetnje Hrvatskoj nisu službeni stav BiH

Post by vuksadinare on 12/9/2019, 19:01

jbg...imas one koji hrvate i hrvatsku gledaju konstatno kao neprijatelje..a dolazi se lijecit u zagreb..tako je bilo i u jugi..i nije to zbog rata i slicno..to je u glavi bilo i prije rata
vuksadinare
vuksadinare

Posts : 72314
2015-09-08


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum