Treba li Mario Paleka podnijeti ostavku ili ne?

Go down

Treba li Mario Paleka podnijeti ostavku ili ne? Empty Treba li Mario Paleka podnijeti ostavku ili ne?

Post by Hektorović on 2/9/2019, 00:02

ČOVJEK KOJI JE ZASLUŽAN ZA NAJVEĆI LJETNI DEBAKL I MILIJUNSKI MINUS Hoće li gradonačelnik Dukić zbog svog prijatelja snositi političku odgovornost?
Treba li Mario Paleka podnijeti ostavku ili ne? Rita-ora
Spektakl ili debakl? Odgovor na ovo pitanje dan nakon koncerta Rite Ore u Zadru može se tražiti i ovako: treba li Mario Paleka podnijeti ostavku ili ne? 
Mario Paleka, direktor zadarske Turističke zajednice, čija je ideja bila dovesti Ritu Oru u Zadar, ne bi trebao dati ostavku zbog toga što je najavljeni jednosatni koncert zapravo trajao 50 minuta, što je popularna britanska pjevačica nešto manje od tog vremena, zbog dvije pauze, bila na pozornici, i što joj je na početku treće pjesme “riknuo” mikrofon, a glas je nastavio izlaziti s razglasa, pa su svi u dvorani shvatili da pjeva na matricu.
 Ne bi trebao dati ostavku ni zbog samo šest od 30 najavljenih plesača u pratećoj skupini i svega trojice glazbenika na pozornici (gitara, klavijature i perkusije).
mame i očevi
Ne bi čak trebao dati ostavku ni zbog prodanih oko 4500 karata, pa je umjesto očekivanih 8000-9000 u dvorani Krešimira Ćosića u petak navečer, zahvaljujući prije svega sponzorskim ulaznicama, bilo oko 5500 gledatelja, najviše žena, tinejdžerica, njihovih mama i nekoliko očeva. 
Ako bi zbog ičega Paleka trebao staviti svoj mandat na raspolaganje, onda je to izjava koju je preko svoje PR službe odaslao u javnost neposredno nakon koncerta: “Riječ je o velikom i spektakularnom koncertu za kakav je Zadar spreman. 
Kao što se moglo vidjeti i doživjeti, riječ je o iznimno visokoj produkciji, a nastup Rite Ore u Zadru ujedno je i velika turistička promocija ne samo grada nego i cijele Hrvatske. 
Odrađen je odličan posao i zahvaljujem svima koji su u njemu sudjelovali kako bi se koncert uspješno održao. Ovo je definitivno smjer u kojem se nastavljamo turistički razvijati”.

Treba li Mario Paleka podnijeti ostavku ili ne? Rita-koncert44-300819

 
Krenimo redom. Da je Mario Paleka iz svog džepa platio zadarski koncert, a ozbiljni izvori tvrde da je organizacija koncerta koštala oko tri milijuna kuna, bi li odmah iste večeri rekao da je “ovo definitivno smjer u kojem se nastavljamo turistički razvijati”. 
Naime, neslužbeni izvori govore da je prodaja karata debelo podbacila, da je umjesto očekivanih osam-devet tisuća prodano upola manje, što se u dvorani lijepo moglo vidjeti u prostoru ispred pozornice i na tribinama. 
Da je dakle to bio Palekin novac, bi li iste večeri, prije nego što je zbrojio i oduzeo prihode i rashode, a minus će, prema konzervativnim procjenama, biti najmanje između 750 i milijun kuna, odmah rekao da će u tom smjeru nastaviti? Na 50-minutni nastup pop pjevačicu prisjećat će još mjesecima njezin žiroračun, uz odgovarajuće kamate.
 Ali ne, Paleka je vrlo rado preuzeo odgovornost za dolazak Rite Ore, u čemu su ključnu ulogu odigrale neke njegove privatne veze, ali ne i za organizaciju, koja je prebačena na gradsku tvrtku. A kad imate novac, ne svoj dakako, nego poreznih obveznika, nije problem kupiti bilo kojeg izvođača. Umijeće je tog i takvog izvođača prodati i od njega nešto zaraditi, ili barem pokriti troškove, a što je Zadar zaradio od Rite Ore? 
Za početak, nije zaradio nego stvorio minus, a zaradio je, kako kaže Paleka, “veliku turističku promociju ne samo grada nego i cijele Hrvatske”. Nije nam poznato, a bojim se da nikad neće ni biti, kako će jedan ovakav koncert utjecati na promjenu turističkog imidža Zadra, kojim će se to odokativnim metodama izmjeriti efekt koncerta Ore na dolazak turista, ako ni pola milijuna pregleda na YouTubeu i sva sila oglasa na društvenim mrežama nije bila dovoljna da se napuni dvorana? 
Naprotiv, sponzorske VIP karte od 1 kune prodavale su se na Njuškalu za 100 kuna, dan prije i na sam dan koncerta, nije uočen nikakav poseban interes za kartama na kioscima ispred dvorane. Sve što je u vezi uspješne promocije kazao Paleka upućuje na zaključak da u njegovim direktorskim namjerama nesporno ima entuzijazma, ali prednjači diletantizam. Prednjači ho-ruk metoda, javnim novcem, jer za to neće nitko odgovarati, a trebao bi netko. 
Zapravo ne bilo tko, nego upravo Paleka kao direktor TZ-a i, još važnije, čovjek koji mu je to vrlo komotno omogućio, gradonačelnik Branko Dukić. A da bi se njegova odgovornost shvatila, potrebno se na trenutak vratiti godinu dana unatrag, kada je Paleka izabran za prvog čovjeka zadarskog turizma. Kada je taj diplomirani kineziolog i bivši voditelj sporta i zabave u sustavu hotelske kuće Falkensteiner, u konkurenciji vrlo ozbiljnih i stručnih kandidata, postao najbolji izbor. 
Za kojeg su svi znali da će postati direktor i prije nego što je bio raspisan natječaj. Zašto? Zato što je to u Zadru naprosto tako, kod svih natječaja za javne/lokalne/državne funkcije. Zato što je to modus operandi zadarske politike, a ovdje je HDZ na vlasti u kontinuitetu od 1991. godine. 
Ključne Palekine kvalifikacije za mjesto direktora bile su sljedeće: član je HDZ-a, bliski prijatelj gradonačelnika Dukića i dolazi iz istog kvarta, Stanova, iz kojeg je i gradonačelnik. Svi ostali elementi iz CV-a i programa za direktora Turističke zajednice kod drugih su kandidata bili komparativno bolji, ali ova tri osnova, bila su i ostala u Zadru ključna za bilo čiji uspjeh.

Treba li Mario Paleka podnijeti ostavku ili ne? Nogomet8-210819
CROPIX


 
politički vezan
Paleka je naravno svoje imenovanje prikazao kao uspjeh najboljeg programa, a evo, prošao je i koncert Rite Ore, a od programa ni “p”, od Zadra kao koncertne destinacije u budućnosti ni traga ni glasa.
Palekin direktorski mandat tako se politički trajno vezao za politički kapital gradonačelnika Dukića. Vrijedi i obrnuto. Dukićevo otvoreno zalaganje za Paleku kako najboljeg kandidata, dovelo ga je u poziciju suodgovornog za Palekin (ne)uspjeh. Sve što Paleka bude dobro napravio, pripisivat će se i Dukiću, ali i svaki loši potez bit će reflektiran na gradonačelnika. Inzistiranjem na Paleki Dukić je uz njega vezao svoju političku sudbinu, naravno, sve dok Paleka ne počini kakav javni autodafe od kojeg ga nitko neće moći spasiti, a je li to koncert Rite Ore, još je otvoreno pitanje. 
Odgovor ćemo znati vrlo brzo. Već za koji dan kada bi direktor ŠC Višnjik Denis Karlović, u skladu s najavama, javnosti trebao predstaviti ulazne i izlazne brojke. Koliko je novca i za što sve upucano u organizaciju koncerta, a koliko se novca, i od čega, vratilo. 
Uoči samog koncerta Karlović je rekao da se koncert neće moći pokriti samo od prodaje karata, što je i laicima bilo jasno, no gradonačelniku se to nije svidjelo. Četiri i pol tisuće prodanih karata i oko tisuću sponzorskih pokrit će možda oko pola troškova produkcije, a što će biti s ostatkom, tek ćemo vidjeti. 
Naime, iako se govorilo o nekim velikim sponzorima, u dvorani, na kartama, plakatima i press materijalu uoči koncerta, nismo primijetili logo neke banke ili velikog proizvođača pića s kojima se navodno dogovaralo o financijskoj podršci. Također, ispred dvorane, osim štanda s kokicama na dva mjesta, nije bilo prodaje suvenira, nekih memorabilija popularne pjevačice, ili drugih sličnih sadržaja koji prate ovakav koncertni šušur. 
Izvori novca su očito bili jako škrti pa je prava sreća što je koncert na vrijeme pomaknut s otvorenog prostora u dvoranu. Jer da nije, šteta bi bila puno veća, odnosno minus koji će ŠC Višnjik ili Grad Zadar, svejedno, morati pokriti iz svojih proračuna. Sreća u toj koncertnoj nesreći zapravo je direktor Karlović koji je od prvog dana, koliko se moglo vidjeti i zaključiti, bio rezerviran prema cijelom događaju. 
Ne u smislu da je bio protiv dolaska i koncerta Rite Ore u Zadar, naprotiv, nego protiv načina na koji se siluje organizacija, jer je najsloženiji dio posla, s najviše odgovornosti, u rekordno kratkom vremenu, njemu gurnut u ruke. 
Karlović je zato odmah i tražio “političko osiguranje”, da iza odluke da ŠC Višnjik kao gradska tvrtka bude organizator koncerta, stane skupštine društva, a u skupštini je samo jedan član i on se zove Branko Dukić. Kad je to formalno dobio, Karlović je logistički napravio sve što je bilo u njegovoj moći, uključujući i podizanje kredita od 2,5 milijuna kuna, od kojih je navodno 1,5 milijuna bilo namijenjeno za pripremu koncerta. 
A kad je 30 dana prije koncerta shvatio da je online prodaja karata jedva prešla dvije tisuće, zapeo je da se koncert s otvorenog prostora preseli u dvoranu. Imao je dva dobra razloga: mogućnost da te večeri padne kiša, a koncert se prema ugovoru nije mogao odgoditi te smanjivanje troškova produkcije zbog ulaska u dvoranu za najmanje 100 tisuća eura.
tražiti račun
Organizaciju velikih koncerata u dvorani Karlović je “diplomirao”, pokazao je to na nastupima Dina Merlina, Đorđa Balaševića i drugih, kada se uistinu tražila karta više, i kad se službeno prodavalo više od 8000 ulaznica. 
S te je strane i koncert Rite Ore bio besprijekoran, dvorana ugodno rashlađena, bez gužve i sigurna za sve sudionike, no poslovni dio ostao je visjeti u zraku, za što formalno Karlović opet snosi odgovornost, iako je od početka govorio da se takvi nastupi moraju planirati godinu dana unaprijed.
Zadru predstoji vruća politička jesen, kada će se već na prvoj sjednici gradskog vijeća tražiti obračun koncerta Rite Ore, koliki je minus, tko će ga vraćati, i tko će preuzeti odgovornost za taj organizaciji podbačaj. Nema nikakve dvojbe, tražit će se glava Marija Paleke, ali i glava njegova patrona, gradonačelnika Dukića. 
Kad je Zadarski.hr bjavio da se pregovara o dolasku Rite Ore u Zadar, gradonačelnik je u nemogućnosti da “zaustavi Reuters”, Trogrlića postavio za čelnog čovjeka odnosa s javnošću nadolazećeg koncerta, a Troglić je, navodno nevoljko, to prihvatio, svjestan da ulazi u zonu visokog rizika jer bi koncert mogao puknuti kao balon. 
U isto vrijeme kada mediji otkrivaju da se pregovara s Orom, što je shvaćeno kao uistinu pozitivan pomak za zadarsku ljetnu turističku ponudu, Paleka taj isti Zadarski.hr naziva “neprijateljima Zadra”, samo zato što su se prije postignutog dogovora usudili pisati da će Zadar do kraja ljeta možda ugostiti jedno poznato svjetsko glazbeno ime. 
Paleka je neprimjerenu kvalifikaciju pokušao opravdati svojom lokalpatriotskom žrtvom, nesebičnom sebedajnošću, kako on ne radi koncert zbog sebe nego za Zadar, jer mu je Zadar na prvom mjestu, i tako bi se, “krvareći za našu stvar”, trebali ponašati i mediji. 
Ali nije uspio, naprotiv, pokazao je da ni nakon godine dana u fotelji direktora TZ-a ne shvaća primarnu ulogu medija i novinara, poglavito u kontekstu turističke promocije, potvrdivši zavidan demagoški kapacitet, ali i da ne razumije ulogu javnih tijela u demokratskom društvu, niti da je spreman preuzeti odgovornost za ono što čini. 
Ostao je u uvjerenju da dolazak na dobro plaćeno radno mjesto po političkom i prijateljskom ključu i otvoreno kockanje javnim novcem znači nekoga ili nešto voljeti, bez odgovornosti. 
Reagirao je kao narcis koji sve neistomišljenike doživljava kao neprijatelj.  Kad bi samo toga bio svjestan, Paleka bi trebao sam otići. Ovako će, unatoč kritici kroz koju će proći, vjerojatno ostati, a mi ćemo vjerojatno nastaviti pisati o koncertima poznatih imena na trošak Zadrana, sviđalo se to njima ili ne.
Hektorović
Hektorović

Posts : 12321
2018-04-10


Back to top Go down

Treba li Mario Paleka podnijeti ostavku ili ne? Empty Re: Treba li Mario Paleka podnijeti ostavku ili ne?

Post by Hektorović on 2/9/2019, 00:02

Nesposoban no partijski lojalan. Dakle srž problema uhljebistana.
Hektorović
Hektorović

Posts : 12321
2018-04-10


Back to top Go down

Treba li Mario Paleka podnijeti ostavku ili ne? Empty Re: Treba li Mario Paleka podnijeti ostavku ili ne?

Post by Maggie19 on 2/9/2019, 00:56

Brend i epi, jeste bili na Riti?
Poveli zenice, fino se zabavili..;-))

_________________
Learn what is to be taken seriously and laugh at the rest.
Maggie19
Maggie19

Posts : 3393
2019-01-30


Back to top Go down

Treba li Mario Paleka podnijeti ostavku ili ne? Empty Re: Treba li Mario Paleka podnijeti ostavku ili ne?

Post by epikur37 on 2/9/2019, 06:31

@Maggie19 wrote:Brend i epi, jeste bili na Riti?
Poveli zenice, fino se zabavili..;-))

Išao bih ja na Ritu ali ne bih vodio ženicu :D

Inače Paleka je idiot a ovaj debakl je pride. Ostavka!
epikur37
epikur37

Posts : 31073
2015-08-06


Back to top Go down

Treba li Mario Paleka podnijeti ostavku ili ne? Empty Re: Treba li Mario Paleka podnijeti ostavku ili ne?

Post by vili40 on 2/9/2019, 07:31

jel tako ti gelipteri mlatare novcem i iz svojeg novčanika pitanje je sad?
vili40
vili40

Male
Posts : 6317
2015-08-02


Back to top Go down

Treba li Mario Paleka podnijeti ostavku ili ne? Empty Re: Treba li Mario Paleka podnijeti ostavku ili ne?

Post by vuksadinare on 2/9/2019, 07:38

najcesci upit..tko slusa ritu oru...tu se reba trazit odgovor...inace nije neubicajno da nekad podbace koncerti svjetskih zvijezda kod nas...jednostavno ili preskupe karte a jos vise vecina mladjih slusa drugaciju glazbu..a stariji vecinom pojma nemaju koje ova...ovi su igrali na to da ce doci dosta britanskih turista na koncert a to s enije desilo
vuksadinare
vuksadinare

Posts : 70216
2015-09-08


Back to top Go down

Treba li Mario Paleka podnijeti ostavku ili ne? Empty Re: Treba li Mario Paleka podnijeti ostavku ili ne?

Post by debotoijusto on 2/9/2019, 07:41

@vuksadinare wrote:najcesci upit..tko slusa ritu oru...tu se reba trazit odgovor...inace nije neubicajno da nekad podbace koncerti svjetskih zvijezda kod nas...jednostavno ili preskupe karte a jos vise vecina mladjih slusa drugaciju glazbu..a stariji vecinom pojma nemaju koje ova...ovi su igrali na to da ce doci dosta britanskih turista na koncert a to s enije desilo
zakazali su siptari zadarski i bosanci , to ti po dvorane
mario nije kriv
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 20100
2014-04-12


Back to top Go down

Treba li Mario Paleka podnijeti ostavku ili ne? Empty Re: Treba li Mario Paleka podnijeti ostavku ili ne?

Post by vuksadinare on 2/9/2019, 07:47

@debotoijusto wrote:
@vuksadinare wrote:najcesci upit..tko slusa ritu oru...tu se reba trazit odgovor...inace nije neubicajno da nekad podbace koncerti svjetskih zvijezda kod nas...jednostavno ili preskupe karte a jos vise vecina mladjih slusa drugaciju glazbu..a stariji vecinom pojma nemaju koje ova...ovi su igrali na to da ce doci dosta britanskih turista na koncert a to s enije desilo
zakazali su siptari zadarski i bosanci , to ti po dvorane
mario nije kriv
..pa kad gledas ovaj zapravo niej kriv osim sto ne prepoznaje bas glazbene ukuse domacih ljudi a racunati da ce ti dvarnu ispuniti britanski turisti kojima ej uzgred puno draze biti na zrcu u techbno ritmu i jos nekim tu techno festivalima nego pohoditi ovdje koncerte a doma imaju gotovo svakodnevnu priliku ici gledati ritu oru i slicne..bolje da je organizirao koncert grdovica ili mate bulica imao bi dupke ispunjenu dvoranu...i onda ne bi bio podbacaj...
vuksadinare
vuksadinare

Posts : 70216
2015-09-08


Back to top Go down

Treba li Mario Paleka podnijeti ostavku ili ne? Empty Re: Treba li Mario Paleka podnijeti ostavku ili ne?

Post by vuksadinare on 2/9/2019, 07:54

pa prije par godina beyonce nije ispunila zagrebacku arenu do kraja pa nitko nije toliko pisao o podbacaju i nabijali na nos organizatorima koncerta kao sto se sad nabija ovom paleki..lik je isao dovesti poznatiju međunarodnu zvijezdu u zadar za promjenu i desio se podbacaj...pokusao je malo promjeniti zadarski koncertni sukus...od vec kliseiziranog nije uspio i ajmo sad katran i perje...necemo ritu oru daj ovamo milu hrnica,milu kitica,grdovica,misu...i bicemo u plusu naravno financijskom
vuksadinare
vuksadinare

Posts : 70216
2015-09-08


Back to top Go down

Treba li Mario Paleka podnijeti ostavku ili ne? Empty Re: Treba li Mario Paleka podnijeti ostavku ili ne?

Post by epikur37 on 2/9/2019, 09:47

Općenito Dukić je dobar čovjek i dobar liječnik ali nije materijal za gradonačelnika, Kalmeti ni cipele obrisati
epikur37
epikur37

Posts : 31073
2015-08-06


Back to top Go down

Treba li Mario Paleka podnijeti ostavku ili ne? Empty Re: Treba li Mario Paleka podnijeti ostavku ili ne?

Post by Hektorović on 2/9/2019, 10:42

@vuksadinare wrote:najcesci upit..tko slusa ritu oru...tu se reba trazit odgovor...inace nije neubicajno da nekad podbace koncerti svjetskih zvijezda kod nas...jednostavno ili preskupe karte a jos vise vecina mladjih slusa drugaciju glazbu..a stariji vecinom pojma nemaju koje ova...ovi su igrali na to da ce doci dosta britanskih turista na koncert a to s enije desilo

Ma Rita je više medijska konstrukcija nego nešto drugo... u osam godina dva albuma... onaj prvi je bio hit ali ovaj novi je podbacio ... kao i singli ...
Hektorović
Hektorović

Posts : 12321
2018-04-10


Back to top Go down

Treba li Mario Paleka podnijeti ostavku ili ne? Empty Re: Treba li Mario Paleka podnijeti ostavku ili ne?

Post by vili40 on 2/9/2019, 11:17

@epikur37 wrote:Općenito Dukić je dobar čovjek i dobar liječnik ali nije materijal za gradonačelnika, Kalmeti ni cipele obrisati
Kaljmeta?Pa nije taj stručnjak u zatvoru?
vili40
vili40

Male
Posts : 6317
2015-08-02


Back to top Go down

Treba li Mario Paleka podnijeti ostavku ili ne? Empty Re: Treba li Mario Paleka podnijeti ostavku ili ne?

Post by aben on 2/9/2019, 14:26

nisu mi jasni ovakovi socijalistički tekstovi;

pa ako paleka do otkaz, unda će na njegovo mesto dojti neko ki će organizirati neki drugi koncert. 

jedino rješenje ne ukinuti turističku zajednicu, vrotiti uplatiteljima poreza njihovih 3 milijuna kun, i puštiti da privatnici organiziraju koncerte sa svojin šoldima.

_________________
Insofar as it is educational, it is not compulsory;

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

Posts : 27200
2014-04-16


Back to top Go down

Treba li Mario Paleka podnijeti ostavku ili ne? Empty Re: Treba li Mario Paleka podnijeti ostavku ili ne?

Post by Hektorović on 2/9/2019, 17:08

Tko stoji iza fijaska s koncertom Rite Ore? HDZ-ov profesor tjelesnog na čelu TZ
prije 32 minute

Treba li Mario Paleka podnijeti ostavku ili ne? 916f86d8-df75-4425-abad-02a432b88307-zadar
Foto: Dino Stanin/PIXSELL, Dalmacija danas, Zadarski list
KAD se govori o turizmu u Zadru, ovo ljeto je taj grad najviše ostao zapamćen po fijasku s koncertom Rite Ore i janjcem koje je netko ispekao na zadarskoj rivi. Koliko je javnog novca stajao koncert i koliko je karata prodano - to je još uvijek nepoznato. No jasno je da se radi o fijasku o trošku poreznih obveznika budući da su se karte doslovno dijelile, a interes za koncert je bio malen. Bila je planirana prodaja oko 9000 ulaznica, no prema dosadašnjim informacijama objavljenim u medijima, prodalo ih se upola manje.
Brojke o koncertu prvo idu Gradu, a tek onda u javnost
Direktor gradske tvrtke Športski centar Višnjik, u kojem je održan koncert, Denis Karlović, Indexu je rekao da će preliminarne podatke o koncertu do kraja dana poslati Gradu Zadru.
"Radim sve što mogu da što prije dobijemo brojke jer znam da javnost to zanima. Do kraja radnog vremena ću sve što imam poslati Gradu da vide pa će oni dalje plasirati u medije. No moram reći kako neki računi još nisu stigli te trebaju doći po završetku ugovora tako da će ovo sad biti preliminarni podaci", rekao je Karlović za Index.
Direktor ŠC Višnjik ne želi govoriti o dizanju kredita
Iako je bilo govora o dizanju kredita od 1,5 milijuna kuna od strane ŠC Višnjik za potrebe organizacije ovog koncerta, Karlović to nije htio ni potvrditi ni demantirati.
"Sve vezano za koncert će se objaviti. Ne mogu vam ništa reći jer se držim dogovora s Gradom Zadrom i TZ-om Zadra. Inače je običaj da se financijsko izvješće o koncertu objavi 20 dana nakon koncerta, a mi ćemo to objaviti već ovaj tjedan upravo zbog interesa javnosti", rekao je Karlović za Index.
Dovođenje Rite Ore u Zadar inicirao HDZ-ov šef Turističke zajednice
Upravo je na njega prebačena odgovornost organizacije koncerta Rite Ore, britanske pjevačice čije je dovođenje u Zadar inicirao Mario Paleka, direktor Turističke zajednice Zadar. Do Paleke nismo uspjeli doći jer su nam iz njegovog ureda rekli da je po sastancima.
Čim je postalo jasno da je interes javnosti za koncert Rite Ore u Zadru vrlo malen te da će troškove u konačnici platiti građani Zadra jer je koncert plaćen njihovim novcem, prvi čovjek Turističke zajednice, HDZ-ovac Mario Paleka, rekao je da on i dalje planira voditi turizam u Zadru u tom smjeru.
Nakon fijaska s koncertom Rite Ore, nameće se pitanje zbog čega se gradovi uopće bave organizacijom koncerata na račun poreznih obveznika? Što vi mislite o tome? Recite nam u anketi!
Profesor tjelesnog koji je prije godinu dana došao na čelo TZ-a
HDZ-ovac Mario Paleka, po struci profesor tjelesnog, u rujnu 2018. godine je imenovan novim direktorom Turističke zajednice grada Zadra. Paleki je to bilo drugo imenovanje u samo mjesec dana, budući da je netom prije postao predsjednik Nadzornog odbora NK Zadar. Prije ovog imenovanja radio je u javnoj ustanovi za upravljanje sportskim objektima te se dugi niz godina bavio nogometom.
Turističku zajednica grada Zadra nakon Palekinog imenovanja pitali smo zašto je baš on odabran za novog predsjednika TZ Zadra te po čemu je bio bolji od ostalih kandidata, a zanimalo nas je i je li ikad radio u turističkom sektoru.
>> Pitali smo Turističku zajednicu Zadar zašto im je šef HDZ-ov profesor tjelesnog
"Gospodin Paleka je izabran za direktora Ureda TZ grada Zadra većinom glasova Vijeća. Nakon što je svaki kandidat prezentirao svoj prijedlog Programa rada i odgovorio na postavljena pitanja, pristupilo se tajnom glasovanju na kojem je gospodin Paleka dobio najveći broj glasova. Upravo je zadatak članova Vijeća da po svojoj savjesti donesu odluku, što im tajno glasovanje i omogućuje. Vijeće je bilo zadovoljno prezentacijama i razinom izlaganja istih koju je pokazala većina kandidata, a što se tiče poznavanja engleskog jezika izabranog kandidata, nisu uočeni nedostatci ili manjkavosti u odnosu na ostale protukandidate", naveli su nam.
Blizak s gradonačelnikom Zadra
Iz priložene dokumentacije, dodali su, "gospodin Paleka zadovoljava sve uvjete natječaja, pa tako i poznavanje jezika na traženoj razini kao i radno iskustvo na području turizma, jer je bio višegodišnji turistički djelatnik u hotelskom kompleksu Borik d.d.".
Mario Paleka je rođen 10. rujna 1974. godine u Zadru i blizak je sa zadarskim gradonačelnikom Brankom Dukićem (HDZ), koji ga je netom prije imenovanja na čelo TZ-a postavio i kao člana NO NK Zadra.
Paleka je po struci diplomirani kineziolog, a u TZ-u su naveli "kako je prilikom predstavljanja programa rada za jednogodišnje razdoblje iznio vlastiti stav i mišljenje te nove ideje koje bi mogle pridonijeti kvalitetnijem radu turističke zajednice i unapređenju razvoja turizma".
Paleka je član HDZ-a, a 2016. je izabran i u Nadzorni odbor HDZ-a grada Zadra te je radio kao zamjenik direktora gradske tvrtke Zadar sport.
"Mario Paleka je dugogodišnji djelatnik u sportu, u javnoj ustanovi za upravljanje sportskim objektima, profesor kineziologije po struci, dugi niz se godina bavio nogometom, radio je u sportskom turizmu i gradonačelnik vjeruje da su sve te navedene reference dovoljne da bi g. Paleka mogao uspješno obavljati svoju funkciju člana NO NK Zadra i zastupati interese Grada u njemu", riječi su kojima su iz Ureda zadarskog gradonačelnika Branka Dukića opravdali imenovanje Paleke u NO NK Zadra.
SDP-ovac prozvao Paleku: TZ je jako dobro odradio pečenje janjca na kamenim pločama zadarske rive
Zadarski gradski vijećnik SDP-a Erol Gaši u srpnju je prozvao Paleku zbog načina na koji vodi zadarski turizam.
"U prva dva tjedna srpnja zabilježeni su minusi u stotinama tisuća manjka noćenja. U minusu se nalazi i grad Zadar. Krajem 2018., kao i 2017., s ove sam govornice govorio o planu za nadolazeću turističku sezonu i načinu privlačenja turista u naš grad. Moji prijedlozi brendiranja Zadra kao grada Luke Modrića, Danijela Subašića, Šime Vrsaljka i Dominika Livakovića nisu naišli na plodno tlo. Ono što je Turistička zajednica jako dobro odradila je pečenje janjca na kamenim pločama zadarske rive. Ako je to zadarski turizam u 2019., onda se nemojte čuditi da će minusi biti veći u 2020. godini", poručio je Gaši krajem srpnja na sjednici Gradskog vijeća pitajući gradonačelnika Branka Dukića je li zadovoljan radom Turističke zajednice Grada Zadra na čije je čelo prošle godine postavljen Mario Paleka.
Iz TZ-a Zadar ne daju podatke za lipanj i kolovoz
Index je zatražio podatke od TZ-a Zadar o dolascima i noćenjima za lipanj, srpanj i kolovoz, no dobili smo samo podatke koji se odnose na prvih 8 mjeseci te za kolovoz, dok nam ih za lipanj i srpanj nisu dostavili.
Prema podacima od početka godine do kraja kolovoza Zadar je, navode u TZ-u, posjetilo 467.044 gostiju koji su ostvarili 1,678.535 noćenja, što je povećanje od 10 posto u dolascima i 8 posto u noćenjima usporedno s istim razdobljem lani. U kolovozu su imali 128.907 dolazaka gostiju i 586.585 noćenja, što je, navode u TZ-u, 9 posto više u dolascima i 7 posto više u noćenjima.
Hektorović
Hektorović

Posts : 12321
2018-04-10


Back to top Go down

Treba li Mario Paleka podnijeti ostavku ili ne? Empty Re: Treba li Mario Paleka podnijeti ostavku ili ne?

Post by debotoijusto on 2/9/2019, 18:22

Direktor gradske tvrtke Športski centar Višnjik, u kojem je održan koncert, Denis Karlović objavio je da je prema preliminarnim podacima ostvaren minus od 724.110 kuna. Na koncert je potrošeno oko 2,7 milijuna kuna, a zarada je 1.975.890 kuna.
"Prihod od prodaje karata iznosi 1.113.890 kuna, prihodi od sponzora, suorganizatora i marketinga su 862.000 kuna, što ukupno iznosi 1.975 890 kuna. Ukupni troškovi vezani uz izvođačicu Rita Ora iznose 1.700.000 kuna, a ostali troškovi su do 1.000.000 kuna. Prema preliminarnom izvješću vidljivo je da je razlika između rashoda i prihoda 724.110 kuna", stoji u priopćenju koje nam je poslao Karlović.

bude bolje drugi put
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 20100
2014-04-12


Back to top Go down

Treba li Mario Paleka podnijeti ostavku ili ne? Empty Re: Treba li Mario Paleka podnijeti ostavku ili ne?

Post by jasambrend on 2/9/2019, 18:34

@Maggie19 wrote:Brend i epi, jeste bili na Riti?
Poveli zenice, fino se zabavili..;-))

Epi je sve, već objasnio... išao bih i ja na Ritu, ali bez žene... B-)
jasambrend
jasambrend

Male
Posts : 12655
2014-04-17

Age : 41

Back to top Go down

Treba li Mario Paleka podnijeti ostavku ili ne? Empty Re: Treba li Mario Paleka podnijeti ostavku ili ne?

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum