Tito Rus

Page 1 of 2 1, 2  Next

Go down

Tito Rus Empty Tito Rus

Post by Hektorović on 1/9/2019, 23:28

Dokumenti FBI: "Tito više nije Tito, zamijenio ga je ruski agent"

Izvijesni Marijan Džon Markul iz Los Anđelesa je 1955. godine agentima FBI detaljno pričao o susretu s Josipom Brozom Titom, za koga je tvrdio da je ruski agent.

N.N.  01.09.2019 20:08 
"Osoba koja se danas predstavlja kao maršal Tito u stvari nije pravi Josip Broz Tito, već je riječ o ruskom agentu koji je ukrao njegov identitet 1937. godine", tvrdio je on.
Markul je, u razgovoru s agentima FBI, izrazio zabrinutost oko pravog identiteta Josipa Broza Tita.
Ovaj izvještaj se nalazi u jednom od stotina hiljada dokumenata sa kojih su američke vlasti nedavno skinule oznaku povjerljivosti.
Tamo piše: "Gospodin Markul smatra da osoba koja se danas predstavlja kao maršal Tito u stvari nije pravi Josip Broz Tito, već da je riječ o ruskom agentu koji je ukrao njegov identitet 1937. godine, kada pravi Tito nestaje u Rusiji".
U dokumentu se navode informacije o samom Markulu, za kog se zna da je rođen 1909. godine u Livnu i da je postao američki državljanin 1944. godine. U SAD je emigrirao 1936. godine, a učestvovao je i u Drugom svjetskom ratu kao član američke vojske.
U izvještaju piše da nije sigurno koliko su informacije koje on daje tačne, ali se navodi i njegova tvrdnja da je on "socijalista i da želi da pruži informacije koje bi mogle biti važne za bezbjednost Sjedinjenih Država".
Markul je posjetio Jugoslaviju 1953. godine i u dvije odvojene prilike razgovarao sa Titom. Prilikom prve posjete je primijetio da Tito ima svih deset prstiju na rukama, pa dodaje kako pravi Tito nije imao kažiprst i srednji prst na lijevoj ruci.
Takođe je primijetio kako je Tito iz 1953. veoma obrazovan i da odlično svira klavir, što se nije podudaralo sa njegovim pređašnjim saznanjima o Brozu.
Još jedna stvar koja se nije uklapala je Titova visina. Naime, Markul je tvrdio kako je pravi Broz bio visok oko 180 centimetara, a da je čovjek sa kojim se sastao 1953. godine bio visok tek nekih 160 centimetara. On dodaje da je ovaj "novi" Tito imao blagi ruski naglasak i govorio mekim glasom, dok je onaj stari govorio oštrije i grublje, a u izvještaju piše i da je pravi Tito, onaj koji je nestao u Rusiji 1937. godine, bolovao od tuberkuloze.
Markul je "starog" Tita upoznao 1928. godine u Jugoslaviji, a vidio se sa njim u Parizu 1935. ili 1936. godine i dodaje da je čvrsto ubijeđen u to da je taj čovjek pravi Josip Broz.
Nakon sastanka s "lažnim" Titom, Markul odlazi za Zagreb u posjetu svojoj sestri Ani, sa kojom dijeli svoje sumnje, nakon čega njen suprug, izvijesni Boris Gorić potvrđuje da i on nije siguran u Titov identitet, kao i da je to stvar o kojoj se šuška širom Jugoslavije.
U izvještaju se navodi kako mu je sestra tada rekla da ni ona ni njen suprug ne vjeruju u to da je na čelu Jugoslavije pravi Josip Broz Tito i da su prvi put počeli da sumnjaju u to još 1937. godine, kada su čuli njegov glas na radiju i primijetili promjenu naglaska. Markul još tvrdi kako je njegov otac Ivan poznavao pravog Tita, pošto su radili u istom gradu, i da se i on slaže da je riječ o dvije različite osobe, prenosi "Kurir.rs".
Markul se tokom boravka u Jugoslaviji sastao i sa Aleksandrom Rankovićem, sa kojim je razgovarao tri sata. Za Rankovića Markul tvrdi da je bio glavni čovjek zadužen za bezbjednost u Jugoslaviji, kao i da je u razgovoru sa njim izrazio svoje sumnje, na šta mu je Ranković odgovorio da ne bi trebalo da se opterećuje takvim stvarima i da bi trebalo da uživa u boravku u Jugoslaviji. Ovo skretanje teme sa Tita je kod Markula samo podgrijalo sumnje, navodi se u nastavku dokumenta.
Markul je agentima FBI ispričao da, prema njegovom mišljenju, jugoslovenske vijesti u tajnosti sarađuju sa Sovjetskim Savezom i da će to u narednom periodu svima postati jasno. Izrazio je i uvjerenost u to da bi se sovjetske vlasti, ako bi to poželjele, vrlo lako mogle riješiti Broza, i dodao da sve njegove izjave može potvrditi izvijesni Živko Topalović iz Francuske, prenosi "Jutarnji list".
Živko Topalović je, kako kaže Markul, dobro poznavao pravog Tita, a jugoslovenske vlasti su ga osudile na 20 godina zatvora, pa je zbog toga prebjegao u Francusku. Topalović je vjerovao da je osoba koja se predstavlja kao Tito zapravo ruski general Nikolaj Lebedev.
Markul zaključuje kako se jugoslovenska vlada samo pretvarala da je u svađi sa Sovjetskim Savezom kako bi dobila pomoć od Sjedinjenih Država, kao i da nikada nije došlo do stvarnog razlaza između ove dvije države.
Hektorović
Hektorović

Posts : 12431
2018-04-10


Back to top Go down

Tito Rus Empty Re: Tito Rus

Post by Ringo10 on 2/9/2019, 04:12

MArkul je zreo za mentalnu kliniku.
Ringo10
Ringo10

Posts : 10414
2015-09-24


Back to top Go down

Tito Rus Empty Re: Tito Rus

Post by vili40 on 2/9/2019, 07:22

opet?Pisali smo tu i još nije dosta? :W
vili40
vili40

Male
Posts : 6346
2015-08-02


Back to top Go down

Tito Rus Empty Re: Tito Rus

Post by vili40 on 2/9/2019, 07:28

UGLEDNI EKSPERT PROTIV AMERIČKE TAJNE SLUŽBE 'Ovo je čvrsti dokaz da je Josip Broz Tito bio Hrvat'
Tito Rus Broz_tito_leopard0504aa

Akut - riječ je o specifičnom dugom uzlaznom, tzv. zavinutom naglasku, koji se govori isključivo u hrvatskim dijalektima, a Josip Broz ga nepogrešivo izgovara u brojnim riječima. Upravo je uporaba hrvatskoga akuta najjači dokaz Brozove pripadnosti kajkavskomu narječju
Prije gotovo dvije godine u medijima su objavljeni pojedini dokumenti američke tajne službe NSA, koji su nakon protoka od 30 i više godina prestali biti tajni, a među njima za nas najintrigantniji bio je onaj o ‘fonetskoj analizi’ Titova govora iz 1977. godine pod naslovom “Je li jugoslavenski predsjednik Tito stvarno Jugoslaven?”. U tom ‘analitičkom’ dokumentu američke tajne službe na 3-4 stranice pokušava se dati odgovor na pitanje iz naslova, intrigi o kojoj se govori i piše više-manje već desetljećima, a poodavno je poprimila obrise legende koja svako malo iskrsne i potkrepljuje se sve novim dokazima o stranome podrijetlu bivšega predsjednika bivše države pa je tim dokumentom NSA-a ta teorija dodatno podgrijana, a zadobila je i ozbiljniju notu, gotovo na razini vjerodostojnosti.

[size=34]Izvorni govornik[/size]

Agenti američke tajne službe u tom dokumentu zaključuju kako Josip Broz (kojega nazivaju Josip Tito) nikako nije mogao biti jugoslavenskoga podrijetla, odnosno da nije govorio “srpsko-hrvatski kao izvorni govornik”. Glavnina jezične analize obuhvatila je neke fonološke značajke Brozova idiolekta: u govoru je umekšavao sonante l i n ispred vokala i, e: ljičnost, republjika, građanjima, pogljede i slično, a toga nema, zaključuju, u ‘srpsko-hrvatskom’, ali zato ima u ruskom, bjeloruskom, poljskom. Potpuno su pritom zanemarili činjenicu da tko god ikad ode u Zagorje, a ne mora potegnuti čak do Kumrovca, dovoljno mu je prijeći preko Sljemena, čut će upravo takvo umekšavanje. Dakle, takvo generaliziranje i neznanje znak je površnosti i neupućenosti u dijalektnu sliku hrvatskoga jezika. Manji dio analize obuhvaća neke morfosintaktičke pogreške koje izvorni govornik ‘srpsko-hrvatskoga’ po njima zasigurno ne bi načinio, npr. ‘sa domaćinama’, ‘između dvije zemalja’, ‘u razgovorim’, ‘došlo su do izražaja’. Za izvornoga govornika kajkavskoga narječja koji se sa standardnim jezikom onoga doba suočio vjerojatno tek u školi i s mukom ga učio, takve su pogreške praktički zanemarive i ni na koji način ne mogu biti dokaz u prilog tvrdnji o Brozovu stranome podrijetlu.

[size=34]Manjkava analiza[/size]

Navedeni su i izrazi ‘mogućno’ i ‘nebezbednost’, koje Broz upotrebljava, koje američki ‘analitičari’ upogonjuju kao dokaze svoje teorije, što je krajnje neozbiljno jer su to izrazi koji su svojstveni srpskomu jeziku (kao i izrazi ‘uopšte’, ‘opština’, ‘sprat’, ‘uslov’ i slične koje je upotrebljavao), koji je zasigurno utjecao na njegov govor. Vrhunac ‘analitičnosti’ američki su obavještajci pokazali kad su se pozvali i na jednu izjavu Draže Mihailovića koji ga je sreo 1941. i nakon razgovora veleumno zaključio da Tito tako čudno govori kao da je Rus, a vjerojatno bi zaključio da je i cijeli Kumrovec očito negdje u Rusiji da je kojim slučajem onamo otišao jer bi mu gornjosutlanski dijalekt Titova rodnog mjesta vjerojatno bio potpuno nerazumljiv.

Iako vrlo površna i manjkava, ta je analiza u kolovozu 2013. izazvala pravu medijsku buru, zaredali su brojni tekstovi po novinama i na portalima, pa je bilo sazrelo vrijeme da se s jezičnoga, upravo dijalektološkoga gledišta utvrdi je li ta teorija održiva jer ako je Josip Broz izvorni govornik kajkavskoga dijalekta, to se sigurno u njegovu govoru moralo odraziti bez obzira na to pod kakvim je jezičnim i izvanjezičnim utjecajima bio. Tako je i nastala mala dijalektološka analiza pod uredničkim naslovom “Dokument tajne službe o Titovom podrijetlu: Nisu znali samo jednu sitnicu - da postoje kajkavci”, objavljena u “Jutarnjem listu” 24. kolovoza 2013. godine, a isti dan kad je objavljen, tekst je uvršten u popis izvora na engleskoj Wikipediji u članku o Josipu Brozu, gdje je poslužio kao uporište za zaključak: “Bilo je nekoliko kontroverzi o Titovu izgovoru srpsko-hrvatskoga jezika s pretpostavljenom teorijom NSA-a da je Tito izgovarao srpsko-hrvatski kako to čine govornici ruskoga ili poljskoga. No, NSA je pogriješio jer nije registrirao da je Tito bio izvorni govornik vrlo specifičnoga kajkavskog dijalekta u Zagorju, čiji govornici imaju poteškoća u govorenju standardnog srpsko-hrvatskoga jezika (baziranoga na štokavskome narječju), i u fonološkom i u morfološkom smislu. Fonološke osobitosti i neke morfološke pogreške koje su karakterizirale Titov govor imaju izvor u distinktivnim obilježjima kajkavskoga dijalekta koji se govori u njegovom rodnom Zagorju.”
No, nedavno se cijela priča o Titu kao “podmetnutom ruskom agentu koji je rođen u izvanbračnoj vezi jednoga bečkog bogataša i njegove sluškinje Hrvatice” ponovno zakotrljala, pa mi se čini potrebnim, ponovno isključivo s jezikoslovnoga stajališta, objasniti zašto je jezično neupitno da je Josip Broz bio pravi kajkavac iz Zagorja, konkretno iz Kumrovca na Sutli, a i da je jezik kojim je progovorio bio kajkavski te da nikako nije mogao biti podmetnuti Rus, Poljak, Nijemac ili bilo tko drugi.

[size=34]Izvanjski utjecaji[/size]

Naglasni sustav najpostojaniji je dio čijega govora koji se usvaja slušno i nesvjesno u najranijoj fazi ovladavanja jezikom, temeljni je dio govora i trajno je pohranjen u jezičnom kodu i podsvijesti, a neke značajke moguće je uočiti i u kasnijoj životnoj dobi bez obzira na izvanjske utjecaje i standardni jezik kojim se tko služio tijekom života. To je zapravo onaj dio za koji se obično kaže: čuje se odakle je. Tako se i za Josipa Broza čuje da je po svojem naglasnom sustavu bio kajkavac. Za kajkavski dijalekt njegova kraja karakteristična su tri naglaska: kratkosilazni, dugosilazni i hrvatski akut (poseban dugi zavinuti naglasak koji se nalazi u svim hrvatskim narječjima). Kratkosilazni naglasak jedini je kratki naglasak u njegovu govoru: zajedno, sila, nebo, pa čak i na mjestima gdje je u hrvatskome standardnom jeziku kratkouzlazni: domovina, sestra, čovjek, vojnik, zemlja, rezultat, ali i u sredini riječi: ustanem, zaboravila, pogljedam.
Dugosilazni naglasak, osim na uobičajenim mjestima: vâs, znâk, ljűdi rabi i na posljednjem slogu, što je izrazita kajkavska osobina: kovâč, generâl, komitęt. Najjači dokaz Brozove pripadnosti kajkavskomu narječju jest uporaba hrvatskoga akuta. Riječ je o specifičnom dugom uzlaznom, tzv. zavinutom naglasku, koji se govori isključivo u hrvatskim dijalektima, a Broz ga nepogrešivo izgovara u brojnim riječima: interesira, Hrvăt, šupiran, razočăran, okupira, măla, izrăzim itd.

[size=34]Spontani govor[/size]

Jedini utjecaj štokavskoga naglasnog sustava uočava se u sporadičnoj upotrebi dugouzlaznoga naglaska: késit se, prélaz, súmnja, prímit, ne vrédi, premda se taj naglasak može čuti i u kajkavskome narječju jer je po intonaciji vrlo blizak hrvatskome akutu. Poznato je da ruski i poljski nemaju tonski naglasak, ali i da im je gotovo nemoguće naučiti razlikovati više od dva naglaska, ali samo u kvantitativnom smislu (dugi i kratki). Onakve naglasne nijanse koje Broz poznaje ne mogu naučiti ni vrhunski strani dijalektolozi, a i ako nauče ponešto, onda je to na razini prepoznavanja, nikako na razini interpretiranja, a pogotovo ne u spontanome govoru. Od ostalih fonoloških značajki Brozove kajkavštine (osim već spomenutih umekšavanja sonanata: ljičnost, republjika, građanjima, koja doista jesu značajka ruskoga i poljskoga, ali i kajkavskoga) valja svakako izdvojiti vrlo čest slučaj izgovaranja glagolskoga pridjeva radnog na -l: bil sam, stupil sam, zaspal je, prošel sam, potrošil sam, dobil sam, pa čak i biu sam, voziu je, što može biti utjecaj slovenskoga jezika, a to objašnjava i činjenica da mu je mati bila Slovenka, a i preko Sutle su slovenski govori koje karakterizira upravo takav izgovor. Da je slovenski govorio kao materinski, dokazuje i nekoliko rečenica koje je jednom zgodom (prema videozapisu) rekao na besprijekornome slovenskom: Fant, kam pa greš? Buš tak šou? (Momče, kamo ideš? Tako ćeš ići?).

[size=34]Nj kao n[/size]

Broz završne zvučne konsonante redovito obezvučuje: otkaz > otkas, Broz > Bros, grad > grat, vrag > vrak, natrag > natrak, krv > krf, lopov > lopof, zub > zup, Kumorvca > Kumorfca, a lj gotovo nikad nije izgovarao kao sliven glas: vol-ja, zeml-ja, dok je početno nj najčešće izgovarao kao n: negof, nih, nihof, nemu, kod nega. Riječ je o tipičnim kajkavskim jezičnim značajkama, a čak mu je i lokativ imenice ženskoga roda fabrika znao redovito “pobjeći” kao u kajkavskome pa govori: u fabriki. Ekavski izgovor, pak, kojim se najčešće služio karakterističan je za brojne kajkavske dijalekte.
Zanimljivo je i ono što u leksičkom smislu Broza karakterizira kao kajkavca. Izrazi poput: ko na šnoru, pipaf posao, stupil sam u Sokol, pomećem kuglje, vrtao sam, nije htela iti, radio sam gatre (metalne rešetke), bio sam šupiran (potjeran), niže primiti (uhvatiti), tekar (netom) se bio oženio, srdio sam se, sinovac (bratov sin) i danas su dio jezičnoga korpusa kajkavskoga narječja. Svi ti brojni kajkavski izrazi potvrđuju da nema nikakva jezikoslovnoga, ali ni logičkoga objašnjenja odakle bi ih u spontanome govoru sa svojih 80-ak godina izvukao neki Rus ili Poljak koji je Broza navodno zamijenio negdje s 20-ak godina.

[size=34]Primjese štokavskog[/size]

Želimo li, dakle, odrediti Titovo podrijetlo, ne ulazeći u podlogu njegovih navodnih sposobnosti (mačevanje, jahanje, ples, muziciranje na glasoviru i što još sve ne), najpouzdaniji način jest jezična analiza. Ona nam gotovo savršeno precizno može potvrditi da je Broz upravo ono za što se i predstavljao cijeli život: Zagorac iz Kumrovca na Sutli. Na temelju provedene raščlambe njegovih govora, a posebno njegovih memoarskih pričanja, kojom su obuhvaćene neke njegove jezične značajke, može se s potpunom sigurnošću utvrditi da je govor Josipa Broza u osnovi bio kajkavski s primjesama štokavskoga. Bio je, dakle, izvorni govornik hrvatskoga kajkavskoga dijalekta, čije se dijalektne značajke koje “probijaju” ispod naučenoga štokavskoga standarda ne mogu naučiti u kasnijoj životnoj dobi, nego se usvajaju isključivo u najranijoj fazi jezičnoga razvoja, a pogotovo to nije moguće izvornim govornicima ruskoga ili poljskoga jezika koji uostalom nemaju uzlazne i silazne naglaske kao što to ima kajkavski.
Zato je teorija o preuzimanju Brozova identiteta od strane nekog ruskog, poljskog ili njemačkog agenta ili plemića ravna mitološkim pričama.
Iz svega navedenoga nameće se kao neoboriv zaključak da je Brozov idiolekt (osobni govor) sigurno kao podlogu imao kajkavski dijalekt, a na to se nakalemio standardni hrvatski i kasnije srpski, pa je naposljetku govorio jednom čudnom mješavinom različitih govora i jezika, s time da primjesa ruskoga, poljskoga ili njemačkoga u govoru apsolutno nije imao.
vili40
vili40

Male
Posts : 6346
2015-08-02


Back to top Go down

Tito Rus Empty Re: Tito Rus

Post by kic on 2/9/2019, 07:28


ajme svakih par dana o istome.
kic
kic
Admin

Male
Posts : 39244
2014-04-10


https://www.ex-iskon-pleme.com

Back to top Go down

Tito Rus Empty Re: Tito Rus

Post by vuksadinare on 2/9/2019, 07:30

cudno od generala pirat
vuksadinare
vuksadinare

Posts : 70536
2015-09-08


Back to top Go down

Tito Rus Empty Re: Tito Rus

Post by omni on 2/9/2019, 07:40

Da je Rus umro bi od alkohola a ne od starosti i komplikacija oko noge.
omni
omni

Male
Posts : 4687
2014-04-12

Lokacija: : 9 krug

Back to top Go down

Tito Rus Empty Re: Tito Rus

Post by vuksadinare on 2/9/2019, 07:50

@omni wrote:Da je Rus umro bi od alkohola a ne od starosti i komplikacija oko noge.
jos je vise viski volio piti nego votku Basketball
vuksadinare
vuksadinare

Posts : 70536
2015-09-08


Back to top Go down

Tito Rus Empty Re: Tito Rus

Post by kic on 2/9/2019, 07:56

@omni wrote:Da je Rus umro bi od alkohola a ne od starosti i komplikacija oko noge.

smrt kao kvalifikacija etnikuma, zanimljivo..
kic
kic
Admin

Male
Posts : 39244
2014-04-10


https://www.ex-iskon-pleme.com

Back to top Go down

Tito Rus Empty Re: Tito Rus

Post by vuksadinare on 2/9/2019, 08:12

ako izuzmemo to d aje tito mozebitno bio rus,austrijanac i slicno..i da je bio hrvat po ocu majci slovenac...on je ipak vise bio slovenac...u djetinjstvu ej vise boravio na drugoj strani sutle kod djeda i bake slovenaca...između dva rata dosta je provodio u sloveniji u ljubljani,mariboru sto govori u prilog toem da je imao vrlo prisne odnose sa vodecim slovenkim komunistima za zivota(kardelj,dolanc,kidric),dosta cesto ej boravio u drzavnoj vili na bledu uz onu na brijunima najvise..ljecio se mahom u ljubljani...tako da bi ja njega opisao da je vise mentalno slovenac nego hrvat..a i miksao je kako kazu slovensko narjecje i rijeci sa zagorskim ili hrvatski..sto se povezuje sa djetinjstvom...tako da razglabat sto je vise bio rus,hrvat,janez,austrijanac je cisto nagađanje..i meni bezveze..bio ej sto je bio a vaznije je ono sto ej cinio....politicki naravno za zivota
vuksadinare
vuksadinare

Posts : 70536
2015-09-08


Back to top Go down

Tito Rus Empty Re: Tito Rus

Post by omni on 2/9/2019, 08:36

@vuksadinare wrote:
@omni wrote:Da je Rus umro bi od alkohola a ne od starosti i komplikacija oko noge.
jos je vise viski volio piti nego votku Basketball
Eto jos jedan dokaz da nije Rus. Mozda je amer majku mu bozju.
omni
omni

Male
Posts : 4687
2014-04-12

Lokacija: : 9 krug

Back to top Go down

Tito Rus Empty Re: Tito Rus

Post by vuksadinare on 2/9/2019, 08:43

@omni wrote:
@vuksadinare wrote:
@omni wrote:Da je Rus umro bi od alkohola a ne od starosti i komplikacija oko noge.
jos je vise viski volio piti nego votku Basketball
Eto jos jedan dokaz da nije Rus. Mozda je amer majku mu bozju.
ja ipak mislim da je tito bio u konacnici janez..mentalno ili fizicki svejedno..umro je u ljubljani,ljecio se u ljubljani,zimovao na bledu i tamo se skijao a kazu skijao je dobro(i to)..najbolji drugovi su mu bili janezi...vise je pohodio majcino selo u sloveniji preko sutle nego kumrovec(u 35 godina vladavine 'čak' je uspio dva puta skoknuti u rodno selo da posjeti rodbinu)..janezi su ga uvijek svojatali kao njihovog i u jugi...
vuksadinare
vuksadinare

Posts : 70536
2015-09-08


Back to top Go down

Tito Rus Empty Re: Tito Rus

Post by Stanojko on 2/9/2019, 08:54

Poljak...

_________________
Tito Rus Za_kra11
Stanojko
Stanojko

Posts : 8030
2014-05-05


Back to top Go down

Tito Rus Empty Re: Tito Rus

Post by vuksadinare on 2/9/2019, 08:56

@Stanojko wrote:Poljak...
ma kakav poljak...
vuksadinare
vuksadinare

Posts : 70536
2015-09-08


Back to top Go down

Tito Rus Empty Re: Tito Rus

Post by omni on 2/9/2019, 09:28

@vuksadinare wrote:
@Stanojko wrote:Poljak...
ma kakav poljak...
Je je, bio je kod Pape u posjeti.  lol!
omni
omni

Male
Posts : 4687
2014-04-12

Lokacija: : 9 krug

Back to top Go down

Tito Rus Empty Re: Tito Rus

Post by Oh_Femder on 2/9/2019, 15:41

E, to što su Tileta izmunđirali, to nije ništa, nego što su uvalili dvojnika kad je 66-e Macca riknul  :^0

Tito Rus Z
Oh_Femder
Oh_Femder

Posts : 3488
2016-11-08


Back to top Go down

Tito Rus Empty Re: Tito Rus

Post by ljubo1212 on 2/9/2019, 16:02

hebalo nanu, taj titov zagorski je nešto kao bandićev kajkavski, taman
ljubo1212
ljubo1212

Posts : 1098
2015-08-02


Back to top Go down

Tito Rus Empty Re: Tito Rus

Post by Oh_Femder on 2/9/2019, 16:16

@ljubo1212 wrote:hebalo nanu, taj titov zagorski je nešto kao bandićev kajkavski, taman
Kao pravi stručnjak za kajkavski sigurno znaš značenje ovih stihova ;P

Smude, cafute, kaj vam je teca
Zežgala lice kakti pereca.
Oh_Femder
Oh_Femder

Posts : 3488
2016-11-08


Back to top Go down

Tito Rus Empty Re: Tito Rus

Post by mutava baštarda on 2/9/2019, 16:27

Najveći sin naših naroda.
Da ga nema trebalo bi ga izmisliti.  
Samo, iz čije kužine nam je uvaljen. Ne bih se okladio u desno jaje na panj, ali rekao bi da su britanerosi....

_________________
"Bog je stvorio čovjeka, ali ih je Samuel Colt učinio jednakim."
mutava baštarda
mutava baštarda

Posts : 11032
2015-09-14


Back to top Go down

Tito Rus Empty Re: Tito Rus

Post by ljubo1212 on 2/9/2019, 17:06

@Oh_Femder wrote:
@ljubo1212 wrote:hebalo nanu, taj titov zagorski je nešto kao bandićev kajkavski, taman
Kao pravi stručnjak za kajkavski sigurno znaš značenje ovih stihova ;P

Smude, cafute, kaj vam je teca
Zežgala lice kakti pereca.

kud tile nije živ da ga pitaš kak bi on to izgovorio i usput zna li značenje :)
ljubo1212
ljubo1212

Posts : 1098
2015-08-02


Back to top Go down

Tito Rus Empty Re: Tito Rus

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum