otporan na vandalizam

Go down

otporan na vandalizam Empty otporan na vandalizam

Post by debotoijusto on 29/8/2019, 17:45

GRAD Split koji je prošle godine za 240 tisuća kuna od HDZ-ovog "izumitelja" Luke Vidovića, poznatog i po fotografiji na kojoj na rukama nosi HDZ-ovog župana Blaženka Bobana, nabavio tri fotostupa za područje Splita otkrio je nove informacije o stupovima. 
Iz Grada su u odgovoru Dalmatinskom portalu naveli kako su Vidoviću već platili cijeli iznos te da to uključuje i jednogodišnje održavanje te cloud smještaj uslikanih fotografija.
Novinari su ih pitali i koliko su se koristili selfie-stupovi i jesu li se isplatili.
"Pema podacima iz sustava, ukupan broj fotografija koje su napravili sva tri foto stupa iznosi 16.356 komada, pri čemu je najviše napravio stup na Vidilici, 9840 komada. Oštećeni stup na Poljudu napravio je 2103 fotografije, a na Matejuški 4416. Je li navedeni broj korištenja (pri čemu o godišnjem broju možemo govoriti tek za 7 mjeseci) očekivan ili ne, i je li dovoljan ili ne, teško je reći, ali je činjenica da sva smart-city rješenja koja grad postavlja, uključivo i foto stupove, javne bicikle, pametne klupe ili nešto treće koristi sve veći broj ljudi,
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 20439
2014-04-12


Back to top Go down

otporan na vandalizam Empty Re: otporan na vandalizam

Post by debotoijusto on 29/8/2019, 17:46

Splitske vlasti, dakle, neizravno priznaju da nisu baš zadovoljne rezultatima "izuma" HDZ-ovog "inovatora", što i ne čudi s obzirom na to da je samo u srpnju u Splitu boravilo 190 tisuća turista, uz 180 tisuća ljudi koji žive u tom gradu, a stupovi u Splitu stoje već pet mjeseci. Uz to, može se pretpostaviti da oni koji se odluče na korištenje stupa ne uslikaju samo jednu fotografiju, što znači da bi broj korisnika mogao biti poprilično manji od broja ukupnih fotografija. 


Inače, mladi HDZ-ovac je za selfie stupove na natječaju koji raspisuje Ministarstvo gospodarstva dobio gotovo 1,3 milijuna kuna. Riječ je o novcu koji dolazi iz europskih strukturnih i investicijskih fondova, i to iz programa "Inovacije novoosnovanih tvrtki malih i srednjih poduzetnika". Najviši mogući iznos dodijeljenih sredstava bio je 1,4 milijuna kuna.
Iako se kao jedna od važnijih karakteristika selfie-stupa ističe da je "otporan na vandalizam", onom na Poljudu lopov je uspio iščupati solarno napajanje i bateriju i onesposobiti ga. 

https://www.index.hr/vijesti/clanak/evo-koliko-je-selfieja-uslikano-na-selfiestupovima-mladog-hdzovca-u-splitu/2112253.aspx
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 20439
2014-04-12


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum