Venezuela - ljude likvidiraju na ulici pa im skidaju -robu

Page 8 of 14 Previous  1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 14  Next

Go down

Venezuela - ljude likvidiraju na ulici pa im skidaju -robu - Page 8 Empty Re: Venezuela - ljude likvidiraju na ulici pa im skidaju -robu

Post by mutava baštarda on Sun 14 Apr - 21:47

@tre wrote:
@mutava baštarda wrote:
@AssadNaPodmornici wrote:
@mutava baštarda wrote:
@AssadNaPodmornici wrote:

1)
venezuela je pod sankcijama tek zadnja 3 mjeseca. Do 1.veljače.2019 godine , USA je bila najveći kupac njihove nafte i najveći trgovinski partner.. nebih me čudilo da je i dalje USA najveći trgovinski partner, ali do nazad 2 mjeseca USA je bila. Venezuela je tek sada zadnja dva -tri mjeseca pod AMERIČKIM SANKCIJAMA- što nas dovodi do točke 2.

2) koja kaže da zašto svaka socijalistička vukojebina koja je sama sebe razjebala, treba mrsku imperijalističku Ameriku da preživi? Zar Kina nije po BDPu per capita (po PPP obračunu) već sustigla Ameriku? A i Rusija je u top 10 ekonomija svijeta. Zašto svaka država treba jebenu Ameriku?

3)jedna tajna za sve koji ovako ne razumiju osnove ekonomije -
Socijalističke države -sami sebi uvode sankcije.
Državno ograničavanje uvoza i izvoza. Državno ograničavanje tečaja. Državno oporezivanje i carinjenje uvoza. Državno reguliranje izvoza. Državna kontrola cijena. To je ništa drugo nego državno-centralno kontrolirana ekonomija, koja sama sebi uvodi sankcije.

Ako socijalistička država želi pomoću visokih carina i poreza ograničiti uvoz(da zaštiti domaću proizvodnju ili koji već razlog) to je državno namećanje sankcija sama sebi.
Ako država kontrolira tečaj, umjesto da se regulira na tržištu(što radi venezuela) , time država kontrolom tečaja, kontrolira i ograničava sama sebi i IZVOZ I UVOZ.  dakle država opet sama sebi nameće sankcije ..
i bitno je da ponovimo

4) ponavljamo  - prave sankcije venezueli su uvedene tek prije 2-3 mjeseca
Sankcije su uvedene 2017...
koje? na izvoz nafte? na uzvoz hrane i medicinskih potrebština? na totalnu zabranu trgovine sa venezuelom? koje sankcije? prve sankcije koje se tiču ekonomije su uvedene tek prije 2-3mjeseca.
[size=37]Bijela kuća je jučer Venezueli uvela nove financijske sankcije, među kojima je i zabranu kupnje novih obveznica koje izdaju venezuelanska vlada i nacionalna naftna tvrtka PDVSA.[/size]
[size=37]“Nećemo pasivno promatrati slom Venezuele”, ističe Bijela kuća u priopćenju u kojemu je najavila sankcije.[/size]
[size=37]Venezuela je vrlo bogata naftom, s dugom zemlje koji se procjenjuje na više od 100 milijarda dolara, ali kojeg je Caracas uredno podmirivao.[/size]
[size=37]“Ove su mjere pomno razrađene kako bi Madurovoj diktaturi oduzele glavni izvor financiranja”, dodaje Bijela kuća[/size]
[size=37]....[/size]
[size=37]”Zabranom američkim građanima i tvrtkama koje kupuju venezuelanske obveznice i vrijednosne papire pokušavaju zadaviti gospodarstvo Venezuele. Može li svijet to prihvatiti?”, pitao je Maduro i pozvao na solidarnost međunarodne zajednice.[/size]
[size=37]”Priznajem da će sankcije značiti žrtvu za venezuelanski narod, nam otvaraju priliku i za novo doba neovisnosti. Danas započinje doba postdominacije od strane Sjedinjenih Država, a za Venezuelu ponovo borbe za dostojanstvo i oslobođenje. Tijekom posljednje dvije godine je vlada Venezuele pravodobno uplatila svaki cent od 65 milijardi dolara koje je dugovali. Mogli smo to potrošiti na obrazovanje, više domova, vodoopskrbu i javne radove”, rekao je Maduro.[/size]
[size=37]Dodao je kako ove mjere podrazumijevaju blokadu Venezuele, sličnu onoj koja je nametnuta Kubi, ali da Washington neće uspjeti u svom naumu.[/size]
[size=37]Maduro je istaknuo kako 62 posto državnih obveznica Venezuele drže američki investitoriJoš 12 posto ih drže ulagači u Velikoj Britaniji i 6 posto u Kanadi.[/size]
[size=37]”Trump je spalio svoje investicije. Što će sada učiniti s njima?”, pitao je Maduro.[/size]

[size=35]....[/size]
i zašto je klekla venecuela zato što je amerikancima zabranjeno kupovati obveznice venecuele?  Zar su amerikanci jedini na svijetu koji mogu kupovati od venecuele? I zašto su uopće izdavali obveznice ako nisu bili u krizi?
Na hrvatskoj javnom televizijskom servisu i ostalim medijima u zemlji, ali i šire, koji jednostavno prevedu priloge američkih kanala koji izvještavaju iz Kolumbije, vidimo rijeke ljudi koji bježe iz Venezuele zbog “humanitarne krize”. Tvrde kako u zemlji nema hrane, lijekova i da SAD hitno moraju poduzeti “nešto” da se svrgne “režim” i da zemlja počne funkcionirati.
Alfred de Zayas, neovisni stručnjak Ujedinjenih naroda za Venezuelu, tvrdi da to nije istina i da “venecuelanska opozicija odbacuje dijalog, jer se želi dokopati vlasti kroz državni udar”.
“Ako je netko i umro od pothranjenosti ili nedostatka dijalize ili potrebnih lijekova, umro je zbog sankcija Sjedinjenih Država i Europske unije”, tvrdi Alfred de Zayas, diplomant Harvarda, profesor međunarodnog prava u Ženevi od 2007. godine i jedini izvjestitelj Ujedinjenih naroda za Venezuelu tijekom Bolivarske revolucije.
U kaosu lažnih vijesti s kojima smo preplavljeni ovih dana, vrijedi čuti što Zayas kaže o situaciji u latinoameričkoj zemlji.
Profesore, bili ste osobno u Venezueli prošle godine i napisali vrlo detaljno izvješće za Ujedinjene narode. Kakva je situacija u zemlji?
Alfred de Zayas: Bio sam prvi i jedini izvjestitelj UN-a koji je posjetio Venezuelu u posljednjih 21 godinu. Otvorio sam vrata drugim mogućim izvjestiteljima, ali i novoj povjerenici za ljudska prava, Michelle Bachelet, koja je službeno pozvana u prosincu. Moj je posjet trajao od 26. studenog do 5. prosinca 2017 . Imao sam sastanke s predstavnicima Narodne skupštine, Gospodarske komore, s diplomatskim tijelom, oporbenim skupinama, nevladinim organizacijama, crkvenim vođama, studentima i profesorima sveučilišta. Ne postoji “humanitarna kriza”, kao što FAO i CEPAL jasno potvrđuju. Situacija tamo nema veze sa situacijama u Gazi, Jemenu, Siriji, Somaliji, Srednjoafričkoj Republici. Istina je da postoji nedostatak hrane i lijekova, sa situacijom koja se pogoršava zbog Trumpovih sankcija i komercijalne i financijske blokade.
Naracija u međunarodnim medijima je takva da Venezuela treba “humanitarnu pomoć”. No, razmišljajući o pomoći venecuelanskim ljudima, bilo bi dovoljno da se ukinu sankcije koje bi prema riječima ministra vanjskih poslova Arreaze venecuelanskoj ekonomiji vratile  iznos od 33 milijarde dolara. Možete li nam reći koji su učinci sankcija Sjedinjenih Država, Kanade i Europske unije na civilno stanovništvo u Venezueli?
Alfred de Zayas: To je ekonomski rat koji guši zemlju, uzrokujući mnoge patnje među najugroženijima. Kao što sam napisao u svom izvješću poslanom Vijeću za ljudska prava, sankcije su te koje ubijaju. Vlada ima poteškoća u dobivanju inzulina, lijekova neophodnih protiv malarije, antiretrovirusnih lijekova itd. Lanci distribucije prehrambenih proizvoda su pogođeni unutarnjim ratom kojeg je provodila oporba. Većina gospodarstva je još uvijek u rukama privatnog sektora i brojni su slučajevi gomilanja hrane i lijekova koji se ne isporučuju supermarketima i ljekarnama, već se pohranjuju i plasiraju na crno tržište. Oni koji su umrli od pothranjenosti, nedostatka dijalize ili drugih lijekova su umrli zbog sankcija. To je ubojstvo s predumišljajem. To nije samo kolateralna šteta.
Dakle, kada mediji i vlade bliske Sjedinjenim Državama ponavljaju mantru “humanitarne krize” govore o nečemu što su samo proizveli? 
Alfred de Zayas: Humanitarna kriza je pretjerivanje. Naravno, postoji manjak određenih potrepština, ali uzrok su, kao što sam objasnio, zajednički napori Sjedinjenih Država, Kanade i Europske unije da izazovu kaos u Venezueli, s ciljem rušenja vlade. Ovo se ne može usporediti ni s Machiavellističkom razinom cinizma. Štoviše, izraz “humanitarna kriza” je samo dio onoga što zapravo znači “humanitarna intervencija”, ili još bolje, “vojna intervencija za prisilnu smjenu vlade”.
Kako ocjenjujete odluku Europske unije i Ujedinjenih naroda da ne pošalju svoje promatrači na prošle izbore 20. svibnja 2018. usprkos formalnom pozivu vlade Caracasa? 
Alfred de Zayas: To je učinjeno u zloj namjeri. No važno je naglasiti da je bilo i drugih međunarodnih promatrača, posebice CEELA, najstarije i najprestižnije organizacije za praćenje izbora u Latinskoj Americi. Mogu vas poslati da pogledate izvješće o izborima 20. svibnja koji su, prema ustavu Venezuele, apsolutno zakoniti i legitimni. Sudjelovalo je više od 9 milijuna građana, što 47% onih koji su imali pravo glasa. Oporbena koalicija MUD i Voluntad Popular su ih odlučili bojkotirati, ali su bile zastupljene i druge opozicije koje su dobile 32% glasova, ​​21% Henri Falcon i 11% Bertucci. Maduro je dobio 68% od ukupnog broja glasova.
Profesore, kako, kao stručnjak za međunarodno pravo, vidite odluku da se prizna samoproglašeni predsjednik Venezuele od strane onih država koje su odlučile slijediti SAD? 
Alfred de Zayas: To je ozbiljno kršenje međunarodnog prava, kršenje 4. poglavlja članka 19. Povelje Organizacije američkih država (OAS) i članaka 1. i 2. Povelje Ujedinjenih naroda. Načelo neuplitanja u unutarnje poslove drugih zemalja je priznato u mnogim presudama Međunarodnog suda pravde, osobito u glasovitoj presudi iz 1986. Vojne i paravojne aktivnosti u i protiv Nikaragve, kojom su SAD osuđene za ove zločine.
Smatrate li da je mehanizam iz Montevidea, kojeg su pokrenuli Meksiko i Urugvaj, najbolje rješenje za trenutnu krizu? 
Alfred de Zayas: Apsolutno. Čak je i glavni tajnik Ujedinjenih naroda Antonio Guterres uputio sličan poziv za posredovanje i ponudio svoje usluge. Međutim, venecuelanska oporba odbija dijalog jer želi preuzeti vlast. Povijest Latinske Amerike je puna desničarskih pučeva, a ništa nije nedemokratskije i pogubnije od osvajanja prava na vlast državnim udarom.

Izvješće CELAG – Venezuela ne trpi zbog loše uprave, već blokade, sankcija i embarga

Venezuela - ljude likvidiraju na ulici pa im skidaju -robu - Page 8 Venezuela-mapa
Jedinica za ekonomsku debatu CELAG je provela istraživanje koje pokazuje da je međunarodna financijska blokada protiv Venezuele, koja je počela 2013. godine, glavni uzrok gospodarske krize. Između 2013. i 2017. godine, ne računajući najnovije teške Trumpove sankcije i zamrzavanje računa i zlata latinoameričke zemlje, blokada je Venezuelu koštala 350 milijardi dolara gubitka u proizvodnji roba i usluga.
Studija naglašava važnost financijskih blokada u gušenju gospodarstva zemlje. Vanjski napadi na ekonomski i proizvodni kapacitet nacije se mogu provoditi godinama, dok su u novije vrijeme često uvod u vojnu intervenciju.
U tom smislu, autori upozoravaju da su navodna humanitarna kriza i migracije stotina tisuća Venecuelanaca posljedica ekonomskog bojkota Sjedinjenih Država i njihovih saveznika. Međutim, američka vlada moguću intervenciju opravdava ovom navodnom humanitarnom katastrofom i masovnom emigracijom, što je zapravo posljedica embarga i sankcija.
U slučaju Venezuele, blokada se temeljila na protjerivanju zemlje s međunarodnih financijskih tržišta, sprečavajući korištenje kreditnog tržišta kako za obnavljanje starih tako i za podizanje novih kredita. U zemlji koja je u svijet integrirana kao dobavljač nafte, njezina proizvodnja je dovela do visoke ovisnosti o uvozu koji se financira prihodima od nafte. Zbog toga financijski i trgovinski bojkot Venezuele ima mnogo ozbiljnije posljedice od diversificiranih gospodarstava.
Od kada je Nicolás Maduro 2013. godine preuzeo predsjedništvo, venecuelanski javni sektor je prestao primati neto iznose tokova novca, kao što je bilo u petogodišnjem razdoblju od 2008. do 2012. U novcu je zemlja ostala bez više od 95 milijardi dolara, odnosno oko 19 milijardi dolara godišnje.
Tome moramo dodati velike isplate zbog povećanja rizika zemlje od strane kreditnih rejting agencija.
Međutim, iako je Venezuela pravovremeno servisirala vanjski dug, agencije kao što su Standards & Poor’s ili Moody’s su od 2015. godine stavile rizik zemlje iznad 2000 bodova, s vrhuncima do 5000, pa čak i 6000 bodova nedavno.
Razlozi koje su te rejting agencije dale su netransparentne, dok se gorim zemljama daju bolje ocjene samo ako  favoriziraju politike slobodnog tržišta. One koje idu u suprotnom smjeru se  kažnjava.
To je razlog zbog kojeg je venecuelanski dug, unatoč redovitim otplatama, procijenjen s velikom vjerojatnošću neispunjavanja obveza, čak s lošijim rejtingom od zemljama u ratu poput Sirije.
Samo zbog toga je vlada Venezuele od 2013. do 2017. morala nepotrebno platiti preko 17 milijardi dolara, oko 3,3 milijarde dolara godišnje.
Ukratko, ako dodamo prosječnu godišnju vrijednost strane valute koja nije dobivena zbog blokade, što je bilo 19,2 milijardi, plus ono što je zemlja svake godine više morala plaćati za vanjski dug, a to su spomenute 3,3 milijarde, možemo zaključiti da su gospodarstvo i društvo izgubili 22,5 milijardi dolara godišnje samo zbog namjerne međunarodne strategije financijske izolacije. Potom se taj financijski pritisak intenzivirao od 2015. s padom cijene sirove nafte.
Svi scenariji koje studije koju je objavio CELAG pokazuju da bi ekonomija svake godine bila bolja, ako bi uspjela izbjeći gubitke tih 22 milijardi dolara godišnje.
S druge strane, gubitak tog iznosa objašnjava ekonomsko pogoršanje od 60%. Zbog blokade se ukupni gubici u proizvodnji roba i usluga kreću u rasponu od 260 do 350 milijardi dolara milijuna u razdoblju od 2013. do 2017. godine, što je između 12 200 i 13 400 dolara na svakog stanovnika Venezuele.
Zemlja koja je ovisna o uvozu kao Venezuela ne može aktivirati svoj proizvodni sustav bez deviza. Blokada inozemnog financiranja je u metaforičnom smislu značila “masovno bombardiranje” venecuelanskih tvornica i industrija. Da vlada Nicolása Madura ima međunarodno financiranje poput onog koje je dostupno Mauriciju Macriju tijekom njegove prve tri godine na vlasti, rast BDP-a Venezuele bi bio bi puno veći od Argentine.
 
logično

_________________
"E moj Šunje. Ko od stra umire, na grobu mu prde"
mutava baštarda
mutava baštarda

Posts : 12057
2015-09-14


Back to top Go down

Venezuela - ljude likvidiraju na ulici pa im skidaju -robu - Page 8 Empty Re: Venezuela - ljude likvidiraju na ulici pa im skidaju -robu

Post by AssadNaPodmornici on Sun 14 Apr - 22:17

@AlfaOmega wrote:De djoda objasni zakaj uopće Ameri moraju uvoditi sankcije Venecueli ak je situacija tak kritična i bez njih? Ak ljudi jedu pse i mačke puno pri tih sankcija, zakaj sami ne odu kod Madura i jebu mu mater?
pa uvode sankcije da brže sruše režim.
Amerika može srušiti Madura u roku 48sati, ali nije to Trumpu u interesu, lik nije osoba koja voli ratovati, da je Hillary na vlasti već bi bilo žestoko bombardiranje Venezuele. I ja sam protiv. u ostalom lako je srušiti kamiondžiju a šta ćeš posli sa anarhijom u državi, plus u svijetu će opet kukanje i nabrajanje "zla amerika opet ratuje", plus unutar države USA će CNN, Berni Sanders, Huffigton Post, i ostala "liberala opozicija" stati kontra Trumpa, - većina USA liberalnih medija i liberalnih političara je veličala venezuelu nazad par godina, nije Trump "lud" da im daje materijala da ga napadaju.


ja što se tiče venezuel se slažem sa ovim člankom

https://www.liberal.hr/nicolas-maduro-juan-guaido-venezuela-donald-trump-sad-puc-890

netreba ih dirati, treba ih ostaviti kao primjer svima šta socijalizam radi.

ovako će dežurni socijalisti po svijetu širiti propagandu "evo venezuela je trebala usjepti kao socijalizam ali zli ameri im nisu dali"
AssadNaPodmornici
AssadNaPodmornici

Posts : 8613
2018-06-14


Back to top Go down

Venezuela - ljude likvidiraju na ulici pa im skidaju -robu - Page 8 Empty Re: Venezuela - ljude likvidiraju na ulici pa im skidaju -robu

Post by AssadNaPodmornici on Sun 14 Apr - 22:23

@mutava baštarda wrote:
@tre wrote:
@mutava baštarda wrote:
@AssadNaPodmornici wrote:
@mutava baštarda wrote:
Sankcije su uvedene 2017...
koje? na izvoz nafte? na uzvoz hrane i medicinskih potrebština? na totalnu zabranu trgovine sa venezuelom? koje sankcije? prve sankcije koje se tiču ekonomije su uvedene tek prije 2-3mjeseca.
[size=37]Bijela kuća je jučer Venezueli uvela nove financijske sankcije, među kojima je i zabranu kupnje novih obveznica koje izdaju venezuelanska vlada i nacionalna naftna tvrtka PDVSA.[/size]
[size=37]“Nećemo pasivno promatrati slom Venezuele”, ističe Bijela kuća u priopćenju u kojemu je najavila sankcije.[/size]
[size=37]Venezuela je vrlo bogata naftom, s dugom zemlje koji se procjenjuje na više od 100 milijarda dolara, ali kojeg je Caracas uredno podmirivao.[/size]
[size=37]“Ove su mjere pomno razrađene kako bi Madurovoj diktaturi oduzele glavni izvor financiranja”, dodaje Bijela kuća[/size]
[size=37]....[/size]
[size=37]”Zabranom američkim građanima i tvrtkama koje kupuju venezuelanske obveznice i vrijednosne papire pokušavaju zadaviti gospodarstvo Venezuele. Može li svijet to prihvatiti?”, pitao je Maduro i pozvao na solidarnost međunarodne zajednice.[/size]
[size=37]”Priznajem da će sankcije značiti žrtvu za venezuelanski narod, nam otvaraju priliku i za novo doba neovisnosti. Danas započinje doba postdominacije od strane Sjedinjenih Država, a za Venezuelu ponovo borbe za dostojanstvo i oslobođenje. Tijekom posljednje dvije godine je vlada Venezuele pravodobno uplatila svaki cent od 65 milijardi dolara koje je dugovali. Mogli smo to potrošiti na obrazovanje, više domova, vodoopskrbu i javne radove”, rekao je Maduro.[/size]
[size=37]Dodao je kako ove mjere podrazumijevaju blokadu Venezuele, sličnu onoj koja je nametnuta Kubi, ali da Washington neće uspjeti u svom naumu.[/size]
[size=37]Maduro je istaknuo kako 62 posto državnih obveznica Venezuele drže američki investitoriJoš 12 posto ih drže ulagači u Velikoj Britaniji i 6 posto u Kanadi.[/size]
[size=37]”Trump je spalio svoje investicije. Što će sada učiniti s njima?”, pitao je Maduro.[/size]

[size=35]....[/size]
i zašto je klekla venecuela zato što je amerikancima zabranjeno kupovati obveznice venecuele?  Zar su amerikanci jedini na svijetu koji mogu kupovati od venecuele? I zašto su uopće izdavali obveznice ako nisu bili u krizi?
Na hrvatskoj javnom televizijskom servisu i ostalim medijima u zemlji, ali i šire, koji jednostavno prevedu priloge američkih kanala koji izvještavaju iz Kolumbije, vidimo rijeke ljudi koji bježe iz Venezuele zbog “humanitarne krize”. Tvrde kako u zemlji nema hrane, lijekova i da SAD hitno moraju poduzeti “nešto” da se svrgne “režim” i da zemlja počne funkcionirati.
Alfred de Zayas, neovisni stručnjak Ujedinjenih naroda za Venezuelu, tvrdi da to nije istina i da “venecuelanska opozicija odbacuje dijalog, jer se želi dokopati vlasti kroz državni udar”.
“Ako je netko i umro od pothranjenosti ili nedostatka dijalize ili potrebnih lijekova, umro je zbog sankcija Sjedinjenih Država i Europske unije”, tvrdi Alfred de Zayas, diplomant Harvarda, profesor međunarodnog prava u Ženevi od 2007. godine i jedini izvjestitelj Ujedinjenih naroda za Venezuelu tijekom Bolivarske revolucije.
U kaosu lažnih vijesti s kojima smo preplavljeni ovih dana, vrijedi čuti što Zayas kaže o situaciji u latinoameričkoj zemlji.
Profesore, bili ste osobno u Venezueli prošle godine i napisali vrlo detaljno izvješće za Ujedinjene narode. Kakva je situacija u zemlji?
Alfred de Zayas: Bio sam prvi i jedini izvjestitelj UN-a koji je posjetio Venezuelu u posljednjih 21 godinu. Otvorio sam vrata drugim mogućim izvjestiteljima, ali i novoj povjerenici za ljudska prava, Michelle Bachelet, koja je službeno pozvana u prosincu. Moj je posjet trajao od 26. studenog do 5. prosinca 2017 . Imao sam sastanke s predstavnicima Narodne skupštine, Gospodarske komore, s diplomatskim tijelom, oporbenim skupinama, nevladinim organizacijama, crkvenim vođama, studentima i profesorima sveučilišta. Ne postoji “humanitarna kriza”, kao što FAO i CEPAL jasno potvrđuju. Situacija tamo nema veze sa situacijama u Gazi, Jemenu, Siriji, Somaliji, Srednjoafričkoj Republici. Istina je da postoji nedostatak hrane i lijekova, sa situacijom koja se pogoršava zbog Trumpovih sankcija i komercijalne i financijske blokade.
Naracija u međunarodnim medijima je takva da Venezuela treba “humanitarnu pomoć”. No, razmišljajući o pomoći venecuelanskim ljudima, bilo bi dovoljno da se ukinu sankcije koje bi prema riječima ministra vanjskih poslova Arreaze venecuelanskoj ekonomiji vratile  iznos od 33 milijarde dolara. Možete li nam reći koji su učinci sankcija Sjedinjenih Država, Kanade i Europske unije na civilno stanovništvo u Venezueli?
Alfred de Zayas: To je ekonomski rat koji guši zemlju, uzrokujući mnoge patnje među najugroženijima. Kao što sam napisao u svom izvješću poslanom Vijeću za ljudska prava, sankcije su te koje ubijaju. Vlada ima poteškoća u dobivanju inzulina, lijekova neophodnih protiv malarije, antiretrovirusnih lijekova itd. Lanci distribucije prehrambenih proizvoda su pogođeni unutarnjim ratom kojeg je provodila oporba. Većina gospodarstva je još uvijek u rukama privatnog sektora i brojni su slučajevi gomilanja hrane i lijekova koji se ne isporučuju supermarketima i ljekarnama, već se pohranjuju i plasiraju na crno tržište. Oni koji su umrli od pothranjenosti, nedostatka dijalize ili drugih lijekova su umrli zbog sankcija. To je ubojstvo s predumišljajem. To nije samo kolateralna šteta.
Dakle, kada mediji i vlade bliske Sjedinjenim Državama ponavljaju mantru “humanitarne krize” govore o nečemu što su samo proizveli? 
Alfred de Zayas: Humanitarna kriza je pretjerivanje. Naravno, postoji manjak određenih potrepština, ali uzrok su, kao što sam objasnio, zajednički napori Sjedinjenih Država, Kanade i Europske unije da izazovu kaos u Venezueli, s ciljem rušenja vlade. Ovo se ne može usporediti ni s Machiavellističkom razinom cinizma. Štoviše, izraz “humanitarna kriza” je samo dio onoga što zapravo znači “humanitarna intervencija”, ili još bolje, “vojna intervencija za prisilnu smjenu vlade”.
Kako ocjenjujete odluku Europske unije i Ujedinjenih naroda da ne pošalju svoje promatrači na prošle izbore 20. svibnja 2018. usprkos formalnom pozivu vlade Caracasa? 
Alfred de Zayas: To je učinjeno u zloj namjeri. No važno je naglasiti da je bilo i drugih međunarodnih promatrača, posebice CEELA, najstarije i najprestižnije organizacije za praćenje izbora u Latinskoj Americi. Mogu vas poslati da pogledate izvješće o izborima 20. svibnja koji su, prema ustavu Venezuele, apsolutno zakoniti i legitimni. Sudjelovalo je više od 9 milijuna građana, što 47% onih koji su imali pravo glasa. Oporbena koalicija MUD i Voluntad Popular su ih odlučili bojkotirati, ali su bile zastupljene i druge opozicije koje su dobile 32% glasova, ​​21% Henri Falcon i 11% Bertucci. Maduro je dobio 68% od ukupnog broja glasova.
Profesore, kako, kao stručnjak za međunarodno pravo, vidite odluku da se prizna samoproglašeni predsjednik Venezuele od strane onih država koje su odlučile slijediti SAD? 
Alfred de Zayas: To je ozbiljno kršenje međunarodnog prava, kršenje 4. poglavlja članka 19. Povelje Organizacije američkih država (OAS) i članaka 1. i 2. Povelje Ujedinjenih naroda. Načelo neuplitanja u unutarnje poslove drugih zemalja je priznato u mnogim presudama Međunarodnog suda pravde, osobito u glasovitoj presudi iz 1986. Vojne i paravojne aktivnosti u i protiv Nikaragve, kojom su SAD osuđene za ove zločine.
Smatrate li da je mehanizam iz Montevidea, kojeg su pokrenuli Meksiko i Urugvaj, najbolje rješenje za trenutnu krizu? 
Alfred de Zayas: Apsolutno. Čak je i glavni tajnik Ujedinjenih naroda Antonio Guterres uputio sličan poziv za posredovanje i ponudio svoje usluge. Međutim, venecuelanska oporba odbija dijalog jer želi preuzeti vlast. Povijest Latinske Amerike je puna desničarskih pučeva, a ništa nije nedemokratskije i pogubnije od osvajanja prava na vlast državnim udarom.

Izvješće CELAG – Venezuela ne trpi zbog loše uprave, već blokade, sankcija i embarga


Venezuela - ljude likvidiraju na ulici pa im skidaju -robu - Page 8 Venezuela-mapa
Jedinica za ekonomsku debatu CELAG je provela istraživanje koje pokazuje da je međunarodna financijska blokada protiv Venezuele, koja je počela 2013. godine, glavni uzrok gospodarske krize. Između 2013. i 2017. godine, ne računajući najnovije teške Trumpove sankcije i zamrzavanje računa i zlata latinoameričke zemlje, blokada je Venezuelu koštala 350 milijardi dolara gubitka u proizvodnji roba i usluga.
Studija naglašava važnost financijskih blokada u gušenju gospodarstva zemlje. Vanjski napadi na ekonomski i proizvodni kapacitet nacije se mogu provoditi godinama, dok su u novije vrijeme često uvod u vojnu intervenciju.
U tom smislu, autori upozoravaju da su navodna humanitarna kriza i migracije stotina tisuća Venecuelanaca posljedica ekonomskog bojkota Sjedinjenih Država i njihovih saveznika. Međutim, američka vlada moguću intervenciju opravdava ovom navodnom humanitarnom katastrofom i masovnom emigracijom, što je zapravo posljedica embarga i sankcija.
U slučaju Venezuele, blokada se temeljila na protjerivanju zemlje s međunarodnih financijskih tržišta, sprečavajući korištenje kreditnog tržišta kako za obnavljanje starih tako i za podizanje novih kredita. U zemlji koja je u svijet integrirana kao dobavljač nafte, njezina proizvodnja je dovela do visoke ovisnosti o uvozu koji se financira prihodima od nafte. Zbog toga financijski i trgovinski bojkot Venezuele ima mnogo ozbiljnije posljedice od diversificiranih gospodarstava.
Od kada je Nicolás Maduro 2013. godine preuzeo predsjedništvo, venecuelanski javni sektor je prestao primati neto iznose tokova novca, kao što je bilo u petogodišnjem razdoblju od 2008. do 2012. U novcu je zemlja ostala bez više od 95 milijardi dolara, odnosno oko 19 milijardi dolara godišnje.
Tome moramo dodati velike isplate zbog povećanja rizika zemlje od strane kreditnih rejting agencija.
Međutim, iako je Venezuela pravovremeno servisirala vanjski dug, agencije kao što su Standards & Poor’s ili Moody’s su od 2015. godine stavile rizik zemlje iznad 2000 bodova, s vrhuncima do 5000, pa čak i 6000 bodova nedavno.
Razlozi koje su te rejting agencije dale su netransparentne, dok se gorim zemljama daju bolje ocjene samo ako  favoriziraju politike slobodnog tržišta. One koje idu u suprotnom smjeru se  kažnjava.
To je razlog zbog kojeg je venecuelanski dug, unatoč redovitim otplatama, procijenjen s velikom vjerojatnošću neispunjavanja obveza, čak s lošijim rejtingom od zemljama u ratu poput Sirije.
Samo zbog toga je vlada Venezuele od 2013. do 2017. morala nepotrebno platiti preko 17 milijardi dolara, oko 3,3 milijarde dolara godišnje.
Ukratko, ako dodamo prosječnu godišnju vrijednost strane valute koja nije dobivena zbog blokade, što je bilo 19,2 milijardi, plus ono što je zemlja svake godine više morala plaćati za vanjski dug, a to su spomenute 3,3 milijarde, možemo zaključiti da su gospodarstvo i društvo izgubili 22,5 milijardi dolara godišnje samo zbog namjerne međunarodne strategije financijske izolacije. Potom se taj financijski pritisak intenzivirao od 2015. s padom cijene sirove nafte.
Svi scenariji koje studije koju je objavio CELAG pokazuju da bi ekonomija svake godine bila bolja, ako bi uspjela izbjeći gubitke tih 22 milijardi dolara godišnje.
S druge strane, gubitak tog iznosa objašnjava ekonomsko pogoršanje od 60%. Zbog blokade se ukupni gubici u proizvodnji roba i usluga kreću u rasponu od 260 do 350 milijardi dolara milijuna u razdoblju od 2013. do 2017. godine, što je između 12 200 i 13 400 dolara na svakog stanovnika Venezuele.
Zemlja koja je ovisna o uvozu kao Venezuela ne može aktivirati svoj proizvodni sustav bez deviza. Blokada inozemnog financiranja je u metaforičnom smislu značila “masovno bombardiranje” venecuelanskih tvornica i industrija. Da vlada Nicolása Madura ima međunarodno financiranje poput onog koje je dostupno Mauriciju Macriju tijekom njegove prve tri godine na vlasti, rast BDP-a Venezuele bi bio bi puno veći od Argentine.
 
logično

bog te jebo koja propaganda.

pazi rečenice .. "venezuela nemomože aktivirati proizvodni sustav bez deviza". rofl.

mogao bi napisati samo vrlo širi osvrt zašto je ovo totalno kurčeva izjava. a svaka riječ je debilizam. taj logično.com je najdebilniji ekonomski portal na internetu. ono što je jutarnji na području žute propagande, to je logično.com na području ekonomije.

inače venezuela se pozdravila sa "proizvodnim" sustavom, onoga trenutka kada je Maduro počeo "ručno" štelovati cijene proizvoda u trgovinama.
evo "predvidio" sam točno što će biti sa ovom državom prije ? 4godine? nisam prorok, ovo je znanje koje se uči na drugoj godini ekonomskih fakulteta


Venezuela - ljude likvidiraju na ulici pa im skidaju -robu - Page 8 Venezu11
AssadNaPodmornici
AssadNaPodmornici

Posts : 8613
2018-06-14


Back to top Go down

Venezuela - ljude likvidiraju na ulici pa im skidaju -robu - Page 8 Empty Re: Venezuela - ljude likvidiraju na ulici pa im skidaju -robu

Post by AssadNaPodmornici on Sun 14 Apr - 22:26

pošaljite ovaj screenshot iz 2013 godine, ovim "ekonomskim stručnjacima" iz logično.com, istinomprotivlaži.hr, i kurir.rs , i ja ću za 300kn po kolumni pisati o ekonomijama venezuele i rusije, i amerike, i kine,
AssadNaPodmornici
AssadNaPodmornici

Posts : 8613
2018-06-14


Back to top Go down

Venezuela - ljude likvidiraju na ulici pa im skidaju -robu - Page 8 Empty Re: Venezuela - ljude likvidiraju na ulici pa im skidaju -robu

Post by AlfaOmega on Sun 14 Apr - 22:44

@AssadNaPodmornici wrote:
@AlfaOmega wrote:De djoda objasni zakaj uopće Ameri moraju uvoditi sankcije Venecueli ak je situacija tak kritična i bez njih? Ak ljudi jedu pse i mačke puno pri tih sankcija, zakaj sami ne odu kod Madura i jebu mu mater?
pa uvode sankcije da brže sruše režim.
Amerika može srušiti Madura u roku 48sati, ali nije to Trumpu u interesu, lik nije osoba koja voli ratovati, da je Hillary na vlasti već bi bilo žestoko bombardiranje Venezuele. I ja sam protiv.  u ostalom lako je srušiti kamiondžiju a šta ćeš posli sa anarhijom u državi, plus u svijetu će opet kukanje i nabrajanje "zla amerika opet ratuje", plus unutar države USA će CNN, Berni Sanders, Huffigton Post, i ostala "liberala opozicija" stati kontra Trumpa, - većina USA liberalnih medija i liberalnih političara je veličala venezuelu nazad par godina,  nije Trump "lud" da im daje materijala da ga napadaju.


ja što se tiče venezuel se slažem sa ovim člankom

https://www.liberal.hr/nicolas-maduro-juan-guaido-venezuela-donald-trump-sad-puc-890

netreba ih dirati, treba ih ostaviti kao primjer svima šta socijalizam radi.

ovako će dežurni socijalisti po svijetu širiti propagandu "evo venezuela je trebala usjepti kao socijalizam ali zli ameri im nisu dali"
Pa i ne daju. Ista stvar ka i sa Kubom. Drže je u ekonomskoj izolaciji već pun kurac desetljeća, i opet je Kuba jedna od zemalja sa najboljim zdravstvom. A kaj bu tek bilo da sankcija nikad ni ni bilo. 
Bolivija ima zdrav socijalistički sustav. Iak su još uvik daleko od GDP-a većine latinoameričkih država, činjenica je da je zemlja značajno napredovala za vrime Moralesa u odnosu kaj je bila pri njega.
Ovim tempom bu sustigli većinu susjednih zemalja u doglednoj budućnsti. Pod uslovom da ih Ameri ne diraju.

_________________
I ask not for a lighter burden, but for broader shoulders.
AlfaOmega
AlfaOmega

Posts : 5689
2015-09-11


Back to top Go down

Venezuela - ljude likvidiraju na ulici pa im skidaju -robu - Page 8 Empty Re: Venezuela - ljude likvidiraju na ulici pa im skidaju -robu

Post by AssadNaPodmornici on Sun 14 Apr - 22:51

@AlfaOmega wrote:
@AssadNaPodmornici wrote:
@AlfaOmega wrote:De djoda objasni zakaj uopće Ameri moraju uvoditi sankcije Venecueli ak je situacija tak kritična i bez njih? Ak ljudi jedu pse i mačke puno pri tih sankcija, zakaj sami ne odu kod Madura i jebu mu mater?
pa uvode sankcije da brže sruše režim.
Amerika može srušiti Madura u roku 48sati, ali nije to Trumpu u interesu, lik nije osoba koja voli ratovati, da je Hillary na vlasti već bi bilo žestoko bombardiranje Venezuele. I ja sam protiv.  u ostalom lako je srušiti kamiondžiju a šta ćeš posli sa anarhijom u državi, plus u svijetu će opet kukanje i nabrajanje "zla amerika opet ratuje", plus unutar države USA će CNN, Berni Sanders, Huffigton Post, i ostala "liberala opozicija" stati kontra Trumpa, - većina USA liberalnih medija i liberalnih političara je veličala venezuelu nazad par godina,  nije Trump "lud" da im daje materijala da ga napadaju.


ja što se tiče venezuel se slažem sa ovim člankom

https://www.liberal.hr/nicolas-maduro-juan-guaido-venezuela-donald-trump-sad-puc-890

netreba ih dirati, treba ih ostaviti kao primjer svima šta socijalizam radi.

ovako će dežurni socijalisti po svijetu širiti propagandu "evo venezuela je trebala usjepti kao socijalizam ali zli ameri im nisu dali"
Pa i ne daju. Ista stvar ka i sa Kubom. Drže je u ekonomskoj izolaciji već pun kurac desetljeća, i opet je Kuba jedna od zemalja sa najboljim zdravstvom. A kaj bu tek bilo da sankcija nikad ni ni bilo. 
Bolivija ima zdrav socijalistički sustav. Iak su još uvik daleko od GDP-a većine latinoameričkih država, činjenica je da je zemlja značajno napredovala za vrime Moralesa u odnosu kaj je bila pri njega.

LoL
Cuba. Lol
https://www.mises.org.br/Article.aspx?id=350

U kubi je dobra zdravstveni sustav samo za članove partije te bogate strance koji se dolaze jeftino liječiti. za obične kubance je ovo gore sa linka

što se tiče bolivije to je uglavnom kapitalistička zemlja, koja je djelomično nacionalizirala(ali i obeštetila) dio firmi koji se bave naftom i plinom.
ostatak ekonomije je tržišni sustav, nema recimo ručnog štelovanja cijena što ima u Venezueli, nema da vojska upada u privatne trgovine i privatne tvornice wc papira
AssadNaPodmornici
AssadNaPodmornici

Posts : 8613
2018-06-14


Back to top Go down

Venezuela - ljude likvidiraju na ulici pa im skidaju -robu - Page 8 Empty Re: Venezuela - ljude likvidiraju na ulici pa im skidaju -robu

Post by mutava baštarda on Mon 15 Apr - 11:40

@AssadNaPodmornici wrote:
@mutava baštarda wrote:
@tre wrote:
@mutava baštarda wrote:
@AssadNaPodmornici wrote:
koje? na izvoz nafte? na uzvoz hrane i medicinskih potrebština? na totalnu zabranu trgovine sa venezuelom? koje sankcije? prve sankcije koje se tiču ekonomije su uvedene tek prije 2-3mjeseca.
[size=44]Bijela kuća je jučer Venezueli uvela nove financijske sankcije, među kojima je i zabranu kupnje novih obveznica koje izdaju venezuelanska vlada i nacionalna naftna tvrtka PDVSA.[/size]
[size=44]“Nećemo pasivno promatrati slom Venezuele”, ističe Bijela kuća u priopćenju u kojemu je najavila sankcije.[/size]
[size=44]Venezuela je vrlo bogata naftom, s dugom zemlje koji se procjenjuje na više od 100 milijarda dolara, ali kojeg je Caracas uredno podmirivao.[/size]
[size=44]“Ove su mjere pomno razrađene kako bi Madurovoj diktaturi oduzele glavni izvor financiranja”, dodaje Bijela kuća[/size]
[size=44]....[/size]
[size=44]”Zabranom američkim građanima i tvrtkama koje kupuju venezuelanske obveznice i vrijednosne papire pokušavaju zadaviti gospodarstvo Venezuele. Može li svijet to prihvatiti?”, pitao je Maduro i pozvao na solidarnost međunarodne zajednice.[/size]
[size=44]”Priznajem da će sankcije značiti žrtvu za venezuelanski narod, nam otvaraju priliku i za novo doba neovisnosti. Danas započinje doba postdominacije od strane Sjedinjenih Država, a za Venezuelu ponovo borbe za dostojanstvo i oslobođenje. Tijekom posljednje dvije godine je vlada Venezuele pravodobno uplatila svaki cent od 65 milijardi dolara koje je dugovali. Mogli smo to potrošiti na obrazovanje, više domova, vodoopskrbu i javne radove”, rekao je Maduro.[/size]
[size=44]Dodao je kako ove mjere podrazumijevaju blokadu Venezuele, sličnu onoj koja je nametnuta Kubi, ali da Washington neće uspjeti u svom naumu.[/size]
[size=44]Maduro je istaknuo kako 62 posto državnih obveznica Venezuele drže američki investitoriJoš 12 posto ih drže ulagači u Velikoj Britaniji i 6 posto u Kanadi.[/size]
[size=44]”Trump je spalio svoje investicije. Što će sada učiniti s njima?”, pitao je Maduro.[/size]

[size=35]....[/size]
i zašto je klekla venecuela zato što je amerikancima zabranjeno kupovati obveznice venecuele?  Zar su amerikanci jedini na svijetu koji mogu kupovati od venecuele? I zašto su uopće izdavali obveznice ako nisu bili u krizi?
Na hrvatskoj javnom televizijskom servisu i ostalim medijima u zemlji, ali i šire, koji jednostavno prevedu priloge američkih kanala koji izvještavaju iz Kolumbije, vidimo rijeke ljudi koji bježe iz Venezuele zbog “humanitarne krize”. Tvrde kako u zemlji nema hrane, lijekova i da SAD hitno moraju poduzeti “nešto” da se svrgne “režim” i da zemlja počne funkcionirati.
Alfred de Zayas, neovisni stručnjak Ujedinjenih naroda za Venezuelu, tvrdi da to nije istina i da “venecuelanska opozicija odbacuje dijalog, jer se želi dokopati vlasti kroz državni udar”.
“Ako je netko i umro od pothranjenosti ili nedostatka dijalize ili potrebnih lijekova, umro je zbog sankcija Sjedinjenih Država i Europske unije”, tvrdi Alfred de Zayas, diplomant Harvarda, profesor međunarodnog prava u Ženevi od 2007. godine i jedini izvjestitelj Ujedinjenih naroda za Venezuelu tijekom Bolivarske revolucije.
U kaosu lažnih vijesti s kojima smo preplavljeni ovih dana, vrijedi čuti što Zayas kaže o situaciji u latinoameričkoj zemlji.
Profesore, bili ste osobno u Venezueli prošle godine i napisali vrlo detaljno izvješće za Ujedinjene narode. Kakva je situacija u zemlji?
Alfred de Zayas: Bio sam prvi i jedini izvjestitelj UN-a koji je posjetio Venezuelu u posljednjih 21 godinu. Otvorio sam vrata drugim mogućim izvjestiteljima, ali i novoj povjerenici za ljudska prava, Michelle Bachelet, koja je službeno pozvana u prosincu. Moj je posjet trajao od 26. studenog do 5. prosinca 2017 . Imao sam sastanke s predstavnicima Narodne skupštine, Gospodarske komore, s diplomatskim tijelom, oporbenim skupinama, nevladinim organizacijama, crkvenim vođama, studentima i profesorima sveučilišta. Ne postoji “humanitarna kriza”, kao što FAO i CEPAL jasno potvrđuju. Situacija tamo nema veze sa situacijama u Gazi, Jemenu, Siriji, Somaliji, Srednjoafričkoj Republici. Istina je da postoji nedostatak hrane i lijekova, sa situacijom koja se pogoršava zbog Trumpovih sankcija i komercijalne i financijske blokade.
Naracija u međunarodnim medijima je takva da Venezuela treba “humanitarnu pomoć”. No, razmišljajući o pomoći venecuelanskim ljudima, bilo bi dovoljno da se ukinu sankcije koje bi prema riječima ministra vanjskih poslova Arreaze venecuelanskoj ekonomiji vratile  iznos od 33 milijarde dolara. Možete li nam reći koji su učinci sankcija Sjedinjenih Država, Kanade i Europske unije na civilno stanovništvo u Venezueli?
Alfred de Zayas: To je ekonomski rat koji guši zemlju, uzrokujući mnoge patnje među najugroženijima. Kao što sam napisao u svom izvješću poslanom Vijeću za ljudska prava, sankcije su te koje ubijaju. Vlada ima poteškoća u dobivanju inzulina, lijekova neophodnih protiv malarije, antiretrovirusnih lijekova itd. Lanci distribucije prehrambenih proizvoda su pogođeni unutarnjim ratom kojeg je provodila oporba. Većina gospodarstva je još uvijek u rukama privatnog sektora i brojni su slučajevi gomilanja hrane i lijekova koji se ne isporučuju supermarketima i ljekarnama, već se pohranjuju i plasiraju na crno tržište. Oni koji su umrli od pothranjenosti, nedostatka dijalize ili drugih lijekova su umrli zbog sankcija. To je ubojstvo s predumišljajem. To nije samo kolateralna šteta.
Dakle, kada mediji i vlade bliske Sjedinjenim Državama ponavljaju mantru “humanitarne krize” govore o nečemu što su samo proizveli? 
Alfred de Zayas: Humanitarna kriza je pretjerivanje. Naravno, postoji manjak određenih potrepština, ali uzrok su, kao što sam objasnio, zajednički napori Sjedinjenih Država, Kanade i Europske unije da izazovu kaos u Venezueli, s ciljem rušenja vlade. Ovo se ne može usporediti ni s Machiavellističkom razinom cinizma. Štoviše, izraz “humanitarna kriza” je samo dio onoga što zapravo znači “humanitarna intervencija”, ili još bolje, “vojna intervencija za prisilnu smjenu vlade”.
Kako ocjenjujete odluku Europske unije i Ujedinjenih naroda da ne pošalju svoje promatrači na prošle izbore 20. svibnja 2018. usprkos formalnom pozivu vlade Caracasa? 
Alfred de Zayas: To je učinjeno u zloj namjeri. No važno je naglasiti da je bilo i drugih međunarodnih promatrača, posebice CEELA, najstarije i najprestižnije organizacije za praćenje izbora u Latinskoj Americi. Mogu vas poslati da pogledate izvješće o izborima 20. svibnja koji su, prema ustavu Venezuele, apsolutno zakoniti i legitimni. Sudjelovalo je više od 9 milijuna građana, što 47% onih koji su imali pravo glasa. Oporbena koalicija MUD i Voluntad Popular su ih odlučili bojkotirati, ali su bile zastupljene i druge opozicije koje su dobile 32% glasova, ​​21% Henri Falcon i 11% Bertucci. Maduro je dobio 68% od ukupnog broja glasova.
Profesore, kako, kao stručnjak za međunarodno pravo, vidite odluku da se prizna samoproglašeni predsjednik Venezuele od strane onih država koje su odlučile slijediti SAD? 
Alfred de Zayas: To je ozbiljno kršenje međunarodnog prava, kršenje 4. poglavlja članka 19. Povelje Organizacije američkih država (OAS) i članaka 1. i 2. Povelje Ujedinjenih naroda. Načelo neuplitanja u unutarnje poslove drugih zemalja je priznato u mnogim presudama Međunarodnog suda pravde, osobito u glasovitoj presudi iz 1986. Vojne i paravojne aktivnosti u i protiv Nikaragve, kojom su SAD osuđene za ove zločine.
Smatrate li da je mehanizam iz Montevidea, kojeg su pokrenuli Meksiko i Urugvaj, najbolje rješenje za trenutnu krizu? 
Alfred de Zayas: Apsolutno. Čak je i glavni tajnik Ujedinjenih naroda Antonio Guterres uputio sličan poziv za posredovanje i ponudio svoje usluge. Međutim, venecuelanska oporba odbija dijalog jer želi preuzeti vlast. Povijest Latinske Amerike je puna desničarskih pučeva, a ništa nije nedemokratskije i pogubnije od osvajanja prava na vlast državnim udarom.

Izvješće CELAG – Venezuela ne trpi zbog loše uprave, već blokade, sankcija i embarga
Venezuela - ljude likvidiraju na ulici pa im skidaju -robu - Page 8 Venezuela-mapa
Jedinica za ekonomsku debatu CELAG je provela istraživanje koje pokazuje da je međunarodna financijska blokada protiv Venezuele, koja je počela 2013. godine, glavni uzrok gospodarske krize. Između 2013. i 2017. godine, ne računajući najnovije teške Trumpove sankcije i zamrzavanje računa i zlata latinoameričke zemlje, blokada je Venezuelu koštala 350 milijardi dolara gubitka u proizvodnji roba i usluga.
Studija naglašava važnost financijskih blokada u gušenju gospodarstva zemlje. Vanjski napadi na ekonomski i proizvodni kapacitet nacije se mogu provoditi godinama, dok su u novije vrijeme često uvod u vojnu intervenciju.
U tom smislu, autori upozoravaju da su navodna humanitarna kriza i migracije stotina tisuća Venecuelanaca posljedica ekonomskog bojkota Sjedinjenih Država i njihovih saveznika. Međutim, američka vlada moguću intervenciju opravdava ovom navodnom humanitarnom katastrofom i masovnom emigracijom, što je zapravo posljedica embarga i sankcija.
U slučaju Venezuele, blokada se temeljila na protjerivanju zemlje s međunarodnih financijskih tržišta, sprečavajući korištenje kreditnog tržišta kako za obnavljanje starih tako i za podizanje novih kredita. U zemlji koja je u svijet integrirana kao dobavljač nafte, njezina proizvodnja je dovela do visoke ovisnosti o uvozu koji se financira prihodima od nafte. Zbog toga financijski i trgovinski bojkot Venezuele ima mnogo ozbiljnije posljedice od diversificiranih gospodarstava.
Od kada je Nicolás Maduro 2013. godine preuzeo predsjedništvo, venecuelanski javni sektor je prestao primati neto iznose tokova novca, kao što je bilo u petogodišnjem razdoblju od 2008. do 2012. U novcu je zemlja ostala bez više od 95 milijardi dolara, odnosno oko 19 milijardi dolara godišnje.
Tome moramo dodati velike isplate zbog povećanja rizika zemlje od strane kreditnih rejting agencija.
Međutim, iako je Venezuela pravovremeno servisirala vanjski dug, agencije kao što su Standards & Poor’s ili Moody’s su od 2015. godine stavile rizik zemlje iznad 2000 bodova, s vrhuncima do 5000, pa čak i 6000 bodova nedavno.
Razlozi koje su te rejting agencije dale su netransparentne, dok se gorim zemljama daju bolje ocjene samo ako  favoriziraju politike slobodnog tržišta. One koje idu u suprotnom smjeru se  kažnjava.
To je razlog zbog kojeg je venecuelanski dug, unatoč redovitim otplatama, procijenjen s velikom vjerojatnošću neispunjavanja obveza, čak s lošijim rejtingom od zemljama u ratu poput Sirije.
Samo zbog toga je vlada Venezuele od 2013. do 2017. morala nepotrebno platiti preko 17 milijardi dolara, oko 3,3 milijarde dolara godišnje.
Ukratko, ako dodamo prosječnu godišnju vrijednost strane valute koja nije dobivena zbog blokade, što je bilo 19,2 milijardi, plus ono što je zemlja svake godine više morala plaćati za vanjski dug, a to su spomenute 3,3 milijarde, možemo zaključiti da su gospodarstvo i društvo izgubili 22,5 milijardi dolara godišnje samo zbog namjerne međunarodne strategije financijske izolacije. Potom se taj financijski pritisak intenzivirao od 2015. s padom cijene sirove nafte.
Svi scenariji koje studije koju je objavio CELAG pokazuju da bi ekonomija svake godine bila bolja, ako bi uspjela izbjeći gubitke tih 22 milijardi dolara godišnje.
S druge strane, gubitak tog iznosa objašnjava ekonomsko pogoršanje od 60%. Zbog blokade se ukupni gubici u proizvodnji roba i usluga kreću u rasponu od 260 do 350 milijardi dolara milijuna u razdoblju od 2013. do 2017. godine, što je između 12 200 i 13 400 dolara na svakog stanovnika Venezuele.
Zemlja koja je ovisna o uvozu kao Venezuela ne može aktivirati svoj proizvodni sustav bez deviza. Blokada inozemnog financiranja je u metaforičnom smislu značila “masovno bombardiranje” venecuelanskih tvornica i industrija. Da vlada Nicolása Madura ima međunarodno financiranje poput onog koje je dostupno Mauriciju Macriju tijekom njegove prve tri godine na vlasti, rast BDP-a Venezuele bi bio bi puno veći od Argentine.
 
logično

bog te jebo koja propaganda.

pazi rečenice .. "venezuela nemomože aktivirati proizvodni sustav bez deviza". rofl.

mogao bi napisati samo vrlo širi osvrt zašto je ovo totalno kurčeva izjava. a svaka riječ je debilizam. taj logično.com je najdebilniji ekonomski portal na internetu. ono što je jutarnji na području žute propagande, to je logično.com na području ekonomije.

inače venezuela se pozdravila sa "proizvodnim" sustavom, onoga trenutka kada je Maduro počeo "ručno" štelovati cijene proizvoda u trgovinama.
evo "predvidio" sam točno što će biti sa ovom državom prije ? 4godine? nisam prorok, ovo je znanje koje se uči na drugoj godini ekonomskih fakulteta


Venezuela - ljude likvidiraju na ulici pa im skidaju -robu - Page 8 Venezu11
Iz tvog kuta to jje propaganda. Iz mog kuta gledano ti kad kažeš da venezuela trpi sankcije tek 3 miseca širiš propagandu  Venezuela - ljude likvidiraju na ulici pa im skidaju -robu - Page 8 1f60e

_________________
"E moj Šunje. Ko od stra umire, na grobu mu prde"
mutava baštarda
mutava baštarda

Posts : 12057
2015-09-14


Back to top Go down

Venezuela - ljude likvidiraju na ulici pa im skidaju -robu - Page 8 Empty Re: Venezuela - ljude likvidiraju na ulici pa im skidaju -robu

Post by AssadNaPodmornici on Mon 15 Apr - 11:48

venezuela prave sankcije ima tek nazad tri mjeseca.
prije su bile sankcije koje su se ticale političara, eto vidim jedne od sankcija , zabranjuje Američkim bankama da kupuju obveznice Venezuelanske države. Totalno nebitno.

1)Venezuelanska država ima milijune drugih banaka da im prodaje obveznice diljem svijeta
2)Venezuelanska država može vlastitim bankama prodavati obveznice, što radi RH država
3)Zašto uopće Venezuelanska država prodaje obveznice?? zašto država koja ima 100milijardi $ prihoda od nafte mora prodavati obveznice?? šta rade sa tim parama?

nije propaganda
evo pogledaj moj post iz 2013 sa prošlog foruma.
Tema je bila "Venezuela snižava cijene".
Većina ljudi na forumu, od desnice do ljevice(većina tkz ekipe koja tvrdi da su desno, tipa epikur ili vuksadinare su ljevičari a ljevičari su ljevičari) je hvalila taj "ekonomski model",  zapadni mediji od Guardiana do Huffposta, do Mirele Holy, do Bernija Sandersa su hvalili također te ekonomske poteze.

Ja sam upotrebio znanje koje se uči na drugoj godini ekonomskih fakulteta i rekao  -
ručno namještanje cijena će dovesti
1)do još veće hiperinflacije
2)do još većeg pada proizvodnje
3)do zatvaranja trgovina
4)država će pokušati onda nakon toga još više nacionalizirati - a kada nebude išlo krenut će u otvaranje državnih firmi
5)ništa od toga neće imati uspjeha i zemlja će upasti u ekonomski kaos -
6)pasti će Maduro.

Sve se obistinilo osim točke 6.

to nije propaganda.
Propaganda je kada netko napiše, "Venezuela zbog USA sankcija"(prave sankcije tek postoje nazad 3 mjeseca, ali samo ih je USA nametnula nitko im nesmeta da posluju sa Kinom - najvećom ekonomijom svijeta, Rusijom i hrpom drugih zemalja), "Venezuela zbog USA sankcija" ima pad u proizvodnji. LoL
Proizvodnju su sjebali još za vrijeme Čaveza, a Maduro je totalno uništio. Socijalizam uništava državu brže nego ikakve sankcije išta. A još imaju 100milijardi $ nafte godišnje prihoda i sve jedno nemogu sa 100milijardi $ dodatnih para nahraniti populaciju. Dođe ti da se zamisliš gdje ta lova nestane. (do nazad 3mjeseca USA im je bila najveći kupac nafte i plaćala im je u dolarima)
AssadNaPodmornici
AssadNaPodmornici

Posts : 8613
2018-06-14


Back to top Go down

Venezuela - ljude likvidiraju na ulici pa im skidaju -robu - Page 8 Empty Re: Venezuela - ljude likvidiraju na ulici pa im skidaju -robu

Post by AssadNaPodmornici on Mon 15 Apr - 12:01

U isto vrijeme smo na forumu , sam hrpu puta pohvalio Ruse.
Inače Rusi su imali sankcije i od EU i USA, tamo kada su napali Ukrainu,  -2014godine, tada Venezuela nije imala nikakve, baš nikakve sankcije. (tek ih ima od 2mjeseca 2019).

Rusji je isto krenula devalvacija, pojačala se inflacija, smrdilo je sve da bi Rusija mogla završiti kao Venezuela.

međutim Putin je tada radio totalno suprotno od ovoga kamiondžije

1)centralna banka je dignula kamatne stope brutalno- jest da to usporava rast ekonomije, smrzava kreditiranje i stvaranje monetarnog novca, usporava ili zamrzava rast ekonomije, ali odmah je dovelo do stabiliziranja inflaicije i pada rublje. u Venezeuli su kao odgovor na inflaciju -radili totalno suprotno, radili su monetarnu ekspanziju i napravili još veće sranje.  Putin slušao stručnjake iz svoje centralne banke i eto. obuzda inflaciju (iako i dalje je nekoliko % veća nego što bi trebala biti u idealnoj situaciji, a i kamante stope su nekoliko x veće, ali ne divlja hiperinflacija.

2)Zatim je proveo fiskalnu konsolidaciju, zmarznuo je rast potrošnje Ruske države, uveo mjere štednje. Da, to je dovelo do pada standarda, i zamrzavanja ekonomskog rasta, ali i to pomaže obuzdati inflaciju, plus država ne upada u dužnička sranja  - sve suprotno što rade ovi indijanci izVenezuele.

3)i Putin je krenuo u veliku liberalizaciju ekonomije i pokrenuo je privatizaciju tisuća državnih poduzeća. Recimo privatizirao je firmu kalašnikov, koja je prije privatizacije bila u gubicima, a sada već izbacuje dronove i razne druge gluposti. ovi dolje klošari , pokrenuli obrnuto nacionalizaciju.


eto zašto je Rusija preživjela pun kurac gore sankcije i ostala stabilna funkcionalna ekonomija, standard Rusa jest na razini Hrvatske, ali nije kolabrirala, dok ovi u Venezueli jedu mačke i pase.
Eto recite svojim frendovima iz logično.com, ja ću im za 300kn detaljno napisati razliku između Rusije i Venezuele, za još 200kn , ću proučiti i spektar sankcija koje je i Rusija i Venezuela dobili, itd

da ne valjaju gluposti """trebaju im strane devize da pokrenu proizvodnju hahaha"""? proizvodnja čega? wc papira? :D
AssadNaPodmornici
AssadNaPodmornici

Posts : 8613
2018-06-14


Back to top Go down

Venezuela - ljude likvidiraju na ulici pa im skidaju -robu - Page 8 Empty Re: Venezuela - ljude likvidiraju na ulici pa im skidaju -robu

Post by mutava baštarda on Mon 15 Apr - 12:30

@AssadNaPodmornici wrote:venezuela prave sankcije ima tek nazad tri mjeseca.
prije su bile sankcije koje su se ticale političara, eto vidim jedne od sankcija , zabranjuje Američkim bankama da kupuju obveznice Venezuelanske države. Totalno nebitno.

1)Venezuelanska država ima milijune drugih banaka da im prodaje obveznice diljem svijeta
2)Venezuelanska država može vlastitim bankama prodavati obveznice, što radi RH država
3)Zašto uopće Venezuelanska država prodaje obveznice?? zašto država koja ima 100milijardi $ prihoda od nafte mora prodavati obveznice?? šta rade sa tim parama?

nije propaganda
evo pogledaj moj post iz 2013 sa prošlog foruma.
Tema je bila "Venezuela snižava cijene".
Većina ljudi na forumu, od desnice do ljevice(većina tkz ekipe koja tvrdi da su desno, tipa epikur ili vuksadinare su ljevičari a ljevičari su ljevičari) je hvalila taj "ekonomski model",  zapadni mediji od Guardiana do Huffposta, do Mirele Holy, do Bernija Sandersa su hvalili također te ekonomske poteze.

Ja sam upotrebio znanje koje se uči na drugoj godini ekonomskih fakulteta i rekao  -
ručno namještanje cijena će dovesti
1)do još veće hiperinflacije
2)do još većeg pada proizvodnje
3)do zatvaranja trgovina
4)država će pokušati onda nakon toga još više nacionalizirati - a kada nebude išlo krenut će u otvaranje državnih firmi
5)ništa od toga neće imati uspjeha i zemlja će upasti u ekonomski kaos -
6)pasti će Maduro.

Sve se obistinilo osim točke 6.

to nije propaganda.
Propaganda je kada netko napiše, "Venezuela zbog USA sankcija"(prave sankcije tek postoje nazad 3 mjeseca, ali samo ih je USA nametnula nitko im nesmeta da posluju sa Kinom - najvećom ekonomijom svijeta, Rusijom i hrpom drugih zemalja), "Venezuela zbog USA sankcija" ima pad u proizvodnji. LoL
Proizvodnju su sjebali još za vrijeme Čaveza, a Maduro je totalno uništio. Socijalizam uništava državu brže nego ikakve sankcije išta. A još imaju 100milijardi $ nafte godišnje prihoda i sve jedno nemogu sa 100milijardi $ dodatnih para nahraniti populaciju. Dođe ti da se zamisliš gdje ta lova nestane. (do nazad 3mjeseca USA im je bila najveći kupac nafte i plaćala im je u dolarima)
Venezuela - ljude likvidiraju na ulici pa im skidaju -robu - Page 8 Venezuela%2Boil%2Bexports_2010
Nije lako Trumpu... Guše ih godinama sankcijama, što im i nije neki problem jer skoro pola nafte ide kod njih, a sad pomalo uliću kinezi, koji su se, zamisli drznuli ne pustiti njihovog upravitelja venezuele u svoju zemlju... 
Tamo iznad ti je lijepo napisano od kada su sankcije i gubitke koji možda jesu napuhanu, ali dok ne vidimo nenečije druge nemamo s čim usporediti. Naš čardak bi izabrao aambasadora iz buzina za presjednika nakon po godine sankcija za koje kažeš da ih nema....

_________________
"E moj Šunje. Ko od stra umire, na grobu mu prde"
mutava baštarda
mutava baštarda

Posts : 12057
2015-09-14


Back to top Go down

Venezuela - ljude likvidiraju na ulici pa im skidaju -robu - Page 8 Empty Re: Venezuela - ljude likvidiraju na ulici pa im skidaju -robu

Post by prckov on Mon 15 Apr - 12:41

@Leteca Pegla wrote:
@prckov wrote:
hahaha
Izgleda da sam se poceo gubit
ne znam di realnost zavrsava a svemirski brodovi pocinju 
ali da bi malo vise realnosti unio u cijelu situaciju, reci mi jel taj brod potijesan  
reko da nam nece bit vruce :D 
a tog generala cemo skenjat kad tad, iako jos uvjek nisam siguran koji je
naime sa generalima nisam bas na ti
pa mislim da nije bas onako velik ko Voyager od kapetanice Janeway, tesko mi je procijenit, ali nije niti mali. Onako velicine velike podmornice mislim. Mozda ima i kakve pucaljke i to, neznam ja, mozda i ima ali  mislim da nije pametno glupirat se sa pucaljkama tako blizu Zemlji...lol... Al ima kanale kojima se mozes prikaciti na mrezu od tamnih, pa bi se mogli zabavljat s time i odasiljat po cijelom imperiju, sta ja znam himnu venezuele i lik & djelo velikoga vodje komunista socijalista madura ili sta ja znam, mozda pdf Das Kapital od karla marxa... lol!

 Dakle, velik ti je to brod, zato je to i velika bruka da neko nekaznjeno moze samo tako maznut krstaricu tamne imperije. Em ti treba ovakva nekakva politicka situacija na planeti, em trebas naletit na onako velikog debila od generala, tako da ako ti se i potrefi ono prvo tesko da ce ti se ikad vise potrefit ovo drugo. Tak da ono, jedinstvena prilika za izglupirat se malo sa svemirskim brodom... Venezuela - ljude likvidiraju na ulici pa im skidaju -robu - Page 8 1f602 

a tog generala, znas, netrebamo ni skenjat, jer on je vec skenjan. Samo treba povuc vodu da govna odu stono bi se reklo  lol!

a bome kandidata za potezanje vode ima mnogo..... lol!

inace nisam ni ja sa tima nekima generalima na ti. Zato je i meni trebalo dugo da skuzim ko je taj skenjani crv burzum iz pentagona. Inace ima ti i tu zanimljiva prica, jer mi jednom probao neki morski pas objasiti nesto o tima nekima generalima, al znam i ja bit padobranac, pa mu rekoh tada da sta koga briga o nekima americkim generalima budalama. Etoc, da me bilo tada briga, znala bi i prije o kome se radi, ali nije ni ovako lose ispalo na kraju... Venezuela - ljude likvidiraju na ulici pa im skidaju -robu - Page 8 1f602 

a nis, dakle osim zastave venezuele koje moramo ponjet za nataknut negdje na svemirski brod, mozda ne bi bilo zgorega ni kupit paket wc papira, za svaki slucaj jer nisam ni ja bas ziher di realnost zavrsava a nestasica wc papira pocinje, pa better safe then shitty el tako....

:aw
pa dobro, desi se to da se izgubi nesto
i pepeljuga je izgubila cipelicu pa sto ne bi on brod
jos je njoj cipelica bila na nozi
i to nije obicna borovo ili peko cipelica
al kod nje je sreca ispala pa tu cipelicu naso neki coek sto je navodno dobar, pa joj vratio, 
al da je ona general tamne flote sigurno ni on ne bi vratio cipelicu nego bi je natuko na svoju nogu i malo se provozo, mislim, dva tri dira po rivi
a I da je mislio vratit prvo bi je skenjo, mislim cipelicu  :D
tako da je meni skroz razumljivo kad neko izgubi sta ja znam, svemirski brod, jer mu nije ni na nogama 

sto se tice velicine tog vojadzera nakon duzeg razmisljanja zakljucio sam da nam nece bit vruce, mada ne znam sad jel to u stvari dobro ili lose, ali je steta ako nema pucu, jer sam ja oduvjek volio raspalit po necemu, a uglavnom po "progresivcima"

a taj morski pas sto ti je reko za tog coeka sto ima brod, pa nije ti bona to morski pas, to ti je morski vuk, jer mi sa kopna kontamo vako - morski pas je pod vodom a morski vuk je neki coek sto se ufuro da je vuk ali nije pod vodom i zna govorit covjecijim jezikom, a morski pas ne zna govorit covjecijim jezikom
al to nista nije bitno, vazno je da papir ne zaboravimo  :^0

:aw
prckov
prckov

Posts : 23899
2014-04-19


Back to top Go down

Venezuela - ljude likvidiraju na ulici pa im skidaju -robu - Page 8 Empty Re: Venezuela - ljude likvidiraju na ulici pa im skidaju -robu

Post by prckov on Mon 15 Apr - 12:45

yoda imaj obzira
nemoj starijim ljudima pucat klempe  :D
prckov
prckov

Posts : 23899
2014-04-19


Back to top Go down

Venezuela - ljude likvidiraju na ulici pa im skidaju -robu - Page 8 Empty Re: Venezuela - ljude likvidiraju na ulici pa im skidaju -robu

Post by marcellus on Mon 15 Apr - 12:58

@AssadNaPodmornici wrote:U isto vrijeme smo na forumu , sam hrpu puta pohvalio Ruse.
Inače Rusi su imali sankcije i od EU i USA, tamo kada su napali Ukrainu,  -2014godine, tada Venezuela nije imala nikakve, baš nikakve sankcije. (tek ih ima od 2mjeseca 2019).

Rusji je isto krenula devalvacija, pojačala se inflacija, smrdilo je sve da bi Rusija mogla završiti kao Venezuela.

međutim Putin je tada radio totalno suprotno od ovoga kamiondžije

1)centralna banka je dignula kamatne stope brutalno- jest da to usporava rast ekonomije, smrzava kreditiranje i stvaranje monetarnog novca, usporava ili zamrzava rast ekonomije, ali odmah je dovelo do stabiliziranja inflaicije i pada rublje. u Venezeuli su kao odgovor na inflaciju -radili totalno suprotno, radili su monetarnu ekspanziju i napravili još veće sranje.  Putin slušao stručnjake iz svoje centralne banke i eto. obuzda inflaciju (iako i dalje je nekoliko % veća nego što bi trebala biti u idealnoj situaciji, a i kamante stope su nekoliko x veće, ali ne divlja hiperinflacija.

2)Zatim je proveo fiskalnu konsolidaciju, zmarznuo je rast potrošnje Ruske države, uveo mjere štednje. Da, to je dovelo do pada standarda, i zamrzavanja ekonomskog rasta, ali i to pomaže obuzdati inflaciju, plus država ne upada u dužnička sranja  - sve suprotno što rade ovi indijanci izVenezuele.

3)i Putin je krenuo u veliku liberalizaciju ekonomije i pokrenuo je privatizaciju tisuća državnih poduzeća. Recimo privatizirao je firmu kalašnikov, koja je prije privatizacije bila u gubicima, a sada već izbacuje dronove i razne druge gluposti. ovi dolje klošari , pokrenuli obrnuto nacionalizaciju.


eto zašto je Rusija preživjela pun kurac gore sankcije i ostala stabilna funkcionalna ekonomija, standard Rusa jest na razini Hrvatske, ali nije kolabrirala, dok ovi u Venezueli jedu mačke i pase.
Eto recite svojim frendovima iz logično.com, ja ću im za 300kn detaljno napisati razliku između Rusije i Venezuele, za još 200kn , ću proučiti i spektar sankcija koje je i Rusija i Venezuela dobili, itd

da ne valjaju gluposti """trebaju im strane devize da pokrenu proizvodnju hahaha"""? proizvodnja čega? wc papira? :D

dodajmo da su do prije par mjeseci sankcije protiv venezuele bile zapravo sprdačina i uperene samo na blokadu osobnih računa vrha partije u inozemstvu, makar su oni tolko love namlatili da je to strava

nisu njima američke sankcije sjebale lovu nego domaća korupcija, koja je požderala stotine milijardi dolara u ovih 20 godina

_________________
Venezuela - ljude likvidiraju na ulici pa im skidaju -robu - Page 8 1472536379_l
marcellus
marcellus

Posts : 32750
2014-04-16


Back to top Go down

Venezuela - ljude likvidiraju na ulici pa im skidaju -robu - Page 8 Empty Re: Venezuela - ljude likvidiraju na ulici pa im skidaju -robu

Post by epikur37 on Mon 15 Apr - 13:01

jel otišao maduro, znal se kad će.
epikur37
epikur37

Posts : 32601
2015-08-06


Back to top Go down

Venezuela - ljude likvidiraju na ulici pa im skidaju -robu - Page 8 Empty Re: Venezuela - ljude likvidiraju na ulici pa im skidaju -robu

Post by AssadNaPodmornici on Mon 15 Apr - 13:04

može taj as biti na vlasti idućih 20godina, jebe se mene, ja nemoran loviti susjedovog pasa sa sjekirom da bi zadovoljio dnevni unos proteina i kalorija
AssadNaPodmornici
AssadNaPodmornici

Posts : 8613
2018-06-14


Back to top Go down

Venezuela - ljude likvidiraju na ulici pa im skidaju -robu - Page 8 Empty Re: Venezuela - ljude likvidiraju na ulici pa im skidaju -robu

Post by epikur37 on Mon 15 Apr - 13:07

@AssadNaPodmornici wrote:može taj as biti na vlasti idućih 20godina, jebe se mene, ja nemoran loviti susjedovog pasa sa sjekirom da bi  zadovoljio dnevni unos proteina i kalorija

ako se oni ne sikiraju toliko, šta si ti zapeo...
epikur37
epikur37

Posts : 32601
2015-08-06


Back to top Go down

Venezuela - ljude likvidiraju na ulici pa im skidaju -robu - Page 8 Empty Re: Venezuela - ljude likvidiraju na ulici pa im skidaju -robu

Post by AssadNaPodmornici on Mon 15 Apr - 13:09

ne sekiram se i ja , komentiram.. a oni se sekiraju.. barem 3/4 stanovništva
AssadNaPodmornici
AssadNaPodmornici

Posts : 8613
2018-06-14


Back to top Go down

Venezuela - ljude likvidiraju na ulici pa im skidaju -robu - Page 8 Empty Re: Venezuela - ljude likvidiraju na ulici pa im skidaju -robu

Post by epikur37 on Mon 15 Apr - 13:11

@AssadNaPodmornici wrote:ne sekiram se i ja , komentiram.. a oni se sekiraju.. barem 3/4 stanovništva

pa i kod nas dođe tako nešto...


nek se snalaze, žive svoj život i riješe zemlju sebi kako znaju i umiju.
epikur37
epikur37

Posts : 32601
2015-08-06


Back to top Go down

Venezuela - ljude likvidiraju na ulici pa im skidaju -robu - Page 8 Empty Re: Venezuela - ljude likvidiraju na ulici pa im skidaju -robu

Post by Ringo10 on Mon 15 Apr - 13:29

@epikur37 wrote:
@AssadNaPodmornici wrote:može taj as biti na vlasti idućih 20godina, jebe se mene, ja nemoran loviti susjedovog pasa sa sjekirom da bi  zadovoljio dnevni unos proteina i kalorija

ako se oni ne sikiraju toliko, šta si ti zapeo...
PA on isto ko da mu je MAduro jebo ženu, toliko ga mrzi ...
Ringo10
Ringo10

Posts : 11763
2015-09-24


Back to top Go down

Venezuela - ljude likvidiraju na ulici pa im skidaju -robu - Page 8 Empty Re: Venezuela - ljude likvidiraju na ulici pa im skidaju -robu

Post by mutava baštarda on Mon 15 Apr - 13:39

@AssadNaPodmornici wrote:ne sekiram se i ja , komentiram.. a oni se sekiraju.. barem 3/4 stanovništva
Dobro, ukupno mnogo manje sirotinje nego u sjevernih susjeda...

_________________
"E moj Šunje. Ko od stra umire, na grobu mu prde"
mutava baštarda
mutava baštarda

Posts : 12057
2015-09-14


Back to top Go down

Venezuela - ljude likvidiraju na ulici pa im skidaju -robu - Page 8 Empty Re: Venezuela - ljude likvidiraju na ulici pa im skidaju -robu

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 8 of 14 Previous  1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 14  Next

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum