Razmišljanja

Page 1 of 13 1, 2, 3 ... 11, 12, 13  Next

Go down

Razmišljanja Empty Razmišljanja

Post by red wolf on 4/10/2018, 19:22

Jer, ako je tamo neki sumerski pisar natucao na kamen svoje pismo u kojem se spominju ''Oni koji su došli s neba na Zemlju'', pa Aboridžini u svojim predajama spominju ''One koji su sišli na Zemlju'', ili pak afričko pleme Dogoni o svojem znanju govore da su ga dobili od ''Onih koji su sišli s neba'', onda moraš zastati malo i zapitati se je li to slučajnost?
red wolf
red wolf

Male
Posts : 12848
2016-02-10

Lokacija: : Svemir

Back to top Go down

Razmišljanja Empty Re: Razmišljanja

Post by orion on 4/10/2018, 21:03

sklona sam onim pretpostavkama ( ili maštarijama) o paralelnim svemirima. Moguće je da se dogodi neki poremećaj i da nam ničim izazvana upadnu neka bića…. samo me brine to, da u slučaju poremećaja nije obostrani upad. Zašto mi nikada nismo nikome upali ….. :sherlock
orion
orion

Posts : 2261
2017-06-06


Back to top Go down

Razmišljanja Empty Re: Razmišljanja

Post by aben on 4/10/2018, 21:44

@Speare Shaker wrote:
@aben wrote:
@Speare Shaker wrote:

:D Ako je mlado Sunce onda je i mlad Sunčev sustav pa tako i Zemlja. Kvaka je u tome da je većina zvijezda u našoj galaktici starija od Sunca što znači da je čisto statistički gledano i većina planeta sličnih Zemlji starija od Zemlje što znači da je većina oblika života na bazi ugljika također starija od života na Zemlji, a to povlači opet čisto statistički i civilizacijski više razvijena od nas. :)

@aben wrote:zemlji je tribalo 10 milijardi godin da stvori uvjete za život, samo uvjete. a unda još milijardu za život. jednostavno nedovoljno vrimena.

Brojevi su netočni. I prvi i drugi.


ali, stani, još ni ne postoju a ti in već pripisuješ civilizaciju.
čovik si ne more a da ne antropomorfiro.

mi ne moremo nišće nego se služiti statistikon. previše je paušalno reći planet xz se formiro prije zemlje 1 milijardu godin, pa je imo više vrimena za stvoriti život. ne, to ne gre tako. da bi se stvorili uvjeti za stvaranje života potribno je bilo 10 milijardi godin, od početka stvarnosti do početka života. jer to je ono ča mi znomo. neozbiljno je govoriti da su stariji planeti imali više vrimena- nisu. svi su imali isto vrimena, 14 milijardi.

Tko još ne postoji?

pa život, evo boldo sun na ča se odnosilo.Zvijezde i planeti na kojima su uvjeti slično onima na Zemlji?
Itekako postoje i postojali su i prije Zemlje. :)
A razlog je taj da je Sunce relativno mlada zvijezda u našoj galaktici. Argument nije neposredno iskustvo, opažanja nego je statistički, probalistički, ali to ga ne čini manje uvjerljivim s obzirom na zakon ne velikih nego ogromnih brojeva o kojima je riječ.
Nije uopće pauašno reći da su planeti stariji od Zemlje za milijardu godina imali veće šanse za nastanak (stvaranje podrazumjeva stvoritelja, a planeti definitivno nisu stvoritelji :D) života na njima, jer tako stvari funkcioniraju. 
To je posve realan scanarij. :)
Da bi se stvorili uvjeti za život nije bilo potrebno 10 milijarda, ta je procjena ne samo pogrešna, ona je jednostavno smiješna. :p :)
Zemlja je stara koliko? Oko 4,5 milijarda godina?
Svemir je star nekih 13,7 milijarda pa sam izračunaj. :)
Ali riječ je o Zemlji, planetu koji se nalazi u sustavu mlade zvijezde kao što je Dunce.
Što ćemo sa starijim zvijezdama koje u svojim sustavima imaju planete slične Zemlji?
One mogu biti starije i po nekoliko milijarda godina, što znači da su u međuvremenu možda i nestale, možda su u nekoj završnoj fazi svog života, njihov životni vijek (ne govorim o životu u biološkom smislu te riječi) se razlikuje u odnosu prema njihovoj veličini, što veća zvijezda to kraće trajanje, ali je u nekom periodu svakako postojala mogućnost za nastanak života, a ako je postojala mogućnost onda je život i nastao. :)
Dakle, netočna je tvrdnja da su svi planeti imali jednako vremena za nastanak života. Dapače, neozbiljna.
Koliko je potrebno vremena da bi nastao život na planetu sličnom Zemlji?
Postoje neposredni dokazi da je život na Zemlji star nekih 3,6 milijarda godina, ali postoje i veoma ozbiljne naznake da je zapravo puno stariji, čak do 4,29 milijarda, što znači da se pojavio svega par stotina milijuna godina nakon formiranja Zemlje.
A pazi, planet je u početku bio veoma vruća lopta, ali je trebalo očito relativno malo vremena da se stvore uvjeti za nastanak života.
Dakle, tvoja priča kako svemir nije imao dovoljno vremena za nastanak života u velikim razmjerama predstavlja argument po znanstvenoj snazi ravan onome da je Zemlja oblika ravne ploče. :p :D
Dakle, za hlađenje planeta do razine stvaranja uvjeta za nastanak života je bilo potrebno par stotina milijuna godina ili najviše milijardu, a kako postoji ogroman broj planeta koji su imali dovoljno vremena za taj proces, očito je da postoji i ogroman broj ne samo uzoraka života nego i visokorazvijenih civilizacija.
I to samo u našoj galaktici. :)
A gdje je cijeli observable universe? :) 
A gdje je cijeli svemir izvan tih observable okvira? :)
Toliko o tome.
Što se tiče antropomorfnosti, naravno da možemo izbjeći takav način promišljanja stvarnosti. Druga je priča što nam je on nekako najbliži jer proističe iz našeg neposrednog iskustva o sebi.
Recept je jednostavan i zove se sposobnost apstrahiranja, a kao za vraga predstavlja i možda najsnažniji alat evolucije koji nas je doveo do stanja razvijenosti uma na kojem smo danas. :)
Dakle, antropomorfiziranje je alat čiju efikasnost u odnosu na apstrahiranje možemo predstaviti kao kamenu sjekiru u odnosu prema kirurškom skalpelu. :)

puno si ispiso ali jo ne morin sa taksativno, jednostavno ne morin, pa ću obćenito;

ono od česa moremo krenuti je da je životu tribalo 10 milijardi godin, a ne pauušalno uzimati od trenutka stvrdnjavanja kore zemlje ili slično. zemlji je tribalo točno 10 milijardi da stvori život, i to od početka stvarnosti do početka života.

_________________
Insofar as it is educational, it is not compulsory;

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

Posts : 28632
2014-04-16


Back to top Go down

Razmišljanja Empty Re: Razmišljanja

Post by Speare Shaker on 4/10/2018, 23:51

@orion wrote:sklona sam onim pretpostavkama ( ili maštarijama) o paralelnim svemirima. Moguće je da se dogodi neki poremećaj i da nam ničim izazvana upadnu neka bića…. samo me brine to, da u slučaju poremećaja nije obostrani upad. Zašto mi nikada nismo nikome upali ….. :sherlock

Paralelni svemiri pripadaju u grupaciju riješenja kvantne fizike koja se uobičajeno naziva multiverse hypothesis. Dakle, fizikalno gledano, ta je opcija teorijski utemeljena, konzistentna i realno moguća. :)
E sad, poseban je problema što za sada nismo pronašli načina da ju potvrdimo empirijski odnosno opažanjima.
Što se tiče boldanog, pogodila si poantu cijele priče, možda i nesvjesno. :)
avatar
Speare Shaker

Posts : 21461
2016-11-04


Back to top Go down

Razmišljanja Empty Re: Razmišljanja

Post by Speare Shaker on 5/10/2018, 00:03

@red wolf wrote:Jer, ako je tamo neki sumerski pisar natucao na kamen svoje pismo u kojem se spominju ''Oni koji su došli s neba na Zemlju'', pa Aboridžini u svojim predajama spominju ''One koji su sišli na Zemlju'', ili pak afričko pleme Dogoni o svojem znanju govore da su ga dobili od ''Onih koji su sišli s neba'', onda moraš zastati malo i zapitati se je li to slučajnost?

Moram priznati da mi nikada nije bilo jasno zašto su ljudi toliko skloni literalizmu u intepretacijama starih spisa, tekstova, zapisa.
Netko je nekada davno zapisao nešto o "onima koji su sišli na zemlju" i odmah se nađe hrpa onih koji taj zapis doslovno intepretiraju.
Također, netko je (usprkos raširenom uvjerenju da je to učinio Mojsije, to vjerojatno ipak nije bio slučaj, ali to je sad nebitno) zapisao priličan komad teksta u kojem je opisao izlazak Izraelaca iz egipatskog ropstva.
Tu postoji samo jedan problem. Židovi naime nikada nisu bili u većem broju prisutni u Egiptu, što je na sjajan način dokazao arheolog Israel Finkelstein sa svojim suradnicima, a nitko njegove dokaze nije iole ozbiljno doveo u pitanje na znanstveno relevantan način. Izlazak se tako nikada nije dogodio, svakako ne na način opisan u Starom Zavjetu (Tanakhu). 
Dakle, priča postoji, ali najjednostavnije rečeno - nije istinita. Nikada se nije dogodila i to je znanost vrlo uvjerljivo dokazala.
Kako onda treba shvatiti taj tekst?
Kao priču koja je temelj mita, na kojemu je sagrađena čitava jedna religija pa i civilizacija (judeo-kršćanska).
Dakle, nije niti zamišljena da bude u funkciji zapisa stvarnog događaja, dokumentarni opis.
Čemu čuđenje? Pa jezik, uključujući tu i onaj u formi pisanih tekstova, ima mnoge funkcije, ne samo one dokumentiranja stvarnih događaja.
Tu je kako sam spomenuo religijska, mitološka, čisto književna odnosno umjetnička itd. Na neshvaćanju ovoga o čemu govorim je doslovce pala škola filozofije poznata kao logički pozitivizam (Bečki krug).
Intepretiranje nekog zapisa samo sa jedne točke gledišta zapravo osiromašujemo isti, doslovce ga duhovno ubijamo, pa na taj način duhovno ubijamo i sebe, a onda nam pravo budi kada shvatimo što smo učinili i kakav smo udarac na taj način zadali duhu čovječanstva odnosno ljudske vrste.


Last edited by Speare Shaker on 5/10/2018, 00:13; edited 1 time in total
avatar
Speare Shaker

Posts : 21461
2016-11-04


Back to top Go down

Razmišljanja Empty Re: Razmišljanja

Post by Speare Shaker on 5/10/2018, 00:06

@aben wrote:

puno si ispiso ali jo ne morin sa taksativno, jednostavno ne morin, pa ću obćenito;

ono od česa moremo krenuti je da je životu tribalo 10 milijardi godin, a ne pauušalno uzimati od trenutka stvrdnjavanja kore zemlje ili slično. zemlji je tribalo točno 10 milijardi da stvori život, i to od početka stvarnosti do početka života.

:D Puno sam ispisao, ali ti se očito nisi potrudio pročitati, ili ti se možda sadržaj napisanog baš i ne sviđa pa si ga odlučio ignorirati. :)
Inače vjerojatno ipak ne bi ponovio tvrdnje čiju sam utemeljenost već argumentirao negirao u prethodno napisanom. :)
avatar
Speare Shaker

Posts : 21461
2016-11-04


Back to top Go down

Razmišljanja Empty Re: Razmišljanja

Post by aben on 5/10/2018, 00:26

@Speare Shaker wrote:
@aben wrote:

puno si ispiso ali jo ne morin sa taksativno, jednostavno ne morin, pa ću obćenito;

ono od česa moremo krenuti je da je životu tribalo 10 milijardi godin, a ne pauušalno uzimati od trenutka stvrdnjavanja kore zemlje ili slično. zemlji je tribalo točno 10 milijardi da stvori život, i to od početka stvarnosti do početka života.

:D Puno sam ispisao, ali ti se očito nisi potrudio pročitati, ili ti se možda sadržaj napisanog baš i ne sviđa pa si ga odlučio ignorirati. :)
Inače vjerojatno ipak ne bi ponovio tvrdnje čiju sam utemeljenost već argumentirao negirao u prethodno napisanom. :)

ma prečito sun, nego nemun force detaljnije, a ionako je riječ o tomo da ti uzimoš određen stupanj formiranosti planetov za početak uvjetov za stvaranje života, a jo uzimun big beng.

kad bi mogli uzimati tako paušalno, ki nan unda broni reći da je za nastanak života potribno deset minuti- od trenutka kad je nasto život do deset minuti ranije?

_________________
Insofar as it is educational, it is not compulsory;

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

Posts : 28632
2014-04-16


Back to top Go down

Razmišljanja Empty Re: Razmišljanja

Post by Speare Shaker on 5/10/2018, 00:36

@aben wrote:
ma prečito sun, nego nemun force detaljnije, a ionako je riječ o tomo da ti uzimoš određen stupanj formiranosti planetov za početak uvjetov za stvaranje života, a jo uzimun big beng.

kad bi mogli uzimati tako  paušalno, ki nan unda broni reći da je za nastanak života potribno deset minuti- od trenutka kad je nasto život do deset minuti ranije?

Prema prilično pouzdanim procjenama, prve zvijezde u svemiru su formirane kada je svemir bio star svega nekih 200 milijuna godina.
Prvi planeti nakon 900 milijuna do možda nešto više od milijarde godina.
Ako je suditi po Zemlji gdje je do pojave života od samog nastanka planeta trebalo nekih najmanje oko 200-300 milijuna godina do najviše oko milijarde, lako je izračunati koliko je utemeljena tvoja procjena kako je za nastanak života trebalo 10 milijarda godina. :p :D
avatar
Speare Shaker

Posts : 21461
2016-11-04


Back to top Go down

Razmišljanja Empty Re: Razmišljanja

Post by aben on 5/10/2018, 00:47

@Speare Shaker wrote:
@aben wrote:
ma prečito sun, nego nemun force detaljnije, a ionako je riječ o tomo da ti uzimoš određen stupanj formiranosti planetov za početak uvjetov za stvaranje života, a jo uzimun big beng.

kad bi mogli uzimati tako  paušalno, ki nan unda broni reći da je za nastanak života potribno deset minuti- od trenutka kad je nasto život do deset minuti ranije?

Prema prilično pouzdanim procjenama, prve zvijezde u svemiru su formirane kada je svemir bio star svega nekih 200 milijuna godina.
Prvi planeti nakon 900 milijuna do možda nešto više od milijarde godina.
Ako je suditi po Zemlji gdje je do pojave života od samog nastanka planeta trebalo nekih najmanje oko 200-300 milijuna godina do najviše oko milijarde, lako je izračunati koliko je utemeljena tvoja procjena kako je za nastanak života trebalo 10 milijarda godina. :p :D

jepeta ti da od nastanka planeta..

ako je svemir stori 14 milijardi, i ako život na zemlji prisutan već 4 milijarde godin, to znoči- 14-4=10 - da je tribalo projti 10 mlrd godin do pojave života na zemlji.

_________________
Insofar as it is educational, it is not compulsory;

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

Posts : 28632
2014-04-16


Back to top Go down

Razmišljanja Empty Re: Razmišljanja

Post by Guest on 5/10/2018, 06:17

@red wolf wrote:
@metilda wrote:
@red wolf wrote:
@metilda wrote:
@red wolf wrote:
Pa to ti nema veze s time. Vidiš to na nebu iznad sebe i je malo strašno prvi put, ali onda se navikneš na to. To je jedan oslobađajući osjećaj. Da iza svega ovoga ima jedna puno šira priča ili slika, kako hoćeš.

ti izgleda, nakon svih ovih priča i razmišljanja i nakon podjela na VI i Mi smatraš da postoje ljudi koji su potomci izvanzemaljaca, čak i neposredni, i u potonje očito ubrajaš i sebe.. i svoju bratiju po vanzemaljcima.. ne znam kako bi nas ta podjela mogla dovesti do Jednote o kojoj stalno pričaš ako ste Vi napredniji od Nas u svemu.. intelektualno, duhovno, svjetlosno, mudrosno, oftalmološki i tako to...
Ti valjda voliš ovdje uživati u tome da drugima pripisuješ sve i svašta. Ako bi teza o tome da su izvanzemaljci intervenirali na Zemlji i genetskim inženjeringom promijenili jednog od ljudskih predaka koji su postojali u ono vrijeme ( između 450 tisuća i 300 tisuća godina prije Krista ) točna, onda bi svaki čovjek danas imao određeno potomstvo s izvanzemaljcima. Naravno, da ja nikad nisam tvrdio da sam ja izvanzemaljac, ili nekakav hibrid ili nešto treće.

Jednota.

Postoji materijalni svijet ( ovaj vidljiv ). I za njega je normalno da postoji dualnost. Međutim, postoji i unutarnji svijet. U njemu nema dualnosti. U njemu si Jedno sa svime.

tema uopće nije bila genetski inženjering izvanzemaljaca nego tvoja neprestana podjela na "vi" i "mi" kao i pitanje tko je stvorio odnosno kako su nastali  već postojeći ljudski predci na što ti uopće nemaš konzistentan odgovor. osim naravno što to pripisuješ zločestom Demijurgu.. a onda si se po običaju prebacio na jeftinu duhovnost
Kako su se pojavili i razvijali prvi ljudski pretci iz kojih je evolucijom nastao homo sapiens sapiens odgovorila je teorija evolucije, s time da postoji karika koja nedostaje između 450 000 i 300 000 godina, kako se tako naglo razvio homo sapiens sapiens, a odgovor daju sumeranski spisi i hebrejska Biblija.

Demijurg.

Gdje sam ja to pripisao Demijurgu ( samo sam reagirao na informaciju da su Demijurg i arhonti stvorili čovjeka na svoju ''sliku'', što nije točno ). Samo što sam uočio sličnost naziva Arhonti, Annakin, Anunnaki. I broj Arhonta pod vlašću Demijurga je zanimljiv. Ako sve svedeš na povjesnu priču, opet spajaš sumeranske priče, babilonske, židovske i gnostičke priče. Istina se krije iza mnoštva ljudskih priča. Problem je što je to čovjeku teško probaviti.

a ti opet u kupe... teorija evolucije nije odgovorila na pitanje kako je postao život, kako je nastao  svemir, što je bilo prije velikog praska, niti je objasnila kako su nastale žene iste kao današnje (tvoj izraz. op. metilda) sa kojima su vanzemaljci općili. i da rekao si da su općili pa si se onda prebacio na genetski inženjering .. što se demijurga tiče reagirao si s tim nazivom kad sam ja rekla da je Bog stvorio čovjeka na svoju sliku i priliku .. ne da mi se tražiti po tekstovima jer samo tako sam ja mogla pomisliti da si gnostik.. što se tiče posjeta vanzemaljaca nešto slično piše i u Bibliji kad pisac kaže da su sinovi neba općili sa ženama od kojih su se rađali džinovi .. izlazim iz ove besmislene rasprave s tobom.. osim što ću reagirati kad opet napišeš Vi i Mi...
avatar
Guest
Guest


Back to top Go down

Razmišljanja Empty Re: Razmišljanja

Post by Speare Shaker on 5/10/2018, 08:51

@aben wrote:
@Speare Shaker wrote:
@aben wrote:
ma prečito sun, nego nemun force detaljnije, a ionako je riječ o tomo da ti uzimoš određen stupanj formiranosti planetov za početak uvjetov za stvaranje života, a jo uzimun big beng.

kad bi mogli uzimati tako  paušalno, ki nan unda broni reći da je za nastanak života potribno deset minuti- od trenutka kad je nasto život do deset minuti ranije?

Prema prilično pouzdanim procjenama, prve zvijezde u svemiru su formirane kada je svemir bio star svega nekih 200 milijuna godina.
Prvi planeti nakon 900 milijuna do možda nešto više od milijarde godina.
Ako je suditi po Zemlji gdje je do pojave života od samog nastanka planeta trebalo nekih najmanje oko 200-300 milijuna godina do najviše oko milijarde, lako je izračunati koliko je utemeljena tvoja procjena kako je za nastanak života trebalo 10 milijarda godina. :p :D

jepeta ti da od nastanka planeta..

ako je svemir stori 14 milijardi, i ako život na zemlji prisutan već 4 milijarde godin, to znoči- 14-4=10 - da je tribalo projti 10 mlrd godin do pojave života na zemlji.

Jepeta ti o Zemlji. :)
Ja govorim o fenomenu nastanka života u cijelom svemiru, jer je ovdje i bila riječ o vanzemljacima, pardon, vanzemaljcima, a to su po definiciji oblici života koji su nastali izvan okvira Zemlje, posebno ako je riječ o visokorazvijenim vanzemaljskim civilizacijama koje su možda i posjećivali Zemlju i oblike života na ovom trećem kamenčiću od Sunca. :)
avatar
Speare Shaker

Posts : 21461
2016-11-04


Back to top Go down

Razmišljanja Empty Re: Razmišljanja

Post by Speare Shaker on 5/10/2018, 09:16

@red wolf wrote:
s time da postoji karika koja nedostaje između 450 000 i 300 000 godina, kako se tako naglo razvio homo sapiens sapiens, a odgovor daju sumeranski spisi i hebrejska Biblija.

Odgovor na to pitanje svakako ne daju niti sumerski niti zapisi bilo koje druge religije i civilizacije, a bome ne daje niti Biblija odnosno Tanakh, preciznije rečeno.
Ili da se malo korigiram, takvi zapisi daju odgovore, ali one koje znanosti ne samo da ne potvrđuje nego i direktno opovrgava. Ali stavimo to sad na stranu da ne bismo previše proširili raspravu, a onda bi se neki mogli pobuniti da ovdje pišem traktate koji se nikome ne daju čitati.
Missing link, kažeš?
Ta priča o karici koja nedostaje između neandertalca (homo sapiens neanderthalensis) i kromanjonca (homo sapienes sapiens) se danas u znanosti smatra deplasiranom ili barem posljedicom jednog krajnje nemodernog pristupa pitanju evolucije.
Naime, odavno je uočeno kako evolucija ne djeluje pravocrtno, ne ponaša se kao funkcija pravca i posebno ne kao konstanta pa sve više pristalica ima tzv. evolucije u skokovima. 
Odjednom se pojave novi oblici života odnosno živih organizama koji su bolje prilagođeni uvjetima u okolini.
I dalje se smatra kako postoje prijelazni oblici između dva stanja, jer nas na to upućuju svi postojeći nalazi, ali ipak ne oni koji izlaze iz funkcije pravca odnosno konstante.
Sad se tu postavlja pitanje, da se tako pojednostavljeno zdravo seljački izrazim, visine stepenica po kojima se takvi skokovi događaju, što naravno ovisi o puno faktora.
Koji bi glavni kriterij bio za ocjenu da je neophodna neka posebna karika odnosno tip čovjeka između neandertalca i kromanjonca?
Razumno je pretpostaviti da takva karika nije neophodna ako se ta dva ljudska oblika mogu prokreirati odnosno ako mogu dati plodno potomstvo (sposobno za daljnju prokreaciju).
Je li to bio slučaj kada govorimo o neandertalcu i kromanjoncu?
Naravno da jeste.
Max Planck institut je prije nekog i ne tako velikog broja godina izašao sa nalazima po kojima cijelo čovječanstvo ima u svojem genomu 1% do 4% gena neandertalske vrste. Jedina iznimka od ovoga su ljudi iz središnjeg dijela Afrike koji nikada nisu napustili to područje i koji su se međusobno prokreirali, jer nikada nisu došli u kontakt s neandertalcima, ali im je bazen prokreacije bio dovoljno velik da ne dođe do degeneracije ploda. Oni u svojem genomu nemaju primjesa neandertalskih gena.
Dakle, ako su se te dvije podvrste mogle razmnožavati i dati plodno potomstvo, zašto bi između njih bila neophodna neka posebna prijelazna karika? Za to nema niti jednog razumnog razloga. Ta pretpostavka spada u stare zablude evolucionističkog pristupa u formiranju i preoblikovanju svega što je prisutno na Zemlji i posebno svih oblika života.
Onako usput, tako se zapravo objašnjava i potpuni nestanak neandertalaca sa lica Zemlje, jednostavno su ih asimilirali brojniji, inteligentniji i bolje prilagođeni promjenama u okolišu kromanjonci.
Također usput rečeno, ovi nalazi Max Planck instituta su možda i najbolji dokaz ispravnosti Out of Africa teorije o izvoru čovječanstva.
avatar
Speare Shaker

Posts : 21461
2016-11-04


Back to top Go down

Razmišljanja Empty Re: Razmišljanja

Post by Speare Shaker on 5/10/2018, 09:35

@Speare Shaker wrote:
Također usput rečeno, ovi nalazi Max Planck instituta su možda i najbolji dokaz ispravnosti Out of Africa teorije o izvoru čovječanstva.

I kad sam već spomenuo Out of Africa teoriju, ona upućuje na još jednu spoznaju. Cijelo čovječanstvo, pripadnici homo sapiens sapiens podvrste je očito u neprestanoj migraciji, koja uglavnom nije masivna, ali ponekad poprima i takve oblike.
Dakle, ljudi su se neprestano kretali pri čemu je izvorni bazen bila Afrika odnosno preciznije njen istok (rog i neka uža ili i malo šira okolica).
Ako su se neprestano kretali, logično je izvesti i zaključak da su stalno bili u nekoj vrsti komunikacije i da nema dijela Zemlje u kojem je postojala neka totalna komunikacijska izolacija bilo koje značajnije skupine ljudi tijekom cijelog njihovog života. Prokreacijska izolacija da (središnja i donekle južna područja Afrike bez prisustva neandertalskih gena), ali komunikacijska definitivno ne.
I tu leži odgovor na pitanje o izvoru zanimljivih predaja pojedinih plemena kao što su Dogoni ili skupine plemena odnosno etničkih zajednica kao što su Aboridžini.
Svi su oni bili u možda škrtoj ali ipak neprestano prisutnoj komunikaciji sa ljudima iz svoje okolice, ali također i onima koji su u potrazi za pogodnijim staništima bili u prolazu, od njih su čuli nove njima do tada nepoznate priče i onda ih ugrađivali u svoje mitove, legende, religijska shvaćanja i prenosili sa koljena na koljeno kao svoje orginalne.
Mađutim, kako je to lijepo dokazao Manuel De Landa u svojoj knjizi "Tisuću godina nelinearne povijesti" (i opisao matematičkim rječnikom rečeno kao bifurkaciju atraktora) ne postoje nigdje na Zemlji potpuno orginalni oblici materije, života, komunikacije, mitova, legendi, priča, predaja, učenja, zapisa, knjiga... itd.
Sve što postoji ima svoje korijene u nečemu što je ranije postojalo u nekom od oblika, najčešće osjetno jednostavnijem.
I tako sve do točke singularnosti Velikog praska. Kako je došlo do takvog nastanka cijelog svemira, neki razuman znanstveno relevantan odgovor na to pitanje za sada nemamo, ali nemamo opravdanog razloga sumnjati da ćemo jednog dana doći i do njega.
avatar
Speare Shaker

Posts : 21461
2016-11-04


Back to top Go down

Razmišljanja Empty Re: Razmišljanja

Post by aben on 5/10/2018, 22:05

@Speare Shaker wrote:
@aben wrote:
@Speare Shaker wrote:
@aben wrote:
ma prečito sun, nego nemun force detaljnije, a ionako je riječ o tomo da ti uzimoš određen stupanj formiranosti planetov za početak uvjetov za stvaranje života, a jo uzimun big beng.

kad bi mogli uzimati tako  paušalno, ki nan unda broni reći da je za nastanak života potribno deset minuti- od trenutka kad je nasto život do deset minuti ranije?

Prema prilično pouzdanim procjenama, prve zvijezde u svemiru su formirane kada je svemir bio star svega nekih 200 milijuna godina.
Prvi planeti nakon 900 milijuna do možda nešto više od milijarde godina.
Ako je suditi po Zemlji gdje je do pojave života od samog nastanka planeta trebalo nekih najmanje oko 200-300 milijuna godina do najviše oko milijarde, lako je izračunati koliko je utemeljena tvoja procjena kako je za nastanak života trebalo 10 milijarda godina. :p :D

jepeta ti da od nastanka planeta..

ako je svemir stori 14 milijardi, i ako život na zemlji prisutan već 4 milijarde godin, to znoči- 14-4=10 - da je tribalo projti 10 mlrd godin do pojave života na zemlji.

Jepeta ti o Zemlji. :)
Ja govorim o fenomenu nastanka života u cijelom svemiru, jer je ovdje i bila riječ o vanzemljacima, pardon, vanzemaljcima, a to su po definiciji oblici života koji su nastali izvan okvira Zemlje, posebno ako je riječ o visokorazvijenim vanzemaljskim civilizacijama koje su možda i posjećivali Zemlju i oblike života na ovom trećem kamenčiću od Sunca. :)


je, ali za referencu uzimoš ono ča se dogodilo na zemlji.
jo dakako govorin o zemlji, ali u kontekstu svemira, a ne u kontekstu jedne njene faze, tipa odkad se kora ohlodila i sl.

_________________
Insofar as it is educational, it is not compulsory;

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

Posts : 28632
2014-04-16


Back to top Go down

Razmišljanja Empty Re: Razmišljanja

Post by Speare Shaker on 5/10/2018, 22:34

@aben wrote:
@Speare Shaker wrote:
@aben wrote:
@Speare Shaker wrote:
@aben wrote:
ma prečito sun, nego nemun force detaljnije, a ionako je riječ o tomo da ti uzimoš određen stupanj formiranosti planetov za početak uvjetov za stvaranje života, a jo uzimun big beng.

kad bi mogli uzimati tako  paušalno, ki nan unda broni reći da je za nastanak života potribno deset minuti- od trenutka kad je nasto život do deset minuti ranije?

Prema prilično pouzdanim procjenama, prve zvijezde u svemiru su formirane kada je svemir bio star svega nekih 200 milijuna godina.
Prvi planeti nakon 900 milijuna do možda nešto više od milijarde godina.
Ako je suditi po Zemlji gdje je do pojave života od samog nastanka planeta trebalo nekih najmanje oko 200-300 milijuna godina do najviše oko milijarde, lako je izračunati koliko je utemeljena tvoja procjena kako je za nastanak života trebalo 10 milijarda godina. :p :D

jepeta ti da od nastanka planeta..

ako je svemir stori 14 milijardi, i ako život na zemlji prisutan već 4 milijarde godin, to znoči- 14-4=10 - da je tribalo projti 10 mlrd godin do pojave života na zemlji.

Jepeta ti o Zemlji. :)
Ja govorim o fenomenu nastanka života u cijelom svemiru, jer je ovdje i bila riječ o vanzemljacima, pardon, vanzemaljcima, a to su po definiciji oblici života koji su nastali izvan okvira Zemlje, posebno ako je riječ o visokorazvijenim vanzemaljskim civilizacijama koje su možda i posjećivali Zemlju i oblike života na ovom trećem kamenčiću od Sunca. :)


je, ali za referencu uzimoš ono ča se dogodilo na zemlji.

Uz logičnu pretpostavku koju sam naglasio više puta kako će se pojava života na bazi ugljika dogoditi svugdje u svemiru tamo gdje za to postoje odgovarajući uvjeti i na manje više isti ili barem vrlo sličan način kao što se to dogodilo na Zemlji. :)
Ta pretpostavka se ne mora nikome sviđati, ali se temelji na svojstvima izotropnosti i homogenosti što su temeljna obilježja svemira.
Dakle, nisam gornju pretpostavku iznio onako ex nihilo. :)
avatar
Speare Shaker

Posts : 21461
2016-11-04


Back to top Go down

Razmišljanja Empty Re: Razmišljanja

Post by aben on 5/10/2018, 23:03

@Speare Shaker wrote:
@aben wrote:
@Speare Shaker wrote:
@aben wrote:
@Speare Shaker wrote:

Prema prilično pouzdanim procjenama, prve zvijezde u svemiru su formirane kada je svemir bio star svega nekih 200 milijuna godina.
Prvi planeti nakon 900 milijuna do možda nešto više od milijarde godina.
Ako je suditi po Zemlji gdje je do pojave života od samog nastanka planeta trebalo nekih najmanje oko 200-300 milijuna godina do najviše oko milijarde, lako je izračunati koliko je utemeljena tvoja procjena kako je za nastanak života trebalo 10 milijarda godina. :p :D

jepeta ti da od nastanka planeta..

ako je svemir stori 14 milijardi, i ako život na zemlji prisutan već 4 milijarde godin, to znoči- 14-4=10 - da je tribalo projti 10 mlrd godin do pojave života na zemlji.

Jepeta ti o Zemlji. :)
Ja govorim o fenomenu nastanka života u cijelom svemiru, jer je ovdje i bila riječ o vanzemljacima, pardon, vanzemaljcima, a to su po definiciji oblici života koji su nastali izvan okvira Zemlje, posebno ako je riječ o visokorazvijenim vanzemaljskim civilizacijama koje su možda i posjećivali Zemlju i oblike života na ovom trećem kamenčiću od Sunca. :)


je, ali za referencu uzimoš ono ča se dogodilo na zemlji.

Uz logičnu pretpostavku koju sam naglasio više puta kako će se pojava života na bazi ugljika dogoditi svugdje u svemiru tamo gdje za to postoje odgovarajući uvjeti i na manje više isti ili barem vrlo sličan način kao što se to dogodilo na Zemlji. :)
Ta pretpostavka se ne mora nikome sviđati, ali se temelji na svojstvima izotropnosti i homogenosti što su temeljna obilježja svemira.
Dakle, nisam gornju pretpostavku iznio onako ex nihilo. :)

pa, dobro,
i ča biš ti reko, koliko su se dugo stvarali ti uvjeti?

jo bi reko 10 milijardi godin. jer in je tribalo 10 milijardi.

_________________
Insofar as it is educational, it is not compulsory;

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

Posts : 28632
2014-04-16


Back to top Go down

Razmišljanja Empty Re: Razmišljanja

Post by Speare Shaker on 5/10/2018, 23:18

@aben wrote:
@Speare Shaker wrote:
Uz logičnu pretpostavku koju sam naglasio više puta kako će se pojava života na bazi ugljika dogoditi svugdje u svemiru tamo gdje za to postoje odgovarajući uvjeti i na manje više isti ili barem vrlo sličan način kao što se to dogodilo na Zemlji. :)
Ta pretpostavka se ne mora nikome sviđati, ali se temelji na svojstvima izotropnosti i homogenosti što su temeljna obilježja svemira.
Dakle, nisam gornju pretpostavku iznio onako ex nihilo. :)

pa, dobro,
i ča biš ti reko, koliko su se dugo stvarali ti uvjeti?

jo bi reko 10 milijardi godin. jer in je tribalo 10 milijardi.

Odgovor na to pitanje sam već iznio ranije, ako govorimo o cijelom svemiru, a ne samo Zemlji. :) Iznio sam doduše i onaj koji se odnosi na Zemlju, a taj se uklapa u cijelu tu priču.
Inače je i na Zemlji to stvaranje uvjeta trajalo manje od 10 milijarda ako računamo od točke singularnosti Velikog praska što predstavlja sam čin nastanka svemira, a i to sam komentirao ranije. :)
avatar
Speare Shaker

Posts : 21461
2016-11-04


Back to top Go down

Razmišljanja Empty Re: Razmišljanja

Post by aben on 5/10/2018, 23:25

koliko?

_________________
Insofar as it is educational, it is not compulsory;

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

Posts : 28632
2014-04-16


Back to top Go down

Razmišljanja Empty Re: Razmišljanja

Post by red wolf on 6/10/2018, 18:34

@metilda wrote:
@red wolf wrote:
@metilda wrote:
@red wolf wrote:
@metilda wrote:

ti izgleda, nakon svih ovih priča i razmišljanja i nakon podjela na VI i Mi smatraš da postoje ljudi koji su potomci izvanzemaljaca, čak i neposredni, i u potonje očito ubrajaš i sebe.. i svoju bratiju po vanzemaljcima.. ne znam kako bi nas ta podjela mogla dovesti do Jednote o kojoj stalno pričaš ako ste Vi napredniji od Nas u svemu.. intelektualno, duhovno, svjetlosno, mudrosno, oftalmološki i tako to...
Ti valjda voliš ovdje uživati u tome da drugima pripisuješ sve i svašta. Ako bi teza o tome da su izvanzemaljci intervenirali na Zemlji i genetskim inženjeringom promijenili jednog od ljudskih predaka koji su postojali u ono vrijeme ( između 450 tisuća i 300 tisuća godina prije Krista ) točna, onda bi svaki čovjek danas imao određeno potomstvo s izvanzemaljcima. Naravno, da ja nikad nisam tvrdio da sam ja izvanzemaljac, ili nekakav hibrid ili nešto treće.

Jednota.

Postoji materijalni svijet ( ovaj vidljiv ). I za njega je normalno da postoji dualnost. Međutim, postoji i unutarnji svijet. U njemu nema dualnosti. U njemu si Jedno sa svime.

tema uopće nije bila genetski inženjering izvanzemaljaca nego tvoja neprestana podjela na "vi" i "mi" kao i pitanje tko je stvorio odnosno kako su nastali  već postojeći ljudski predci na što ti uopće nemaš konzistentan odgovor. osim naravno što to pripisuješ zločestom Demijurgu.. a onda si se po običaju prebacio na jeftinu duhovnost
Kako su se pojavili i razvijali prvi ljudski pretci iz kojih je evolucijom nastao homo sapiens sapiens odgovorila je teorija evolucije, s time da postoji karika koja nedostaje između 450 000 i 300 000 godina, kako se tako naglo razvio homo sapiens sapiens, a odgovor daju sumeranski spisi i hebrejska Biblija.

Demijurg.

Gdje sam ja to pripisao Demijurgu ( samo sam reagirao na informaciju da su Demijurg i arhonti stvorili čovjeka na svoju ''sliku'', što nije točno ). Samo što sam uočio sličnost naziva Arhonti, Annakin, Anunnaki. I broj Arhonta pod vlašću Demijurga je zanimljiv. Ako sve svedeš na povjesnu priču, opet spajaš sumeranske priče, babilonske, židovske i gnostičke priče. Istina se krije iza mnoštva ljudskih priča. Problem je što je to čovjeku teško probaviti.

a ti opet u kupe... teorija evolucije nije odgovorila na pitanje kako je postao život, kako je nastao  svemir, što je bilo prije velikog praska, niti je objasnila kako su nastale žene iste kao današnje (tvoj izraz. op. metilda) sa kojima su vanzemaljci općili. i da rekao si da su općili pa si se onda prebacio na genetski inženjering .. što se demijurga tiče reagirao si s tim nazivom kad sam ja rekla da je Bog stvorio čovjeka na svoju sliku i priliku .. ne da mi se tražiti po tekstovima jer samo tako sam ja mogla pomisliti da si gnostik.. što se tiče posjeta vanzemaljaca nešto slično piše i u Bibliji kad pisac kaže da su sinovi neba općili sa ženama od kojih su se rađali džinovi .. izlazim iz ove besmislene rasprave s tobom.. osim što ću reagirati kad opet napišeš Vi i Mi...
Naravno da se teorija evolucije ne bavi tim pitanjem. Općili su nakon genetskog inženjeringa. I to tek kad su bile prepravljene da se mogu razmnožavati. To je povjesni događaj opisan u Bibliji kao izbacivanje iz ''raja''...Rađat ćeš u bolovima...Do tada nisu imale tu mogućnost.
red wolf
red wolf

Male
Posts : 12848
2016-02-10

Lokacija: : Svemir

Back to top Go down

Razmišljanja Empty Re: Razmišljanja

Post by Speare Shaker on 6/10/2018, 18:45

@aben wrote:koliko?

Prema prilično pouzdanim procjenama, prve zvijezde u svemiru su formirane kada je svemir bio star svega nekih 200 milijuna godina.
Prvi planeti nakon 900 milijuna do možda nešto više od milijarde godina.
Ako je suditi po Zemlji gdje je do pojave života od samog nastanka planeta trebalo nekih najmanje oko 200-300 milijuna godina do najviše oko milijarde, lako je izračunati koliko je utemeljena tvoja procjena kako je za nastanak života trebalo 10 milijarda godina. :p :D

https://www.ex-iskon-pleme.com/t20352p980-razmisljanja

Dakle, najstarije zvijezde oko 200 milijuna godina nakon točke singularnosti Velikog praska, prvi planeti nakon 900 milijuna, najviše nešto više od milijarde, a za pojavu života, ako je suditi po primjeru Zemlje do nastanka života je došlo najmanje oko 300 milijuna od formiranja planeta, a najviše oko milijarde godina.
Ukratko, najstariji oblici života u svemiru su formirani najranije miljardu i 200 milijuna godina nakon točke singularnost Velikog praska, a najkasnije nakon oko 2 milijarde godina od točke singularnosti Velikog praska i možda još stotinjak milijuna pride. Govorim o oblicima života na bazi ugljika, naravno.
I riječ je naravno o procjenama jer nitko ne barata nekim pouzdanim vremenskim okvirom. :)
avatar
Speare Shaker

Posts : 21461
2016-11-04


Back to top Go down

Razmišljanja Empty Re: Razmišljanja

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 13 1, 2, 3 ... 11, 12, 13  Next

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum