ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

MI SMO BRAĆA PO ORUŽJU, ZAJEDNO SMO RATOVALI PROTIV SRBA!

Go down

MI SMO BRAĆA PO ORUŽJU, ZAJEDNO SMO RATOVALI PROTIV SRBA! Empty MI SMO BRAĆA PO ORUŽJU, ZAJEDNO SMO RATOVALI PROTIV SRBA!

Post by Guest 19/7/2018, 14:07

Drugog dana zvanične posete Tirani, hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović je, obraćajući se u parlamentu, osim kurtoazne podrške putu Albanije ka EU, poručila da su Hrvati i Albanci "doslovce braća po oružju", te da su mnogi Albanci žrtvovali svoj život za Hrvatsku u  "domovinskom ratu" protiv Srba
MI SMO BRAĆA PO ORUŽJU, ZAJEDNO SMO RATOVALI PROTIV SRBA! KOLINDa1_660x388


- Hrvatska i Albanija mogu zajedno puno toga učiniti - kazala je Kitarovićka, preneo je zagrebački Večernji list.
Hrvatska, rekla je, pridaje veliku važnost stabilnosti, sigurnosti i prosperitetu jugoistočne Evrope i snažno zagovara evropsku perspektivu celog tog prostora.
- Albanija je veoma važan partner, strateški i politički, i EU je to prepoznao - navela je Grabar Kitarović.
Osvrnuvši se, kako se navodi, na "trajno i nerazdvojno prijateljstvo" između dve zemlje i ulogu albanske nacionalne manjine u hrvatskom društvu, rekla je da je Albanija bila prijatelj Hrvatske kada je to njenoj zemlji bilo potrebno.
Posetivši na na brojne Albance koji su se borili u Domovinskom ratu, Kitarović je kazala:
- Bili smo doslovce braća po oružju, pre nego što smo 2009. ušli zajedno u NATO. Mnogi su Albanci žrtvovali svoje živote za Hrvatsku i verujte mi - Hrvatska to neće zaboraviti. 

Rekla je i da je Hrvatska, zemlja na raskršću hršćanstva i islama, pomorske i kontinentalne tradicije, izvrstan primer suživota, uključivosti i integracije raznih kultura i religija. 

- Albanci su u potpunosti integrirani i cenjeni pripadnici hrvatskog društva (...) da vole i poštuju Hrvatsku, a istovremeno su ponosni i domoljubni Albanci, sjajan primer pozitivnog uticajja na odnose naših zemalja - rekla je i posebno podsetila na zajednicu Arbanasa kod Zadra, koja tamo postoji od 18. veka. 

[size=16]Podsetiviši na još neke detalje iz istorije, Grabar Kitarović je svoj govor u parlamentu završila rečima: "Neka dugo živi hrvatsko-albansko prijateljstvo".

-

[/size]
avatar
Guest
Guest


Back to top Go down

MI SMO BRAĆA PO ORUŽJU, ZAJEDNO SMO RATOVALI PROTIV SRBA! Empty Re: MI SMO BRAĆA PO ORUŽJU, ZAJEDNO SMO RATOVALI PROTIV SRBA!

Post by kic 19/7/2018, 14:09


ima tema.
kic
kic
Admin

Male
Posts : 47059
2014-04-10


https://www.ex-iskon-pleme.com

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum