ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

moja omiljena tema

Go down

moja omiljena tema Empty moja omiljena tema

Post by debotoijusto Wed 13 Sep - 23:01

U SPLIT u nedjelju dolazi leš katoličkog sveca Leopolda Mandića. Očekuje se da će 30 tisuća hodočasnika htjeti vidjeti truplo pod poliuretanskom maskom, a zbog cijele ceremonije vitalni dijelovi Splita bit će blokirani pola nedjelje i ponedjeljka. 


Dogradonačelnica Splita Jelena Hrgović rekla je kako je ovo poseban trenutak za Split i Splićane.

"Kad u grad dolazi poseban gost, potrebno je napraviti posebnu dobrodošlicu. U Grad Split dolazi netko vrlo poseban, i kao gost i kao prijatelj. Dolazak relikvija svetog Leopolda Mandića nije samo dolazak, već i hodočašće. Ovo je velika čast za grad i njegove stanovnike da imaju iznimnu priliku da se susretnu na jedan poseban način s nekim tko otvara priliku za drugačije promišljanje života. Split će na jedan trenutak biti središte svijeta", konstatirala je Jelena Hrgović.

Pozvala je sugrađane da poštuju prometnu regulaciju i da "na dostojanstven način isprate ovu priču ili se priključe ako žele".U organizacijskim i prometnim informacijama piše kako tijelo Leopolda Mandića dolazi u grad oko 18 sati. Prvo će se zaustaviti kraj samostana sestara klarisa kako bi sestre mogle izraziti svoje štovanje. Zatim od Pojišanske ulice kreće procesija koja će s tijelom ući u svetište. Tada će kratko biti zatvorena za sav promet Ulica kralja Zvonimira na potezu od Osječke ulice do Pazara te Pojišanska ulica od Pazara do Osječke. http://www.index.hr/vijesti/clanak/split-ce-zbog-lesa-leopolda-mandica-dva-dana-biti-blokiran-pogledajte-kartu/994342.aspx
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 27433
2014-04-12


Back to top Go down

moja omiljena tema Empty Re: moja omiljena tema

Post by debotoijusto Wed 13 Sep - 23:06

ostaje problem kako će se dolaziti, pogotovo u ponedjeljak ujutro, u gradsku luku i odlaziti iz nje. Na koordinaciji u Lučkoj upravi se razgovaralo o regulaciji, ali još nije ništa definirano.

Ravnatelj Lučke uprave Vice Mihanović kaže da će vozila s trajekata preusmjeravati prema pothodniku, odnosno pazaru, tako da će se očito morati otvoriti Zagrebačka ulica kraj Đardina kao ulaz i izlaz za gradsku luku.

kolaps 
ako budu mahali vatikanskim zastavama bude indenticno euforiji dolaska tita
koji bio ziv
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 27433
2014-04-12


Back to top Go down

moja omiljena tema Empty Re: moja omiljena tema

Post by RayMabus Wed 13 Sep - 23:36

To ću prespavati u Kaštelima
RayMabus
RayMabus

Posts : 147901
2014-04-11


Back to top Go down

moja omiljena tema Empty Re: moja omiljena tema

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum