ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

LJEKOVITO BILJE ZA RAZLIČITE NAMJENE

Page 2 of 2 Previous  1, 2

Go down

LJEKOVITO BILJE ZA RAZLIČITE NAMJENE - Page 2 Empty Re: LJEKOVITO BILJE ZA RAZLIČITE NAMJENE

Post by Guest 6/5/2014, 19:16

Althea officinalis

Vrsta: Althea officinalis L., Malvaceae
 
Hrv.naziv: bijeli sljez
 
DIO BILJKE KOJI SE KORISTI: List, korijen i cvijet.
 
SASTAV: Sluzni polisaharidi 6-9%, flavonoidi, fenolne kiseline, asparagin, kalcijev oksalat, kumarini, pektin, škrob, tanini.
 
UPOTREBA: U fitoterapiji se koristi kod respiratornog katara, suhog kašlja, peptičkog ulkusa, upale usta i ždrijela, enteritisa, cistitisa, uretritisa, kamenaca u mokraćovodu, površinski kod apscesa, varikoznih i trombotičkih ulkusa.
 
DOZIRANJE: 2-5 g suhog lista  3 puta dnevno kao infuz. 2-5 mL tekućeg ekstrakta lista (1:1 u  25% alkoholu) 3 puta dnevno.  5% mast 3 puta dnevno. 2-5 g suhog korijena kao macerat s hladnom vodom 3 puta dnevno. 2-5 mL tekućeg ekstrakta korijena (1:1 u 25% alkoholu) 3 puta dnevno. 2-10 mL sirupa 3 puta dnevno.
 
FARMAKOLOŠKO DJELOVANJE: Istraživanja na životinjama pokazala su antimikrobno, hipoglikemijsko, imunomodulatorno, mukolitičko, antitusivno i protuupalno djelovanje. Nema dokumentiranih kliničkih istraživanja.
 
NUSPOJAVE: Nema dokumentiranih nuspojava. 
 
KONTRAINDIKACIJE: Nema dokumentiranih interakcija, ali je potreban oprez pri korištenju lijekova istog ili suprotnog djelovanja. Lijekovi se ne bi trebali uzimati u isto vrijeme jer je zbog sadržaja sluzi moguća smanjena apsorpcija. Bijeli sljez je siguran za upotrebu u trudnoći i laktaciji, ali ne treba višestruko prelaziti preporučene doze.
 
 
 
LJEKOVITO BILJE ZA RAZLIČITE NAMJENE - Page 2 Bijeli%20sljez
 
LJEKOVITO BILJE ZA RAZLIČITE NAMJENE - Page 2 Bijeli%20sljez1

Guest
Guest


Back to top Go down

LJEKOVITO BILJE ZA RAZLIČITE NAMJENE - Page 2 Empty Re: LJEKOVITO BILJE ZA RAZLIČITE NAMJENE

Post by obojani_dani 8/5/2014, 20:02

borovnica
------------
Stanište i rasprostranjenost: U nas raste na kiselim tlima po šumama, vrištinama, među klekovinom, od nizine do gorskog pojasa.


Djelovanje borovnice i uporaba u liječenju: Osušeni su plodovi jedan od najboljih biljnih lijekova za liječenje proljeva, osobito u djece i osjetljivih osoba. Trjeslovine, djelomično vezane na bojila, oslobađaju se tek u alkalnom probavnom soku i djeluju neposredno u crijevima. Stoga za optimalno djelovanje trebamo razmjerno male količine suhih plodova. Usto na crijeva djeluju umirujuće, smanjuju peristaltiku, sprječavaju rast štetnih bakterija i djeluju protuupalno. Modra bojila antocijani vežu se na stanične stjenke bakterija i tako sprječavaju njihov razvoj i razmnožavanje. Bakterije nisu mrtve, nego samo dolazi do zaustavljanja rasta, takvo djelovanje označavamo kao bakteriostatično. Zbog oslabljenosti štetnih bakterija organizam se lakše oporavlja i pritom aktivira vlastite obrambene sposobnosti. Bojila ne djeluju samo u crijevima, nego preko krvi dolaze i u bubrege, gdje se izlučuju. Drogu koristimo kod svih oblika zaraznih katara crijeva i drugih crijevnih bolesti povezanih s proljevima. Kod vrlo jakih proljeva drogu kombiniramo s crnim vinom. Vodene pripravke možemo davati i dojenčadi. Svježe su borovnice zbog velike količine invertnog šećera, pektina i vitamina odlično voće za djecu, bolesnike i starije osobe. Poboljšavaju probavu i čišćenje probavnog trakta, među ostalim i zbog voćnih kiselina. U narodnoj medicini listovi se smatraju učinkovitima kod šećerne bolesti. I doista je dokazano tla u životinja čaj od listova (na prazan želudac) snizuje razinu šećera u krvi. Kod dijabetesa u starijoj dobi smanjuje izlučivanje šećera u urin, kao i količine šećera u krvi. Visoka količina slobodnog hidrokinon u listovima ograničava takvu primjenu. Pri kraćoj uporabi hidrokinon je neškodljiv, a pri daljem uzimanju dolazi do kroničnog trovanja jetre. U obzir dolaze samo čajne mješavine s drugim drogama. Upravo se na taj način u narodnoj medicini listovi borovnice često koriste kod upalnih procesa mokraćnih organa. Arbutin prisutan u listovima inače djeluje kao dezinfekcijsko sredstvo u urinu, iako su za te namjene primjereniji medvjetka i brusnica.


Čaj od borovnice: Dvije jušne žlice bobica prelijemo sa 250 ml vode. Spravljamo uvarak, koji kuhamo 10 minuta. Svaki sat uzimamo po jednu žlicu toga čaja. Koristimo ga za ispiranje usta kod najrazličitijih upala; prikladan je i za ispiranje i obloge kod različitih ekcema, lišaja i čireva koji ne zacjeljuju, koji nastaju kao posljedica šećerne bolesti. Umjesto vode možemo uzeti dobro crno vino, jer tada dodatno djeluju i trjeslovine iz vina. Kad smo na putu i nemamo mogućnosti spravljati čaj, jednostavno više puta na dan prožvačemo po 10 suhih bobica. Suhe bobice borovnice uvijek bi trebale biti sastavnim dijelom priručne ljekarne.


Tinktura: Za domaću tinkturu u pola litre dobre domaće rakije namočimo 100 g osušenih bobica borovnice. Ostavimo da se namače 4-5 tjedana, u međuvremenu više puta protresemo. Takva se iscrpina može koristiti više godina. Umjesto rakije možemo uzeti crno vino i u njemu prokuhati suhe borovnice.


Neželjena djelovanja: Kod uporabe plodova nisu zabilježena. Primjenu listova valja ograničiti na čajne mješavine koje se upotrebljavaju s prekidima. Količina bidrokinona pri daljnjoj je primjeni na granici toksičnosti.


LJEKOVITO BILJE ZA RAZLIČITE NAMJENE - Page 2 Borovnica
obojani_dani
obojani_dani

Posts : 140
2014-04-17


Back to top Go down

LJEKOVITO BILJE ZA RAZLIČITE NAMJENE - Page 2 Empty Re: LJEKOVITO BILJE ZA RAZLIČITE NAMJENE

Post by Guest 9/5/2014, 17:57

Aesculus hippocastanum


Vrsta: Aesculus hippocastanum L., Hippocastanaceae 
Hrv. naziv: divlji kesten
DIO BILJKE KOJI SE KORISTI: sjemenka
 
SASTAV:  Kumarini (eskulatin, fraksin), flavonoidi, saponini (escin), tanini, alantoin, aminokiseline, kolin, limunska kiselina, fitosteroli.
 
UPOTREBA: Ekstrakti sjemenki uklanjaju edeme, smanjuju lomljivost kapilara i povećavaju njihovu otpornost. U fitoterapiji se koristi kod varikoznih vena, hemoroida, flebitisa, proljeva, vrućice, povećanja prostate i kronične venozne insuficijencije u nogama. U tradicionalnoj medicini od listova kestena se pripremao sirup protiv kašlja.
 
DOZIRANJE: 0.2-1 g ploda  3 puta dnevno.  Ekstrakt ekvivalentan 50-150 mg triterpena, računanih kao escin, podijeljen u doze. Lokalno se koriste ekstrakti u obliku gela ili kreme za vene.
 
FARMAKOLOŠKO DJELOVANJE: Istraživanja na životinjama pokazala su protuupalno i djelovanje protiv edema, pojačanje venskog tonusa, analgetičko i antigranulacijsko djelovanje, smanjenje kapilarne permeabilnosti, izazivanje inicijalne hipotenzije koju slijedi produžena hipertenzija, inhibiciju aktivnosti hijaluronidaze, kontrakcije ileuma, antivirusno i adstrigenstno djelovanje. Klinička istraživanja za sad su potvrdila pozitivan učinak na smanjenje boli u nogama, edema i pruritusa uzrokovanih kroničnom venskom insuficijencijom.
 
NUSPOJAVE:  Ekstrakti se rijetko koriste oralno. Prijavljena su dva slučaja toksične nefropatije uzrokovana ingestijom visokih doza escina. Prijavljeno je i jedno oštećenje jetre. Istraživanja su pokazala da je opasnost od nefrotoksičnosti izrazito mala i može se pojaviti kad su bubrezi već oštećeni, a unosi se velika količina divljeg kestena. Ekstrakti za lokalnu primjenu mogu izazvati alergijsku reakciju, ali generalno su sigurni.
 
KONTRAINDIKACIJE: Divlji kesten može biti iritans za probavni sustav i, kao mjeru opreza, potrebno ga je izbjegavati u slučajevima oštećenja jetre i/ili bubrega.Nema dokumentiranih interakcija, ali je potreban oprez pri korištenju lijekova istog ili suprotnog djelovanja. Zbog nedostatka podataka o sigurnosti upotrebe u trudnoći i laktaciji preporuča se oralno izbjegavanje upotrebe u tim stanjima.
 
LJEKOVITO BILJE ZA RAZLIČITE NAMJENE - Page 2 Divlji%20kesten
 
LJEKOVITO BILJE ZA RAZLIČITE NAMJENE - Page 2 Divlji%20kesten1
avatar
Guest
Guest


Back to top Go down

LJEKOVITO BILJE ZA RAZLIČITE NAMJENE - Page 2 Empty Re: LJEKOVITO BILJE ZA RAZLIČITE NAMJENE

Post by obojani_dani 11/5/2014, 19:14

Crna bazga (Sambucus nigra) u biljnoj se medicini cijeni zbog plodova i cvjetova. Čaj od bazgova cvijeta potiče znojenje i izlučivanje bronhijalnih žlijezda, pa se u narodnoj medicini od davnina koristi kao sredstvo protiv prehlade, gripe i viroze. Budući da smanjuje stvaranje sluzi, korisna je i protiv peludne groznice, sinusitisa i upale srednjeg uha. Novija istraživanja pokazuju ljekovito djelovanje bazge. Prema bugarskom istraživanju iz 1990. godine, cvjetovi bazge imaju antivirusni učinak protiv gripe tipa A i B te virusa herpesa simplexa tipa 1. Čaj od cvjetova bazge također je vrlo dobra protuupalna vodica za ispiranje usta te sredstvo za grgljanje kod bolno natečenoga zubnog mesa i upale grla. Plodovi bazge još su učinkovitiji u liječenju gripe. Nedavni klinički pokusi iz Izraela pokazali su da ekstrakt bobica bazge upola smanjuje jačinu simptoma i trajanje bolesti ako se uzme tijekom prvih 48 sati bolesti. Dobro osušeni plodovi bazge, koji se mogu čuvati i više godina, rabe se za liječenje proljeva, poput suhih borovnica. Potrebno je više puta na dan uzeti 10-15 osušenih bobica, a može ih se dodavali i domaćim čajevima. Osim kao sirup, vino, marmelada i žele, bobe bazge mogu se sačuvati i zamrzavanjem. Najbolje je bobe vilicom skinuti s peteljke, kratko prokuhati i zamrznuti u plastičnim posudama. U sezoni gripe i prehlade zamrznute bobice možete dodavati čajevima i sokovima od svježeg voća. Osušena kora rijetko se koristi u čajnim mješavinama, a korijenje još rjeđe. No korijenje bazge moglo bi imati insekticidno djelovanje jer je primijećeno da jazavci snažno trljaju tijelo o korijenje bazge da bi ubili uši u krznu, pa se pretpostavlja da bi preparati od bazge mogli djelovati protiv ušiju u kosi. Tako se otopina od listova bazge u vrtu rabi za odbijanje lisnih ušiju, crva i gusjenica.


Bazga ima svoje mjesto i u kuhinji. Cvjetovi bazge prže se na maslacu ili ulju uvaljani u tijesto za palačinke. Nijemci iz cvatova priređuju osvježavajuće pjenušavo piće, a postoje i likeri te vino od bazgova cvijeta. Zrele bobe sadrže vitamin C, karoten i vitamin E, a osobito su bogate vitaminom B1. Od njih se u Slavoniji priprema pekmez, u Engleskoj pite i umaci, a Nijemci iz bazgova boba prave kompot, voćni sok, vino, kašu i druga jela. U zemljama bivšega Sovjetskog Saveza iskorištavaju se za pripremanje octa i likera te kao začin, a u Švicarskoj se bazga uzgaja i prerađuje u velikim količinama. Cvjetovi bazge beru se u kasno proljeće (od svibnja do srpnja) kad su u punom cvatu. Svake se godine ubiru svježi te suše brzo i oprezno da ne bi posmeđili. Čuvaju se u zatvorenim staklenkama. Bobice se beru kad dozriju, a to je obično u kolovozu ili početkom jeseni. Bazga je otporna na hladnoću, voli vlažnu, ali dobro dreniranu, zemlju bogatu humusom i sunčana do blago sjenovita mjesta.

Upozorenje!

Ne jedite zelene plodove, kao ni peteljke, jer su blago otrovni. Nezreli plodovi, listovi i kora kod osjetljivih ljudi izazivaju slabost, povraćanje, proljev, groznicu, vrtoglavicu i grčeve. Pripravke od bazge trebalo bi izbjegavati tijekom trudnoće. Bolesnici sa slabim srcem kure znojenja, pa tako i onu s bazgovim cvjetovima, smiju provoditi samo uz nadzor liječnika.

LJEKOVITO BILJE ZA RAZLIČITE NAMJENE - Page 2 7045ddfc52a7978f20b7f2d4a52779dd_header


LJEKOVITO BILJE ZA RAZLIČITE NAMJENE - Page 2 Sambucus_nigra_fruit_kpjas_26082005_1
obojani_dani
obojani_dani

Posts : 140
2014-04-17


Back to top Go down

LJEKOVITO BILJE ZA RAZLIČITE NAMJENE - Page 2 Empty Re: LJEKOVITO BILJE ZA RAZLIČITE NAMJENE

Post by mortal 15/5/2014, 00:02

LJEKOVITO BILJE ZA RAZLIČITE NAMJENE - Page 2 1_255809


BOG JE MISLIO NA SVE: Limun dokazano liječi rak iako ga sustavno žele zataškati!


Uzmite 1 litru tople vode i u nju iscijedite 1 limun svaki dan, te popijte to kroz cijeli dan i vaše tijelo će početi uništavati stanice raka u vama.

Limun, to savršeno Božje stvaranje. Bog nije osmislio limun da bi ga samo promatrali, tu i tamo u kolače stavljali ili pak konzumirali s dodatkom umjetnog šećera koji pobija njegova ljekovita svojstva. Limun je stvoren od Boga kao nevjerojatna riznica zdravlja za svakog čovjeka. U limunu se skriva sva Božja briga za čovjeka i on to svojom divnom pojavnošću potvrđuje već stotinama godina. Limun je još jedan dokaz da je Bog mislio na sve kada je stvarao naš planet i limun na njemu u službi čovjeka,Božjeg najomiljenijeg bića.

Liječi rak

Uzmite 1 litru tople vode i u nju iscijedite 1 limun svaki dan, te popijte to kroz cijeli dan i vaše tijelo će početi uništavati stanice raka u vama, pa i potencijalne klice ukoliko ga nemate al imate sklonost da obolite od neke vrste karcinoma-potvrdila su to istraživanja medicinskih stručnjaka iz 70-tih godina al se tada ovaj jednostavan i učinkovit recept u borbi protiv raka zataškao od javnosti zbog potencijalnoga gubitka profita na umjetnim lijekovima i tabletama koje se danas nude u borbi protiv te strašne bolesti, ova se tema ponovo aktualizirala kao djelotvorna u 2011. godini kada se ponovo priznaje i objavljuje javnosti da je limun ne samo biljka nego i lijek u borbi protiv raka i opakih toksina u tijelu čovjeka. Brojna istraživanja dolazuju kako limun iznimno učinkovito djeluje na reduciranje raka usta i grla te navode njegov fantastičan učinak na njihovo smanjenje za čak nevjerojatnih 40%. Njegovo djelovanje je takvo da deaktivira slobodne radikale te na taj način djeluje na sprečavanje drugih teških oboljenja poput raka crijeva, prostate te raka dojki.

Limun kao lijek za sve

Limun znatno podiže imunitet, on je prirodni antibiotik koji štiti od bakterija i virusa. Njegova kiselost odbija štetne bakterije ali, što je zanimljivo, privlači bakterije korisne za naš probavni sustav. Mnoge dijete preporučuju limun jer on daje osjećaj sitosti i istovremeno diže energiju umornom tijelu. Blago djeluje na jetru, na probavu i na krvnu sliku jer snižava kolesterol. Kod visokog kolesterola preporuča se kombinacija limuna i bijelog luka. Limun je i učinkovit protiv žgaravice. Citruse inače nije pametno konzumirati kod žgaravice, ali ako pomiješate žlicu limuna i pola čaše vode i to popijte žgaravica će nestati. Limun pomaže i kod menstrualnih bolova. Svojim svojstvima, limun odlično djeluje na smanjenje kašlja, uklanjanje sluzi ali i na zdravlje grla. Limunov sirup je preporučen za liječenje i ublažavanje simptoma astme. Limun potiče izbacivanje urina i stimulira rad bubrega. Od svih citrusa, sadrži najveću koncentraciju citrata koji na prirodni način inhibiraju stvaranje bubrežnih kamenaca. Limun je prirodni antiseptik. Rashlađuje i ublažava iritacije.
 Ukoliko imate akne, iscijedite limunov sok i njime lagano očistite lice. Umijte se nakon toga toplom vodom. Limun daje sjaj i zdravlje našoj koži. Zbog sastava kiselina, djeluje na stanice kože.

Preporučuje se žvakanje svježeg limuna kao i svakodnevno konzumiranje limunova soka.
Limunov sok povoljno djeluje na uklanjanje zadaha te na uklanjanje naslaga na jeziku. Limun je prirodni antibiotik, dokazano djelotovran u suzbijanju mnogih infekcija. Limunov sok djeluje na smanjenje simptoma gingivitisa, stomatitisa, upale grla, krajnika...
Limunov sok je prirodno sredstvo pri liječenju reume, artritisa, poliartritisa. Limunov sok, utrljan na tjeme, djeluje na smanjenje peruti ali i na suzbijanje ispadanja kose.

Napomena: Koricu limuna nemojte koristiti (niti za kolače) ako niste sigurni da limun nije prirodan i nešprican, što je vrlo teško danas pronaći. Organski limun pronađite u organskim dućanima a prepoznat ćete po tome što će limuni na polici dučana biti nejednaki, s različitim nesavršenostima na kori i u njegovu obliku.

Božji limun, lijek je darovan svakom od vas, usudite se probati.
mortal
mortal

Female
Posts : 18641
2014-04-16

Lokacija: : CROATIA

Back to top Go down

LJEKOVITO BILJE ZA RAZLIČITE NAMJENE - Page 2 Empty Re: LJEKOVITO BILJE ZA RAZLIČITE NAMJENE

Post by Guest 17/5/2014, 16:53

Arctostaphylos uva ursi

Vrsta: Arctostaphylos uva ursi, Ericaceae 
Hrv. naziv: medvjetka 
DIO BILJKE KOJI SE KORISTI: List
 
SASTAV: Flavonoidi, iridoidi, kvinoni, tanini, terpenoidi, kiseline, alantoin, smole, tragovi eteričnog ulja i voskovi.
 
UPOTREBA: U medicini je korištena kod urinarnih infekcija - cistitisa, uretritisa, disurije,pijelonefritisa, liturije, a posebno kod akutnog kataralnog cistitisa s disurijom i kiselim urinom.
 
DOZIRANJE: 1.5-4 g suhih listova 3 puta dnevno kao infuz. 1.5-4 mL tekućeg ekstrakta (1:1 u 25% alkoholu) 3 puta dnevno.  2-4 mL koncentriranog infuza. 15-30 mL svježeg infuza. Droga je aktivna u lužnatom mediju pa se uz nju preporučuje uzimanje hrane i pića koja zalužuju urin. Neki autori preporučuju uzimanje sode-bikarbone uz infuz medvjetke. 
 
FARMAKOLOŠKO DJELOVANJE: Istraživanja na životinjama pokazala su antimikrobno, protuupalno i citotoksično djelovanje. Nema dokumentiranih kliničkih istraživanja, ali je klinička praksa pokazala uspjeh u smanjenju simptoma upale donjeg urinarnog trakta. 
 
NUSPOJAVE: Hidrokinoni su toksični ukoliko se unesu u velikim dozama (6-20 g) i uzrokuju tinitus, mučninu, povraćanje, osjećaj gušenja, kratkoću daha, cijanozu, delirij, konvulzije i kolaps. 5 g (30 – 100 g biljke) je letalno. Zbog visokog sadržaja tanina, dugotrajna upotreba može izazvati kronično smanjenu aktivnost jetre.
 
KONTRAINDIKACIJE: Preporučuje se izbjegavanje korištenja kisele hrane (voća i voćnih sokova) da se poboljša učinak. Ako se simptomi ne povuku unutar 48 sati, treba konzultirati liječnika. Nema dokumentiranih interakcija, ali je potreban oprez pri korištenju lijekova istog ili suprotnog djelovanja. Zbog nedostatka podataka o sigurnosti upotrebe u trudnoći i laktaciji, ali i zbog potencijalne toksičnosti tanina, preporučuje se izbjegavanje upotrebe u tim stanjima.
 
 
LJEKOVITO BILJE ZA RAZLIČITE NAMJENE - Page 2 Medvjetka1
 
 
LJEKOVITO BILJE ZA RAZLIČITE NAMJENE - Page 2 Medvjetka2
avatar
Guest
Guest


Back to top Go down

LJEKOVITO BILJE ZA RAZLIČITE NAMJENE - Page 2 Empty Re: LJEKOVITO BILJE ZA RAZLIČITE NAMJENE

Post by Guest 17/5/2014, 16:58

Armoratia rusticana

Vrsta: Armoratia rusticana, Brassicaceae  
Hrv. naziv: hren
DIO BILJKE KOJI SE KORISTI: Korijen
 
SASTAV: Kumarini (eskuletin, skopoletin), fenoli, eterična ulja (izotiocijanati), vitamin C, asparagin, peroksidazni enzimi, smole, škrob i šećeri.
 
UPOTREBA: U prehrani se koristi kao začin. U fitoterapiji korišten kod plućnih i urinarnih infekcija, mokraćnih kamenaca, edema i površinski kod upaljenih tkiva i zglobova.
 
DOZIRANJE: 2-4 g svježeg korijena prije obroka.
 
FARMAKOLOŠKO DJELOVANJE: Istraživanja na životinjama pokazala su hipotenzivno djelovanje. Nema dokumentiranih kliničkih istraživanja.
 
NUSPOJAVE: Nema dokumentiranih nuspojava. Zbog sadržaja izotiocijanata moguće je iritativno i alergijsko djelovanje. Prijavljena su trovanja stoke sa simptomima upale želuca i uzbuđenja nakon kojeg je slijedio kolaps.
 
KONTRAINDIKACIJE: Hren može smanjiti funkciju štitne žlijezde i treba se izbjegavati kod hipotireoidizma i korištenja tiroksina. Nema dokumentiranih interakcija, ali je potreban oprez pri korištenju lijekova istog ili suprotnog djelovanja. Alilizotiocijanat je ekstremno toksičan i djeluje iritirajuće za sluznice zbog čega se treba izbjegavati upotreba u trudnoći i laktaciji.
 
 
LJEKOVITO BILJE ZA RAZLIČITE NAMJENE - Page 2 Hren-1
 
 
LJEKOVITO BILJE ZA RAZLIČITE NAMJENE - Page 2 Hren-2
 
 
LJEKOVITO BILJE ZA RAZLIČITE NAMJENE - Page 2 Hren-3
avatar
Guest
Guest


Back to top Go down

LJEKOVITO BILJE ZA RAZLIČITE NAMJENE - Page 2 Empty Re: LJEKOVITO BILJE ZA RAZLIČITE NAMJENE

Post by mortal 27/5/2014, 20:40

LJEKOVITO BILJE ZA RAZLIČITE NAMJENE - Page 2 1_261279
LJEKOVITO BILJE ZA RAZLIČITE NAMJENE - Page 2 Btnplus Veličina slova LJEKOVITO BILJE ZA RAZLIČITE NAMJENE - Page 2 BtnminusJagoda-primjer Božje ljepote


 • BOG JE MISLIO NA SVE: Saznajte koje sve bolesti može uništiti jagoda, eliksir ml

BOG JE MISLIO NA SVE: Saznajte koje sve bolesti može uništiti jagoda, eliksir mladosti i zdravlja!

 • Autor: Zrinka K.
 • Datum: utorak, 27. svibnja 2014. u 11:3

Jagoda je "ubojica" bolesti no samo ako ju pravilno koristite!


Prelijepa jagoda, prvi puta spominje se prije dvije tisuće godina. Miomirisna, crvena, ukusna, jagoda je vrlo privlačan plod Božjeg stvaranja. Kao što na ovom svijetu ne postoji biljka, travka, zrno ili plod koji nema svoj neki viši, Božji naum, smisao, ulogu ili zadaću na ovom planetu, tako je i jagoda stvorena s obiljem zdravlja i kao takva darovana čovjeku na uživanje. Večina ljudi voli jagode, no često njenu veličanstvenu riznicu zdravlja čovjek uprlja šećerom ili šlagom pa njena ljekovita svojstva budu bačena u drugi plan. Jagode je za zdravlje potrebno konzumirati samo, baš onako kako je to Bog zamislio.
Osim ploda, za liječenje se može koristiti korijen i lišće jagode.
Čaj od lišća jagode stoljećima se rabi kao lijek protiv probavnih smetnji, ekcema, upale grla, gripe i prehlade te u liječenju kostobolje.
Čaj od lista jagode možete napraviti na takav način da 2 pune čajne žlice suhih listova jagode prelijte s 250 ml kipuće vode. Nakon 15 minuta procijedite čaj. Čaj pijte 3 puta dnevno po jednu šalicu poslije jela. Taj čaj možete koristiti i za grgljanje.
Želite li pročistiti organizam, uvečer se počastite većom porcijom jagoda (bez dodatka šećera ili šlaga), i ujutro ćete se probuditi svježi, odmorni i puni energije za predstojeći dan.
Budući da posjeduju svojstva analgetika, uhvati li vas glavobolja, ne posežite za aspirinom.
Radije pojedite zdjelicu svježih jagoda, jer za razliku od aspirina koji sadrži acetilsalicilnu kiselinu, jagode sadrže prirodne salicilate.
Također, zahvaljujući protuupalnim, antipiretskim i antibakterijskim svojstvima, jagode će nam poslužiti pri ublažavanju upalnih procesa, za sniženje temperature i kod mišićnih bolova.
Rak
Elaginska kiselina je prisutna u crvenom voću i bobicama, uključujući maline, jagode, kupine i brusnice. Istraživanja su pokazala da konzumacija jagoda može spriječiti nastanak raka dojke, jednjaka, kože, debelog crijeva, prostate i gušterače. Točnije, elaginska kiselina sprječava širenje stanica raka te se može vezati na stanice koje uzrokuju rak i tako spriječiti njihovo negativno djelovanje.
Alzheimerova bolest
Jagode su četvrte po redu voća što se tiče razine antioksidansa. Antioksidansi štite tijelo od slobodnih radikala koji su povezani s preranim starenjem i raznim bolestima, uključujući Alzheimerovu bolest. Antioksidasi imaju pozitivan učinak na neurodegenerativne bolesti jer sprječavaju prerano starenje moždanih stanica.
Kardiovaskularni sustav
Jagode poboljšavaju zdravlje krvnih žila, pozitivno utječu na trombocite i lipoproteine, što može smanjiti rizik od nastanka koronarnih srčanih bolesti.
Imunitet
Odličan su izvor vitamina C koji poboljšava zdravlje arterija i nadbubrežnih žlijezda, kojima je vitamin C neophodan za pravilan rad. Možda će vas iznenaditi činjenica da tek 8 jagoda sadrži više C vitamina od naranče. Jedna šalica jagoda sadrži 51.2 mg vitamina C, što je pola preporučene dnevne doze.
Oči
Antioksidativna svojstva jagoda smanjuju rizik od nastanka katarakte, koja može uzrokovati sljepoću. Oči trebaju vitamin C kako bi se zaštitile od UV zračenja. Vitamin C također igra važnu ulogu u jačanju rožnice i mrežnice. Iako su neka istraživanja pokazala da visoke doze vitamina C mogu povećati rizik od nastanka katarakte, znanstvenici tvrde da se to odnosi na vitamin C dobiven iz suplemenata, a ne na vitamin C dobiven iz voća i povrća.
Bore
Vitamin C je potreban tijelu kako bi proizvodio kolagen, koji poboljšava elastičnost i otpornost kože. S obzirom da se proizvodnja kolagena starenjem smanjuje, konzumiranje hrane koja je bogata vitaminom C je nužna kako bi koža ostala mladolika i zdrava. Osim vitamina C, elaginska kiselina je također odlična kod sprječavanja prijevremenog nastanka bora. Drugim riječima, jagode sadrže dva snažna borca protiv prijevremenih znakova starenja.
Kolesterol
Prema istraživanjima, bolesti srca su najčešći uzročnik smrti. Srećom, jagode sadrže elaginsku kiselinu i flavonoide koji pozitivno utječu na zdravlje cjelokupnog kardiovaskularnog sustava. Smanjuju razinu lošeg (LDL) kolesterola u krvi, koji uzrokuje začepljenje arterija. Također imaju protuupalna svojstva, čime značajno poboljšavaju zdravlje srca.
Krvni tlak
U jednoj porciji jagoda se nalazi 134 mg kalija koji regulira krvni tlak i djeluje kao zaštita od negativnog učinka natrija. Jagode pripadaju skupini najzdravije hrane za srce.
Probavni sustav
Vlakna su neophodna za zdravlje probavnog sustava, a jagode u jednoj porciji sadrže 2 g vlakana. Ukoliko u tijelo ne unosite dovoljno vlakana, može doći do zatvora i upale crijeva, što zahvaća gotovo 50% osoba starijih od 60 godina. Vlakna su odlična za sprječavanje nastanka dijabetesa tipa 2 jer usporavaju apsorpciju glukoze u krv.
Mršavljenje
Gubitak kilograma je jedan od najboljih načina da spriječite nastanak dijabetesa tipa 2 i srčanih bolesti. Jagode su niskokalorične, sadrže svega 28 kalorija u jednoj porciji, ne sadrže masti te imaju nisku razinu natrija i šećera. Jagode sadrže prirodne šećere, ali ih ima malo, 4 g po porciji a ukupna količina ugljikohidrata je jednaka polovici kriške kruha. Pojedite 1.5 šalice jagoda i unijet ćete znatno manje kalorija nego grickalicama.
Prenatalno zdravlje
Folna kiselina se preporuča svim ženama koje žele zatrudnjeti, kao i onima koje već jesu trudne. Jagode u jednoj porciji sadrže 21 mcg folne kiselina, koja je važna za razvoj djeteta te prevenciju od nastanka raznih poremećaja.
Jagoda je pravi, mali, vrijedni promjer Božje ljepote, apsoluta, smisla i ljubavi prema čovjeku. Stvorena je tako mala, tako lijepa a  tako zdrava. Ako niste alergični pravo je vrijeme da iskušate njene, od Boga, darovane joj moći.
mortal
mortal

Female
Posts : 18641
2014-04-16

Lokacija: : CROATIA

Back to top Go down

LJEKOVITO BILJE ZA RAZLIČITE NAMJENE - Page 2 Empty Re: LJEKOVITO BILJE ZA RAZLIČITE NAMJENE

Post by Guest 30/5/2014, 02:06

Blaženi čkalj

Vrsta: Cnicus benedictus L., Asteraceae
Hrv. naziv: blaženi čkalj
DIO BILJKE KOJI SE KORISTI: Zelen.
 
SASTAV: Lignani, polieni, steroidi, tanini, terpenoidi, eterična ulja, litospermna kiselina, sluzi, nikotinska kiselina, nikotinamidni kompleks, smole.
 
UPOTREBA: Još od srednjeg vijeka univerzalno sredstvo protiv cijelog niza bolesti – kao amarum, stomahik, kod dispepsije te za zacjeljivanje rana i čireva u želucu. U fitoterapiji se koristi kod  bolesti jetre i žuči, žutice, gastritisa, anoreksije, flatulentne dispepsije, bronhijalnog katara, površinski za gangrenozne i indolentne čireve i posebno kod atonične dispepsije i enteropatije s flatulentnim kolicima.
 
DOZIRANJE: 1.5-3 g suhe zeleni  3 puta dnevno kao infuz. 1.5-3 mL tekućeg ekstrakta (1:1 u  25% alkoholu) 3 puta dnevno.  
 
FARMAKOLOŠKO DJELOVANJE: Istraživanja na životinjama pokazala su antibakterijsko, protuupalno, antitumorsko, antigonadotropno i adstrigentno djelovanje. Nema dokumentiranih kliničkih istraživanja.
 
NUSPOJAVE: Nema dokumentiranih nuspojava za ljude. 
 
KONTRAINDIKACIJE: Biljka može izazvati alergijsku reakciju kod osoba osjetljivih na alergene iz porodice Asteraceae. Nema dokumentiranih interakcija, ali je potreban oprez pri korištenju lijekova istog ili suprotnog djelovanja. Zbog nedostatka podataka o sigurnosti upotrebe u trudnoći i laktaciji preporučuje se izbjegavanje upotrebe u tim stanjima.
 
LJEKOVITO BILJE ZA RAZLIČITE NAMJENE - Page 2 Blazeni%20ckalj
 
LJEKOVITO BILJE ZA RAZLIČITE NAMJENE - Page 2 Blazeni%20ckalj1
avatar
Guest
Guest


Back to top Go down

LJEKOVITO BILJE ZA RAZLIČITE NAMJENE - Page 2 Empty Re: LJEKOVITO BILJE ZA RAZLIČITE NAMJENE

Post by Winter is coming 7/11/2014, 22:23


_________________
И показа ми чисту реку воде живота, бистру као кристал, која излажаше од престола Божијег и Јагњетовог.
Winter is coming
Winter is coming

Male
Posts : 9181
2014-04-14


Back to top Go down

LJEKOVITO BILJE ZA RAZLIČITE NAMJENE - Page 2 Empty Re: LJEKOVITO BILJE ZA RAZLIČITE NAMJENE

Post by v_vlado 14/1/2016, 16:56

Opekao se na peć....dosta jako...
3 dana stavljao list aloa vera i zaraslo samo tako....čudo
v_vlado
v_vlado

Posts : 3077
2015-07-28


Back to top Go down

LJEKOVITO BILJE ZA RAZLIČITE NAMJENE - Page 2 Empty Re: LJEKOVITO BILJE ZA RAZLIČITE NAMJENE

Post by epikur37 3/4/2016, 07:24

LJEKOVITO BILJE ZA RAZLIČITE NAMJENE - Page 2 Zagor-fight
epikur37
epikur37

Posts : 45231
2015-08-06


Back to top Go down

LJEKOVITO BILJE ZA RAZLIČITE NAMJENE - Page 2 Empty Re: LJEKOVITO BILJE ZA RAZLIČITE NAMJENE

Post by epikur37 3/4/2016, 07:26

LJEKOVITO BILJE ZA RAZLIČITE NAMJENE - Page 2 P1
epikur37
epikur37

Posts : 45231
2015-08-06


Back to top Go down

LJEKOVITO BILJE ZA RAZLIČITE NAMJENE - Page 2 Empty Re: LJEKOVITO BILJE ZA RAZLIČITE NAMJENE

Post by Guest 3/4/2016, 10:39

Hvala ljudi!  :tu
avatar
Guest
Guest


Back to top Go down

LJEKOVITO BILJE ZA RAZLIČITE NAMJENE - Page 2 Empty Re: LJEKOVITO BILJE ZA RAZLIČITE NAMJENE

Post by michaellcmacha 17/8/2016, 12:14

danas je veliki problem neravnoteža LDL i HDL kolesterola, pa evo tko s tim ima problema ne bi bilo zgorega da si posadi ovu biljku u vrt ili na balkonu. divlji krastavac ili cyclantera pedata jedna od najjačih biljnih vrsta koje imaju izravan utjecaj na kolesterol LDL.
LJEKOVITO BILJE ZA RAZLIČITE NAMJENE - Page 2 IMG_20160817_075401_1

_________________
LJEKOVITO BILJE ZA RAZLIČITE NAMJENE - Page 2 Flag-k10

"Snažni su duhom, njihova je vojska ustrajna jer brani svoju zemlju" 
michaellcmacha
michaellcmacha

Posts : 20643
2015-08-08


Back to top Go down

LJEKOVITO BILJE ZA RAZLIČITE NAMJENE - Page 2 Empty Re: LJEKOVITO BILJE ZA RAZLIČITE NAMJENE

Post by Guest 18/2/2017, 05:13

avatar
Guest
Guest


Back to top Go down

LJEKOVITO BILJE ZA RAZLIČITE NAMJENE - Page 2 Empty Re: LJEKOVITO BILJE ZA RAZLIČITE NAMJENE

Post by Guest 28/2/2017, 13:29

[size=30][ltr]Čuvarkuća[/ltr][/size]


12.1K

 
 
130

 
 
439

 
 
278
[ltr]
Google +[/ltr]
[ltr]Autor: Ivana Dragica[/ltr]

 

[size=38][ltr]Od kojih bolesti vas čuva čuvarkuća[/ltr]

[/size]
4.9
[ltr]
LJEKOVITO BILJE ZA RAZLIČITE NAMJENE - Page 2 Star-100LJEKOVITO BILJE ZA RAZLIČITE NAMJENE - Page 2 Star-100LJEKOVITO BILJE ZA RAZLIČITE NAMJENE - Page 2 Star-100LJEKOVITO BILJE ZA RAZLIČITE NAMJENE - Page 2 Star-100LJEKOVITO BILJE ZA RAZLIČITE NAMJENE - Page 2 Star-75
[/ltr]
[ltr]


LJEKOVITO BILJE ZA RAZLIČITE NAMJENE - Page 2 CuvarkucaOtpornost čuvarkuće najbolje opisuje njeno latinsko ime Sempervivum, što u prijevodu znači “uvijek živuća”.
To je višegodišnja biljka iz porodice tustikovki, poznata i pod nazivima cmilić, možek, netres, pod silu živ, treset, uhovnik, ušna, vazdaživ i žednjak.
Karakteriziraju je debeli mesnati listovi puni vode te cvjetovi zvjezdastog oblika.
Čuvarkuća raste od Maroka do Irana, kroz planine Pirinejskog poluotoka, Alpa, Karpata, Balkana, Turske i Kavkaza. 
Na našim područjima češće služi kao ukrasna nego ljekovita biljka.
Neki od vas možda je se sjećaju i kao biljku s kojom su vam u djetinjstvu liječili uhobolju.

[size=30]
Sastav i ljekovito djelovanje čuvarkuće


Čuvarkuća sadrži tanin, biljnu sluz, masno ulje, smolu, kalcijev malat, mravlju i jabučnu kiselinu.
Moderna su istraživanja potvrdila da posjeduje vrlo vrijedne kiseline, flavonoide i ugljikohidrate.
U narodnoj medicini koristi se zbog svojih antiupalnih, adstringentnih i diuretičkih svojstava.
Primjenjuje se u obliku soka, obloga, masti, tinkture ili čaja.

[size=30]
Najbolji prirodni lijek za uhobolju[/size]


Čuvarkuća je stari narodni lijek za uhobolju, oštećenja bubnjića i gubitak sluha. Njen sok rastvara višak skrućene smole (cerumena) u uhu i općenito smanjuje bol.
Mnogi su se uvjerili da djeluje bolje nego kapi iz ljekarne, a čak je i neki pedijatri preporučuju za djecu.
Da bi se njome liječili dovoljno je istisnuti 2 do 3 ml soka iz lista, ukapati u uho, malo odležati i nakon nekoliko minuta pustiti da sok iscuri van iz uha.

[size=30]
Izvanredan lijek za kožne bolesti i rane[/size]


Čuvarkuća ima slično djelovanje aloe veri, koja je poznata u liječenju različitih kožnih tegoba.
Ova se biljka smatra jednim od najsigurnijih lijekova za širok spektar kožnih bolesti.
Zbog antiupalnih i antiseptičkih svojstava služi i kao odlična prva pomoć kod opekotina, uboda i ugriza, jer pruža brzo olakšanje i smirenje.
Čuvarkućom možete tretirati:
- crveni vjetar (erysipelas)
- kurje oči
- pjegice
- rane i čireve
- herpes zoster
- upale oka i uha
- zloćudne kožne bolesti
- tvrdu kožu na tabanima
- opekotine, ubode i ugrize

Problematično mjesto jednostavno premažite sokom čuvarkuće ili stavite oblog od prerezanog lista.

[size=30]
Sok čuvarkuće[/size]


Sok čuvarkuće sadrži polisaharide i antibakterijske spojeve koji se učinkovito bore protiv bakterija.
Pomaže i kod živčanih smetnji, strahova i padavice, te protiv crijevnih parazita.
Može se piti ili grgljati u slučaju bronhitisa, gnojne upale zuba, uha i grla.
Preporučuje se kod zloćudnog tumora maternice i usne šupljine.
Pijte tri žličice soka na dan ili pojedite nekoliko listova ove biljke.

[size=30]
Čuvarkuća u medu[/size]


Ova smjesa uspješno liječi miome i ciste na maternici te probleme sa štitnjačom.
Djeluje detoksikacijski te se preporučuje nakon neumjerenosti u jelu i piću.
Pomiješana s vrućom vodom, smjesa čuvarkuće i meda snizuje temperaturu.
Sameljite 750 g listova čuvarkuće i pomiješajte ih s kilogramom meda.
Uzimajte jednu žlicu ujutro natašte i tijekom dana jednu do dvije žlice.

[size=30]
Čaj od čuvarkuće[/size]


Čaj od čuvarkuće izvrstan je kod obilnih menstruacija, menstrualnih grčeva, proljeva i čireva.
Kuhajte 10 g svježe ili 12 g osušene čuvarkuće 15 minuta u 250 ml vode.
Procijedite i pustite da se ohladi. Ujutro natašte popije šalicu čaja, a nakon toga svaki sat po jednu žlicu čaja.

[size=30]
Uzgoj čuvarkuće[/size]


Čuvarkuću je lako uzgojiti iz njenih podanaka. To je vrlo otporna biljka koja se može uzgajati u teglama ili na otvorenom.
Dostupna je u različitim bojama, a naraste do dvadesetak centimetara. Kamo god da je posadite nećete pogriješiti. Imat ćete lijep ukras, a uz to i lijek nadohvat ruke.
Zanimljivo je da čuvarkuća djeluje i nakon zamrzavanja. To je logična posljedica njene visoke tolerancije na hladnoću i sposobnosti preživljavanja u zimskim uvjetima.
Bere se od ožujka do listopada, a ako je u tegli onda i tijekom čitave godine.
Trudnice i dojilje trebaju izbjegavati čuvarkuću.[/ltr][/size]
avatar
Guest
Guest


Back to top Go down

LJEKOVITO BILJE ZA RAZLIČITE NAMJENE - Page 2 Empty Re: LJEKOVITO BILJE ZA RAZLIČITE NAMJENE

Post by kic 4/7/2018, 22:39

kic
kic
Admin

Male
Posts : 47059
2014-04-10


https://www.ex-iskon-pleme.com

Back to top Go down

LJEKOVITO BILJE ZA RAZLIČITE NAMJENE - Page 2 Empty Re: LJEKOVITO BILJE ZA RAZLIČITE NAMJENE

Post by mortal 8/7/2018, 17:22

http://alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/terapija-sodom-bikarbonom

[size=38][ltr]Terapija sodom bikarbonom prema Simonciniju i Jimu Kelmunu[/ltr]

[/size]
5.0
[ltr]
LJEKOVITO BILJE ZA RAZLIČITE NAMJENE - Page 2 Star-100LJEKOVITO BILJE ZA RAZLIČITE NAMJENE - Page 2 Star-100LJEKOVITO BILJE ZA RAZLIČITE NAMJENE - Page 2 Star-100LJEKOVITO BILJE ZA RAZLIČITE NAMJENE - Page 2 Star-100LJEKOVITO BILJE ZA RAZLIČITE NAMJENE - Page 2 Star-75
[/ltr][ltr]LJEKOVITO BILJE ZA RAZLIČITE NAMJENE - Page 2 Bakingsoda[/ltr]
[ltr]Konvencionalne metode liječenja raka okvirno koštaju 100.000 dolara.[/ltr]
[ltr]Alternativne metode koštaju puno manje, dok je njihova uspješnost puno veća.[/ltr]
[ltr]Upravo zbog toga sve više ljudi se obraća alternativnim načinima liječenja karcinoma.[/ltr]
[ltr]Dolje ćemo opisati nekoliko terapija liječenja raka sodom bikarbonom, koje su pomogle stotinama ljudi.[/ltr]
[ltr]Međutim, bitno je shvatiti da je rak ozbiljna bolest i da se takva terapija obavezno mora raditi pod stručnim nadzorom iskusnog alternativnog liječnika.[/ltr]

[size=30][ltr]
Terapija sodom bikarbonom prema dr. Simonciniju
 [/ltr][/size][ltr]
Dr. Simoncini, talijanski onkolog, preporučuje korištenje sode bikarbone bez dodataka aluminija ili farmaceutske sode bikarbone u svrhu liječenja raka.[/ltr]

[ltr]Kako djeluje terapija: Soda bikarbona drastično povećava lužnatost krvi, što uništava candidu (koja prema teoriji dr. Simoncinija uzrokuje rak).[/ltr]
LJEKOVITO BILJE ZA RAZLIČITE NAMJENE - Page 2 Soda-clanak

[size=30][ltr]Soda bikarbona[/ltr][/size]

[ltr]Veliki izbor i povoljne cijene. Naručite već danas.[/ltr]
[ltr]LJEKOVITO BILJE ZA RAZLIČITE NAMJENE - Page 2 Tipka-kupi[/ltr]
[ltr]
Postupak liječenja[/ltr]

[ltr]Kod karcinoma želuca, crijeva, rektuma i usne šupljine:[/ltr]
[ltr]Uzimati jednu čajnu žlicu sode bikarbone ujutro i jednu navečer sa čašom vode, tijekom jednog mjeseca. Nakon toga rak bi trebao nestati.[/ltr]
[ltr]Napomena:[/ltr]
[ltr]Ne koristiti ovu terapiju duže od 3-4 tjedna![/ltr]
[ltr]Ipak, u većini slučajeva, terapija dr. Simoncinija zahtjeva liječničku pomoć u obliku injekcija ili intravenozne terapije.[/ltr]
[ltr]
Za intravenoznu terapiju:[/ltr]

[ltr]500 ml 5-postotne otopine sode bikarbone, direktno u venu, svaki dan. Terapija bi trebala trajati 6 dana, zatim pauza od 6 dana. Tako trebate nastaviti dok ne dobijete ukupno 24 infuzije. Nakon toga provjerite je li se rak povukao. [/ltr]
[ltr]Više informacija na http://www.curenaturalicancro.com/therapy-simoncini.html[/ltr]

[size=30][ltr]
Terapija sodom bikarbonom i javorovim sirupom prema dr. Jimu Kelmunu[/ltr][/size]

[ltr]
Dr. Jim Kelmun je liječnik konvencionalne medicine.[/ltr]

[ltr]Imao je svoj poseban recept za liječenje raka, koji je dijelio ljudima oboljelima od raka, puštenim kući na umiranje.[/ltr]


[ltr]
Za čudo, većina njih su ozdravili od raka i živjeli još dugi niz godina.[/ltr]

[ltr]Drugi liječnici su mi rekli da mi je preostalo manje od 6 mjeseci života. Ali doktor Jim mi je dao ovaj recept i za par mjeseci rak je nestao, što je bilo potvrđeno snimanjem - farmer Ian Roadhouse.[/ltr]
[ltr]Sama ideja o miješanju sode bikarbone s javorovim sirupom može se činiti smiješnom i paradoksalnom, pošto se stanice raka hrane šećerom.[/ltr]
[ltr]Međutim, u ovom slučaju, šećer djeluje na drukčiji način.[/ltr]
[ltr]Stanice raka ne uspijevaju iskoristiti šećer za rast, jer ih soda bikarbona odmah ubije.[/ltr]
[ltr]U ovom slučaju, javorov sirup djeluje tako da povećava nivo šećera u krvi, koji doprema sodu direktno u stanice.[/ltr]
[ltr]Pretpostavlja se da terapija sodom bikarbonom i javorovim sirupom djeluje poput kemoterapije, ubijajući stanice raka, ali bez ikakve štetnog djelovanja na organizam.[/ltr]
[ltr]Prema svjedočanstvima brojnih izliječenih, ova terapija je jednostavna, efikasna i može se kombinirati s drugim prirodnim načinima liječenja raka.[/ltr]
[ltr]Opet napominjemo da bi se ova terapija trebala primjenjivati pod nadzorom alternativnog liječnika.[/ltr]
[ltr]Postupak:[/ltr]

 • promiješati jedan dio sode bikarbone s tri dijela javorovog sirupa

 • zagrijavati i miješati na vrlo laganoj vatri 10 minuta

 • uzimati 3 čajne žlice dnevno tijekom 1-2 mjeseca

 • za vrijeme ove terapije izbjegavati meso, šećer i bijelo brašno


_________________
:mazo
mortal
mortal

Female
Posts : 18641
2014-04-16

Lokacija: : CROATIA

Back to top Go down

LJEKOVITO BILJE ZA RAZLIČITE NAMJENE - Page 2 Empty Re: LJEKOVITO BILJE ZA RAZLIČITE NAMJENE

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum