Twin Peaks (2017.)

Page 7 of 14 Previous  1 ... 6, 7, 8 ... 10 ... 14  Next

Go down

Re: Twin Peaks (2017.)

Post by kic on 11/6/2017, 21:06


meni je Jacoby uvijek nekako bio odbojan, i Lauri se zapravo gadio, pogotovo kako je Bobya izmanipulirao da mu oda prvi odnos s Laurom.. ova prevara s lopatama je samo nekakva ocigledna potvrda njegove invazivno prevarantske prirode..
avatar
kic
Admin

Male
Posts : 30703
2014-04-10


http://www.ex-iskon-pleme.com

Back to top Go down

Re: Twin Peaks (2017.)

Post by pismejker on 12/6/2017, 11:57

27 godina poslije...uffff...ne znam,kako ce se koncept tadasnji uklopiti u sadasnji modus serija..

Isto kao i X Files..jako dobra u sustini,ali....ove nove,mi se vise cine kao udaranje mrtvog konja...cijeli je ciklus zaokruzen i nanovo,a tu su i novije serije,sa kojima se X-Files ne moze mjeriti gledanoscu niti popularnoscu..

Uz to,prije se ipak stvarao neki kult osobe u smislu,jednog ili dva agenta,dok je danas tendencija na ekipnom radu,i puno ljudi...dobrinosi dinamici akcije i radnji...

No svakom njegovo...ovo ce biti malo vise uspavanija radnja pa tko voli..

Cekam dostojnog nasljednika FRINGE-a

_________________
avatar
pismejker

Posts : 16979
2016-12-16

Lokacija: : 4. REICH

Back to top Go down

Re: Twin Peaks (2017.)

Post by Guest on 12/6/2017, 16:04

@Vegvísir wrote:


Morat ću ponovno pogledati epizode kad uhvatim vremena, nisam popamtila sve one brojeve, a sigurno su bitni za dalje. Nadam se da će mi tad možda biti i malo jasnija uloga te slijepe žene i "majke" koja dolazi.

I što je, kvragu, s cipelama? :D

Jesi li vidjela kako miluje one brončane šuze? :) A slatkica... nekako mi je bila dirljiva scena. Kao da mu se gomilaju mnoga sjećanja, no ne zna kako ih posložiti ili pojasniti, izreći.. Još ova glazba.---

http://mycouchtuner.city/2/twin-peaks-s3-e6-the-return-part-6/

Pogledala sam 6. epizodu. Samo jedan hint. Broj šest.

Mislim da je naslov ove "Don`t Die" što me je malo potreslo jer sam sinoć usnula život u nacističkoj Njemačkoj (još jedan u nizu snova u kojem se Hitlerova Njemačka održala do naših dana). U njemu sam pomagala jednoj majušnoj židovskoj obitelji. Sinčiću i majci. Mislim da je majku odvela tajna policija, a ja sam ostala s njime, pazeći da ne upada u nevolje i brinući se za njega.. San završava s jednim velikim prozorskim oknom. Ispred njega nalazila se ženska glava. Prozorsko okno ima rupu točno ondje gdje se ta glava nalazi. Kako sam se približavala staklu, pročitala sam veliki natpis iznad te glave. Pisalo je moje ime. Glava je bila moja.. Prosvirana metkom.

I onda prije koji sat krenem gledati Lyncha i uočim naslov. Užasan osjećaj. I još me je jedna scena ondje prilično potresla zbog koje ne prestajem misliti na san. Mrzim ovakve podudarnosti. Kao ono sa žaruljom.

Neću ništa otkrivati iz TP-a. Suzdržavam se.

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: Twin Peaks (2017.)

Post by kic on 12/6/2017, 17:42


koji san.. :O
avatar
kic
Admin

Male
Posts : 30703
2014-04-10


http://www.ex-iskon-pleme.com

Back to top Go down

Re: Twin Peaks (2017.)

Post by Guest on 12/6/2017, 20:11

@kic wrote:
koji san.. :O

You have to wake up. Don't die. Don't die. Don't die.

Jebi se, Lynch.

' Umrijet ću u Parizu uz pljusak kiše,
jednog dana što ga već nosim u sjećanju...'

Albert mrzi kisu. :-)

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: Twin Peaks (2017.)

Post by kic on 12/6/2017, 20:20


najbolja scena dosad mi je kad Tamy? mase repom, a Albert: I'm feeling better now! :^^
avatar
kic
Admin

Male
Posts : 30703
2014-04-10


http://www.ex-iskon-pleme.com

Back to top Go down

Re: Twin Peaks (2017.)

Post by kic on 12/6/2017, 22:51
cry-smile
avatar
kic
Admin

Male
Posts : 30703
2014-04-10


http://www.ex-iskon-pleme.com

Back to top Go down

Re: Twin Peaks (2017.)

Post by Guest on 14/6/2017, 21:08

Šesta epizoda: Don`t Die

Zatekli smo Dougieja ondje gdje smo ga i prošlog ponedjeljka ostavili. Fasciniran je blještećim gumbićima svoje prevelike zelenkaste jakne, ali i zvijezdom na košulji lokalnog policajca. Coopa, svračje duše, dovode kući i vele Janey-E da se čini dezorijentiran. Ona im uzvraća kako su to njegovi bolji momenti.. I dok se Dougie druži s krijesnicama u Narniji i iscrtkava njihov ples vođen makabrističkim koreografom (don`t die, don`t die, don` t die - je`n, dva, tri, je`n, dva, tri, je`n, dva, tri), žena zmaj dogovara susret s krimosima kojima će isprašiti tur i očitati im bukvicu zbog koje će poželjeti postati revni forumaši ovdašnjeg pdf-a Religija. (Ako smijem zamijetiti, ovi krimosi nisu istovjetni onima koji su slijedili Dougieja dok mu je Jade nudila dvije vožnje.)

Na drugoj lokaciji, uočavamo uvijek vedrog i razgaljenog Alberta kojem se kišne kapljice zavlače u svaku nit lijepo ispeglanih hlača i pamučnih gaća pa on, jednako vedro, dirljivim tonom, odaje počast Gene Kellyju ("Fuck Gene Kelly, you motherfucker!"). Ulijeće prpošno u lokalni bar i zastaje pored platinasto plavog boba, vitke figure.

Od svih barova na ovome svijetu, ti si baš ovdje morao otresti kišobran, mrgodno pomisli Diane.Negdje blizu Twin Peaksa, Richard Horne promatra Redove (Balthazar Getty) probleme s jetrom (oh, Shelly, baš ih znaš ubost`; Leo, Bobby, Red) pa sramežljivko odlučuje odvratiti pažnju sa zdravstvenih problema i Richarda pretvara u slot-mašinicu. Nažalost, gotovo istog trena oduzme mu jedini novčić kojeg Horne uspijeva proizvesti. Bijesan i neshvaćen, s velikim praznim Ništa, juri u suprotnom smjeru i, tijekom vožnje, udara klinca kamionetom te bježi s mjesta nesreće.

Vrlo dirljiva scena kojoj prethodi Carlov (Stanton) povratak na male ekrane. Vidimo ga u lokalnom parku, promatra krošnje stabala, sluša pjev ptica dok pored njega prolaze zaigrana majka i dječačić. Osmijeh mu brišu misli zloslutnice jer ptičji pjev odjednom zamire, kao da tišina upozorava na neobične sile u zraku... Carl, nakon nesreće, hita prema majci, a dječakova duša poput plamena nestaje negdje u velikom plavetnilu. (Samo da podsjetim, Carl je, baš poput Log Lady, bio "otet" nekoliko puta pa i on pokazuje određene nadnaravne sposobnosti - otud viđenje "zlatnog plamena").

I Linda se spominje u prethodnim scenama. Saznajemo da je u invalidskim kolicima.

Gospodin Todd, pak, kad ne sanja čudovišta iza skladišta, prima crvene kvadrate i šalje crne kružiće Ikeu "The Spikeu", mini Vin Dieselu, ludom kao šlapa. On, pak, žene zamišlja ribama pa im vadi sve iznutrice, pazeći pritom da ne iskrivi svoj šiljak. Pogodite što se dogodilo? Life`s a BITCH!

Dougijeve krijesnice otkrivaju prijevaru velikih razmjera, šef milo pruža ruku nježnom Coopu, no ovom izmiče značenje rukovanja. Gotovo da ga poželite cmoknuti u uspavano čelo.

U muškom wc-u, gospodin Sokol prati trag živahnog novčića koji ga dovodi do skrivenih ispisanih stranica. Iz Laurinog dnevnika??? Iste one stranice koje spominju Coopovo zatočenje u Crnoj loži?

I da završim osvrt s omiljenim mi tupko-glupko policajcem - onim što traži Pinocchija. Nakon sto smo nedavno upoznali energicnu i suvise zahtjevnu Frankovu suprugu koja se i ovoga puta pretjerano uzbudila zbog ocevog auta i cijevi koja nije popravljena, doznajemo da je serifova umirujuca energija i stalozenost kojom joj odgovara na izljeve bijesa, zapravo, njeznost i zastitnicki nagon kojim se vrlo strpljivo nosi s ogromnom tragedijom koja je zadesila njihovu obitelj - sin im je pocinio samoubojstvo. Ta cinjenica nije zaustavila tupka-glupka u neumjesnom komentiranju.. Nadam se da je Red njegova Jade, a Ike Diane.. :zlobnoseosmjehuje:


Last edited by Ithildin on 14/6/2017, 23:52; edited 1 time in total

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: Twin Peaks (2017.)

Post by kic on 14/6/2017, 23:31


meni je nekako žao što se Diane materijalizirala, bolje da je bila imaginarni prijatelj in my book :^^
avatar
kic
Admin

Male
Posts : 30703
2014-04-10


http://www.ex-iskon-pleme.com

Back to top Go down

Re: Twin Peaks (2017.)

Post by Guest on 15/6/2017, 00:03

@kic wrote:
meni je nekako žao što se Diane materijalizirala, bolje da je bila imaginarni prijatelj in my book :^^

Pa ne znam, njeno pojavljivanje ima mi vise smisla od lika Tammy Preston, zgodne agentice koju tumaci pjevacica Chrysta Bell.

Coopova komunikacija s Diane odaje blizak odnos ta dva lika, a buduci da je doticni bio odsutan sve te godine i jos se ponasa vrlo cudno, Diane se nekako namece kao dobar izbor provjere njegovog identiteta. Dosta toga je zapisano i u Skrivenoj povijesti Twin Peaksa. Ondje je, npr., opisan Dianin lik.

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: Twin Peaks (2017.)

Post by kic on 15/6/2017, 00:31


u biti da, on joj je par puta govorio da mu pošalje neke stvari, koje su i stizale.. iako mi je bas bila privlacna ideja na trenutak da je razgovarao sa svojom Animom :(

htio sam reći, ne znam šta piše u toj knjizi ali opet mišljenje evo, možda su Roadhouse i Bookhouse materijalizirane verzije Crne i Bijele lože..  s tim da bi valjda, Roadhouse bio zapravo nekakva čekaonica, a ona roza sobica gdje su Donna i Laura vodile one momke bi bila Crna loža, a Bookhouse kao bijela loža, koja je isto sklona propadanju i dekadenciji, kao kad je Harry malo poludio pa razbijao.. mislim, vidio sam da ste pisali o tome da se vjerojatno mora proći kroz Crnu ložu da bi se došlo do Bijele lože, ali kod ovih materijaliziranih verzija Crne i Bijele lože, zapravo možeš doći do Bookhousea kroz Roadhouse, ne moraš ići kroz pink room.. mozda nisam dobro objasnio ali mislim da smo svi zamijetili crvene zastore u Roadhouse, a Bookhouse ima knjige tj ono na cem se temelji humanizam i ono dobro valjda..
avatar
kic
Admin

Male
Posts : 30703
2014-04-10


http://www.ex-iskon-pleme.com

Back to top Go down

Re: Twin Peaks (2017.)

Post by Vegvísir on 16/6/2017, 14:30

Ithildin wrote:Šesta epizoda: Don`t Die

Zatekli smo Dougieja ondje gdje smo ga i prošlog ponedjeljka ostavili. Fasciniran je blještećim gumbićima svoje prevelike zelenkaste jakne, ali i zvijezdom na košulji lokalnog policajca. Coopa, svračje duše, dovode kući i vele Janey-E da se čini dezorijentiran. Ona im uzvraća kako su to njegovi bolji momenti.. I dok se Dougie druži s krijesnicama u Narniji i iscrtkava njihov ples vođen makabrističkim koreografom (don`t die, don`t die, don` t die - je`n, dva, tri, je`n, dva, tri, je`n, dva, tri), žena zmaj dogovara susret s krimosima kojima će isprašiti tur i očitati im bukvicu zbog koje će poželjeti postati revni forumaši ovdašnjeg pdf-a Religija. (Ako smijem zamijetiti, ovi krimosi nisu istovjetni onima koji su slijedili Dougieja dok mu je Jade nudila dvije vožnje.)

Na drugoj lokaciji, uočavamo uvijek vedrog i razgaljenog Alberta kojem se kišne kapljice zavlače u svaku nit lijepo ispeglanih hlača i pamučnih gaća pa on, jednako vedro, dirljivim tonom, odaje počast Gene Kellyju ("Fuck Gene Kelly, you motherfucker!"). Ulijeće prpošno u lokalni bar i zastaje pored platinasto plavog boba, vitke figure.

Od svih barova na ovome svijetu, ti si baš ovdje morao otresti kišobran, mrgodno pomisli Diane.Negdje blizu Twin Peaksa, Richard Horne promatra Redove (Balthazar Getty) probleme s jetrom (oh, Shelly, baš ih znaš ubost`; Leo, Bobby, Red) pa sramežljivko odlučuje odvratiti pažnju sa zdravstvenih problema i Richarda pretvara u slot-mašinicu. Nažalost, gotovo istog trena oduzme mu jedini novčić kojeg Horne uspijeva proizvesti. Bijesan i neshvaćen, s velikim praznim Ništa, juri u suprotnom smjeru i, tijekom vožnje, udara klinca kamionetom te bježi s mjesta nesreće.

Vrlo dirljiva scena kojoj prethodi Carlov (Stanton) povratak na male ekrane. Vidimo ga u lokalnom parku, promatra krošnje stabala, sluša pjev ptica dok pored njega prolaze zaigrana majka i dječačić. Osmijeh mu brišu misli zloslutnice jer ptičji pjev odjednom zamire, kao da tišina upozorava na neobične sile u zraku... Carl, nakon nesreće, hita prema majci, a dječakova duša poput plamena nestaje negdje u velikom plavetnilu. (Samo da podsjetim, Carl je, baš poput Log Lady, bio "otet" nekoliko puta pa i on pokazuje određene nadnaravne sposobnosti - otud viđenje "zlatnog plamena").

I Linda se spominje u prethodnim scenama. Saznajemo da je u invalidskim kolicima.

Gospodin Todd, pak, kad ne sanja čudovišta iza skladišta, prima crvene kvadrate i šalje crne kružiće Ikeu "The Spikeu", mini Vin Dieselu, ludom kao šlapa. On, pak, žene zamišlja ribama pa im vadi sve iznutrice, pazeći pritom da ne iskrivi svoj šiljak. Pogodite što se dogodilo? Life`s a BITCH!

Dougijeve krijesnice otkrivaju prijevaru velikih razmjera, šef milo pruža ruku nježnom Coopu, no ovom izmiče značenje rukovanja. Gotovo da ga poželite cmoknuti u uspavano čelo.

U muškom wc-u, gospodin Sokol prati trag živahnog novčića koji ga dovodi do skrivenih ispisanih stranica. Iz Laurinog dnevnika??? Iste one stranice koje spominju Coopovo zatočenje u Crnoj loži?

I da završim osvrt s omiljenim mi tupko-glupko policajcem - onim što traži Pinocchija.  Nakon sto smo nedavno upoznali energicnu i suvise zahtjevnu Frankovu suprugu koja se i ovoga puta pretjerano uzbudila zbog ocevog auta i cijevi koja nije popravljena, doznajemo da je serifova umirujuca energija i stalozenost kojom joj odgovara na izljeve bijesa, zapravo, njeznost i zastitnicki nagon kojim se vrlo strpljivo nosi s ogromnom tragedijom koja je zadesila njihovu obitelj - sin im je pocinio samoubojstvo. Ta cinjenica nije zaustavila tupka-glupka u neumjesnom komentiranju..  Nadam se da je Red njegova Jade, a Ike Diane.. :zlobnoseosmjehuje:


Baš sam s guštom pročitala ovaj osvrt. flower

Cooper/Dougie je još uvijek mekano uljuljan u svojoj disocijativnoj amneziji i usporeno tapka uokolo velikih začuđenih očiju servirajući nam usput svojim škrabotinama nekakav smisao u njihovom, prvotno naizgled, potpunom besmislu. Jedva čekam vidjeti koji će biti okidač koji će sastaviti prekinute veze i pokrpati rasute fragmente Cooperove ličnosti.

Ah, Diane... Baš je čudan osjećaj nakon toliko vremena napokon povezati ime s konkretnim likom. Sestra i ja smo se u istom trenutku samo pogledale i graknule "Diane!". :D

(hm... chocolate bunnies... :D )

Iduća meta onog minivindizelovskog kasapina je nitko drugi nego naš, u vremenu i prostoru izgubljeni, Copper/Dougie koji je dobio upozorenje iz čekaonice Crne lože - "Don't die!".

Nekako mi se čini da se barijera između Crne lože i ovozemlja polako stanjuje i sve češće vidimo manifestacije crnoložnih fizikalnih zakona (npr. novčić kojeg Red baca, a sumnjiva mi je i ona džanki-majka koja umjesto 911 viče obratnim redoslijedom 119).

_________________
Words, words, words, words! You may as well listen to the birds.

The dreamer is still asleep.

Moon's milk spills from my unquiet skull and forms a white rainbow.
avatar
Vegvísir

Female
Posts : 10002
2014-04-15

Lokacija: : Other lives and greater times

Back to top Go down

Re: Twin Peaks (2017.)

Post by Guest on 17/6/2017, 19:08

@Vegvísir wrote:

Baš sam s guštom pročitala ovaj osvrt. flower

Cooper/Dougie je još uvijek mekano uljuljan u svojoj disocijativnoj amneziji i usporeno tapka uokolo velikih začuđenih očiju servirajući nam usput svojim škrabotinama nekakav smisao u njihovom, prvotno naizgled, potpunom besmislu. Jedva čekam vidjeti koji će biti okidač koji će sastaviti prekinute veze i pokrpati rasute fragmente Cooperove ličnosti.

Ah, Diane... Baš je čudan osjećaj nakon toliko vremena napokon povezati ime s konkretnim likom. Sestra i ja smo se u istom trenutku samo pogledale i graknule "Diane!". :D

(hm... chocolate bunnies... :D )

Iduća meta onog minivindizelovskog kasapina je nitko drugi nego naš, u vremenu i prostoru izgubljeni, Copper/Dougie koji je dobio upozorenje iz čekaonice Crne lože - "Don't die!".

Hvala. :) Odlučila sam nakon svake epizode opisati zbivanja jer ima toliko detalja i likova da sam primijetila kako se malo gubim u tom labirintu..

Što misliš, hoće li ga Ike "The Spike" pronaći prije "buđenja" i što bi to moglo biti što će Coopa prenuti iz sna? Iako mi je Dougie nekako prirastao srcu, a i Janey-E se u ovoj sezoni pokazala kao netko tko je na njegovoj strani, unatoč svemu. :)

Pronašla sam još jedan detalj..

Bruno Moraes:

Are you familiar with a cancelled Lynch project called Ronnie Rocket? It was intended to be the artistic successor to Eraserhead, and it shares a lot of themes with the Twin Peaks universe. The main one is exactly electricity, which seems to be even more central to The Return than it was in the first two seasons. Anyway, Ronnie Rocket is about a 3 ft. tall man who can exert some influence over electricity and the film's main antagonist also has some powers over it. There's a detective who goes confused by the dark powers of the villain and loses grip of his identity for a while (not unlike Dougie-Coop) and big references to the light-darkness antagonism and the birth of time and of new worlds. In the second incarnation of RR's script, the main role would be played by Michael J. Anderson, and that's when their relationship began. But this is not in itself the easter egg I'm talking about. The script for Ronnie Rocket has a subtitle: "The Absurd Mystery of The Strange Forces of Existence", which are the exact words Albert says to Agent Tammy Preston right after it is announced that they found "Cooper" (S03E03). Now... Ronnie Rocket is kind of a pet project to Lynch, and he never abandoned the idea of taking it to the big screen. MJA seems to pretty much hate the man right now, but could this mean Ronnie Rocket is in the horizon? Or perhaps David Lynch is just using this awesome phrase because it would be a shame wasting it, and acknowledging that some of the themes of this unborn sci-fi now live as part of the Twin Peaks mythology...

@Vegvísir wrote:Nekako mi se čini da se barijera između Crne lože i ovozemlja polako stanjuje i sve češće vidimo manifestacije crnoložnih fizikalnih zakona (npr. novčić kojeg Red baca, a sumnjiva mi je i ona džanki-majka koja umjesto 911 viče obratnim redoslijedom 119).

Vidiš, moglo bi biti, budući da je proteklo tih 25 godina, odnosno vrijeme koje je potrebno da se zvijezde postave u odredjen polozaj, a time i da se Crna loza pocne otvarati izvanjskom svijetu. Nisu li, jednako tako, u drugoj sezoni žitelji TP-a imali čudne senzacije i manifestacije?

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: Twin Peaks (2017.)

Post by Guest on 17/6/2017, 20:46

@kic wrote:
u biti da, on joj je par puta govorio da mu pošalje neke stvari, koje su i stizale.. iako mi je bas bila privlacna ideja na trenutak da je razgovarao sa svojom Animom :(

htio sam reći, ne znam šta piše u toj knjizi ali opet mišljenje evo, možda su Roadhouse i Bookhouse materijalizirane verzije Crne i Bijele lože..  s tim da bi valjda, Roadhouse bio zapravo nekakva čekaonica, a ona roza sobica gdje su Donna i Laura vodile one momke bi bila Crna loža, a Bookhouse kao bijela loža, koja je isto sklona propadanju i dekadenciji, kao kad je Harry malo poludio pa razbijao.. mislim, vidio sam da ste pisali o tome da se vjerojatno mora proći kroz Crnu ložu da bi se došlo do Bijele lože, ali kod ovih materijaliziranih verzija Crne i Bijele lože, zapravo možeš doći do Bookhousea kroz Roadhouse, ne moraš ići kroz pink room.. mozda nisam dobro objasnio ali mislim da smo svi zamijetili crvene zastore u Roadhouse, a Bookhouse ima knjige tj ono na cem se temelji humanizam i ono dobro valjda..

A fora. :-) Nije mi to nikada palo na pamet. Medjutim, nekako ipak mislim da materijalizirane verzije Crne i Bijele loze nisu neko odredjeno mjesto. Ova opcija koju spominjes podsjeca na onaj bar vampira u Od sumraka do zore.. Stvar je u tome da se vecina njegovih filmova moze pojasniti TP mitologijom, odnosno dijele taj univerzum. Crveni zastori pojavljuju se na vise mjesta. Mislim da simboliziraju akumulaciju osoba podloznih svim onim silnim emocijama kojima se entiteti iz Crne loze hrane.. Slazem se da je mozda i Bijela loza podlozna dekadenciji, zapravo, mi i dalje ne znamo gdje se uopce nalazi jer uvijek vidimo Red Room (cekaonicu) i ono sto mislimo da je Crna loza. Mozda i Crna i Bijela dijele isti visedimenzionalni "prostor/vrijeme", kao i entitete. I Div i Mike koji pomazu i upozoravaju Coopera nalaze se u Crnoj lozi. Laura mu takodjer pomaze, no sada je bila "usisana". Je li Annie, primjerice, bila zaposjednuta od entiteta iz Bijele loze ili Crne, buduci da je njena pojava u TP-u kumovala Coopovom zatocenistvu. Ne znam. Misljenja sam da su C i B loze medjusobno isprepletene, kao i njihovi entiteti, ali ovi "dobri" neshvatljivi su mi pomalo. .

Evo Sestice.


Guest
Guest


Back to top Go down

Re: Twin Peaks (2017.)

Post by Vegvísir on 17/6/2017, 22:30

Ithildin wrote:
Hvala. :) Odlučila sam nakon svake epizode opisati zbivanja jer ima toliko detalja i likova da sam primijetila kako se malo gubim u tom labirintu..

Što misliš, hoće li ga Ike "The Spike" pronaći prije "buđenja" i što bi to moglo biti što će Coopa prenuti iz sna? Iako mi je Dougie nekako prirastao srcu, a i Janey-E se u ovoj sezoni pokazala kao netko tko je na njegovoj strani, unatoč svemu. :)


Answers come in dreams. :) Cooper je jako puno odgovora dobio kroz snove; možda i s Dougijem bude tako. A možda susret sa zlim Cooperom bude okidač?
Vjerojatno ćemo uskoro saznati i kako se njegov prsten našao u onom dekapitiranom tijelu iz prvih epizoda.

Pronašla sam još jedan detalj..

Bruno Moraes:

Are you familiar with a cancelled Lynch project called Ronnie Rocket? It was intended to be the artistic successor to Eraserhead, and it shares a lot of themes with the Twin Peaks universe. The main one is exactly electricity, which seems to be even more central to The Return than it was in the first two seasons. Anyway, Ronnie Rocket is about a 3 ft. tall man who can exert some influence over electricity and the film's main antagonist also has some powers over it. There's a detective who goes confused by the dark powers of the villain and loses grip of his identity for a while (not unlike Dougie-Coop) and big references to the light-darkness antagonism and the birth of time and of new worlds. In the second incarnation of RR's script, the main role would be played by Michael J. Anderson, and that's when their relationship began. But this is not in itself the easter egg I'm talking about. The script for Ronnie Rocket has a subtitle: "The Absurd Mystery of The Strange Forces of Existence", which are the exact words Albert says to Agent Tammy Preston right after it is announced that they found "Cooper" (S03E03). Now... Ronnie Rocket is kind of a pet project to Lynch, and he never abandoned the idea of taking it to the big screen. MJA seems to pretty much hate the man right now, but could this mean Ronnie Rocket is in the horizon? Or perhaps David Lynch is just using this awesome phrase because it would be a shame wasting it, and acknowledging that some of the themes of this unborn sci-fi now live as part of the Twin Peaks mythology...
Zanimljivo! :tu

Vidiš, moglo bi biti, budući da je proteklo tih 25 godina, odnosno vrijeme koje je potrebno da se zvijezde postave u odredjen polozaj, a time i da se Crna loza pocne otvarati izvanjskom svijetu. Nisu li, jednako tako, u drugoj sezoni žitelji TP-a imali čudne senzacije i manifestacije?

Moguće. The stars turn and a time presents itself. :D Dok se zvijezde razmještaju i namještaju za novo otvaranje, crnoložje polako sipi i manifestira se kroz takve situacije.

_________________
Words, words, words, words! You may as well listen to the birds.

The dreamer is still asleep.

Moon's milk spills from my unquiet skull and forms a white rainbow.
avatar
Vegvísir

Female
Posts : 10002
2014-04-15

Lokacija: : Other lives and greater times

Back to top Go down

Re: Twin Peaks (2017.)

Post by Guest on 18/6/2017, 21:22

Prošlotjedna epizoda je bila malo bolja tj. sad je trenutno osrednja žalost.
Vidjet ćemo sutra kakva će biti nova epizoda...
Ako nastavi lošim tokom odustajem od gledanja.

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: Twin Peaks (2017.)

Post by kic on 19/6/2017, 23:44


scene s Lynchom su uvijek zabavnee
avatar
kic
Admin

Male
Posts : 30703
2014-04-10


http://www.ex-iskon-pleme.com

Back to top Go down

Re: Twin Peaks (2017.)

Post by Guest on 20/6/2017, 11:18

Diane lik mi je bezveze - isforsirano i glupo. Specijalni Dale mi ide na živce, ali strpljiv sam. Zli Dale malo govori usporeno ko robot, pa onda normalno. 
Neke scene namjerno napravljene da ispiju krv gledatelju koliko su naporne  da ti dođe da razbiješ TV. Ostalo  je probavljivo(donekle) Serija je jad i bijeda ali poglefat ću je do kraja(možda)

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: Twin Peaks (2017.)

Post by Guest on 20/6/2017, 17:34

@Vegvísir wrote:
Ithildin wrote:
Hvala. :) Odlučila sam nakon svake epizode opisati zbivanja jer ima toliko detalja i likova da sam primijetila kako se malo gubim u tom labirintu..

Što misliš, hoće li ga Ike "The Spike" pronaći prije "buđenja" i što bi to moglo biti što će Coopa prenuti iz sna? Iako mi je Dougie nekako prirastao srcu, a i Janey-E se u ovoj sezoni pokazala kao netko tko je na njegovoj strani, unatoč svemu. :)


Answers come in dreams. :) Cooper je jako puno odgovora dobio kroz snove; možda i s Dougijem bude tako. A možda susret sa zlim Cooperom bude okidač?
Vjerojatno ćemo uskoro saznati i kako se njegov prsten našao u onom dekapitiranom tijelu iz prvih epizoda.

Pronašla sam još jedan detalj..

Bruno Moraes:

Are you familiar with a cancelled Lynch project called Ronnie Rocket? It was intended to be the artistic successor to Eraserhead, and it shares a lot of themes with the Twin Peaks universe. The main one is exactly electricity, which seems to be even more central to The Return than it was in the first two seasons. Anyway, Ronnie Rocket is about a 3 ft. tall man who can exert some influence over electricity and the film's main antagonist also has some powers over it. There's a detective who goes confused by the dark powers of the villain and loses grip of his identity for a while (not unlike Dougie-Coop) and big references to the light-darkness antagonism and the birth of time and of new worlds. In the second incarnation of RR's script, the main role would be played by Michael J. Anderson, and that's when their relationship began. But this is not in itself the easter egg I'm talking about. The script for Ronnie Rocket has a subtitle: "The Absurd Mystery of The Strange Forces of Existence", which are the exact words Albert says to Agent Tammy Preston right after it is announced that they found "Cooper" (S03E03). Now... Ronnie Rocket is kind of a pet project to Lynch, and he never abandoned the idea of taking it to the big screen. MJA seems to pretty much hate the man right now, but could this mean Ronnie Rocket is in the horizon? Or perhaps David Lynch is just using this awesome phrase because it would be a shame wasting it, and acknowledging that some of the themes of this unborn sci-fi now live as part of the Twin Peaks mythology...
Zanimljivo! :tu

Vidiš, moglo bi biti, budući da je proteklo tih 25 godina, odnosno vrijeme koje je potrebno da se zvijezde postave u odredjen polozaj, a time i da se Crna loza pocne otvarati izvanjskom svijetu. Nisu li, jednako tako, u drugoj sezoni žitelji TP-a imali čudne senzacije i manifestacije?

Moguće. The stars turn and a time presents itself. :D Dok se zvijezde razmještaju i namještaju za novo otvaranje, crnoložje polako sipi i manifestira se kroz takve situacije.

Eheej, pogledala sedmu? :)

Tvoja je pretpostavka o presipavanju crnoložja sve glasnija. :D Usput ću ti spomenuti da pogledaš ljude u RR-u pa napiši ako si nešto neobično uočila (posljednja scena)..

Susreo se Dougie s Ikeom. Odlično je bilo! :)

Sažetak slijedi kroz koji dan da vam ne spoilam.

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: Twin Peaks (2017.)

Post by Guest on 20/6/2017, 17:39

@sunrise wrote:Diane lik mi je bezveze - isforsirano i glupo. Specijalni Dale mi ide na živce, ali strpljiv sam. Zli Dale malo govori usporeno ko robot, pa onda normalno. 
Neke scene namjerno napravljene da ispiju krv gledatelju koliko su naporne  da ti dođe da razbiješ TV. Ostalo  je probavljivo(donekle) Serija je jad i bijeda ali poglefat ću je do kraja(možda)

Dobro, što si ti očekivao od ove sezone? Kako si ti to zamislio?

Sjetih se da smo Veg i ja na jednom topicu iznijele neko naše viđenje nove sezone (naravno da nije ispalo ni slično tome), ali drago mi je da je otišlo smjerom koje nismo mogle predvidjeti. Sviđa mi se to nagađanje, ta misterija, te brojne druge lokacije i novi likovi, iako mi pomalo nedostaje TP iz 90-ih. No to je svojevrsna nostalgija kojoj je bolje ne podilaziti jer mi se čini da bi tek tada bilo mnogo razočaranih. Sve u svemu, radujem se svakom ponedjeljku i nemam neke veće zamjerke. :)


Last edited by Ithildin on 20/6/2017, 17:40; edited 1 time in total

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: Twin Peaks (2017.)

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 7 of 14 Previous  1 ... 6, 7, 8 ... 10 ... 14  Next

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum