Adisu Pokviću prijeti zatvorska kazna od jedne do pet godina

Go down

Adisu Pokviću prijeti zatvorska kazna od jedne do pet godina   Empty Adisu Pokviću prijeti zatvorska kazna od jedne do pet godina

Post by Eroo on 12/8/2019, 21:50

AKTUELNO Ispisao uvredljive poruke protiv Bošnjaka
Adisu Pokviću prijeti zatvorska kazna od jedne do pet godina
On je čak medijima davao i izjave o tom događaju
M. I / Avaz.ba
prije 1 sat > prije 44 minuta
Adisu Pokviću prijeti zatvorska kazna od jedne do pet godina   873x400
Adis Pokvic

Adisu Pokviću iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja prijeti zatvorska kazna od jedne do pet godina zatvora jer je na kući svoje porodice i pet automobila parkiranih u dvorištu među kojima je i njegov automobil 5. avgusta ispisao uvredljive poruke protiv Bošnjaka i koje veličaju genocid u Srebrenici. Pokvić je u naselje Krupa stigao iz Austrije gdje živi.
Pokvić je čak medijima davao i izjave o tom događaju, iako je znao da je policiji upućena lažna prijava jer je on počinilac. Pokvić je na ispitivanju u policiji priznao da je on ispisao te poruke i time počinio krivično djelo iz člana 163. stav 1. Krivičnog zakona FBiH.
- Ko javno izaziva ili raspaljuje narodnosnu, rasnu ili vjersku mržnju, razdor ili netrpeljivost među konstitutivnim narodima i ostalima koji žive u Federaciji, kaznit će se kaznom zatvora od jedne do pet godina - precizirano je Krivičnim zakonom.
Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv Pokvića bit će podnesen nadležnom tužilaštvu.
Ovaj incident unio je nemir među stanovnike Donjeg Vakufa-Uskoplja gdje zajedno živi bošnjačko i hrvatsko stanovništvo.
Općinski načelnik Sead Čaušević osudio je ovaj događaj te zahvalio svim vjerskim službenicima, članovima Općinskog vijeća, političkim strankama i građanima koji su svojim djelovanjem doprinijeli smirivanju tenzija čime je potvrđeno da je općina Donji Vakuf-Uskopje primjer suživota i tolerancije. Čaušević je istakao da se odnosi među stanovništvom Donjeg Vakufa – Uskoplja grade već godinama te da ih ovakvi incidenti neće poremetiti.

https://avaz.ba/vijesti/bih/508905/adisu-pokvicu-prijeti-zatvorska-kazna-od-jedne-do-pet-godina
Eroo
Eroo

Posts : 34084
2016-07-22


Back to top Go down

Adisu Pokviću prijeti zatvorska kazna od jedne do pet godina   Empty Re: Adisu Pokviću prijeti zatvorska kazna od jedne do pet godina

Post by Eroo on 12/8/2019, 21:52

Poruke su bile usmjerene protiv Hrvata i ne protiv Bošnjaka. 
U Guatanamo s njim! :)
Eroo
Eroo

Posts : 34084
2016-07-22


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum