Zagrebačka policija traži Srbe koji su pokrali i prebili starca. Umro je

Go down

Zagrebačka policija traži Srbe koji su pokrali i prebili starca. Umro je Empty Zagrebačka policija traži Srbe koji su pokrali i prebili starca. Umro je

Post by Hektorović on 8/8/2019, 12:53

ZAGREBAČKA policija provela je kriminalističko istraživanje nad trojicom državljana Srbije (48, 31, 53) zbog osnovane sumnje da su pokrali i prebili 80-godišnjaka koji je naknadno preminuo.
Najstariji od njih, 53-godišnjak, uhićen je, dok se za ostalom dvojicom još traga.
Došli su u kuću i tukli starca dok im nije rekao gdje je novac
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je trojac početkom ožujka ove godine iza ponoći na području Trešnjevke došao u kuću gdje su odvojeno, svaki u svom stanu, živjela dvojica braće (80, 78) za koje su osumnjičeni, kroz poznanstvo s osobama sumnjivog ponašanja, od ranije znali da stariji brat posjeduje veću svotu novca.
"Tom prilikom osumnjičeni 53-godišnjak je, prema ranijem dogovoru s ostalom dvojicom, ostao u dijelu kuće u kojem stanuje 78-godišnjak zadržavajući ga u tom prostoru kako ne bi mogao upozoriti brata o tome što se događa. Za to vrijeme, druga dvojica osumnjičenih otišla su do stana starijeg brata, pozvonili i ušli s namjerom da se domognu njegovog novca. Po ulasku u stan zadali su mu više udaraca rukama i nogama po glavi i tijelu, a potom u potrazi za novcem ispremetali stvari po kući. Unutar jednog sata, u vremenu od ponoći do jedan ujutro, osim što su ga tjelesno ozljeđivali, ujedno su ga i vezali uporni u namjeri da pronađu novac u čemu su, na kraju i uspjeli. Za sada se još uvijek radi o neutvrđenoj količini novca.
Odmah potom, njih su se dvojica vratili u dio kuće, odnosno stambeni prostor gdje ih je čekao treći osumnjičeni koji je cijelo vrijeme zadržavao 78-godišnjaka, mlađeg brata od oštećenog, kako ne bi izašao i pomogao bratu, ostavivši oštećenog u teškom stanju. Tada su se sva trojica udaljila s mjesta događaja odnoseći sa sobom za sada neutvrđeni iznos novca dok se mlađi brat odmah uputio do stambenog prostora svog starijeg brata kojeg je pronašao ga bez svijesti na podu, zavezanog i teško ozlijeđenog zbog čega je odmah pozvao policiju", priopćila je policija.

Umro je nakon tri mjeseca
Po dolasku policije na mjesto događaja, ozlijeđeni 80-godišnjak je kolima hitne medicinske pomoći prevezen u KB Sestre milosrdnice, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen. Početkom lipnja oštećeni je zbog teškog zdravstvenog stanja premješten u drugu bolnicu, gdje je krajem lipnja preminuo.
Osumnjičeni 53-godišnjak je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće dostavljeno je nadležnom županijskom državnom odvjetništvu.
Policijski službenici nastavljaju provoditi kriminalističko istraživanje s ciljem pronalaska druge dvojice osumnjičenih, dodala je zagrebačka policija.
Hektorović
Hektorović

Posts : 11271
2018-04-10


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum