Volite dokumentarce?

Go down

Volite dokumentarce? Empty Volite dokumentarce?

Post by debotoijusto on Sun 14 Jul - 7:46

VIŠE od osamdeset odabranih filmova producenta i distributera Restarta bit će besplatno dostupno tijekom subote i nedjelje, 13. i 14. srpnja, na stranici volimdokumentarce.net, uz korištenje promo koda ''hrpadobrihdokumentaraca''.
Među njima je i uspješan hrvatski dokumentarac "Srbenka" Nebojše Slijepčevića, dobitnik niza prestižnih nagrada od Sarajeva do Nyona i Cannesa, "Na vodi" Gorana Devića, laureat DOK Leipziga koji podjednako voli i publika i kritika te "Ne diraj!", pobjednički film Berlinalea koji progovara na temu ljudskog straha, ali i želje za intimnosti.
Iz Restarta kažu da će ljubitelje dokumentarnih biografija oduševiti niz naslova za koje se u kinima tražila karta više poput "Bergman: jedna godina, jedan život", priča o važnoj godini u životu istaknutog švedskog redatelja, "Che - Novi čovjek" o revolucionaru i ikoni današnjeg doba, "Grace: Bloodlight and Bami" o životu osebujne pjevačice Grace Jones i "Marley", posvećen Bobu Marleyju, jednom od najutjecajnijih pjevača, tekstopisaca, glazbenika i aktivista u povijesti.
Od glazbenih filmova ističu se još "Dan oslobođenja" o gostovanju slovenske grupe Laibach u Sjevernoj Koreji te "Whitney: Can I be Me?", pogled iza pozornice na slavnu pjevačicu Whitney Houston.
z opusa proslavljenog austrijskog dokumentarista Michaela Glawoggera bit će prikazan njegov posljednji film "Bez naslova" i onaj najpoznatiji "Slava kurvi", a tu su i dva filma velikog ruskog dokumentarista Vitalija Manskog - "Ispod Sunca" o životu u Sjevernoj Koreji i autobiografski "Rodbina".
Među ostalim, u ponudi su dobitnik Oscara za najbolji dugometražni dokumentarni film "Citizenfour" o Edwardu Snowdenu, najpoznatijem američkom zviždaču i bivšem zaposleniku CIA-e, potom filmska biografija mitske američke figure, novinara i ekscentrika Huntera S. Thompsona, osnivača ''Gonzo'' novinarstva te "Web junkie – ovisnici o Internetu", koji prati trojicu tinejdžera u Centru za odvikavanje od mrežnih igara i interneta u predgrađu Pekinga.
Besplatna Restartova vikend videoteka donosi i starije filmove koji su bili dokumentarni hitovi, "Gangster te voli" o slavnom provodadžiji iz Imotskog, "Funne: djevojke koje sanjaju more" o grupi Talijanki “u najboljim godinama” koje prvi put u životu dolaze na more - u Hrvatsku i "Trst Jugoslavija", dokumentarac o omiljenoj šoping destinaciji svakog građanina Jugoslavije.

https://www.index.hr/magazin/clanak/volite-dokumentarce-evo-gdje-ih-ovog-vikenda-mozete-gledati-potpuno-besplatno/2100719.aspx
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 18739
2014-04-12


Back to top Go down

Volite dokumentarce? Empty Re: Volite dokumentarce?

Post by debotoijusto on Sun 14 Jul - 7:47

debotoijusto
debotoijusto

Posts : 18739
2014-04-12


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum