Tri iranska broda pokušala blokirati prolaz britanskom naftnom tankeru

Go down

Tri iranska broda pokušala blokirati prolaz britanskom naftnom tankeru Empty Tri iranska broda pokušala blokirati prolaz britanskom naftnom tankeru

Post by RayMabus on 11/7/2019, 08:46

Vlada Velike Britanije saopćila je da su tri iranska broda pokušala da blokiraju prolaz britanskom naftnom tankeru "Britansko nasljeđe" u Ormuskom moreuzu, ali da su se povukla nakon upozorenja sa britanskog ratnog broda.

U današnjem saopštenju predstavnika Vlade navodi se da je britanski ratni brod "HMS Montrose" jučer morao da se postavi između iranskih plovila i tankera, te da izda usmeno upozorenje, nakon čega su se iranski brodovi okrenuli na drugu stranu.

Incident se dogodio skoro sedam dana nakon što su britanski mornari zaplijenili iranski naftni tanker "Grace One" blizu obale Gibraltara, zbog sumnje da je prekršio sankcije Siriji.

"Zabrinuti smo ovim postupkom i pozivamo iranske vlasti da smire situaciju u regionu", dodao je predstavnik britanske Vlade. 

Revolucionarna garda Irana demantovala je tvrdnje da su iranski brodovi pokušali da blokiraju prolaz britanskom naftnom tankeru u Ormuskom morezu, javila je novinska agencija Fars.https://www.klix.ba/vijesti/svijet/tri-iranska-broda-pokusala-blokirati-prolaz-britanskom-naftnom-tankeru/190711014

RayMabus
RayMabus

Posts : 89884
2014-04-11


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum