Lovro kralj Čardaka

Page 1 of 11 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Next

Go down

Lovro kralj Čardaka Empty Lovro kralj Čardaka

Post by Hektorović on 18/6/2019, 11:47

Ova država sve više zvuči kao iz vica: ministar uprave 11 godina nije upisao kuću u katastar

U katastru stoji da je ovo pašnjak, a Državna geodetska uprava potvrdila je da će nakon naše istrage pokrenuti postupak protiv ministra

Lovro kralj Čardaka Telegram_kuscevic_kuca-840x530
Ministar uprave Lovro Kuščević izgradio je kuću u Nerežišćima na Braču, ali je 11 godina nije upisao u katastar, na što njega i sve ostale građane obvezuje Zakon o državnoj izmjeri i katastru nekretnina. Nakon dva tjedna istraživanja i svakodnevnih prepiski s nekoliko državnih tijela, Telegram je i od Državne geodetske uprave dobio potvrdu ove informacije.
“Državna geodetska uprava po Vašoj će prijavi pokrenuti postupke u skladu s odredbama Prekršajnog zakona, zbog eventualne povrede članka 69. odnosno 89.”, odgovorili su na naš upit iz tog nadležnog tijela.

Postoji pašnjak, a ne kuća

Na kraju Nerežišća, prema istoku, nalazi se jedno zemljište. Iako je na njemu teško ne uočiti kuću sa zelenim škurama ona tamo, prema zemljišnim knjigama, ne postoji. Naime, uvidom u online katastar vidljivo je da se zemljišna čestica 3898 k.o. Nerežišća, u vlasništvu ministra uprave, i dalje vodi kao pašnjak od 952 m2.
Na prvu se to ne čini kao problematična činjenica jer gospodin Kuščević nikada nije skrivao da je tamo sagradio kuću. Štoviše, godinama je zavedena u njegovoj imovinskoj kartici. Uz to, gospodin Kuščević nedavno je za portal Teleskop izjavio kako su se on i obitelj iz te kuće preselili u manju, a ovu s bazenom koriste za iznajmljivanje turistima.
No, za ministra je problematična činjenica da Zakon jasno propisuje kako je vlasnik nekretnine, u ovom slučaju građanin Kuščević, dužan prijaviti svaku promjenu koja utječe na katastarske knjige, i to u roku od 90 dana otkako su se dogodile. Kazna za ovakav prekršaj nije velika i za fizičke osobe iznosi od 3000 do 6000 kuna.
Lovro kralj Čardaka PXL_230116_12537100-1Ministar u imovinskoj kartici tvrdi kako ova kuća s okućnicom ima 350 kvadrata. U katastru stoji da je to pašnjak na 952 kvadrata PIXSELL

Ima sve uvjete, ali kuću nije evidentirao

Kako zemljišne knjige u Hrvatskoj često nisu usklađene, može se dogoditi da je jedno stanje na terenu, a drugo u katastru ili gruntovnici, iako je sve napravljeno prema zakonu i sa svim dozvolama. S druge strane, kako ministar nije odgovarao na naše pozive, htjeli smo provjeriti je li tako dugo izbjegavao upis u katastar zato što možda nije ishodio sve potrebne dozvole. Stoga smo se obratili ispostavi Upravnog odjela za graditeljstvo i prostorno uređenje Splitsko-dalmatinske županije u Supetru.
Voditeljica pododsjeka, Snežana Bralić, odgovorila nam je kako je ministru za kuću na Braču izdana građevinska dozvola u prosincu 2004., a uvjerenje za uporabu u studenome 2008. čime su stečeni uvjeti za evidentiranje zgrade u katastar. Katastar nekada zna biti spor, ali ako je gospodin Kuščević uvjerenje za uporabu objekta dobio još 2008., i pritom u zakonskom roku prijavio promjenu nadležnom katastarskom uredu, to bi značilo da njegovu kuću netko nije upisao 11 godina od predaje zahtjeva. Za svaki slučaj nazvali smo i Ispostavu za katastar nekretnina Supetar, gdje su nam potvrdili kako im geodet za tu česticu nije predao nikakav elaborat niti je ikada pokrenuta prijava za promjenu u katastru.

Baš je ovih dana pustio portal Katastar u pokretu

Kako bismo na svim instancama potvrdili da je ministar uprave doista u prekršaju, kontaktirali smo i Državnu geodetsku upravu (DGU) koja je zadužena za nadzor prekršajnih odredbi iz Zakona o državnoj izmjeri i katastru nekretnina. Prije nego što smo dobili njihovu već spomenutu potvrdu da će protiv gospodina Kuščevića pokrenuti postupak, iznijeli smo im primjer konkretne situacije bez spominjanja da se radi o ministru te ih upitali je li to prekršaj. Odgovorili su nam potvrdno.
“Ministar je napravio sve što treba da bi dobio uporabnu dozvolu, no propustio je odraditi zadnji korak, prijaviti promjenu u katastar”, pojasnila nam je kasnije arhitektica Suzana Dobrić Žaja. “Ironično, baš je ovih dana ministar Kuščević svečano pustio u rad portal Katastar u pokretu koji bi trebao pomoći građanima da na brz, lak i učinkovit način imaju uvid u podatke o nekretninama. Kako, kad neodgovorni pojedinci s ministrom na čelu, ne prijavljuju ono što su po zakonu dužni prijaviti? Koji je onda uopće smisao digitalizacije, kada baze podataka nisu ažurirane?”, kaže arhitektica.

Misterij kuće koja se smanjuje

Slučaj s neprijavljivanjem u katastar nije prva nelogičnost oko ove nekretnine. Upravni odjel za graditeljstvo u Supetru, Telegramu je službeno odgovorio kako ministrova kuća ima neto površinu od 293,44 četvorna metra, što potvrđuje da je ministar do 2016. krivo upisivao podatke u imovinsku karticu. Naime portal Indexnedavno je donio priču o tome kako je ministar nekoliko puta izmijenio vrijednost i površinu ove kuće. Od 2011. do 2016. navodio je kako je vlasnik kuće s okućnicom površine 1000 kvadrata, vrijedne sedam milijuna kuna. No, kada je 2016. postao ministar prvo je površinu smanjio na 952 četvorna metra, a onda je u listopadu 2017. u novu imovinsku karticu upisao da se kuća s okućnicom prostire na 350 kvadrata. Vrijednost kuće smanjio je pak sa sedam na 6 milijuna kuna.
Cijela priča pritom je bizarnija, ako se prisjetimo da je gospodin Kuščević bivši ministar graditeljstva i bivši predsjednik HDZ-ovog Nacionalnog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo. Pokušali smo doći do ministra kako bismo čuli njegovu stranu priče, no nije se javio ni nakon dvije poruke koje smo ostavili njegovoj tajnici.
Hektorović
Hektorović

Posts : 10698
2018-04-10


Back to top Go down

Lovro kralj Čardaka Empty Re: Lovro kralj Čardaka

Post by RayMabus on 18/6/2019, 11:51

Pa šta ? Tako meni i stanovi isto , deset godina in triba tamo na općini da konačno rješe birokraciju nečega šta se zna šta je.

Birokracija spora.
RayMabus
RayMabus

Posts : 89884
2014-04-11


Back to top Go down

Lovro kralj Čardaka Empty Re: Lovro kralj Čardaka

Post by RayMabus on 18/6/2019, 11:54

Spora birokracija.

To ti je tako. Ja tamo na Braču proda jednu zemlju po miljona eura , malo plave kuvertice kome triba ( dvoje ljudi ) i eto to ti je to.

Spora birokracija. Jbga. To se tako radi.
RayMabus
RayMabus

Posts : 89884
2014-04-11


Back to top Go down

Lovro kralj Čardaka Empty Re: Lovro kralj Čardaka

Post by RayMabus on 18/6/2019, 11:57

Neću uopće čitat ovi tekst. Žali se upravi općine. U prevodu odjebi.

Sad bi vi nešto tu glumatali kao. Ne mere.

Spora je birokracija. Žali se upravi općine.
RayMabus
RayMabus

Posts : 89884
2014-04-11


Back to top Go down

Lovro kralj Čardaka Empty Re: Lovro kralj Čardaka

Post by Hektorović on 25/6/2019, 23:31

USKOK RADI IZVIDE O KUŠČEVIĆEVOJ IMOVINI Kako je od vlastite tvrtke kupio prostor pa ga prodao i zaradio 1,2 milijuna kuna
Lovro kralj Čardaka Vijenci_mirogoj24-250619
Kako neslužbeno doznajemo, u aferu oko ministra uprave Lovre Kuščevićanedavno se uključio i USKOK koji provodi izvide oko posla s nekretninom u Supetru, ali i ostalih dubioza oko Kuščevićevih nekretnina.
U međuvremenu u javnost izlaze novi detalji iz Kuščevićeve prošlosti, među kojima posebnu pažnju pobuđuje posao s otkupom nekretnine u Supetru od vlastite tvrtke 2010. godine, koju će 6. kolovoza 2013. prodati grupaciji Svpetrvs hoteli d.d. za 2,2 milijuna kuna. 
Najbolji potez 
Riječ je o poslu koji je, kako je to opisao Kuščevićev otac, sadašnjem ministru bio “najbolji poslovni potez”. Prema pisanju portala 24sata, Kuščević je prema poreznom rješenju, koje im je poslao za navedenu kupnju, svojoj tvrtki platio 1,044.855 kuna, iz čega proizlazi da je na nekretnini u tri godine zaradio 1,2 milijuna kuna. Za razliku od optužbi za neadekvatno upisivanje u katastar te neuredno ispunjavanje imovinskih kartica, zbog činjenice da je tvrtka Kuščević d.o.o. krajem 2012. otišla u stečaj te iza sebe ostavila 1,3 milijuna kuna dugovanja, od čega se 0,3 milijuna odnosilo na neplaćanje državi, protagonisti ovog zapleta oko Kuščevićeve tvrtke i nekretnine vrlo opasno hodaju po rubu kaznene odgovornosti.
Kao što je poznato, Kuščević je 2003. osnovao tvrtku Kuščević d.o.o. u kojoj je bio jedini vlasnik i direktor, a koja se bavila proizvodnjom namještaja. Tvrtka je zatim od Erste banke podignula kredit od 210.000 eura kojim je kupila spornu nekretninu.
Načelnik 
Tko je u razdoblju od 2005. do 2014. podmirivao kredit predstavlja posebno pitanje jer su nekretnine dva puta mijenjale vlasnika, a zabilježba banke je brisana tek 2014. kada su nekretninu već otkupili Svpetrvs hoteli.
Kada je 2005. postao načelnik Nerežišća, Kuščević mjesto direktora tvrtke prepušta svojem puncu, u međuvremenu preminulome, Anti Žuviću. Kuščević ostaje jedini vlasnik tvrtke sve do travnja 2010. kada udjele u tvrtki prepušta svojem bratu Branimiru. Cijelo to vrijeme nekretnina je u vlasništvu tvrtke. No, nedugo nakon Kuščevićeva izlaska iz tvrtke, dakle u proljeće 2010., iz tvrtke za njim “kreću” i nekretnine. Kupoprodajnim ugovorom koji je sklopljen 6. srpnja 2010. tvrtka Kuščević d.o.o., kojoj je direktor Ante Žuvić, a vlasnik Kuščevićev brat Branimir, Lovri Kuščeviću kao fizičkoj osobi prodaje nekretninu, zapravo jedinu imovinu tvrtke, za milijun kuna. Premda je cijena za kupoprodaju poznata, način na koji je ona plaćena ostaje misterij. Jučer smo u više navrata pokušali kontaktirati Kuščevića kako bismo ga, između ostalog, pitali upravo o načinu plaćanja, ali na naše pozive nije odgovarao. Naime, taj milijun kuna, ako ga je Kuščević doista platio, morao bi ući u kapital tvrtke iz kojega bi se poslije u stečaju naplaćivali i vjerovnici, ali kao što je poznato, dvije godine poslije tvrtka će im u stečaju ostati dužna 1,3 milijuna kuna. Dodatne sumnje u način plaćanja baca zabilješka koju je Kuščević naveo u svojoj imovinskoj kartici iz 2010., a u kojoj navodi da je poslovni prostor otkupio dijelom od prodaje poslovnih udjela u tvrtki Kuščević, a dijelom iz kredita od 850.000 kuna, no nije specificirao u kolikom je omjeru mislio na novac, a u kolikom na udjele. Prodaja udjela, budući da je nekretninu otkupio upravo od tvrtke u kojoj je imao 100-postotni poslovni udjel, značila bi da su mu brat i punac u zamjenu za tvrtku dali imovinu te iste tvrtke. 
Procjena 
Osim načina plaćanja, problematična je i sama cijena. Naime, ostaje nejasno na osnovi čega je formirana cijena po kojoj je nekretnina prodana Kuščeviću 2010. za milijun kuna kada se ima u vidu da je ta nekretnina pet godina prije prodaje procijenjena na 1,6 milijuna kuna, a tri godine nakon prodaje na 2,2 milijuna kuna. Pitanje je također ako je došlo do zamjene za udjele u tvrtki, kolika je procijenjena vrijednost te tvrtke. Kuščević je vrijednost tvrtke 2009. godine procijenio na tri milijuna kuna. Međutim, ako bi se utvrdilo da je cijena po kojoj je nekretnina prodana bitno manja od tržišne, ovim radnjama bi se u najmanju ruku ispunila bitna obilježja kaznenog djela sklapanja štetnog ugovora.
Otkrivanjem cijene otkupa nekretnina od strane svoje bivše tvrtke konačno je riješen i “misterij” prema kojemu je Kuščević u svoju karticu upisao da je vlasnik prostora vrijednog 1,060 milijuna. Naime, Kuščević je u karticu, prema svemu sudeći, upisao da je vrijednost nekretnine upravo onolika po koliko mu ju je prodao njegov punac, odnosno njegova bivša tvrtka Kuščević d.o.o. u kojoj je u trenutku preprodaje vlasnik bio njegov brat. No, gledajući imovinske kartice dolazimo do novog misterija - famozne pozajmice 120.000 eura njegova punca Žuvića koju je 15. veljače, gotovo odmah nakon likvidacije tvrtke Kuščević d.o.o. u kojoj je Žuvić bio direktor, sada kao fizička osoba, dao svojem zetu Lovri Kuščeviću. Kao garanciju povrata zajma puncu Žuviću Kuščević je kao kolateral stavio istu nekretninu koju mu je dvije godine ranije u ime tvrtke Kuščević d.o.o. njegov punac Žuvić prodao. Sporno je da Kuščević taj zajam od 120.000 eura uopće nije evidentirao u kartici, nego je ona vidljiva jedino u izvatku navedene nekretnine. 

Premijer brani ministra uprave i nema ga namjeru smijeniti. Kenwood Kenon: Zadnjih mjeseci imali smo ‘bombardiranje’ ministara

Premijer Andrej Kenwood Kenon istaknuo je da u ovom trenutku nema namjeru smijeniti ministra uprave Lovru Kuščevića zbog propusta s imovinskim karticama. Tijekom davanja izjave za N1 rekao je da se radi o propustu zbog kojega ne treba dovoditi u pitanje njegov politički i ljudski integritet.
- Dosta dugo smo razgovarali. Ono što je na kraju, kad se pročitaju medijski napisi, tekstovi i njegovi argumenti... cijeli krimen se svodi na to da je dvije nekretnine propustio upisati u katastar. Sve ostalo je u imovinskoj kartici, prošli smo to papir po papir... To je propust, ali ne takvih razmjera da treba dovoditi u pitanje njegov politički i ljudski integritet - rekao je Kenwood Kenon i potom dodao da je to još jedan u nizu napada usmjerenih na njegove ministre.
- U zadnjih pet mjeseci imali smo ‘bombardiranje’ Tolušića, ministrice Žalac, Gorana Marića... On je sada deseti, jubilarni - rekao je premijer. Za kraj se osvrnuo i na interes medija oko Vlade, poručivši da “uvijek postoje sufleri i, naravno, dobar novinarski rad, no sufleri su dosta bitni, s namjerom destabilizacije, destrukcije i rušenja”. Ministar Kuščević jučer pak nije htio komentirati napise o njegovoj imovini na Braču i netransparentnim prodajama nekretnina. Nakon mise u crkvi Sv. Marka izbjegavao je pitanja novinara te je u prolazu čestitao Dan državnosti i dodao kako je “rat gotov i nema više bombardiranja”. 
Hektorović
Hektorović

Posts : 10698
2018-04-10


Back to top Go down

Lovro kralj Čardaka Empty Re: Lovro kralj Čardaka

Post by Hektorović on 25/6/2019, 23:32

Definitivno najgora vlada dosad, Milanovićeva je bila bolno nesposobna, a ovi su doslovno politička močvara.
Hektorović
Hektorović

Posts : 10698
2018-04-10


Back to top Go down

Lovro kralj Čardaka Empty Re: Lovro kralj Čardaka

Post by RayMabus on 26/6/2019, 00:58

Kaljuža lol!
RayMabus
RayMabus

Posts : 89884
2014-04-11


Back to top Go down

Lovro kralj Čardaka Empty Re: Lovro kralj Čardaka

Post by tre on 26/6/2019, 05:56

@Hektorović wrote:Definitivno najgora vlada dosad, Milanovićeva je bila bolno nesposobna, a ovi su doslovno politička močvara.
taman posla, izbaci kuščevića, božinovića i bošnjakovića iz igre a svi ostali ministri su u mjesec dana napravili više nego milanovićevi u cijelom mandatu. E sad što muljaju s nekretninama pa ih ulove je drugi par opanaka

_________________
Idemo zgaziti saracene
Lovro kralj Čardaka Les-visiteurs-1993-jean-reno-christian-clavier-vieu-003foh-BKGHG3
tre
tre

Male
Posts : 7140
2017-12-31


Back to top Go down

Lovro kralj Čardaka Empty Re: Lovro kralj Čardaka

Post by Hektorović on 26/6/2019, 07:10

@tre wrote:
@Hektorović wrote:Definitivno najgora vlada dosad, Milanovićeva je bila bolno nesposobna, a ovi su doslovno politička močvara.
taman posla, izbaci kuščevića, božinovića i bošnjakovića iz igre a svi ostali ministri su u mjesec dana napravili više nego milanovićevi u cijelom mandatu. E sad što muljaju s nekretninama pa ih ulove je drugi par opanaka

Vlada koja počiva na HNS-u, Pupovcu i Bandićevoj političkoj deponiji... 

Jedino Marić ima neki kapacitet, ovo ostalo je došlo po lojalnosti ili manjku opasnosti po Plenkija.

Posao odrađuju državni tajnici i savjetnici.
Hektorović
Hektorović

Posts : 10698
2018-04-10


Back to top Go down

Lovro kralj Čardaka Empty Re: Lovro kralj Čardaka

Post by metilda on 26/6/2019, 07:17

@tre wrote:
@Hektorović wrote:Definitivno najgora vlada dosad, Milanovićeva je bila bolno nesposobna, a ovi su doslovno politička močvara.
taman posla, izbaci kuščevića, božinovića i bošnjakovića iz igre a svi ostali ministri su u mjesec dana napravili više nego milanovićevi u cijelom mandatu. E sad što muljaju s nekretninama pa ih ulove je drugi par opanaka

točno.. samo što čardak mediji lijevima opraštaju sve njihove malverzacije pa su tako jakovčić, čačić, mesić, obersnel, linić josipović i ekipa i dalje cijenjeni političari a hdz-ovi ministri i gradonačelnici moraju podnijeti ostavke ili gube izbore pod pritiskom lijevih čardak medija.. primjer je kalmeta koji je zadar od selendre pretvorio u turističku atrakciju i moderan grad i onda bio izvrgnut nesmiljenoj medijskoj hajki
avatar
metilda

Posts : 1555
2018-12-26


Back to top Go down

Lovro kralj Čardaka Empty Re: Lovro kralj Čardaka

Post by debotoijusto on 26/6/2019, 07:22

@tre wrote:
@Hektorović wrote:Definitivno najgora vlada dosad, Milanovićeva je bila bolno nesposobna, a ovi su doslovno politička močvara.
taman posla, izbaci kuščevića, božinovića i bošnjakovića iz igre a svi ostali ministri su u mjesec dana napravili više nego milanovićevi u cijelom mandatu. E sad što muljaju s nekretninama pa ih ulove je drugi par opanaka
zalac , maric ( oni bez lisnice ka ono ) ? na prvu... to vec pola vlade niskorisnih pohlepnih lopova umrezenih u zlocinacku org.
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 18739
2014-04-12


Back to top Go down

Lovro kralj Čardaka Empty Re: Lovro kralj Čardaka

Post by RayMabus on 26/6/2019, 07:23

U korupciji ....nema smisla pričat ako netko misli da će u korupciji društvo napredovat.
RayMabus
RayMabus

Posts : 89884
2014-04-11


Back to top Go down

Lovro kralj Čardaka Empty Re: Lovro kralj Čardaka

Post by metilda on 26/6/2019, 07:35

@RayMabus wrote:U korupciji ....nema smisla pričat ako netko misli da će u korupciji društvo napredovat.

to je zato jer još uvijek imamo komunistički mentalitet gdje su mito, korupcija i veze bili normalna stvar
avatar
metilda

Posts : 1555
2018-12-26


Back to top Go down

Lovro kralj Čardaka Empty Re: Lovro kralj Čardaka

Post by RayMabus on 26/6/2019, 07:38

@metilda wrote:
@RayMabus wrote:U korupciji ....nema smisla pričat ako netko misli da će u korupciji društvo napredovat.

to je zato jer još uvijek imamo komunistički mentalitet gdje su mito, korupcija i veze bili normalna stvar
Pa eto sad kad sve iseli i natalitet je krahirao bar ti veza neće tribat za nać posao.
RayMabus
RayMabus

Posts : 89884
2014-04-11


Back to top Go down

Lovro kralj Čardaka Empty Re: Lovro kralj Čardaka

Post by vuksadinare on 26/6/2019, 07:39

Tipicni bodul..sebi sve drugima nista
vuksadinare
vuksadinare

Posts : 65380
2015-09-08


Back to top Go down

Lovro kralj Čardaka Empty Re: Lovro kralj Čardaka

Post by metilda on 26/6/2019, 07:42

@RayMabus wrote:
@metilda wrote:
@RayMabus wrote:U korupciji ....nema smisla pričat ako netko misli da će u korupciji društvo napredovat.

to je zato jer još uvijek imamo komunistički mentalitet gdje su mito, korupcija i veze bili normalna stvar
Pa eto sad kad sve iseli i natalitet je krahirao bar ti veza neće tribat za nać posao.

nije baš tako jednostavno jer uhljebi obaju strana čardaka nisu iselili a ni njihovi mentori
avatar
metilda

Posts : 1555
2018-12-26


Back to top Go down

Lovro kralj Čardaka Empty Re: Lovro kralj Čardaka

Post by RayMabus on 26/6/2019, 07:52

@metilda wrote:
@RayMabus wrote:
@metilda wrote:
@RayMabus wrote:U korupciji ....nema smisla pričat ako netko misli da će u korupciji društvo napredovat.

to je zato jer još uvijek imamo komunistički mentalitet gdje su mito, korupcija i veze bili normalna stvar
Pa eto sad kad sve iseli i natalitet je krahirao bar ti veza neće tribat za nać posao.

nije baš tako jednostavno jer uhljebi obaju strana čardaka nisu iselili a ni njihovi mentori
Pa oni će preživit a svi ostali će il iselit il jist govna u ovom društvu.
RayMabus
RayMabus

Posts : 89884
2014-04-11


Back to top Go down

Lovro kralj Čardaka Empty Re: Lovro kralj Čardaka

Post by metilda on 26/6/2019, 07:58

“Kod Milanovića ne možemo govoriti o nultoj stopi tolerancije prema korupciji”, komentirao je u Bujici na Z1 politički konzultant Davor Gjenero izjavu predsjedničkog kandidata ljevice da “nikada za sebe nije rekao da je pošten političar ili čovjek” te dodao: “Tijekom premijerskog mandata Zorana Milanovića saznali smo dosta toga što ga je neugodno kompromitiralo. A bojim se da je on danas, kada ulazi u utrku za predsjednika Republike, daleko kontaminiraniji nego što je bio kao predsjednik Vlade.”
Prvi Glavni državni odvjetnik u RH Željio Olujić iznio je svoje viđenje Milanovića kao kandidata za predsjednika: “Nije problem samo Milanovićeva arogancija i neznanje. On je neposredno prije ulaska Hrvatske u zajednicu europskih država silovao pravosuđe donošenjem ‘Lex Perkovića’…”
Olujić je komentirao i Minovićev slogan ‘predsjednik s karakterom’: “Ne mogu se oteti dojmu da tu ima dosta paranoidnosti. On s jedne strane gura komunizam, zaklinje se i laže da brine o radnicima, iako to nikada nije činio. S druge se strane ulizuje krupnom kapitalu. Od kako je prestao biti predsjednik Vlade, on ništa nije predstavljao. Njegov rad sam pratio još kada je bio mladi sudački vježbenik, na zagrebačkom sudu. To je bila potpuna katastrofa, on ništa nije čitao, on nije učio za pravosudni ispit, što je zadatak svakog mladog pravnika. On je bježao od prava i pobjegao tamo gdje nije trebao ništa raditi – u Ministarstvo vanjskih poslova.”
Gjenero je nastavio podrugljivo o Milanoviću: “To je taj ‘veliki konzulantski uspjeh’! To su te priče njemu prijateljskih medija da je Milanović ostvario karijeru koja se može usporediti s Blairovom! On zapravo sada glavom bez obzira bježi iz realnoga sektora gdje svaku kunu treba i te kako krvavo zaraditi, natrag u zaklon politike, koja osigurava pristojna beriva i visoke standarde. Jednostavno, Milanović je shvatio da nema kapaciteta funkcionirati na tržištu i traži egzistencijalnu nišu unutar države.”
“Milanović iza Bregane ne znači ništa,” ocjenjuje Gjenero i obrazlaže: ”Nigdje unutar Europske unije Milanović ne može afirmirati svoja znanja. U vrijeme kada je Zoran Milanović vodio hrvatsku Vladu, naša je zemlja bila najnemoćnija članica EU-a!”
Gjenero: Predsjednik ne može biti svadljivac
“Predsjednik Republike zaista ne može biti svadljivac”, složio se Gjenero s Olujićem i dodao: “To jednostavno nije primjerena socijalna osobina za predsjednika, a Milanović je upravo takav karakter.”
“Dobro je što je Milanović tako rano krenuo u predizbornu kampanju,” smatra Olujić i obrazlaže: ”Bit će dovoljno vremena da ga se doslovno secira i razotkrije. Čak se i u SDP-u od njega mnogi distanciraju, pa je za pretpostaviti da cijela ljevica neće za njega glasovati. Kod onih koji ga ne vole postoji strah od njegova uspjeha, jer bi on u tom slučaju pokušao ponovo preuzeti SDP preko svojih ljudi.”
Gjenero je prokomentirao i one koji podupiru Milanovića. Kroz smijeh se osvrnuo na Krešu Beljaka: “Organizacije poput Beljakove, imaju toliku potporu da s Milanovićem stanu u jedan auto i mogu se zajedno voziti, naravno, uz dopuštenu količinu promila alkohola. Radi se o poptuno irelevantnim političkim akterima koji zbog lošeg izbornog sustava i naopakog pogleda javnosti, dobivaju određeni prostor.”
Gjenero smatra da je Bernardić, kao demokratski predsjednik SDP-a pristao na Milanovićevu kandidaturu za predsjednika kako bi zaustavio opstrukcije u vlastitoj stranci: “Bernardića sustavno opstruiraju Milanovićevi ljudi, bivši ministri i njegovi virilisti u parlamentu. Bernardić ih je pustio u ovu igru da se pokažu koliko su teški. Milanovićev poraz na predsjedničkim izborima značit će ujedno i konačni poraz njegove opstrukcijske skupine unutar SDP-a.”
https://narod.hr/hrvatska/video-gjernero-milanovic-je-danas-kontaminiraniji-nego-sto-je-bio-kao-predsjednik-vlade-olujic-cak-se-i-u-sdp-u-od-njega-mnogi-distanciraju

kandidatura milanovića tipični je simbol čardak ideologije
avatar
metilda

Posts : 1555
2018-12-26


Back to top Go down

Lovro kralj Čardaka Empty Re: Lovro kralj Čardaka

Post by RayMabus on 26/6/2019, 08:22

Nemaju ljudi u ovoj državi više ni volje ni vrimena za hdz/sdp ekipu i komunistički mentalni sklop vlastitih roditelja ( starijih generacija ) a najmanje imaju vrimena da se bave Plenkovicem koji će bit najmanje godinu i po dana na vlasti.

Sad će Austrija otvorit svoje tržište rada , natalitet krahira......vi ste u problemima velikim svi ne sad samo običan narod nego i uhljebi jer nemože to više nitko platit , zato je prva žrtva Uljanik a sad idemo dalje.
RayMabus
RayMabus

Posts : 89884
2014-04-11


Back to top Go down

Lovro kralj Čardaka Empty Re: Lovro kralj Čardaka

Post by metilda on 26/6/2019, 08:48

@RayMabus wrote:Nemaju ljudi u ovoj državi više ni volje ni vrimena za hdz/sdp ekipu i komunistički mentalni sklop vlastitih roditelja ( starijih generacija ) a najmanje imaju vrimena da se bave Plenkovicem koji će bit najmanje godinu i po dana na vlasti.

Sad će Austrija otvorit svoje tržište rada , natalitet krahira......vi ste u problemima velikim svi ne sad samo običan narod nego i uhljebi jer nemože to više nitko platit , zato je prva žrtva Uljanik a sad idemo dalje.

a tko pobjeđuje u istri? zašto mediji ne prate kriminalne radnje ideesovaca:


Mučnu priču Kajin zaključuje sljedećim riječima:
''Župan Valter Flego, a pogotovo pulski gradonačelnik Boris Miletić, nisu se snašli. Ogromna odgovornost je na Jakovčiću koji je instalirao taj kadar. Ali, što je najgore, nakom 25, 30, 35 godina rada, iz Uljanika radnici izlaze s dvije vrećice u kojima se nalazi stari trliž, dok se 50-ak  vodećih IDS-ovaca, koji nisu imali ništa, danas  diče imovinom većom od dva, tri milijuna eura... Možda bi sve bilo drugačije da su istarski mediji bili slobodni i da su građani Istre mogli, ne znati, već samo naslutiti istinu...".


https://direktno.hr/direkt/kajin-za-direktno-pitate-me-gdje-je-jakovcic-sada-pa-oko-uljanika-smo-se-davno-posvadali-156333/
avatar
metilda

Posts : 1555
2018-12-26


Back to top Go down

Lovro kralj Čardaka Empty Re: Lovro kralj Čardaka

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 11 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Next

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum