Dodik otkrio što Izetbegović treba napraviti da BiH nestane: Taj potez priželjkujem

Go down

Dodik otkrio što Izetbegović treba napraviti da BiH nestane: Taj potez priželjkujem Empty Dodik otkrio što Izetbegović treba napraviti da BiH nestane: Taj potez priželjkujem

Post by Eroo on 11/6/2019, 12:38

Dodik otkrio što Izetbegović treba napraviti da BiH nestane: Taj potez priželjkujem
Dodik otkrio što Izetbegović treba napraviti da BiH nestane: Taj potez priželjkujem Dodik-izetbegovic
Milorad Dodik u razgovoru za RTRS rekao je kako je BiH apatična zemlja s propalom strukturom i nedoraslim političarima koji misle da je inaćenje i discipliniranje drugoga jedini način za rješavanje problema.
Pravi način je da radimo ono što možemo uraditi i za što postoji konsenzus da to uradimo, a tamo gdje ga nema da sačeka neko drugo vrijeme. Kada Srbija uđe u razgovore s NATO-om i u NATO, ako ikad uđe, i mi ćemo to uraditi. Dotle to nećemo i oni moraju naučiti tu lekciju. Žele li  žrtvovati cijelu BiH, to je njihov problem – istaknuo je Dodik.
On je upozorio kako prvi put kada Izetbegović bez Srba i Republike Srpske uradi bilo šta u vezi s članstvom BiH u NATO-u, više neće biti BiH.
– Prvi put kada ovo uradi, neka računa da BiH nema. Priželjkujemo takve poteze, ja priželjkujem da netko uradi nešto unilateralno i bez dogovora, odnosno da neki ministar iz Vijeća ministara nešto sam uradi. Od tog trenutka BiH više neće biti i neka čitaju kako hoće ovu poruku – naglasio je Dodik.
On je istaknuo kako bi to bila stvar preko koje sigurno Republika Srpska ne bi prešla.
– Sinonimi za BiH su kriza, neuspjeh, intervencionizam međunarodne zajednice i da dva od tri naroda ne žele ovu zemlju. Sve ovo produbljuje političku krizu u BiH, koja je najdublja do sada, a otišao sam u Sarajevo s uvjerenjem da neke stvari mogu biti pokrenute na putu ka članstvu u EU. Njima je važnije da izguraju priču o godišnjem nacionalom planu nego EU – rekao je Dodik.

https://poskok.info/dodik-otkrio-sto-izetbegovic-treba-napraviti-da-bih-nestane-taj-potez-prizeljkujem/
Eroo
Eroo

Posts : 31392
2016-07-22


Back to top Go down

Dodik otkrio što Izetbegović treba napraviti da BiH nestane: Taj potez priželjkujem Empty Re: Dodik otkrio što Izetbegović treba napraviti da BiH nestane: Taj potez priželjkujem

Post by Eroo on 11/6/2019, 12:40

Treba učit od partizana, kaže Bakir... :D

_________________
Deus Li Vult
Eroo
Eroo

Posts : 31392
2016-07-22


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum