badic gradi pokrivalo na maksimirskom ruglu za 38m€ koliko kostaju stadioni u susjedstvu

Go down

badic gradi pokrivalo na maksimirskom ruglu za 38m€ koliko kostaju stadioni u susjedstvu Empty badic gradi pokrivalo na maksimirskom ruglu za 38m€ koliko kostaju stadioni u susjedstvu

Post by debotoijusto on 13/2/2019, 19:26

rad Zagreb još jednom sprema veliku obnovu maksimirskog stadiona, koja bi trebalo početi najranije sljedeće godine, a koštat će ukupno 280 milijuna kuna. Za tu svotu trebalo bi se rekonstruirati i natkriti zapadnu i sjevernu tribinu. Jutarnji list piše kako se procjenjuje da bi izgradnja krova trebala koštati 140 milijuna kuna, a jednako toliko koštalo bi i uređivanje tribina.


Prema današnjem tečaju, 280 milijuna kuna je oko 38 milijuna eura, pa nam se učinilo kako se radi o prilično velikom iznosu za izgradnju krova nad polovicom stadiona i sređivanje dvije od četiri tribine. Zato smo si dalo malo truda i brzinski, i posve nestručno, pokušali pronaći neke stadione u susjedstvu koji su od temelja izgrađeni za taj nemali novac.Kamen temeljac za izgradnju Nagyerdei Stadiona položen je 3. ožujka 2013. godine, a najavljeno je da će biti otvoren u travnju 2014.
Da vam netko u Hrvatskoj dođe s takvim predviđanjima, vjerojatno bi vam bilo smiješno, ali Mađari su zbilja 28. travnja, dakle nakon nešto malo više od godine dana. objavili da je sve spremno za svečano otvaranje, koje je održano 1. svibnja. Cijena kompletne izgradnje novog stadiona za 20.340 gledatelja bila je 40 milijuna eura.
badic gradi pokrivalo na maksimirskom ruglu za 38m€ koliko kostaju stadioni u susjedstvu Nagyerdei-Stadion_24.hu_

Dobro, to je Debrecen, reći će netko, grad u istočnoj mađarskoj provinciji. Tko zna kakve su tamo cijene zemljišta, radne snage i materijala? No, naletjeli smo i primjer Groupama Arene u Budimpešti. Izgradnja ovog višenamjenskog stadiona koji prima 22 tisuće gledatelja počela je 27. ožujka 2013. godine. Najavljeno je da će radovi biti završeni u jesen 2014. I eto, prva utakmica zbilja je odigrana 10. kolovoza te godine. I ovaj stadion koštao je 40 milijuna eura.

badic gradi pokrivalo na maksimirskom ruglu za 38m€ koliko kostaju stadioni u susjedstvu Groupama-Arena_gastop.ca_

Ako gledamo malo luksuznije projekte, pronaći ćemo Allianz Stadion u Beču. Sagrađen je na mjestu starog Gerhard Hanappi stadiona, koji je srušen 2014. godine. Do 16. srpnja 2016. na njegovom mjestu niknuo je najmoderniji stadion u Austriji, koji može primiti 28.600 gledatelja. Cijena projekta, uključujući i rušenje starog stadiona, iznosila je 47,5 milijuna eura. Kada se tome dodaju pravni troškovi, dozvole i studije, stadion u Beču stajao je ukupno 53 milijuna eura, a od trenutka kada je gradnja najavljena do dana kada je na njemu odigrana prva utakmica prošlo je manje od dvije i pol godine.


badic gradi pokrivalo na maksimirskom ruglu za 38m€ koliko kostaju stadioni u susjedstvu Allianz-Stadion_skrapid.at_https://www.telegram.hr/politika-kriminal/skromni-prijedlog-za-gospodina-bandica-ovo-su-cijeli-stadioni-izgradeni-za-38-milijuna-eura-koliko-on-placa-krov-na-maksimiru/
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 18338
2014-04-12


Back to top Go down

badic gradi pokrivalo na maksimirskom ruglu za 38m€ koliko kostaju stadioni u susjedstvu Empty Re: badic gradi pokrivalo na maksimirskom ruglu za 38m€ koliko kostaju stadioni u susjedstvu

Post by debotoijusto on 13/2/2019, 19:28

catholic gay anal bizarre
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 18338
2014-04-12


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum