BOING, Zvizdiću, BOING, najprije to, a onda ostalo...ako.

Page 1 of 2 1, 2  Next

Go down

BOING, Zvizdiću, BOING, najprije to, a onda ostalo...ako. Empty BOING, Zvizdiću, BOING, najprije to, a onda ostalo...ako.

Post by Eroo on 13/1/2019, 13:31

Zvizdić pozvao Hrvatsku i Srbiju da što prije riješe pitanje granica s BiH i prekinu tenzije
Klix.ba
prije 17m
BOING, Zvizdiću, BOING, najprije to, a onda ostalo...ako. B_190113036
Foto: H. M./Klix.ba
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić uputio je inicijativu Republici Hrvatskoj da ratificira, a Srbiji da potpiše Ugovor o granici sa BiH.
"Imajući u vidu ukupnu atmosferu na prostoru Zapadnog Balkana, koja je u posljednje vrijeme obilježena provokacijama, javnim verbaliziranjem opasnih secesionističkih namjera, falsificiranjem historije, negiranjem genocida u Srebrenici i glorificiranjem ratnih zločina(ca), zloslutnim idejama o crtanju novih granica na bazi etničkih principa, tendencioznim i zlonamjernim povezivanjem BiH sa odnosom izmedju Srbije i Kosova, neprihvatljivim carinskim nametima i barijerama suprotno odredbama važećih sporazuma, uzurpacijom imovine, kršenjem međunarodnih konvencija i neprihvatanjem presuda međunarodnih sudova, miješanjem u unutrašnje stvari i sličnim nedobrosusjedskim aktivnostima i porukama, smatram da je vrijeme, i to upravo sada, da se promijene trenutne paradigme ponašanja koje vode u slijepu ulicu, jer ono što najviše treba Zapadnom Balkanu nisu nove hegemonističke politike i podjele, nego pozitivan politički dijalog, mir, međusobna saradnja i napredak", poručio je Zvizdić.

Ističe da sve zemlje na to, ako žele pripadati porodici evropskih država, a BiH je bezalternativno opredijeljena za EU integracije, obavezuju i brojni dokumenti koje su prihvatile sve zemlje Zapadnog Balkana.

"Smatram potrebnim podsjetiti na neke od njih, poput: Strategije za kredibilnu perspektivu proširenja i pojačan angažman EU sa Zapadnim Balkanom, koju je usvojila Evropska komisija u februaru 2018 godine, potvrđujući evropsku budućnost našeg regiona kao geostrateško ulaganje u stabilnu, snažnu i ujedinjenu Evropu zasnovanu na zajedničkim vrijednostima. Tim dokumentima pripada i Deklaracija lidera članica EU, potpisana na Samitu u Sofiji u maju 2018., u kojoj je posebno istaknuto da ‘EU podržava zemlje Zapadnog Balkana u njihovoj posvećenosti nastavku jačanja dobrih susjedskih odnosa, regionalne stabilnosti i uzajamne saradnje, te da se to posebno odnosi na pronalaženje efikasnih rješenja za bilateralne odnose i sporove’, kao i ‘Zajednička deklaracija za oblast regionalne saradnje i dobrosusjedskih odnosa’, koju su u Londonu u julu 2018. godine, potpisali premijeri ne samo zemalja Zapadnog Balkana, nego i zemalja članica EU, učesnica Berlinskog procesa:Njemačke, UK, Francuske, Austrije, Italije, Hrvatske, Slovenije i Poljske", naveo je Zvizdić.

Dodaje da je u u ovim, kao i brojnim drugim dokumentima posvećenim regiji Zapadnog Balkana, posebna pažnja posvećenja jačanju dobrih regionalnih odnosa koji moraju biti bazirani na međusobnom razumijevanju i bezuvjetnom poštivanju suvereniteta, integriteta i međunarodnopravnog subjektiviteta svake od zemalja.

"Jasno su naznačeni prioriteti i oblasti zajedničke saradnje, kao i konkretni izazovi s kojima se suočava Zapadni Balkan, sa posebnim fokusom na važnost provođenja potrebnih reformi, te rješavanju svih otvorenih bilateralnih pitanja prije pristupanja EU. Upravo su reforme i saradnja na polju politike, ekonomije, sigurnosti, obrazovanja, nauke, kulture, mladih, itd., neke od ključnih odrednica zajedničkog djelovanja koje smo u našem regionu svi prihvatili, ali očito neki stvarno, a neki nažalost, deklarativno kako bi se pred predstavnicima EU i međunarodne zajednice predstavili kao promotori mira i saradnje", istakao je Zvizdić.

Tvrdi da je potpuno jasno, i bezbroj puta praktično i institucionalno dokazano, da BiH u potpunosti poštuje suverenitet i teritorijalni integritet svojih susjeda, a vjerodostojnost ovakvog stava je pokazana kroz potpisivanje sporazuma o granici sa Crnom Gorom i kroz konkretne prijedloge i iskrenu namjeru da se isti pravni akt ratificira, odnosno ispregovara i potpiše i sa drugim susjedima.

"Poznato je da je Ugovor o državnoj granici između BiH i Republike Hrvatske potpisan 1999. godine i da se isti, iako nije ratificiran, primjenjuje, dok sa Republikom Srbijom takav ugovor, još uvijek, nije ispregovaran.
Zato ponovo pozivam Hrvatsku da ratificira potpisani ugovor o granici sa BiH, a Srbiju da sa Bosnom i Hercegovinom, a u cilju jačanja međusobne saradnje, mira i stabilnosti, u najkraćem roku potpiše međudržavni Ugovor o granici", poručio je predsjedavajući Vijeća ministara.

Finalizacija ovih bilateralnih pitanja, ističe, bi imala izuzetnu simboliku međusobnog povjerenja i saradnje, i ujedno predstavljala najkonkretniju potvrdu više puta izrečenih stavova naših komšija o poštivanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH.

"Bio bi to istovremeno, i najbolji izraz političke zrelosti i društvene odgovornosti svih regionalnih lidera koji su iskreno naklonjeni održivoj i trajnoj stabilnosti na Balkanu. Jednostavno kazano, to bi bilo trasiranje puta koji bi nas vodio u prosperitetnu budućnost i izgradnju povjerenja i trajnog pomirenja. Sve drugo bi i dalje bacalo sjenu na iskrenost izrečenih stavova o međusobnom poštivanju i predstavljalo plodno tlo za dalje velikidržavne, radikalne i provokativne ideje i aktivnosti", naveo je Zvizdić.

Podsjeća da je Bosna i Hercegovina, kao višestoljetna historijska činjenica, sa svojom neuništivom kulturološkom isprepletenošću, 22. maja 1992. godine postala članicom Ujedinjenih nacija, čime je priznata kao suverena država u postojećim granicama. Ista stvar je i sa susjedima BiH.

"Zbog toga bi međusobnim potvrđivanjem međunarodno priznatih granica prestale špekulacije o teritorijalnim pretenzijama, otcjepljenjima, podjelama, etničkim razmjenama teritorija i skrivenim ali nažalost, još uvijek živim namjerama stvaranja ‘velikih’ država. Bile bi to poruke za mir, za budućnost, za nove generacije i njihov prosperitet. Dakle, ratifikacija odnosno, potpisivanje ugovora o granici izmedju BiH, Republike Hrvatske i Republike Srbije, bi u ovome momentu bila najefikasnija poruka koja bi prekinula spiralu tenzija i pokrenula ozdravljujući proces saradnje, povjerenja i pomirenja, razvoja ukupnog regiona i svake države pojedinačno", istakao je Zvizdić.

Smatra da jedino kroz iskrenu saradnju, zajednički nastup i ekonomsko i infrastrukturno povezivanje, region Zapadnog Balkana ima šansu da postane privlačan stranim investitorima i siguran i prosperitetan za buduće generacije.

"Zbog toga je najvažniji zadatak za one koji trenutno vode političke i druge procese, da donesu mudre i hrabre odluke, usklađene sa normama međunarodnog prava i poštivanja suvereniteta, i time pokažu želju za izgradnjom povjerenja i međusobne saradnje. Baš kao što je to rekao ‘arhitekta ujedinjene Evrope’, R. Schumann: ‘Evropa se neće stvoriti odjednom. Izgradit će se putem konkretnih postignuća koja će prvo stvoriti istinsku solidarnost’", naveo je predsjedavajući Vijeća ministara BiH.

Ratificiranjem Ugovora o granici izmedju BiH I Hrvatske, i potpisivanjem i ratificiranjem Ugovora o granici između BiH i Srbije, i mi bi, smatra Zvizdić. zajedno sa Crnom Gorom, kao region stvorili temelje istinske solidarnosti i izgradnje zajedništva.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/zvizdic-pozvao-hrvatsku-i-srbiju-da-sto-prije-rijese-pitanje-granica-s-bih-i-prekinu-tenzije/190113036


Last edited by Eroo on 13/1/2019, 13:39; edited 1 time in total
Eroo
Eroo

Posts : 28157
2016-07-22


Back to top Go down

BOING, Zvizdiću, BOING, najprije to, a onda ostalo...ako. Empty Re: BOING, Zvizdiću, BOING, najprije to, a onda ostalo...ako.

Post by Eroo on 13/1/2019, 13:32

Spomeneš im BOING i odma' se prave da su mrtvi... :D
Eroo
Eroo

Posts : 28157
2016-07-22


Back to top Go down

BOING, Zvizdiću, BOING, najprije to, a onda ostalo...ako. Empty Re: BOING, Zvizdiću, BOING, najprije to, a onda ostalo...ako.

Post by RayMabus on 13/1/2019, 13:36

Eo saćemo

 BOING, Zvizdiću, BOING, najprije to, a onda ostalo...ako. 1f602
RayMabus
RayMabus

Posts : 84693
2014-04-11


Back to top Go down

BOING, Zvizdiću, BOING, najprije to, a onda ostalo...ako. Empty Re: BOING, Zvizdiću, BOING, najprije to, a onda ostalo...ako.

Post by Eroo on 13/1/2019, 13:42

@Eroo wrote:Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić uputio je inicijativu Republici Hrvatskoj da ratificira, a Srbiji da potpiše Ugovor o granici sa BiH.
Čega ba? Ima toga?  

Navalio ko sivonja, a rok mu poteko... BOING, Zvizdiću, BOING, najprije to, a onda ostalo...ako. 1f602
Eroo
Eroo

Posts : 28157
2016-07-22


Back to top Go down

BOING, Zvizdiću, BOING, najprije to, a onda ostalo...ako. Empty Re: BOING, Zvizdiću, BOING, najprije to, a onda ostalo...ako.

Post by prckov on 13/1/2019, 13:44

@Eroo wrote:Zvizdić pozvao Hrvatsku i Srbiju 

Bio bi to istovremeno, i najbolji izraz političke zrelosti
 
da nasjednete na nas boing
prckov
prckov

Posts : 21113
2014-04-19


Back to top Go down

BOING, Zvizdiću, BOING, najprije to, a onda ostalo...ako. Empty Re: BOING, Zvizdiću, BOING, najprije to, a onda ostalo...ako.

Post by Sora on 13/1/2019, 13:49

@Eroo wrote:Spomeneš im BOING i odma' se prave da su mrtvi... :D
Moze onda BARAK ?

_________________
DUM SPIRO, SPERO
Sora
Sora

Posts : 16444
2014-04-29


Back to top Go down

BOING, Zvizdiću, BOING, najprije to, a onda ostalo...ako. Empty Re: BOING, Zvizdiću, BOING, najprije to, a onda ostalo...ako.

Post by debotoijusto on 13/1/2019, 14:02

@Eroo wrote:Spomeneš im BOING i odma' se prave da su mrtvi... :D

i kolinda isto , kaze svemoguci 
ovaj tjedan radila sljedece

s muskarcem u haljini izrazila zabrinutost zbog odlazaka mladih

obratila se povodom 27g. priznanja HR

nije vidjela odgovornost zbog zrakoplova


saznali smo da voli uz kokice i djecu gledat filmove kuci


te stigla otvorit bazen


bosna nista ? diplomacija nista ? covic nista ? obrezani nista ? odlikovanje zlocinca nista ? plenky nista ? mlado od HVIDRE nista ?
@ero zadnjih 5d. o koly nista ?
kako to ?
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 17547
2014-04-12


Back to top Go down

BOING, Zvizdiću, BOING, najprije to, a onda ostalo...ako. Empty Re: BOING, Zvizdiću, BOING, najprije to, a onda ostalo...ako.

Post by Eroo on 13/1/2019, 14:08

@debotoijusto wrote:
@Eroo wrote:Spomeneš im BOING i odma' se prave da su mrtvi... :D

i kolinda isto , kaze svemoguci 
ovaj tjedan radila sljedece

s muskarcem u haljini izrazila zabrinutost zbog odlazaka mladih

obratila se povodom 27g. priznanja HR

nije vidjela odgovornost zbog zrakoplova


saznali smo da voli uz kokice i djecu gledat filmove kuci


te stigla otvorit bazen


bosna nista ? diplomacija nista ? covic nista ? obrezani nista ? odlikovanje zlocinca nista ? plenky nista ? mlado od HVIDRE nista ?
@ero zadnjih 5d. o koly nista ?
kako to ?

Ti se još ne praviš da si mrtav, očigledno do tebe nisu stigle nove upute. :)
Eroo
Eroo

Posts : 28157
2016-07-22


Back to top Go down

BOING, Zvizdiću, BOING, najprije to, a onda ostalo...ako. Empty Re: BOING, Zvizdiću, BOING, najprije to, a onda ostalo...ako.

Post by vili40 on 13/1/2019, 14:08

@debotoijusto wrote:
@Eroo wrote:Spomeneš im BOING i odma' se prave da su mrtvi... :D

i kolinda isto , kaze svemoguci 
ovaj tjedan radila sljedece

s muskarcem u haljini izrazila zabrinutost zbog odlazaka mladih

obratila se povodom 27g. priznanja HR

nije vidjela odgovornost zbog zrakoplova


saznali smo da voli uz kokice i djecu gledat filmove kuci


te stigla otvorit bazen


bosna nista ? diplomacija nista ? covic nista ? obrezani nista ? odlikovanje zlocinca nista ? plenky nista ? mlado od HVIDRE nista ?
@ero zadnjih 5d. o koly nista ?
kako to ?
to smo već zaključili:bila je previše živahna pa je plenki stavio na uzicu
vili40
vili40

Male
Posts : 5623
2015-08-02


Back to top Go down

BOING, Zvizdiću, BOING, najprije to, a onda ostalo...ako. Empty Re: BOING, Zvizdiću, BOING, najprije to, a onda ostalo...ako.

Post by Eroo on 13/1/2019, 14:10

@Sora wrote:
@Eroo wrote:Spomeneš im BOING i odma' se prave da su mrtvi... :D
Moze onda BARAK ?

O granicama ćemo razgovarati kad na razgovor pozove Dodik i Vucić...
Koji qratz se ovaj javlja i koga predstavlja uopće? 23% države? A u p. materinu... :D
Eroo
Eroo

Posts : 28157
2016-07-22


Back to top Go down

BOING, Zvizdiću, BOING, najprije to, a onda ostalo...ako. Empty Re: BOING, Zvizdiću, BOING, najprije to, a onda ostalo...ako.

Post by Eroo on 13/1/2019, 14:12

@vili40 wrote:to smo već zaključili:bila je previše živahna pa je plenki stavio na uzicu
Trolu pederski, makni se s teme...Nađite si neki LGBT portal.  :D
Eroo
Eroo

Posts : 28157
2016-07-22


Back to top Go down

BOING, Zvizdiću, BOING, najprije to, a onda ostalo...ako. Empty Re: BOING, Zvizdiću, BOING, najprije to, a onda ostalo...ako.

Post by debotoijusto on 13/1/2019, 14:14

@Eroo wrote:
@debotoijusto wrote:
@Eroo wrote:Spomeneš im BOING i odma' se prave da su mrtvi... :D

i kolinda isto , kaze svemoguci 
ovaj tjedan radila sljedece

s muskarcem u haljini izrazila zabrinutost zbog odlazaka mladih

obratila se povodom 27g. priznanja HR

nije vidjela odgovornost zbog zrakoplova


saznali smo da voli uz kokice i djecu gledat filmove kuci


te stigla otvorit bazen


bosna nista ? diplomacija nista ? covic nista ? obrezani nista ? odlikovanje zlocinca nista ? plenky nista ? mlado od HVIDRE nista ?
@ero zadnjih 5d. o koly nista ?
kako to ?

Ti se još ne praviš da si mrtav, očigledno do tebe nisu stigle nove upute. :)

ae  :D
moguce , stalno sam na mrezi a nisam gledao postu  ;) sto kazu nove upute ?
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 17547
2014-04-12


Back to top Go down

BOING, Zvizdiću, BOING, najprije to, a onda ostalo...ako. Empty Re: BOING, Zvizdiću, BOING, najprije to, a onda ostalo...ako.

Post by vili40 on 13/1/2019, 14:19

@Eroo wrote:
@vili40 wrote:to smo već zaključili:bila je previše živahna pa je plenki stavio na uzicu
Trolu pederski, makni se s teme...Nađite si neki LGBT portal.  :D
ja trol jel?A ti par dana jodlaš sa šiptarima i pljuješ po srbima a onda kroz noć zaokret pa se ljubiš sa srbima i slaviš njihove upitne praznike,pa onda slaviš rasulo u SDP-u a za to vrijeme tebe i tvoje HDZ naguzi da vam oči poispadale i još ti zatvorili kraljicu u kućni pritvor.Nije lako jel?
vili40
vili40

Male
Posts : 5623
2015-08-02


Back to top Go down

BOING, Zvizdiću, BOING, najprije to, a onda ostalo...ako. Empty Re: BOING, Zvizdiću, BOING, najprije to, a onda ostalo...ako.

Post by debotoijusto on 13/1/2019, 14:28

@vili40 wrote:
@Eroo wrote:
@vili40 wrote:to smo već zaključili:bila je previše živahna pa je plenki stavio na uzicu
Trolu pederski, makni se s teme...Nađite si neki LGBT portal.  :D
ja trol jel?A ti par dana jodlaš sa šiptarima i pljuješ po srbima a onda kroz noć zaokret pa se ljubiš sa srbima i slaviš njihove upitne praznike,pa onda slaviš rasulo u SDP-u a za to vrijeme tebe i tvoje HDZ naguzi da vam oči poispadale i još ti zatvorili kraljicu u kućni pritvor.Nije lako jel?

ni ti nisi dobio upute ? moguce da salju samo u HR a opet @ero u EU pa dobio , tko bi ga znao kako to
jel ono sto zovemo zloglasno memorandum kod nas odaziva se na ljupko upute ?
debotoijusto
debotoijusto

Posts : 17547
2014-04-12


Back to top Go down

BOING, Zvizdiću, BOING, najprije to, a onda ostalo...ako. Empty Re: BOING, Zvizdiću, BOING, najprije to, a onda ostalo...ako.

Post by vili40 on 13/1/2019, 14:33

@debotoijusto wrote:
@vili40 wrote:
@Eroo wrote:
@vili40 wrote:to smo već zaključili:bila je previše živahna pa je plenki stavio na uzicu
Trolu pederski, makni se s teme...Nađite si neki LGBT portal.  :D
ja trol jel?A ti par dana jodlaš sa šiptarima i pljuješ po srbima a onda kroz noć zaokret pa se ljubiš sa srbima i slaviš njihove upitne praznike,pa onda slaviš rasulo u SDP-u a za to vrijeme tebe i tvoje HDZ naguzi da vam oči poispadale i još ti zatvorili kraljicu u kućni pritvor.Nije lako jel?

ni ti nisi dobio upute ? moguce da salju samo u HR a opet @ero u EU pa dobio , tko bi ga znao kako to
jel ono sto zovemo zloglasno memorandum kod nas odaziva se na ljupko upute ?
a ne znam,znam samo da sam sve više zbunjen i stalno se pitam da tko je tu lud.
vili40
vili40

Male
Posts : 5623
2015-08-02


Back to top Go down

BOING, Zvizdiću, BOING, najprije to, a onda ostalo...ako. Empty Re: BOING, Zvizdiću, BOING, najprije to, a onda ostalo...ako.

Post by Eroo on 13/1/2019, 14:36

@vili40 wrote:
@Eroo wrote:
@vili40 wrote:to smo već zaključili:bila je previše živahna pa je plenki stavio na uzicu
Trolu pederski, makni se s teme...Nađite si neki LGBT portal.  :D
ja trol jel?A ti par dana jodlaš sa šiptarima i pljuješ po srbima a onda kroz noć zaokret pa se ljubiš sa srbima i slaviš njihove upitne praznike,pa onda slaviš rasulo u SDP-u a za to vrijeme tebe i tvoje HDZ naguzi da vam oči poispadale i još ti zatvorili kraljicu u kućni pritvor.Nije lako jel?
Trolu pederski, nisam ti ja kriv što imaš mozak kao bubreg, pa tumačiš moje pisanje na temu Kosova kao što ti to tumači bubreg u glavi.
Eroo
Eroo

Posts : 28157
2016-07-22


Back to top Go down

BOING, Zvizdiću, BOING, najprije to, a onda ostalo...ako. Empty Re: BOING, Zvizdiću, BOING, najprije to, a onda ostalo...ako.

Post by Eroo on 13/1/2019, 14:38

Sve 5, drž'te se teme.
BOING i vama. :)
Eroo
Eroo

Posts : 28157
2016-07-22


Back to top Go down

BOING, Zvizdiću, BOING, najprije to, a onda ostalo...ako. Empty Re: BOING, Zvizdiću, BOING, najprije to, a onda ostalo...ako.

Post by vili40 on 13/1/2019, 14:43

@Eroo wrote:
@vili40 wrote:
@Eroo wrote:
@vili40 wrote:to smo već zaključili:bila je previše živahna pa je plenki stavio na uzicu
Trolu pederski, makni se s teme...Nađite si neki LGBT portal.  :D
ja trol jel?A ti par dana jodlaš sa šiptarima i pljuješ po srbima a onda kroz noć zaokret pa se ljubiš sa srbima i slaviš njihove upitne praznike,pa onda slaviš rasulo u SDP-u a za to vrijeme tebe i tvoje HDZ naguzi da vam oči poispadale i još ti zatvorili kraljicu u kućni pritvor.Nije lako jel?
Trolu pederski, nisam ti ja kriv što imaš mozak kao bubreg, pa tumačiš moje pisanje na temu Kosova kao što ti to tumači bubreg u glavi.
ajoj ne da mi se ali moram priznati da si zabavan i bila bi prava šteta da prestaneš.Znam kako ti je sad kad ti se sve što si predvidio srušilo,čak i avioni a index ti je lijepo rekao da od toga ništa.
vili40
vili40

Male
Posts : 5623
2015-08-02


Back to top Go down

BOING, Zvizdiću, BOING, najprije to, a onda ostalo...ako. Empty Re: BOING, Zvizdiću, BOING, najprije to, a onda ostalo...ako.

Post by vili40 on 13/1/2019, 14:45

:D:ide sad opet jedno petnajstak tema o boingu 747 air bosna
vili40
vili40

Male
Posts : 5623
2015-08-02


Back to top Go down

BOING, Zvizdiću, BOING, najprije to, a onda ostalo...ako. Empty Re: BOING, Zvizdiću, BOING, najprije to, a onda ostalo...ako.

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum