Feđa Isović: Nasilnik zvani Hrvatska

Go down

Feđa Isović: Nasilnik zvani Hrvatska Empty Feđa Isović: Nasilnik zvani Hrvatska

Post by Hektorović on 1/13/2019, 11:26

Nasilnik zvani Hrvatska
Medicinskim rječnikom rečeno, Bosna i Hercegovina zaostaje u razvoju, a Hrvatska ima psihološki poremećaj zbog koga doživljava sadističko samozadovoljenje kada muči, maltretira i teroriše nemoćne
Smjestimo li region u školski razred, začas ćemo prepoznati Hrvatsku kao najjačeg dječaka koji tuče sve ostale, a naročito voli da se iživljava na onima što su najslabiji. Medicinskim rječnikom rečeno, Bosna i Hercegovina zaostaje u razvoju, a Hrvatska ima psihološki poremećaj zbog koga doživljava sadističko samozadovoljenje kada muči, maltretira i teroriše nemoćne.
Tek što prođem Klek, eto ti glisera hrvatske policije
Nedavno je u Hrvatskom saboru donesena Deklaracija o Bosni i Hercegovini. 
- Nije tu riječ o uplitanju u unutrašnje stvari vaše zemlje - kažu desničarski parlamentarci. 
Božo, umjereno inteligentni, Ljubić, kaže: 
- Ako mogu Amerika i Njemačka da iznose svoje stavove o Bosni i Hercegovini, zašto to ne bi mogla i Hrvatska?
Ima tu, Božo moj, jedna mala razlika. Bosna i Hercegovina nije ratovala sa Amerikom i Njemačkom i te dvije zemlje nisu osuđene u Hagu za udruženi zločinački poduhvat. Hrvatska jeste. I sada taj osuđenik, dakle Hrvatska, drži Bosni i Hercegovini predavanje kako treba da se ponaša. Izvinjavam se, ali to je u najmanju ruku nepristojno. Zašto ovo rade? Zato što im se može.
Slobodan pristup međunarodnim vodama je zagarantovano pravo svake zemlje, makar ona imala izlaz na more u dužini od samo jednog metra. E sada recimo da ja imam love da sebi kupim jahtu od 14 metara, i recimo da imam znanja da njome upravljam, i onda recimo da se sa tom svojom jahtom, sa bosanskom zastavom, uputim iz Neuma u Italiju. Govno. Tek što prođem Klek, eto ti glisera hrvatske policije sa sve upaljenom rotacijom, zaustavljaju moju imaginarnu jahtu i naređuju ovom imaginarnom kapetanu da skrene u luku Ploče kako bi se obavila pasoška kontrola. Imaju li na to pravo? Nemaju. Da li to praktikuju? Praktikuju. Zašto? Zato što im se može.
Mali i Veliki Školj ne pripadaju Bosni i Hercegovini nego Hrvatskoj. Tako, potpuno bezveze, bez ikakvog strateškog interesa, pod izgovorom da su papiri u gruntu falsifikovani, tvrdi Hrvatska. Ta dva mala otočića, te dvije nenaseljene tačkice na mapi, nema nikakve sumnje, pripadaju Bosni i Hercegovini. Zašto onda Hrvatska insistira da su njen teritorij? Zato što im se može.
Nacionalističke vilice to ne mogu sažvakati
Uvezati hrvatski teritorij Pelješkim mostom, kažu, je nacionalni interes. Riječ je o glupom i nacionalnim težnjama utemeljenom rješenju. Nema sumnje da je autoput u zaleđu Neuma deset puta jeftiniji, kraći i praktičniji način da se Dubrovnik uveže sa ostatkom Hrvatske. Ali, zaboga, to zaleđe se ne nalazi u „lijepoj našoj“, a to nacionalističke vilice ne mogu sažvakati. Ide se zato na izgradnju Pelješkog mosta, a Bosnu i Hercegovinu nećemo ni konsultovati, mada taj most pravi direktnu barijeru pristupu međunarodnim vodama. Zašto? Zato što im se može.
Ko zna koliko miliona vrijedne nekretnine koje Bosna i Hercegovina i Srbija imaju u Hrvatskoj ne može da se vrati vlasnicima. Oko ove priče se vrti jedna od najbezočnijih laži koja je ikada postavljena u međunarodnim odnosima regiona. Kažu, dokažite svoje vlasništvo pa će vam nekretnina biti vraćena. Kako da se više dokaže vlasništvo nego što je ime u gruntu? Šta ko ima dokazivati vlasništvo ako je upisan kao vlasnik u gruntu i koji je to papir i dokaz koji treba podnijeti? 
Zašto ovo rade? Zato što im se može
Pustošenje juga Hrvatske od crnogorskih rezervista, u odnosu na ovu pljačku, izgleda kao dječija igra. Hrvatski sabor izglasava zakon kojim legalizira pljačku imovine Bosne i Hercegovine i Srbije, a sve to u interesu vlastitih tajkuna koji su zaposjeli te nekretnine decenijama. Zašto to rade? Zato što im se može.
Kamere međunarodnih udruženja koja se bave zaštitom ljudskih prava snime hrvatsku policiju duboko u teritoriju Bosne i Hercegovine kako, prilično grubo, vojnički disciplinovano, sa dugim cijevima, utjeruju izbjeglice iz Hrvatske. Kasnije se pravdaju kako je riječ o legalnom institutu odvraćanja, a i budali je tu jasno kako se ovdje ustvari radi o legaliziranju švercovanja ljudi. Zašto ovo rade? Zato što im se može.
U Evropskom parlamentu hrvatski zastupnici se satraše od posla, kucaju, printaju, pišu, agitiraju kako bi što više ocrnili Bosnu i Hercegovinu. Izbor Željka Komšića je direktan povod. Ne, nije to petljanje u unutrašnje stvari Bosne i Hercegovine. Sasvim je, valjda, normalno da Hrvatska određuje ko će biti izabrani predstavnici u drugoj državi. Zašto ovo rade? Zato što im se može.
Hrvatski premijer Kenwood Kenon, školovani evropski diplomata, ali duboko u sebi providni, lokalni nacionalista, uporno tvrdi da Bosna i Hercegovina nema većeg prijatelja od Hrvatske. Nemojte nam više pomagati, molim vas! Kuku ti je nama, kakvi su nam tek neprijatelji ako si nam ti prijatelj. 
Ali, kaže narod: „Možeš kako hoćeš, ali ne možeš dokle hoćeš“. Nadati se u ispravnost ove narodne mudrosti. Zašto? Zato što nam se ništa drugo ne može.


Last edited by Hektorović on 1/13/2019, 11:27; edited 1 time in total
Hektorović
Hektorović

Posts : 8656
2018-04-10


Back to top Go down

Feđa Isović: Nasilnik zvani Hrvatska Empty Re: Feđa Isović: Nasilnik zvani Hrvatska

Post by Hektorović on 1/13/2019, 11:27

Samo gutajte i dalje Feđine glupe serije sa ofucanim humorom i jeftinim forama...
Hektorović
Hektorović

Posts : 8656
2018-04-10


Back to top Go down

Feđa Isović: Nasilnik zvani Hrvatska Empty Re: Feđa Isović: Nasilnik zvani Hrvatska

Post by kaya on 1/13/2019, 11:33

da feda kupi imaginarnu jahtu i ude u hrvatske vode  s bosanskom tablom na jahti ja bi ga potopila mayke mi , a ne sprovela pod rotacijom kao kapetanija.
jahta i bosanske table su protuprirodan blud i to je uzasno za vidjeti.
kaya
kaya

Posts : 21905
2015-08-15

Lokacija: : Srbinovo

Back to top Go down

Feđa Isović: Nasilnik zvani Hrvatska Empty Re: Feđa Isović: Nasilnik zvani Hrvatska

Post by jasambrend on 1/13/2019, 11:36

@Hektorović wrote:Samo gutajte i dalje Feđine glupe serije sa ofucanim humorom i jeftinim forama...


Retardirana serija za retardirane...kako bih to mogao propustiti...vrhunac karijere Mustafe Nadarevića.    cheers
jasambrend
jasambrend

Male
Posts : 10576
2014-04-17

Age : 40

Back to top Go down

Feđa Isović: Nasilnik zvani Hrvatska Empty Re: Feđa Isović: Nasilnik zvani Hrvatska

Post by Hektorović on 1/13/2019, 11:36

Feđa Isović je nekada pisao novele, prozu i bavio se stripom, a na nagovor redatelja Benjamina Filipovića je 2005. godine napisao svoj prvi scenarij za dugometražni igrani film. Riječ je o filmu “Dobro uštimani mrtvaci”, nakon kojega je Feđa zaglavio u svijetu sedme umjetnosti.
Regionalno prepoznatljiv postaje nakon serijala “Lud, zbunjen, normalan” koji je postigao veliki uspjeh, a Feđa je svakim sljedećim projektom potvrđivao svoju kvalitetu. Nakon serije u kojoj su glavne likove utjelovili Mustafa NadarevićSenad Bašić i Moamer Kasumović, realizirao je niz drugih uspješnih filmskih projekata i serija.
Početkom 2018. godine je počeo raditi na novoj humorističnoj seriji “Konak kod Hilmije” koju mnogi uspoređuju s kultnom serijom “Alo, alo”. Radnja se odvija u vrijeme Drugog svjetskog rata u Sarajevu, a serija je premijerno prikazana krajem travnja 2018. Feđa je priču za ovu seriju imao u glavi punih deset godina, ali bile su potrebne godine da se kockice poslože. Glumačku ekipu, između ostalih, čine Tarik Filipović, Emir Hadžihafizbegović i Almir Kurt.
Feđa Isović zajedno s Almirom Kurtom nastupa u pop-rock grupi Karne koja je osnovana 2010. godine u Sarajevu. Osim njih dvojice, grupu čine i Alen Pilav, Nermin Dedić, Edin Hadžagić i Goran Navojec. 2011. godine su objavili album “Diktatura amatera”. Feđa kaže da bi volio da češće imaju svirke, trenutno sviraju nekoliko koncerata godišnje, te da ne može zamisliti bolji način za druženje.
Smatra kako je posao scenarista u Europi podcijenjen i loše plaćen, što je razlog tome da imamo mnogo redatelja, a manjak scenarista. Kaže kako je moguće da redatelj upropasti neki dobar film, ali nije moguće da od lošeg scenarija napravi dobar film.
2017. godine je snimio seriju “Ne diraj mi mamu”, u kojoj su se pojavili Anđelka Prpić, Branko Đurić, Rene Bitorajac, Admir Glamočak, Jasna Diklić, Dragan Marinković Maca, Haris Burina i drugi. Autor je i humoristične serije “Kriza” koja se prikazivala na RTL televiziji u Hrvatskoj.
Feđa je napisao i scenarij za film “Halimin put” koji je u okviru obilježavanja godišnjice masakra u Srebrenici 2017. godine prikazan u pet britanskih filmova. Film je pisao i promišljao kao neku vrst grčke tragedije koja je skup tragičnih karaktera. Važno mu je da priča ne bude crno-bijela i o tome uvijek vodi računa.
Hektorović
Hektorović

Posts : 8656
2018-04-10


Back to top Go down

Feđa Isović: Nasilnik zvani Hrvatska Empty Re: Feđa Isović: Nasilnik zvani Hrvatska

Post by pismejker on 1/13/2019, 11:36

ahmmm..tipicno kozojepsko izigravanje zrtve...deža vuuuuuuuuuuu :cleanteeth

_________________
Feđa Isović: Nasilnik zvani Hrvatska Mqdefault
pismejker
pismejker

Posts : 26526
2016-12-16

Lokacija: : 4. REICH

Back to top Go down

Feđa Isović: Nasilnik zvani Hrvatska Empty Re: Feđa Isović: Nasilnik zvani Hrvatska

Post by RayMabus on 1/13/2019, 11:38

Stvarno nerazumin kako on to zamišlja ulazak u tuđe teritorijalne vode !!!

De Erdoganu uđi tako u teritorijalne vode po sistemu Evo mene ja došo , nitko mi ništa nesmije.

A koje gluposti ovi pišu pa to stvarno nema veze s mozgom.
RayMabus
RayMabus

Posts : 84874
2014-04-11


Back to top Go down

Feđa Isović: Nasilnik zvani Hrvatska Empty Re: Feđa Isović: Nasilnik zvani Hrvatska

Post by Hektorović on 1/13/2019, 11:38

@jasambrend wrote:
@Hektorović wrote:Samo gutajte i dalje Feđine glupe serije sa ofucanim humorom i jeftinim forama...


Retardirana serija za retardirane...kako bih to mogao propustiti...vrhunac karijere Mustafe Nadarevića.    cheers

:D
Hektorović
Hektorović

Posts : 8656
2018-04-10


Back to top Go down

Feđa Isović: Nasilnik zvani Hrvatska Empty Re: Feđa Isović: Nasilnik zvani Hrvatska

Post by RayMabus on 1/13/2019, 11:42

@kaya wrote:da feda kupi imaginarnu jahtu i ude u hrvatske vode  s bosanskom tablom na jahti ja bi ga potopila mayke mi , a ne sprovela pod rotacijom kao kapetanija.
jahta i bosanske table su protuprirodan blud i to je uzasno za vidjeti.
I nek ukrca pola tone heroina u nju , eto odlične rute za šverc droge , šta njemu ko smi , oni bi se malo vozao bez ikakve kontrole okolo

Komad budaletine ono
RayMabus
RayMabus

Posts : 84874
2014-04-11


Back to top Go down

Feđa Isović: Nasilnik zvani Hrvatska Empty Re: Feđa Isović: Nasilnik zvani Hrvatska

Post by Ringo10 on 1/13/2019, 11:44

Hrvatska NASILNIK!!!!

O jebo te, al se nasmijah.
Ringo10
Ringo10

Posts : 8014
2015-09-24


Back to top Go down

Feđa Isović: Nasilnik zvani Hrvatska Empty Re: Feđa Isović: Nasilnik zvani Hrvatska

Post by RayMabus on 1/13/2019, 11:47

RayMabus
RayMabus

Posts : 84874
2014-04-11


Back to top Go down

Feđa Isović: Nasilnik zvani Hrvatska Empty Re: Feđa Isović: Nasilnik zvani Hrvatska

Post by dijagram on 1/13/2019, 12:37

au, grde li frustracije
naprosto razara
koliko patnje u jednom clancicu
dijagram
dijagram

Male
Posts : 10356
2015-08-09


Back to top Go down

Feđa Isović: Nasilnik zvani Hrvatska Empty Re: Feđa Isović: Nasilnik zvani Hrvatska

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum