ISRAEL

Page 36 of 36 Previous  1 ... 19 ... 34, 35, 36

Go down

Re: ISRAEL

Post by Yehudim on 9/8/2018, 09:19

Ah da.....little girl.....obavezno........kako ne.

.....................................................

islamo teroristi ( hamas- islam jihad ) i obožavatelji na aparatima

_________________
.
avatar
Yehudim

Posts : 1815
2018-03-06


Back to top Go down

Re: ISRAEL

Post by Yehudim on 9/8/2018, 09:41Israel warns Hamas terror leaders that they are now subject to assassination by the IDF/IAF


Dr. Adnan Abu Amer, an analyst for Israeli matters in Gaza, claimed that the attack against a Hamas post with senior Hamas officials present at the time “is a message that Israel has the upper hand.”“The IDF will act against any offense and every attempt to attack our forces, and considers the Hamas terrorist organization as responsible for everything happening in and out of the Gaza Strip.”
According to reports in the Gaza Strip, the three senior Hamas leaders who were present at the post during the event were Hamas Deputy Chairman Saleh al-Arouri, Mahmoud al-Zahar and Ahmed Bahr.
“In an IDF premeditated attack towards a Hamas outpost containing senior officials of the organization, Israel is relaying a serious message to the organization in Gaza that its senior members are being tracked and targeted,”

_________________
.
avatar
Yehudim

Posts : 1815
2018-03-06


Back to top Go down

Re: ISRAEL

Post by Yehudim on 9/8/2018, 09:49

@AlfaOmega wrote:Totalna kanonada nad ćifutistanom. Dosad ispaljeno preko 220 raketa. Ćifuti uspili presresti čak 42 komada. Pun k. ranjenih ćifuta.
U Gazi je pak i jedan terorist već zaplatija životom


 Australia TV host says Islamists attack Israel and then cry when it defends itself

_________________
.
avatar
Yehudim

Posts : 1815
2018-03-06


Back to top Go down

Re: ISRAEL

Post by Yehudim on 9/8/2018, 17:31

 3 Hamas terrorists hit by an airstrike moment after launching missiles at Israel


Watch:

https://twitter.com/twitter/statuses/1027492792283660288

-------------------------------------------------

 Instant Karma

_________________
.
avatar
Yehudim

Posts : 1815
2018-03-06


Back to top Go down

Re: ISRAEL

Post by Yehudim on 9/8/2018, 19:26 A di baš  " kulturni centar "    pogodi IAF

https://twitter.com/twitter/statuses/1027582977994313728


_________________
.
avatar
Yehudim

Posts : 1815
2018-03-06


Back to top Go down

Re: ISRAEL

Post by Yehudim on 12/8/2018, 11:55

@Yehudim wrote:Ah da.....little girl.....obavezno........kako ne.

.....................................................

islamo teroristi ( hamas- islam jihad ) i obožavatelji na aparatima
A social media propagandist posted a photo of an American child who is alive and well
with a caption claiming the toddler was a Palestinian killed by Israelis.

A Palestinian supporter from Egypt posted to Twitter Thursday a picture of an adorable young girl, 

accusing Israel of having killed her in Gaza the day before.


The only problem – the toddler is not dead, not Palestinian, and not even from the region, reported the israellycool.com website Friday.

_________________
.
avatar
Yehudim

Posts : 1815
2018-03-06


Back to top Go down

Re: ISRAEL

Post by Yehudim on 17/8/2018, 18:36Israel Has a Submarine That Could Destroy Entire Nations (Armed with Nuclear Weapons)

Last edited by Yehudim on 17/8/2018, 18:40; edited 1 time in total

_________________
.
avatar
Yehudim

Posts : 1815
2018-03-06


Back to top Go down

Re: ISRAEL

Post by AlfaOmega on 17/8/2018, 18:37

ZAKON O NACIONALNOSTI:Kraj izraelske "demokracije"
PIŠE: Vedran Obućina


Da je Izrael apartheidska država, to je poznato još od njegovog začetka. Palestinci su maknuti u stranu, a izgradnjom zida su i fizički odijeljeni unutar još uvijek međunarodno jedne granice izraelske države. Izraelski novi zakon o nacionalnosti umanjuje mogućnosti Izraelu da bude poput drugih država, s priznatim granicama, mirom u zemlji i sigurnosti u odnosu prema susjedima. Da se nije iz teksta uklonila izjava o punoj ravnopravnosti za sve izraelske građane, podrška u Knessetu za ovaj zakon, s njegovom kasnijom definicijom Izraela kao "nacionalne kuće židovskog naroda", bi bila neodoljiva. No, tvrdnja je da su odredbe o jednakosti već sadržane u postojećem zakonodavstvu, iako bez stvarne riječi "jednakost" i unatoč činjenici da je to zakon koji definira samu prirodu Izraela.
Ministrica pravosuđa Ayelet Shaked upozorila je na "potres i rat između izvršne i sudske vlasti" ako se Vrhovni sud usudi intervenirati i spriječiti zakon koji nastoji od Izraela stvoriti ekskluzivnu nacionalnu državu. Očito je da takav razgovor nije bio u planu, ali suci, koji bi trebali biti čvrsto neovisni, vjerojatno neće biti odbačeni iz rasprave - iako se sastav Vrhovnog suda postupno mijenja, a samouvjerena ministrica pravosuđa traži imenovanja onih koji nisu protivni njezinom svjetonazoru.
Izrael je očito na rubu propasti prividne demokracije. Izravan udarac na sudstvo je prešlo granicu koju se ni radikalna desnica u Izraelu nije usudila prijeći. Jezik zakonodavstva odražava niz zakona, propisa i deklaracija koji načelno utiru put pripajanju Zapadne obale. Točnije, ideja je pripajati zemlju, a ne nežidovske stanovnike. Takva akcija doista bi bila istovjetna proglašenju rata Palestincima i arapskom svijetu, uz grubo kršenje međunarodnog prava i međunarodnih sporazuma kojima je Izrael potpisnik.
Mnoštvo Izraelaca nastavit će prosvjedovati protiv zakona, protiv očigledne korupcije na visokim mjestima, protiv ekonomske neravnopravnosti, protiv neuspjeha zakonodavstva u osiguravanju prava surogata majki, protiv vjerske prisile. Čak se i njihove zabrinutosti mogu brže riješiti u trenutačnim uvjetima. Ali izraelska demokracija je na umoru: osim zastrašivanja sudstva, mediji su i demonizirani i ugroženi, a financijska se korupcija ne rješava i ulazi u politiku.
Kao posljedica čvrstog ortodoksnog monopola, ukidanja sporazuma o Zapadnom zidu i očigledne ravnodušnosti vlade ili čak izravnog naleta na prava neortodoksnih religijskih Židova, milijuni u zemlji i inozemstvu osjećaju se otuđeni od "nacionalne kuće židovskog naroda " i uvjereni da je vlada otišla do takvih krajnosti. Kao rezultat tog zakona, izraelske manjine brinu o svom statusu i pravima, pri čemu su zajedno sa svojim pristašama javno prokazani.
Podupiratelji Izraela u inozemstvu, koji igraju važnu ulogu u obrani zemlje od legija protivnika širom svijeta, zbunjeni su, instinktivno brane Izrael, ali su čak i otuđeni; postaje sve teže raspravljati protiv navoda o diskriminaciji kada zajednica Druze, najlojalnija manjina Izraela, daje tako snažne optužbe. Premijerova brza reakcija jest da zakon predstavlja "najbolje moguće" rješenje sudbine desetaka tisuća afričkih imigranata zbog blagog pritiska dijela njegove baze birača koji ne tolerira pružanje stambenog statusa za više od 20.000 tražitelja utočišta, dodatno potkopava potporu zakonu.
Kritičari zakona o državljanstvu usredotočili su se na odsutnost ključne riječi "jednakost". Međutim, također nedostaje još jedna ne manje važna riječ: "granice". Zakon kaže: "Zemlja Izrael je povijesna domovina židovskog naroda u kojima je osnovana Država Izrael. No, gdje se nalazi država Izrael? Između Sredozemnog mora i Jordana (uključujući i Zapadnu obalu), područje pod izraelskom kontrolom proteklih 51 godina, od kojih je samo 78 posto pod njegovom suverenitetom? Zakon piše: "Pravo na ostvarivanje nacionalnog samoodređenja u državi Izrael je jedinstveno za židovske narode." Ima li židovski narod pravo na samoodređenje u svojoj povijesnoj domovini koja se, prema židovskoj tradiciji, nalazi između Eufrata i Tigrisa - drugim riječima, u suvremenoj Turskoj, Siriji, Iraku, Iranu i Kuvajtu? Alternativno, možda bi židovski narod trebao živjeti u granicama britanskog protektorata Palestine, kako to zahtijevaju sekularni desničarski Izraelci? Znači li sve to da će Zelena crta, koja je služila kao de facto granica Izraela do 1967., biti zauvijek izbrisana?
U potpisivanju sporazuma s palestinskom stranom, izraelska vlada potvrdila je da teritoriji, s kojih rezolucije UN-a obvezuju Tel Aviv da se povuče, uključuju i Zapadnu obalu i pojas Gaze koje je Izrael zadobio 1967. godine. Oni koji tvrde da je vlada premijera Yitzhaka Rabina pogriješila u prihvaćanju uvjeta sporazuma trebali bi proučiti plan upravljanja Georgea W. Busha, koji je odobrila vlada premijera Ariela Sharona 2004. godine. Tadašnji ministar financija Benjamin Netanyahu bio je među onima koji su glasali za dokument koji uključuje nekoliko spomena Rezolucije 242. Prema odlukama Vlade u to doba, "Buduće rješenje će se postići sporazumom i izravnim pregovorima između dviju stranaka, u skladu s vizijom koju je predložio predsjednik Bush 24. lipnja". Problem je u tome što, suprotno jeziku zakona o nacionalnosti, Bush, njegovi prethodnici, nasljednici i institucije UN-a nikad nisu prepoznali pravo Države Izrael da utvrdi svoje granice temeljene na povijesnom afinitetu s područjem koje je osvojio 1967. Naprotiv , plan koji je iznio Bush navodi da Rezolucije 242 i 338 predstavljaju temelj za pregovore koji bi "okončali okupaciju koja je započela 1967. godine." Izrael se, dakle, složio da su teritorije izvan zelene linije zauzete. Stoga, oni nisu dio Države Izrael i njezini se zakoni ne primjenjuju tamo.
Čak i predsjednik Donald Trump, koji je priznao Jeruzalem kao glavni grad Izraela, nije ustvrdio da je Jeruzalem "potpuni i ujedinjen glavni grad Izraela", kako kaže zakon o nacionalnosti. Istaknuo je da će granice grada biti povučene uz suglasnost obiju strana, kao i granice ostalih teritorija u sporu. Usprkos tome, rezolucija 242 naglašava da sve strane zaslužuju živjeti u priznatim i sigurnim granicama. Najsigurniji način dogovora o priznatim granicama bio je i još uvijek jest diplomatski pregovor između Izraela i Palestinaca na temelju granica iz 1967. godine. Granica, međutim, nije sinonim za zid ili ogradu. Dapače, čak je i Jaser Arafat ponekad spominjao mogućnost izraelsko-palestinske konfederacije. No, zakon o državljanstvu navodi: "Pravo ostvarivanja nacionalne samoodređenosti u državi Izrael je jedinstveno dano židovskom narodu." Kao što je ranije objašnjeno, zakon ne povlači granice države, već židovska većina Knesseta zagovara da istočna granica Izraela ide uz rijeku Jordan u bilo kojem sporazumu s Palestincima. Ta definicija odvratit će milijune Palestinaca na pravo na samoopredjeljenje i u svakom slučaju učiniti konfederacijsku ideju nemogućom.

Stotine tisuća palestinskih radnika i poslovnih ljudi svakodnevno prelaze Zelenu liniju, a desetine tisuća Izraelaca, od kojih su većina arapski državljani, idu u suprotnom smjeru za posao i posjet obiteljima na Zapadnoj obali. Izraelski šekel desetljećima služi kao zakonsko sredstvo plaćanja na Zapadnoj obali i u Gazi. Izraelski sigurnosni dužnosnici pozdravljaju produktivnu koordinaciju sa sigurnosnim agencijama palestinske vlasti. Zakon o nacionalnosti, truli plod arogantnog i kratkovidnog svjetonazora potkopava izglede Izraela da bude država kao i svaka druga. Da bi to Izrael doista bio, Izraelci se moraju vratiti na put sporazuma iz Osla, u kojem su svim stranama dana jamstva i gdje su svi pobjednici, a koji su pobunjenici s obje strane uništili. Fanatični ratoborni huškači u Tel Avivu u tome imaju najveću ulogu, a njihova ludost očito ne prestaje.

_________________
I ask not for a lighter burden, but for broader shoulders.
avatar
AlfaOmega

Posts : 3987
2015-09-11


Back to top Go down

Re: ISRAEL

Post by AlfaOmega on 17/8/2018, 18:38

Jedan od komentara na članak koji je pobrao najviše simpatija čitatelja:


+12
Makistar23:10 | 16.08.2018.

Sadašnje izraelsko vodstvo ima osjećaj ogromnog utjecaja i velike ambicije. Postoji manjak ravnoteže snaga ili bar percipirane ravnoteže da bi se postigao kompromis - sa aspekta sile ako nema humanosti. Unutar Izraela radikalni političari i rabini mijenjaju narod nagore. 70% izraelskih židova vjeruje da su izabran narod. haaretz.com/jewish/1.5175991 Iz toga proizilaze primjeri kao što je ubojstvo palestinske djevojčice od 13 godina - rabin Yitzchak Ginsburgh je svjedočio u korist ubojica, svojih studenata (iz Od Yosef Chai yeshiva), sa izjavom:"Treba prepoznati da izraelska krv i krv goja nije ista." forward.com/news/352016/the-kabbalist-who-would-be-king-o... Prema anketi 55% izraelskih židova vjeruje u dolazak Mesije koji će iz Izraela vladati svijetom. Netanyahu: "Odlučni smo da pretvorimo Izrael u svjetsku silu, ne samo kako bismo se obranili, nego i kao svjetlost narodima. Ali prvo moramo osigurati naše svjetlo ovdje, u našoj zemlji."
jpost.com/Breaking-News/Netanyahu-Israel-determined-t... Kako se vidi u Izraelu i među američkim evanđelistima, jedan od preduvjeta dolaska Mesije je obnova hrama Solomona (koji bi se zvao Treći hram), što znači rušenje džamije Al-Aksa, ili prema nekim idejama - premještanje u S. Arabiju. Kušnerova zaklada je financirala jednu takvu grupu ortodoksnih židova koji očekuju dolazak Mesije (grupa Chabad, jedna od najvećih židovskih religijskih organizacija). forward.com/news/359482/kushner-foundation-gives-342k-to-...
Postoji rašireno vjerovanje da goje moraju služiti židovima. Inspiracija se dijelom nalazi u riječima židovskog proroka: "I stranci će čuvati stada vaša, a sinovi tuđinaca bit će vaši orači i vinogradari." (Isaiah 61:5) "Sinovi tuđinaca podignut će zidine tvoje, a njihovi će vam kraljevi služiti." (Isaiah 60:10)
Rabin Manis Friedman: "Ne vjerujem u zapadnjački moral. Život po vrijednostima Tore će nas pretvoriti u svjetlo narodima koji pate od poraza zbog katastrofalnog morala ljudskog izuma." haaretz.com/1.5062382
Trump je upoznat sa tom terminologijom pa je rekao: "Židovski narod sjaji kao svjetlo svim narodima." youtu.be/vE0_E_uZE7U?t=190 i usput pojačao dojam ispunjenja proročanstva "njihovi će vam kraljevi služiti".

_________________
I ask not for a lighter burden, but for broader shoulders.
avatar
AlfaOmega

Posts : 3987
2015-09-11


Back to top Go down

Re: ISRAEL

Post by Yehudim on 17/8/2018, 18:44Rabin Manis Friedman: "Ne vjerujem u zapadnjački moral. Život po vrijednostima Tore će nas pretvoriti u svjetlo narodima koji pate od poraza zbog katastrofalnog morala ljudskog izuma." haaretz.com/1.5062382
Trump je upoznat sa tom terminologijom pa je rekao: "Židovski narod sjaji kao svjetlo svim narodima." youtu.be/vE0_E_uZE7U?t=190 i usput pojačao dojam ispunjenja proročanstva "njihovi će vam kraljevi služiti".


------------------------------------


  Tako je -Gentile- AZ -u pravu si- dobro si citira

_________________
.
avatar
Yehudim

Posts : 1815
2018-03-06


Back to top Go down

Re: ISRAEL

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 36 of 36 Previous  1 ... 19 ... 34, 35, 36

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum