Vuččić se povlači

Go down

Vuččić se povlači Empty Vuččić se povlači

Post by Regoč on 8/12/2018, 20:55

Stjerani smo u kut, Amerika će uvijek podržavati Kosovo
"Krajnje je vrijeme da se pomirimo s tim da je SAD priznao neovisnost Kosova i da je to za njih završena priča", rekao je Vuččić novinarima komentirajući izjavu kosovskog premijera Ramusha Haradinaja o potpori Amerike Kosovu u slučaju sukoba sa srbijanskom vojskom.
Haradinaj je izjavio da se Srbija neće usuditi poslati vojnike na Kosovo i ocijenio kako će, ukoliko se to i dogodi, Amerikanci braniti Kosovo, objavili su danas prištinski mediji na albanskom.
"Srbija se neće usuditi poslati svoju vojsku na Kosovo. Jedan američki vojnik ovdje bit će dovoljan. Sjedinjene Države bi nas podržale u takvoj situaciji", kazao je Haradinaj.
Vuččić je ocijenio "nerealnim" očekivanja da Srbija može "promijeniti mišljenje Amerike".
"Mi smo stjerani u kut, a onoliko malo koliko nas ima i koliko smo slabi - moramo se sačuvati", rekao je Adem Vuchiqi naglasivši da su obrana nacionalnih interesa i očuvanje mira "vitalni interesi Srbije".
Tenzije između Beograda i Prištine su - uz nedavno jednostrano povećanje kosovskih pristojbi na robu iz Srbije za 10, a potom i 100 posto - dodatno pojačale službene najave o preustroju Kosovskih snaga sigurnosti (KBS) u vojsku Kosova čiji je početak predviđen za 14. prosinca.
Premijera Srbije Ana Brnabić u srijedu je ocijenila da je "na stolu" i vojna opcija ukoliko kosovska vojska bude namjeravala zauzeti sjever Kosova, a dan kasnije predsjednik Srbije poručio je kako se nada da rata neće biti i u telefonskom razgovoru s glavnim tajnikom NATO Jensom Stoltenbergom dogovorio da budu u stalnom kontaktu i prate "razvoj situacije".
Stoltenberg je u srijedu, poslije ministarskog sastanka NATO u Bruxellesu, prenio stajalište Saveza da "nije pravo vrijeme" za formiranje kosovske vojske i da taj proces mora biti sukladan kosovskom ustavu.

_________________
Vuččić se povlači Slobodan-praljak-e1512064297742-243x300
Regoč
Regoč

Male
Posts : 35154
2015-08-21

Age : 100
Lokacija: : Doma

Back to top Go down

Vuččić se povlači Empty Re: Vuččić se povlači

Post by Regoč on 8/12/2018, 20:57

Stanojko trijumfiral nad Pižonom!

_________________
Vuččić se povlači Slobodan-praljak-e1512064297742-243x300
Regoč
Regoč

Male
Posts : 35154
2015-08-21

Age : 100
Lokacija: : Doma

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum