DELIMO KOSOVO, ako to Tramp kaže.

Go down

DELIMO KOSOVO, ako to Tramp kaže. Empty DELIMO KOSOVO, ako to Tramp kaže.

Post by pizzon on 9/16/2018, 09:39

ALBANSKI PREMIJER RAMA: DELIMO KOSOVO, ako to Tramp kaže. Niko ozbiljan se ne protivi PREGOVORIMA O RAZGRANIČENJU!

Premijer Albanije Edi Rama poručio je liderima privremenih institucija u Prištini da će, ako to zatraže SAD i predsednik Donald Tramp, morati da pristanu na podelu Kosova i razgraničenje sa Srbijom, javljaju mediji u Tirani
DELIMO KOSOVO, ako to Tramp kaže. 71833_rama8_f
[size=13]Rama je, posle sastanka sa predsednikom i šefom parlamenta lažne države Kosovo Hašimom Tačijem i Kadrijem Veseljijem, rekao da je "neozbiljan svako ko se protivi pregovorima o razgraničenju kao rešenju kosovskog problema".[/size]

Racionalan pristup

[size=15][size=13]Rama kao premijer Albanije racionalnije posmatra stvari nego lideri Albanaca sa Kosova. Svestan je da će, ako Vašington otvoreno krene da zastupa ideju podele Kosova, Albanci morati to da prihvate iako ne žele, smatra analitičar Mišel Zubenica[/size]
Glavni pregovarači
Prema Raminim rečima, svi Albanci imaju dužnost da podržavaju tzv. Kosovo kada su u pitanju korekcije granica.
(VIDEO) VOJSKA SRBIJE DOBIJA ''WING LOONG II''?! Kinezi nam šalju zastrašujući "dron" - nosi laserske bombe, protivoklopne i rakete vazduh-zemlja!
Svako ko odbija da raspravlja o pitanju granica smatra se nezrelim. Na kosovskim vlastima je da rade na platformi za dijalog. Ja sam poslednji koji to komentariše, zato što na Kosovu već traje debata o jednoj ideji, a ne platformi... Albanija ima obavezu da podržava Kosovo i sačekaćemo da vidimo šta će oni da odluče. Oni moraju da održe odgovarajuće strateške razgovore, zato što se takva prilika možda neće ponoviti narednih 30 godina. Albanci moraju da diskutuju kao pravi muškarci, uz konsenzus, a ne samo da bi stvarali međusobne sukobe... - rekao je Rama, što su albanski analitičari odmah 'pročitali' kao podršku planu o podeli Kosova, za koji se u poslednje vreme sve otvorenije zalaže i administracija predsednika Donalda Trampa.
NA DANAŠNJI DAN 62.000 SRBA ODLUČILO PRVI SVETSKI RAT: Prošlo je 100 godina od proboja Solunskog fronta!
Komentarišući ove navode, bivši šef diplomatije Vladislav Jovanović potvrđuje da je Amerika 'alfa i omega' svega što se dešava na Kosovu.
SAD su okupirale Kosovo i stvorile tu kvazidržavu. Trebalo je odavno samo sa njima da razgovaramo, a ne sa Albancima. Oni su samo podizvođači radova, oni samo izvršavaju ono što Vašington preseče i što odgovara njegovim geopolitičkim interesima. U ovom trenutku SAD su angažovane u naporu da istisnu ili oslabe uticaj Rusije i eventualno Kine na Balkanu. I zato su spremne da Srbiji ponude primamljiviji mamac, odnosno da dobije jedan deo Kosova. Važno je da sačekamo, jer vreme sada radi za nas, a ne više za Albance... - podvlači Jovanović.
Njegov kolega Živadin Jovanović ocenjuje da su Amerikanci važniji faktor rešavanja kosovskog problema od EU i Evrope.[/size]

Očekivan stav

[size=15]Ramina izjava je očekivana. Interesantno je da nema jednoglasnosti među političkim činiocima kako treba pristupiti tom pitanju i regulisati kosovski čvor,  mišljenja je analitičar Vladimir Goati.
Srbija je danas ključni partner Amerike na Balkanu, a ne neko drugi. Mi želimo najbolje odnose sa SAD, uz veće razumevanje naših interesa u vezi sa Kosovom. Oni koji su bili vezani za Klintona i koji su mu dizali spomenike sada pokušavaju da se dodvore novoj administraciji, novim ljudima, jer znaju da više nemaju ni ugled ni uticaj. Zato Rama predvodi tu konstruktivnu liniju prema Vašingtonu i upućuje im komplimente - objašnjava Jovanović.
MILOGORCI SNIMAJU SERIJU O SRPSKIM OKUPATORIMA: Prezir i gađenje, nisu dovoljno jake reči da OPIŠU SVE LAŽI U SERIJI!
Želi sebe da opere
Na drugoj strani, Dušan Janjić iz Foruma etničkih odnosa ističe da je Rama uključen u razgovore o razgraničenju već dve godine.
Amerikanci imaju drugačiji stav od Rame. Oni su za prilagođavanje granica uz demarkaciju. Ovo ipak nije ono na čemu je Rama radio i što je objavljeno u Americi kao mapa. On poslednjom porukom pere sebe, jer je u velikoj krizi zbog američkih pritisaka. Nekada je bio njihov čovek, ali sada više nije. Demokratska stranka u Albaniji je u usponu i on gubi izbore. Zato sada pokušava sebe da izvuče iz odgovornosti za podršku ideji o razmeni teritorija, kao i Hašim Tači - zaključuje Janjić.[/size]

_________________
„Usred zime, najzad sam otkrio da u sebi nosim nepobedivo leto (a.camus )
pizzon
pizzon

Male
Posts : 16425
2016-07-21


Back to top Go down

DELIMO KOSOVO, ako to Tramp kaže. Empty Re: DELIMO KOSOVO, ako to Tramp kaže.

Post by pizzon on 9/16/2018, 09:42

INTERVJUArne Sanes Bjornstad: Poruke mira Albanci su razbijali barikadama

Ljiljana BEGENIŠIĆ | 16. septembar 2018. 09:05 | Komentara: 0
Ambasador Norveške o boravku Vučića na KiM: Govor srpskog predsednika bio je hrabar, umeren i realističan. Zabrana Vučićeve posete selu Banje nije spremnost za pomirenje. Sumnjam da bi konferencija poput Rambujea bilo šta olakšala
DELIMO KOSOVO, ako to Tramp kaže. 07-Arne-Tan2018-1-20-82125497-2_620x0
PREDSEDNIK Adem Vuchiqi poslao je sa Kosova poruku mira. Njegov govor bio je umeren i realističan. Govoreći o svojim ciljevima, predsednik nije davao lažna obećanja. Ako uzmemo u obzir kakve su sve glasine kružile uoči govora, uz velika očekivanja jednih i zabrinutost drugih, njegove poruke možemo protumačiti samo kao hrabre i dobrodošle.

Ambasador Norveške u Beogradu Arne Sanes Bjornstad, u intervjuu za "Novosti", ovako ocenjuje najvažniji politički događaj ove godine - posetu Aleksandra Vučića Kosovu.
* Na Vučićeve poruke mira, Albanci su uzvratili barikadama. Zašto ih niko ne kritikuje zbog toga?
- Zabrana posete predsednika Vučića selu Banje nije način da se pokaže spremnost za pomirenje, niti normalizaciju odnosa, već upravo suprotno. Ohrabrujuća je činjenica da je kosovski predsednik Tači uputio kritike onima koji su sprečili posetu predsednika Vučića.
PROČITAJTE JOŠ - VUČIĆ NA KOSOVU PORUČIO: Veliko je pitanje da li uopšte postoji šansa da se bilo šta od Kosova sačuva
* Iako konačnog rešenja za KiM nema, razgraničenje je nešto što se najviše pominje. Da li bi to bilo dobro rešenje?
- Ponekad mi se čini da svi govorimo o rešenjima ne obraćajući pažnju na problem. Zajednica opština, promene granica... ja to vidim kao moguće instrumente, a ne ciljeve po sebi. Ono što je važno jeste pronaći rešenje koje nas izvlači iz sadašnjeg zastoja i podstiče stabilnost na Balkanu i širem regionu i, drugo, omogućava kosovskim Srbima da žive kako žele, bez straha i diskriminacije.
* Ocenom da je "svojatanje Preševa od Albanaca isto što i svojatanje Kosova od Srbije" izazvali ste oštre kritike dela javnosti?
- Stojim iza svega što sam rekao. Tražili su mi da prokomentarišem Haradinajevu izjavu da su Preševo i Bujanovac "istočno Kosovo". Rekao sam da takve izjave ne pomažu rešenju situacije, ali sam dodao da oni koji govore o Kosovu kao sastavnom delu Srbije, ne treba da se iznenade ako drugi nazivaju delove Srbije "istočno Kosovo". Moja poenta je da bi to neki nazvali "milo za drago". Međutim, ni takve izjave ne doprinose rešenju.
[size=16]SKAMENjEN PRED LEPOTOM SRPSKIH SVETINjA* VAŠA vlada pomaže i srpske manastire na Kosovu. - Posebnu pomoć su dobili manastir Visoki Dečani, kao i manastir u Prizrenu, ali tu su i drugi. Za nas, kao i za EU i SAD važno je da se očuva kulturno nasleđe Srba na Kosovu. Posetio sam Gračanicu, Dečane i Pećku patrijaršiju i ostao skamenjen pred lepotom ovih spomenika Bogu i veri, kao i od duhovnosti njihovih vernika.

* Da li je moguća neka međunarodna konferencija o Kosovu, poput Dejtona?
- Međunarodna konferencija o Kosovu je održana 1999. u Rambujeu i ja sam tada prisustvovao u sastavu delegacije OEBS. Konferencija nije uspela pošto tadašnji predsednik Milošević nije prihvatio predlog da Kosovo bude autonomna oblast u okviru Srbije i SRJ. Adem Vuchiqi je potpuno u pravu kada kaže da se za Srbiju situacija pogoršava sa svakom propuštenom prilikom. Sumnjam da bi još jedna konferencija poput one u Rambujeu bilo šta olakšala.
* Predsednik Adem Vuchiqi kaže da bi kosovsko rešenje moglo da se traži 10-20 godina. Hoće li Srbija toliko čekati na EU?
- Srbija će se priključiti EU kao punopravna članica onog trenutka kada se ispune svi uslovi za članstvo. Jedan od njih, mada ne i jedini, jeste da nema nerešenih pitanja sa susednim državama.
* Koji su to sve uslovi? Da li među njih spada i "udaljavanje" od Rusije?
- Da bi postala punopravna članica, Srbija mora da poštuje spoljnu i bezbednosnu politiku EU. To znači da će Srbija morati da promeni svoju politiku ne samo u odnosu prema Rusiji, već i po drugim pitanjima spoljne i bezbednosne politike. Bliska saradnja država unutar EU podrazumeva da države članice stoje zajedno pred bilo kakvim pretnjama, bilo da je reč o opasnosti po sve ili po jednu državu članicu.

[/size]
DELIMO KOSOVO, ako to Tramp kaže. 07-Arne* Kako ocenjujete odnose Srbije i Norveške?
- Odnosi su veoma dobri. Još uvek postoji veliki neiskorišćeni potencijal kada je reč o trgovini i investicijama, ali će mogućnosti za tu saradnju doći kako se Srbija bude približavala EU, poboljšavala investicionu klimu i vladavinu prava. Kada je reč o političkoj saradnji, možda ne možemo uvek da se slažemo u svemu, ali se razumemo i blisko sarađujemo u nizu pitanja od zajedničkog interesa. Ispod svega toga se krije prijateljstvo starije od jednog veka.

* Norveška vlada izdvojila je novac za pomoć siromašnim opštinama u Srbiji. O kojoj sumi se radi?
- Za ono što "ostaje" od 2018. godine, dali smo dva miliona evra. Sledeće godine "dopunjavamo", ali još ne možemo reći sa koliko tačno. Međutim, treba da povećamo broj opština kako bismo uključili svih 91 iz raznih krajeva Srbije. Prioriteti će biti najsiromašniji.

_________________
„Usred zime, najzad sam otkrio da u sebi nosim nepobedivo leto (a.camus )
pizzon
pizzon

Male
Posts : 16425
2016-07-21


Back to top Go down

DELIMO KOSOVO, ako to Tramp kaže. Empty Re: DELIMO KOSOVO, ako to Tramp kaže.

Post by pizzon on 9/16/2018, 09:46

Srbija je danas ključni partner Amerike na Balkanu, a ne neko drugi. Mi želimo najbolje odnose sa SAD, uz veće razumevanje naših interesa u vezi sa Kosovom. Oni koji su bili vezani za Klintona i koji su mu dizali spomenike sada pokušavaju da se dodvore novoj administraciji, novim ljudima, jer znaju da više nemaju ni ugled ni uticaj. Zato Rama predvodi tu konstruktivnu liniju prema Vašingtonu i upućuje im komplimente - objašnjava Jovanović.

_________________
„Usred zime, najzad sam otkrio da u sebi nosim nepobedivo leto (a.camus )
pizzon
pizzon

Male
Posts : 16425
2016-07-21


Back to top Go down

DELIMO KOSOVO, ako to Tramp kaže. Empty Re: DELIMO KOSOVO, ako to Tramp kaže.

Post by AssadNaPodmornici on 9/16/2018, 09:51

Zid žica jarak i krokodil
AssadNaPodmornici
AssadNaPodmornici

Posts : 5256
2018-06-14


Back to top Go down

DELIMO KOSOVO, ako to Tramp kaže. Empty Re: DELIMO KOSOVO, ako to Tramp kaže.

Post by Regoč on 9/16/2018, 11:51

Pižone, evo demarkacije!
DELIMO KOSOVO, ako to Tramp kaže. Untitled

_________________
DELIMO KOSOVO, ako to Tramp kaže. Slobodan-praljak-e1512064297742-243x300
Regoč
Regoč

Male
Posts : 35553
2015-08-21

Age : 100
Lokacija: : Doma

Back to top Go down

DELIMO KOSOVO, ako to Tramp kaže. Empty Re: DELIMO KOSOVO, ako to Tramp kaže.

Post by mortal on 9/16/2018, 13:06

@Regoč wrote:Pižone, evo demarkacije!
DELIMO KOSOVO, ako to Tramp kaže. Untitled
stvarno ne kuzim sta Hrvati imaju od toga
oni su muslimanske vjeroispovjesti
krscana jedva neki minimanlan postotak
mortal
mortal

Female
Posts : 9210
2014-04-16

Lokacija: : CROATIA

Back to top Go down

DELIMO KOSOVO, ako to Tramp kaže. Empty Re: DELIMO KOSOVO, ako to Tramp kaže.

Post by epikur37 on 9/16/2018, 13:10

Odlično....kosovo, beh i makedoniju...cap-cap.
epikur37
epikur37

Posts : 27333
2015-08-06


Back to top Go down

DELIMO KOSOVO, ako to Tramp kaže. Empty Re: DELIMO KOSOVO, ako to Tramp kaže.

Post by pizzon on 9/16/2018, 13:35

@Regoč wrote:Pižone, evo demarkacije!
DELIMO KOSOVO, ako to Tramp kaže. Untitled
cak su i ameri  promenili pristup.
ne mogu da dobiju 
srbe i srbiju razaranjem.

_________________
„Usred zime, najzad sam otkrio da u sebi nosim nepobedivo leto (a.camus )
pizzon
pizzon

Male
Posts : 16425
2016-07-21


Back to top Go down

DELIMO KOSOVO, ako to Tramp kaže. Empty Re: DELIMO KOSOVO, ako to Tramp kaže.

Post by Regoč on 9/16/2018, 14:30

@mortal wrote:
@Regoč wrote:Pižone, evo demarkacije!
DELIMO KOSOVO, ako to Tramp kaže. Untitled
stvarno ne kuzim sta Hrvati imaju od toga
oni su muslimanske vjeroispovjesti
krscana jedva neki minimanlan postotak
Neprijatelj moga neprijatelja...
Slaba Srbija, jaka Jugos... ovaj, Europa.

_________________
DELIMO KOSOVO, ako to Tramp kaže. Slobodan-praljak-e1512064297742-243x300
Regoč
Regoč

Male
Posts : 35553
2015-08-21

Age : 100
Lokacija: : Doma

Back to top Go down

DELIMO KOSOVO, ako to Tramp kaže. Empty Re: DELIMO KOSOVO, ako to Tramp kaže.

Post by Regoč on 9/16/2018, 14:31

@pizzon wrote:
@Regoč wrote:Pižone, evo demarkacije!
DELIMO KOSOVO, ako to Tramp kaže. Untitled
cak su i ameri  promenili pristup.
ne mogu da dobiju 
srbe i srbiju razaranjem.
Deder, što se buniš, demarkiran je sjever Kosova kao vaš?!

_________________
DELIMO KOSOVO, ako to Tramp kaže. Slobodan-praljak-e1512064297742-243x300
Regoč
Regoč

Male
Posts : 35553
2015-08-21

Age : 100
Lokacija: : Doma

Back to top Go down

DELIMO KOSOVO, ako to Tramp kaže. Empty Re: DELIMO KOSOVO, ako to Tramp kaže.

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum