PREDSJEDNICA Desetljećima Hrvati nisu smjeli imenovati svoje porijeklo. Umjesto da kažemo: 'Ja sam Hrvat', morali smo reći: 'Ja sam iz Hrvatske'

Page 4 of 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Go down

Re: PREDSJEDNICA Desetljećima Hrvati nisu smjeli imenovati svoje porijeklo. Umjesto da kažemo: 'Ja sam Hrvat', morali smo reći: 'Ja sam iz Hrvatske'

Post by Guest on Wed 12 Sep - 12:35

@Sora wrote:
Gnječ wrote:ta žena je perfidna kujetina. totalno je izokrenula činjenice.

1. kolinda je živjela u selu Lubarska koje je u doba SFRJ pripadalo pod općinu Rijeka.

2. selo Lubarska je 1971. imalo 119 stanovnika a 1981. godine 100 stanovnika.

3. pošto se kruh svakog dana dovozio i razvozio kamionom iz Rijeke po tim selendrama u dućanu u selu je bilo pravilo da se za količinu kruha stanovnici dogovore koliko će ko kruha kupit unaprijed za dan dva tri. to se radilo zbog toga da kruha uvijek bude koliko treba da ga ne pofali ili da ga ima previše pa da se onda baca. tako se radilo po svim selima koji su imali malo stanovnika. dođeš u dućan i kažeš prodavačici prekosutra će mi trebat 6 štruca kruha. prodavačica zapiše i to je to.

4. svaka obitelj je uz taj kupovni kruh pekla doma i svoj kruh.

3. izbor jogurta u takvoj selendri sigurno nije mogao biti ni približno toliki kao recimo u gradu Rijeci ili u većim naseljima sa više stanovnika jer je to brzo pokvarljiva roba i ne isplati se za 100 ljudi u seoskom dućanu držati 50 vrsta jogurta.

5. ta žena je perfidna muljatorica lažljiva kučka.
Hvala ti 
Nesto je jasnije to s kruhom 
Makar , otkud toj zeni TRAUMA zbog naručivanja kruha i racionalizacije potrošnje 
A kujetine ..:K

ma to sa narudžbama količine kruha unaprijed nije nikakva novost za sela koja su imala malo stanovnika. pogotovo je to bilo bitno po ljeti za vrijeme turističke sezone. najobičnija zdrava trgovačka logika nikakva politička komunistička diktatura kako kujetina kolinda pokušava prikazati. to se odnosilo na kruh i na lako pokvarljive prehrambene proizvode. mogla je ić živit u RIJEKU PA BI IMALA IZBOR 50 VRSTA JOGURTA 20 VRSTA KRUHA I 40 VRSTA PECIVA I 100 VRSTA KOLAČA I KEKSA.

ali kučka nije rekla novinaru da su njeni roditelji u to doba imali privatnu mesnicu u selu da su imali svoja goveda štalu sa 22 krave a janjce su kupovali za klanje. kako to? a nije imala jogurta ali nije rekla da je imala mesine svaki dan na stolu? da joj je otac imao mesnicu a mater imala gostionicu?

nije rekla da su muljali sa mesom pa ih je porezna inspekcija ulovila u prekršaju?

“Ovdje smo muž i ja zajedno vodili posao u mesnici. Imali smo i svoja goveda, štalu s 22 krave u selu Lopača, a janjce bismo kupovali za klanje. Za 1. maj su u ovom kraju svi radili fešte na kojima bi se okretali janjci. Posao je dobro išao sve dok nas osamdesetih godina nisu dotukli poreznici s ispitivanjem porijekla imovine. Mjerili su nam sobe u kući. Mnogo poreza smo platili i na kraju sve podmirili. Ipak, dokusurili su nas pa više nismo širili posao”, govori Dubravka Grabar koja je rodom iz obližnjeg Donjeg Jelenja.

i nije rekla da je to njeno selo nekada u Jugoslaviji živjelo a da je danas u njenoj sjebanoj Rvakoj koja je ona precjednica to selo takoreć napušteno i prazno skoro da nikog nema. danas u njenoj neovisnoj i slobodnoj rvackoj a ona precjednica iste.

"Opustjelo selo Do Lubarske se iz Rijeke vozi 15-ak minuta u smjeru Grobnika i Donjeg Jelenja. Selo od 50-ak kuća smješteno je blizu izvora Rječine i izgleda kao da je vrijeme stalo baš negdje 70-ih godina kad je HDZ-ova političarka sa svojim malim prijateljima trčkarala tim ulicama i igrala nogomet. No više nema mesnice ni dućani niti kafića, baš ničega osim kuća od kojih su neke napuštene... U kapelici preko puta kuće Grabarovih nema kipa sveca, a iz zida telefonske govornice, koja je nekoć bila glavna veza sa svijetom, vire samo dvije žice...

Autobus za Rijeku doduše još vozi, no nikad se ne zna kada će točno doći. Stanovnici sela, mahom stariji ljudi, već su navikli da se na autobusnoj stanici, koja je odmah pokraj nekadašnje Grabarove mesnice, treba naoružati strpljenjem...."

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/moja-kci-kolinda-nikad-ispricana-prica-o-djetinjstvu-predsjednicke-kandidatkinje-hdz-a/677824/


Guest
Guest


Back to top Go down

Re: PREDSJEDNICA Desetljećima Hrvati nisu smjeli imenovati svoje porijeklo. Umjesto da kažemo: 'Ja sam Hrvat', morali smo reći: 'Ja sam iz Hrvatske'

Post by kaya on Wed 12 Sep - 13:29

Vlastima je trebala priopćavati koliko ce kruha trebati sljedeci tjedan?!
Koliko bi to vlasti priopćenja primili svaki dan , 15 000 000 ! I sto bi uopće s tim podatkom.
Daj neka ne kenja..
Bolje da kažu htjeli smo u svom sokaku biti glavni, da budemo mi vlast , da krademo koliko hoćemo i nikome se ne moramo pravdati , vozimo se avionima i automobilima od 200 000 eura, imamo pratnju, zaštitu i glumimo monarhe.

_________________
Grevio centrala.
avatar
kaya

Posts : 18585
2015-08-15


Back to top Go down

Re: PREDSJEDNICA Desetljećima Hrvati nisu smjeli imenovati svoje porijeklo. Umjesto da kažemo: 'Ja sam Hrvat', morali smo reći: 'Ja sam iz Hrvatske'

Post by Sora on Wed 12 Sep - 13:48

@kaya wrote:Vlastima je trebala priopćavati koliko ce kruha trebati sljedeci tjedan?!
Koliko bi to vlasti priopćenja primili svaki dan , 15 000 000 ! I sto bi uopće s tim podatkom.
Daj neka ne kenja..
Bolje da kažu htjeli smo u svom sokaku biti glavni, da budemo mi vlast , da krademo koliko hoćemo i nikome se ne moramo pravdati  , vozimo se avionima i automobilima od 200 000 eura, imamo pratnju, zaštitu i glumimo monarhe.

To se Inace zove demokracija 
A pno prije totalitarizam 
Koje pizdarije moramo gutat od politicara , zgadi ti se zivot affraid

_________________
DUM SPIRO, SPERO
avatar
Sora

Posts : 13108
2014-04-29


Back to top Go down

Re: PREDSJEDNICA Desetljećima Hrvati nisu smjeli imenovati svoje porijeklo. Umjesto da kažemo: 'Ja sam Hrvat', morali smo reći: 'Ja sam iz Hrvatske'

Post by Sora on Wed 12 Sep - 13:50

Ta kujetina 
Ti nasi politicari osobito Hdzeovci kpji nam prodaju muda za bubrege 
Zavrijedili su da ih narod objesi na stup srama a ne da glasa za njih

_________________
DUM SPIRO, SPERO
avatar
Sora

Posts : 13108
2014-04-29


Back to top Go down

Re: PREDSJEDNICA Desetljećima Hrvati nisu smjeli imenovati svoje porijeklo. Umjesto da kažemo: 'Ja sam Hrvat', morali smo reći: 'Ja sam iz Hrvatske'

Post by Guest on Fri 14 Sep - 13:45

Švicarski list o Kolindi: Blamaže jedne predsjedniceŠVICARSKI list Tages-Anzeiger (TA) objavio je veliki članak pod naslovom “Blamaže jedne predsjednice”, u kojem se bavi nizom blamaža i gafova Kolinde Grabar-Kitarović, a povod tome je nedavni intervju za austrijski Kleine Zeitung. “Ona osuđuje izbjeglice i blamira se bizarnim izjavama o staroj Jugoslaviji. Što se to događa s hrvatskom predsjednicom?” pita se švicarski list.

Tages-Anzeiger na početku podsjeća da je Kolinda na Svjetskom prvenstvu u nogometu “bila uočljivija od Maradone” i da se “grlila s oznojenim i polugolim nogometašima”, no da se to sve “patriotski usmjerenim Hrvatima svidjelo”. No sada je “konzervativna hrvatska predsjednica opet u centru pažnje - zbog intervjua za austrijski Kleine Zeitung - ali ne iz nekih grandioznih razloga”.

Hrvatska predsjednica protiv izbjeglica

Ističe se da je hrvatska predsjednica napala izbjeglice i migrante govoreći da su to “većinom muškarci u borbenim godinama” i da je Europska unija “primila pogrešne izbjeglice”. Švicarski list onda podsjeća da je u proteklih pola godine u Hrvatskoj poginulo više od deset izbjeglica i da nevladine organizacije izvještavaju o tome kako hrvatska policija tuče izbjeglice i migrante na granici prema BiH.

“Posve u ofsajd je otišla hrvatska predsjednica svojim izjavama o staroj, socijalističkoj Jugoslaviji koje je Hrvatska bila dio do proglašenja neovisnosti 1991. godine”, piše TA i nastavlja ironično navoditi Kolindinu izjavu da se u Jugoslaviji nije smjelo reći da si Hrvat, nego se moralo reći da dolaziš iz Hrvatske. “Zašto predsjednica laže, zapitali su se novinari portala Index, a nisu bili jedini”, piše TA.

I Tito se izjašnjavao kao Hrvat

“Jugoslavija sigurno nije bila socijalistički raj, ali ni tamnica naroda kako je opisuju hrvatski nacionalisti, a sada i hrvatska predsjednica. Svatko se mogao izjasniti o svojoj nacionalnosti i religiji, izvodila se hrvatska himna Lijepa naša, a čak se i Tito izjasnio Hrvatom u svojem vjenčanom listu", nabraja švicarski list.

“Naročito su bizarne tvrdnje hrvatske predsjednice da u Jugoslaviji nije bilo izbora jogurta i da se vlastima moralo unaprijed prijavljivati koliko ćeš kruha pojesti”, navodi TA i podsjeća da Kolindu sljedeće godine čekaju predsjednički izbori te “pokušava mobilizirati svoju nacionalističku klijentelu”.
Švicarski list podsjeća da Kolinda voli slušati Thompsona

Dodaju kako je jedan od njenih prvih poteza bilo uklanjanje Titove biste s Pantovčaka i da se izjasnila kao fan pjesama “kontroverznog pjevača Marka Perkovića Thompsona kojeg mediji nazivaju bardom mržnje”. Spominju i slučaj kad se Kolinda ispričala jer je u Dubrovniku podijelila čokoladice srpske proizvodnje: “Hrvatska predsjednica ne dijeli proizvode nekadašnjeg agresora, obećala je da će to popraviti.”

Švicarski list podsjeća i na kontroverzne Kolindine izjave iz Argentine, kada je za ustaške emigrante rekla da su u Argentini našli “prostor slobode”. Na kraju Tages-Anzeiger preporučuje Kolindi da počne čitati Miroslava Krležu i navode da je u Jugoslaviji 1975. bilo više od 80 različitih vrsta jogurta i sličnih mliječnih proizvoda, po službenim podacima iznesenim u časopisu Mljekarstvo. “Hrvatska predsjednica je tada imala osam godina”, poentira na kraju članak Tages-Anzeiger.

Inače, Tages-Anzeiger jedan je od najutjecajnijih listova u Švicarskoj, naročito u njemačkom govornom području.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/svicarski-list-o-kolindi-blamaze-jedne-predsjednice/2023796.aspx

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: PREDSJEDNICA Desetljećima Hrvati nisu smjeli imenovati svoje porijeklo. Umjesto da kažemo: 'Ja sam Hrvat', morali smo reći: 'Ja sam iz Hrvatske'

Post by Eroo on Fri 14 Sep - 13:50

Samo neka pišu, pa makar i loše. 
Ko je predjednik Švedske? Danske? Norveške? Nizozemske? Švicarske? Ne znate. 
Ali dobro, oni znaju ko je Hrvatske. ;)

_________________
Ruf, nur ruf!
avatar
Eroo

Posts : 23108
2016-07-22


Back to top Go down

Re: PREDSJEDNICA Desetljećima Hrvati nisu smjeli imenovati svoje porijeklo. Umjesto da kažemo: 'Ja sam Hrvat', morali smo reći: 'Ja sam iz Hrvatske'

Post by Sora on Fri 14 Sep - 17:21

Gnječ wrote:Švicarski list o Kolindi: Blamaže jedne predsjedniceŠVICARSKI list Tages-Anzeiger (TA) objavio je veliki članak pod naslovom “Blamaže jedne predsjednice”, u kojem se bavi nizom blamaža i gafova Kolinde Grabar-Kitarović, a povod tome je nedavni intervju za austrijski Kleine Zeitung. “Ona osuđuje izbjeglice i blamira se bizarnim izjavama o staroj Jugoslaviji. Što se to događa s hrvatskom predsjednicom?” pita se švicarski list.

Tages-Anzeiger na početku podsjeća da je Kolinda na Svjetskom prvenstvu u nogometu “bila uočljivija od Maradone” i da se “grlila s oznojenim i polugolim nogometašima”, no da se to sve “patriotski usmjerenim Hrvatima svidjelo”. No sada je “konzervativna hrvatska predsjednica opet u centru pažnje - zbog intervjua za austrijski Kleine Zeitung - ali ne iz nekih grandioznih razloga”.

Hrvatska predsjednica protiv izbjeglica

Ističe se da je hrvatska predsjednica napala izbjeglice i migrante govoreći da su to “većinom muškarci u borbenim godinama” i da je Europska unija “primila pogrešne izbjeglice”. Švicarski list onda podsjeća da je u proteklih pola godine u Hrvatskoj poginulo više od deset izbjeglica i da nevladine organizacije izvještavaju o tome kako hrvatska policija tuče izbjeglice i migrante na granici prema BiH.

“Posve u ofsajd je otišla hrvatska predsjednica svojim izjavama o staroj, socijalističkoj Jugoslaviji koje je Hrvatska bila dio do proglašenja neovisnosti 1991. godine”, piše TA i nastavlja ironično navoditi Kolindinu izjavu da se u Jugoslaviji nije smjelo reći da si Hrvat, nego se moralo reći da dolaziš iz Hrvatske. “Zašto predsjednica laže, zapitali su se novinari portala Index, a nisu bili jedini”, piše TA.

I Tito se izjašnjavao kao Hrvat

“Jugoslavija sigurno nije bila socijalistički raj, ali ni tamnica naroda kako je opisuju hrvatski nacionalisti, a sada i hrvatska predsjednica. Svatko se mogao izjasniti o svojoj nacionalnosti i religiji, izvodila se hrvatska himna Lijepa naša, a čak se i Tito izjasnio Hrvatom u svojem vjenčanom listu", nabraja švicarski list.

“Naročito su bizarne tvrdnje hrvatske predsjednice da u Jugoslaviji nije bilo izbora jogurta i da se vlastima moralo unaprijed prijavljivati koliko ćeš kruha pojesti”, navodi TA i podsjeća da Kolindu sljedeće godine čekaju predsjednički izbori te “pokušava mobilizirati svoju nacionalističku klijentelu”.
Švicarski list podsjeća da Kolinda voli slušati Thompsona

Dodaju kako je jedan od njenih prvih poteza bilo uklanjanje Titove biste s Pantovčaka i da se izjasnila kao fan pjesama “kontroverznog pjevača Marka Perkovića Thompsona kojeg mediji nazivaju bardom mržnje”. Spominju i slučaj kad se Kolinda ispričala jer je u Dubrovniku podijelila čokoladice srpske proizvodnje: “Hrvatska predsjednica ne dijeli proizvode nekadašnjeg agresora, obećala je da će to popraviti.”

Švicarski list podsjeća i na kontroverzne Kolindine izjave iz Argentine, kada je za ustaške emigrante rekla da su u Argentini našli “prostor slobode”. Na kraju Tages-Anzeiger preporučuje Kolindi da počne čitati Miroslava Krležu i navode da je u Jugoslaviji 1975. bilo više od 80 različitih vrsta jogurta i sličnih mliječnih proizvoda, po službenim podacima iznesenim u časopisu Mljekarstvo. “Hrvatska predsjednica je tada imala osam godina”, poentira na kraju članak Tages-Anzeiger.

Inače, Tages-Anzeiger jedan je od najutjecajnijih listova u Švicarskoj, naročito u njemačkom govornom području.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/svicarski-list-o-kolindi-blamaze-jedne-predsjednice/2023796.aspx
Uzas i sramota jedne drzave 
Buduce doktorice politologije 
Fuj

_________________
DUM SPIRO, SPERO
avatar
Sora

Posts : 13108
2014-04-29


Back to top Go down

Re: PREDSJEDNICA Desetljećima Hrvati nisu smjeli imenovati svoje porijeklo. Umjesto da kažemo: 'Ja sam Hrvat', morali smo reći: 'Ja sam iz Hrvatske'

Post by Serbinho-3 on Fri 14 Sep - 18:41

Eto zasto Crvenkasti ko navijen ponavljam da je Hrvat.
avatar
Serbinho-3

Posts : 7504
2014-08-25


Back to top Go down

Re: PREDSJEDNICA Desetljećima Hrvati nisu smjeli imenovati svoje porijeklo. Umjesto da kažemo: 'Ja sam Hrvat', morali smo reći: 'Ja sam iz Hrvatske'

Post by dzango on Fri 14 Sep - 18:42

Gnječ wrote:Švicarski list o Kolindi: Blamaže jedne predsjedniceŠVICARSKI list Tages-Anzeiger (TA) objavio je veliki članak pod naslovom “Blamaže jedne predsjednice”, u kojem se bavi nizom blamaža i gafova Kolinde Grabar-Kitarović, a povod tome je nedavni intervju za austrijski Kleine Zeitung. “Ona osuđuje izbjeglice i blamira se bizarnim izjavama o staroj Jugoslaviji. Što se to događa s hrvatskom predsjednicom?” pita se švicarski list.

Tages-Anzeiger na početku podsjeća da je Kolinda na Svjetskom prvenstvu u nogometu “bila uočljivija od Maradone” i da se “grlila s oznojenim i polugolim nogometašima”, no da se to sve “patriotski usmjerenim Hrvatima svidjelo”. No sada je “konzervativna hrvatska predsjednica opet u centru pažnje - zbog intervjua za austrijski Kleine Zeitung - ali ne iz nekih grandioznih razloga”.

Hrvatska predsjednica protiv izbjeglica

Ističe se da je hrvatska predsjednica napala izbjeglice i migrante govoreći da su to “većinom muškarci u borbenim godinama” i da je Europska unija “primila pogrešne izbjeglice”. Švicarski list onda podsjeća da je u proteklih pola godine u Hrvatskoj poginulo više od deset izbjeglica i da nevladine organizacije izvještavaju o tome kako hrvatska policija tuče izbjeglice i migrante na granici prema BiH.

“Posve u ofsajd je otišla hrvatska predsjednica svojim izjavama o staroj, socijalističkoj Jugoslaviji koje je Hrvatska bila dio do proglašenja neovisnosti 1991. godine”, piše TA i nastavlja ironično navoditi Kolindinu izjavu da se u Jugoslaviji nije smjelo reći da si Hrvat, nego se moralo reći da dolaziš iz Hrvatske. “Zašto predsjednica laže, zapitali su se novinari portala Index, a nisu bili jedini”, piše TA.

I Tito se izjašnjavao kao Hrvat

“Jugoslavija sigurno nije bila socijalistički raj, ali ni tamnica naroda kako je opisuju hrvatski nacionalisti, a sada i hrvatska predsjednica. Svatko se mogao izjasniti o svojoj nacionalnosti i religiji, izvodila se hrvatska himna Lijepa naša, a čak se i Tito izjasnio Hrvatom u svojem vjenčanom listu", nabraja švicarski list.

“Naročito su bizarne tvrdnje hrvatske predsjednice da u Jugoslaviji nije bilo izbora jogurta i da se vlastima moralo unaprijed prijavljivati koliko ćeš kruha pojesti”, navodi TA i podsjeća da Kolindu sljedeće godine čekaju predsjednički izbori te “pokušava mobilizirati svoju nacionalističku klijentelu”.
Švicarski list podsjeća da Kolinda voli slušati Thompsona

Dodaju kako je jedan od njenih prvih poteza bilo uklanjanje Titove biste s Pantovčaka i da se izjasnila kao fan pjesama “kontroverznog pjevača Marka Perkovića Thompsona kojeg mediji nazivaju bardom mržnje”. Spominju i slučaj kad se Kolinda ispričala jer je u Dubrovniku podijelila čokoladice srpske proizvodnje: “Hrvatska predsjednica ne dijeli proizvode nekadašnjeg agresora, obećala je da će to popraviti.”

Švicarski list podsjeća i na kontroverzne Kolindine izjave iz Argentine, kada je za ustaške emigrante rekla da su u Argentini našli “prostor slobode”. Na kraju Tages-Anzeiger preporučuje Kolindi da počne čitati Miroslava Krležu i navode da je u Jugoslaviji 1975. bilo više od 80 različitih vrsta jogurta i sličnih mliječnih proizvoda, po službenim podacima iznesenim u časopisu Mljekarstvo. “Hrvatska predsjednica je tada imala osam godina”, poentira na kraju članak Tages-Anzeiger.

Inače, Tages-Anzeiger jedan je od najutjecajnijih listova u Švicarskoj, naročito u njemačkom govornom području.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/svicarski-list-o-kolindi-blamaze-jedne-predsjednice/2023796.aspx
E jebiga. A Marcel na sva usta tvrdi kako ova uspešno promoviše HR.
avatar
dzango

Posts : 22434
2014-04-19

Lokacija: : Velika Srbija

Back to top Go down

Re: PREDSJEDNICA Desetljećima Hrvati nisu smjeli imenovati svoje porijeklo. Umjesto da kažemo: 'Ja sam Hrvat', morali smo reći: 'Ja sam iz Hrvatske'

Post by Nice on Fri 14 Sep - 19:16

Svi koji je zabrinuli za ne/mogucnost izrazavanja hrvatstva kroz povijest-pripadnici drugih nacija.
Ljudi, hvala vam na brizi, ali ne treba...brinite svoje :-D

_________________
“You will not be good teachers if you focus only on what you do and not upon who you are.”
Rudolf Steiner
avatar
Nice

Posts : 25678
2014-04-12


Back to top Go down

Re: PREDSJEDNICA Desetljećima Hrvati nisu smjeli imenovati svoje porijeklo. Umjesto da kažemo: 'Ja sam Hrvat', morali smo reći: 'Ja sam iz Hrvatske'

Post by kaya on Fri 14 Sep - 19:44

Je, i na rodnom listu nije smjelo pisati Hrvat nego ja sam iz Hrvatske.
A popisali su stanovnistvo ne znam kako..

_________________
Grevio centrala.
avatar
kaya

Posts : 18585
2015-08-15


Back to top Go down

Re: PREDSJEDNICA Desetljećima Hrvati nisu smjeli imenovati svoje porijeklo. Umjesto da kažemo: 'Ja sam Hrvat', morali smo reći: 'Ja sam iz Hrvatske'

Post by kaya on Fri 14 Sep - 19:47

Gdje si prcko kućo stara?!

_________________
Grevio centrala.
avatar
kaya

Posts : 18585
2015-08-15


Back to top Go down

Re: PREDSJEDNICA Desetljećima Hrvati nisu smjeli imenovati svoje porijeklo. Umjesto da kažemo: 'Ja sam Hrvat', morali smo reći: 'Ja sam iz Hrvatske'

Post by prckov on Fri 14 Sep - 19:51

@kaya wrote:Gdje si prcko kućo stara?!
U gujsci  
avatar
prckov

Posts : 18284
2014-04-19


Back to top Go down

Re: PREDSJEDNICA Desetljećima Hrvati nisu smjeli imenovati svoje porijeklo. Umjesto da kažemo: 'Ja sam Hrvat', morali smo reći: 'Ja sam iz Hrvatske'

Post by kaya on Fri 14 Sep - 19:52

@prckov wrote:
@kaya wrote:Gdje si prcko kućo stara?!
U gujsci  
Pa sta bi, gdjes nestao..

_________________
Grevio centrala.
avatar
kaya

Posts : 18585
2015-08-15


Back to top Go down

Re: PREDSJEDNICA Desetljećima Hrvati nisu smjeli imenovati svoje porijeklo. Umjesto da kažemo: 'Ja sam Hrvat', morali smo reći: 'Ja sam iz Hrvatske'

Post by prckov on Fri 14 Sep - 19:56

@kaya wrote:
@prckov wrote:
@kaya wrote:Gdje si prcko kućo stara?!
U gujsci  
Pa sta bi, gdjes nestao..
Ganjo ljevicare po sumama
avatar
prckov

Posts : 18284
2014-04-19


Back to top Go down

Re: PREDSJEDNICA Desetljećima Hrvati nisu smjeli imenovati svoje porijeklo. Umjesto da kažemo: 'Ja sam Hrvat', morali smo reći: 'Ja sam iz Hrvatske'

Post by pismejker on Fri 14 Sep - 21:26

Gnječ wrote:
@Sora wrote:
Gnječ wrote:ta žena je perfidna kujetina. totalno je izokrenula činjenice.

1. kolinda je živjela u selu Lubarska koje je u doba SFRJ pripadalo pod općinu Rijeka.

2. selo Lubarska je 1971. imalo 119 stanovnika a 1981. godine 100 stanovnika.

3. pošto se kruh svakog dana dovozio i razvozio kamionom iz Rijeke po tim selendrama u dućanu u selu je bilo pravilo da se za količinu kruha stanovnici dogovore koliko će ko kruha kupit unaprijed za dan dva tri. to se radilo zbog toga da kruha uvijek bude koliko treba da ga ne pofali ili da ga ima previše pa da se onda baca. tako se radilo po svim selima koji su imali malo stanovnika. dođeš u dućan i kažeš prodavačici prekosutra će mi trebat 6 štruca kruha. prodavačica zapiše i to je to.

4. svaka obitelj je uz taj kupovni kruh pekla doma i svoj kruh.

3. izbor jogurta u takvoj selendri sigurno nije mogao biti ni približno toliki kao recimo u gradu Rijeci ili u većim naseljima sa više stanovnika jer je to brzo pokvarljiva roba i ne isplati se za 100 ljudi u seoskom dućanu držati 50 vrsta jogurta.

5. ta žena je perfidna muljatorica lažljiva kučka.
Hvala ti 
Nesto je jasnije to s kruhom 
Makar , otkud toj zeni TRAUMA zbog naručivanja kruha i racionalizacije potrošnje 
A kujetine ..:K

ma to sa narudžbama količine kruha unaprijed nije nikakva novost za sela koja su imala malo stanovnika. pogotovo je to bilo bitno po ljeti za vrijeme turističke sezone. najobičnija zdrava trgovačka logika nikakva politička komunistička diktatura kako kujetina kolinda pokušava prikazati. to se odnosilo na kruh i na lako pokvarljive prehrambene proizvode. mogla je ić živit u RIJEKU PA BI IMALA IZBOR 50 VRSTA JOGURTA 20 VRSTA KRUHA I 40 VRSTA PECIVA I 100 VRSTA KOLAČA I KEKSA.

ali kučka nije rekla novinaru da su njeni roditelji u to doba imali privatnu mesnicu u selu da su imali svoja goveda štalu sa 22 krave a janjce su kupovali za klanje. kako to? a nije imala jogurta ali nije rekla da je imala mesine svaki dan na stolu? da joj je otac imao mesnicu a mater imala gostionicu?

nije rekla da su muljali sa mesom pa ih je porezna inspekcija ulovila u prekršaju?

“Ovdje smo muž i ja zajedno vodili posao u mesnici. Imali smo i svoja goveda, štalu s 22 krave u selu Lopača, a janjce bismo kupovali za klanje. Za 1. maj su u ovom kraju svi radili fešte na kojima bi se okretali janjci. Posao je dobro išao sve dok nas osamdesetih godina nisu dotukli poreznici s ispitivanjem porijekla imovine. Mjerili su nam sobe u kući. Mnogo poreza smo platili i na kraju sve podmirili. Ipak, dokusurili su nas pa više nismo širili posao”, govori Dubravka Grabar koja je rodom iz obližnjeg Donjeg Jelenja.

i nije rekla da je to njeno selo nekada u Jugoslaviji živjelo a da je danas u njenoj sjebanoj Rvakoj koja je ona precjednica to selo takoreć napušteno i prazno skoro da nikog nema. danas u njenoj neovisnoj i slobodnoj rvackoj a ona precjednica iste.

"Opustjelo selo Do Lubarske se iz Rijeke vozi 15-ak minuta u smjeru Grobnika i Donjeg Jelenja. Selo od 50-ak kuća smješteno je blizu izvora Rječine i izgleda kao da je vrijeme stalo baš negdje 70-ih godina kad je HDZ-ova političarka sa svojim malim prijateljima trčkarala tim ulicama i igrala nogomet. No više nema mesnice ni dućani niti kafića, baš ničega osim kuća od kojih su neke napuštene... U kapelici preko puta kuće Grabarovih nema kipa sveca, a iz zida telefonske govornice, koja je nekoć bila glavna veza sa svijetom, vire samo dvije žice...

Autobus za Rijeku doduše još vozi, no nikad se ne zna kada će točno doći. Stanovnici sela, mahom stariji ljudi, već su navikli da se na autobusnoj stanici, koja je odmah pokraj nekadašnje Grabarove mesnice, treba naoružati strpljenjem...."

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/moja-kci-kolinda-nikad-ispricana-prica-o-djetinjstvu-predsjednicke-kandidatkinje-hdz-a/677824/

Lijepo je nes novo nauciti o Vashoj Koli.. :)

_________________
avatar
pismejker

Posts : 19287
2016-12-16

Lokacija: : 4. REICH

Back to top Go down

Re: PREDSJEDNICA Desetljećima Hrvati nisu smjeli imenovati svoje porijeklo. Umjesto da kažemo: 'Ja sam Hrvat', morali smo reći: 'Ja sam iz Hrvatske'

Post by pismejker on Fri 14 Sep - 21:40

Napose,normalno da u Jugi nije bio takav izbor robe i ostalog sranja..Granice su bile za te stvari prilicno zatvorene.
Govoriti da je stanje u drzavi bolje i naprednije,jer su se granice reciprocitetno otvorile,u drzavu se ugmizalo mali miljun stranih shopova i megastorea,i poslagali su svoju robu,nudeci isto,nekvalitetnije, u stotinama razlicitih pakiranja..
Mislim,koje idiotluke se navodi kao za naprednost sustava i drzave..
I dan danas mi je bolja hrana,koja se proizvodila u Jugi,a i RH danas,nego sve one svapske umjetne pizdarije natrpane antibioticima,sa nedostatkom ukusa i mirisa..

ima program u Lidlo,vec sam naspomenuo...Okusi Zavicaja..iskljucivo proizvodi iz doba Juge..koji se grabe samo tako..
Jebo ti Milku..niti sluga mlijecnoj od Zvecheva..

_________________
avatar
pismejker

Posts : 19287
2016-12-16

Lokacija: : 4. REICH

Back to top Go down

Re: PREDSJEDNICA Desetljećima Hrvati nisu smjeli imenovati svoje porijeklo. Umjesto da kažemo: 'Ja sam Hrvat', morali smo reći: 'Ja sam iz Hrvatske'

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 4 of 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum