nešto pozitivno

Page 12 of 26 Previous  1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 19 ... 26  Next

Go down

nešto pozitivno - Page 12 Empty Re: nešto pozitivno

Post by Guest on 14/8/2018, 14:13

Kolumbijka u Zagorju: Imam najbolje susjede na svijetu!
Moji susjedi 
Zagorci divni su ljudi, uvijek su spremni pomoći. Napravili su mi 
poseban alat za polje 
jer sam ljevorukaavigacija je odustala od traženja kućnog broja, ali u srcu Zagorja nije bio problem doznati gdje su polja – lavande. Svi znaju gdje niče prva zagorska lavanda koju još k tome uzgaja – mlada Kolumbijka. Među vinogradima i bregima, u malom raštrkanoselu Svetojurski Vrh, “strše” grmovi mirisne biljke koju obično srećemo na jugu zemlje.

Kad smo stigli, usred posla bile su Vanessa, Patricia, ali i Alojz i Štefanija. Neobično društvo spojila je, ukratko rečeno, ljubav. A priča počinje 2010. godine kada je mlada Kolumbijka Vanessa Alexandra Quintero Morales na Tajlandu upoznala Milana iz Zagreba. – Radili smo za jednu studentsku organizaciju i svake godine idemo na konferenciju u neku drugu zemlju. Poslije Tajlanda išli smo na razmjenu u Poljsku i tamo je počela ljubavna priča – otkriva ova posebna zagorska poljoprivrednica kako je u par godina od studentice menadžmenta iz kolumbijskog Ibaguea završila tako da sadi lavandu u hrvatskom Zagorju. Kad je došla u posjet dečku na par mjeseci, pala je odluka da ostaje ovdje…


 – Ispočetka mi je bilo jako teško, uopće nisam znala hrvatski pa je to bio prvi šok. Zatim, ljudi i hrana su drukčiji, a zima mi je bila grozna. Obožavam snijeg, ali četiri mjeseca hodam kao pingvin – opisuje svoju prvu zimu uz smijeh i potvrdu prijateljice Patricije, koja je sve to što danas 26-godišnja Vanessa govori prošla i sama. Ona je pak u Zagrebu još od 1995., također zbog ljubavi, a njih su se dvije upoznale prije četiri godine na smotri folklora. – Znali smo da će se tamo događati i nešto iz Kolumbije i tamo smo se i upoznale. Uvijek mi znamo tko su Kolumbijci, u Zagrebu nas ima oko 12 – govori Patricia Maria Debanić koja u Zagorju pomaže i pravi društvo Vanessi. I ona je imala neobičan životni put, i sama je puno toga prošla kada je otišla na drugi kraj svijeta radi ljubavi.

Obje vole ovaj kraj, a ponajviše cijene život u miru. Kako će reći Patricia, nema straha da će te netko baciti na pod, pokrasti, a Vanessa dodaje i još jednu svakodnevnu praktičnu prednost – nema gužve u prometu. Kada se u metropoli žale na gužvu, njima je to smiješno, jer stajanje u koloni koji sat u vožnji gradom njima je u Kolumbiji, kažu, uobičajeno. Cilj je ovih dragih žena upoznati Kolumbiju s nečim divnim iz Hrvatske – lavandom. Biljku koja ih je oduševila do svog dolaska ovamo nikad nisu vidjele. Kako kaže Vanessa, poznata im je samo kao miris iz sredstava za čišćenje. Zato je nakon diplome na Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta u prosincu odlučila nešto učiniti da zemlja u Zagorju koja pripada baki i djedu njezina dečka ne propada.

– Budući da ovdje ima puno divljih životinja, htjela sam posaditi nešto što neće uništiti. Tu je hektar i pol zemlje, a sve o lavandi počela sam učiti na internetu. Već smo imali jednu berbu i jako dobro uspijeva ova zagorska lavanda, sami smo napravili eterično ulje, sve ručno radimo, a destilaciju nam je pokazao jedan čovjek odavde koji se razumije u to. Moram reći i ponovit ću sto puta - imam najbolje susjede na svijetu, oni mi pomažu u svemu. Kako sam ljevoruka, jedan susjed napravio mi je poseban alat za polje, ne mogu prenijeti koliko su divni – govori 26-godišnja menadžerica. A plan joj je čisto, ručno rađeno ulje domaće lavande plasirati u inozemstvo, pa tako i u Kolumbiju.

https://www.vecernji.hr/vijesti/kolumbijka-u-zagorju-imam-najbolje-susjede-na-svijetu-1263701

avatar
Guest
Guest


Back to top Go down

nešto pozitivno - Page 12 Empty Re: nešto pozitivno

Post by Guest on 14/8/2018, 15:06

ISTARSKA policija uhitila je u Umagu 41-godišnjeg muškarca, u čijoj je kući na području Grožnjana pronašla tri paketa s ukupno više od tri kilograma marihuane i digitalnu vagu, a pretragom drugih stambenih objakata i vozila osumnjičenog pronađene su  manje količine kokaina i mariuhana, izvijestila je Policijska uprava istarska.
Temeljem ranije prikupljenih saznanja da se osumnjičeni bavi preprodajom droge, policajci su 41-godišnjeg muškarca uhitili jučer oko 13,30 sati u Umagu, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare u Puli voditelj Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave istarske Valter Gržeta.
U sklopu kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga nadležnog suda, policija je pretražila vozila te više stambenih objekata na području Umaga i Grožnjana,  koje koristi osumnjičeni 41-godišnjak. U kući u Grožnjanu pronađena su tri paketa u kojima se nalazilo ukupno 3.185 g marihuane i digitalna vaga.
U nastavku istrage policija je pretražila i kuću u Umagu gdje su pronašli jednu vrećicu sa 6,7 g kokaina i vrećicu sa 6,8 g sredstva za povećanje mase, digitalnu vagu i više od sto tisuća kuna u raznim valutama za koji novac se sumnja da potiče od počinjenja kaznenog djela.  
Pretragom jednog od vozila kojim se osumnjičen koristi pronađeno je još 18,9 g marihuane


Pronađena droga je oduzeta te će se dostaviti na vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja ''Ivan Vučetić'' u Zagrebu, a osumnjičeni je danas uz kaznenu prijavu priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.
Predstavljajući rezultate kriminalističkog istraživanja, voditelj Gržeta istaknuo je kako je ovo kriminalističko istraživanje rezultat višemjesečnog rada policijskih službenika i nastavak niza složenih kriminalističkih istraživanja koje je istarska policija provela u proteklim mjesecima s ciljem suzbijanja zlouporabe opojnih droga i zahvaćanja osoba koje se bave preprodajom droge na području naše policijske uprave.
Također, pohvalio je i suradnju s građanima jer su upravo oni dali ključne informacije koje su uvelike doprinijeli razrješavanju ovog kaznenog djela.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/u-umagu-uhicen-41godisnjak-s-vise-od-tri-kilograma-marihuane/2017431.aspx
avatar
Guest
Guest


Back to top Go down

nešto pozitivno - Page 12 Empty Re: nešto pozitivno

Post by Sora on 14/8/2018, 18:02

@metilda wrote:
@Sora wrote:Nista. 
Nije MASLOW Marx

:^0  sora vjeruje samo marxu.. draga sora to da si ti pijana od ranog jutra pokazuje tvoja dikcija, diskurs, gramatika, miješanje velikih i malih slova, a o uvjerenjima da i ne govorim.. no pozitivno kod tebe je da je i tebe stvorio Bog pa će i tebi dati posljednju šansu.. a sad ću završiti s tobom za danas jer te se očito ni na koji način ne mogu otresti...do sutra.. pitam se samo po čemu si ti pozitivnija od iknara pa nisi dobila trajni ban...
Ti si odvratna lažljiva kurvetina 
Kojoj nije za vjerovati ni kad prst umoči u drek pa tvrdi da je pekmez 
I naravno 
Osvetoljubivo smece koje ne moze oprostiti kad joj velis istinu nasuprot njenog lazi😢

_________________
DUM SPIRO, SPERO
Sora
Sora

Posts : 17173
2014-04-29


Back to top Go down

nešto pozitivno - Page 12 Empty Re: nešto pozitivno

Post by Sora on 14/8/2018, 18:07

Evo ti uzivaj 
Takve nakaze ko ti mogu u ovome uzivati 

nešto pozitivno - Page 12 Img_3719

_________________
DUM SPIRO, SPERO
Sora
Sora

Posts : 17173
2014-04-29


Back to top Go down

nešto pozitivno - Page 12 Empty Re: nešto pozitivno

Post by Sora on 14/8/2018, 18:08


_________________
DUM SPIRO, SPERO
Sora
Sora

Posts : 17173
2014-04-29


Back to top Go down

nešto pozitivno - Page 12 Empty Re: nešto pozitivno

Post by Guest on 14/8/2018, 18:13

Isuse, blagoslovi Soru!
"Čuli ste da je rečeno: Ljubi svoga bližnjega, a mrzi neprijatelja. A ja vam kažem: Ljubite neprijatelje, molite za one koji vas progone da budete sinovi svoga Oca koji je na nebesima..."
Koliko je lako ljubiti prijatelje, toliko je teško ljubiti Soru. Ipak, Isus to od nas traži. I nema drugog puta. Ljubiti Soru je poput gorkog lijeka koji nam najbolji liječnik "srca" propisuje. To treba činiti. Započeti treba s blagoslovom nje koja me je povrijedila i čini mi verbalno nasilje, koja mi je neprijatelj. Bože, blagoslovi ovu ženu, daj mi snage oprostiti joj i ljubiti je, kao što to ti činiš. Takva molitva otvara perspektivu, oslobađa srce od mržnje i čini čovjeka slobodnim. Želiš avanturu? Evo je, to je putovanje koje treba započeti da bi bili uistinu sretni. Svi koji mrze i ne opraštaju u dubini duše su nesretni. Budi sretan/na! Ljubi i opraštaj! Ljubi i blagoslivljaj!

Nadam se da je ovo dovoljno pozitivno...
avatar
Guest
Guest


Back to top Go down

nešto pozitivno - Page 12 Empty Re: nešto pozitivno

Post by Sora on 14/8/2018, 18:14

Tko je kriv da zdravstvo ne finkcionora ? 
A imamo TOLIKO POPOVA 
ONO 
Jedan pop vrijedi 20 liječnika 

MINISTAR zdravstva Milan Kujundžić napokon se obratio medijima.
Dok je jučer, u razgovoru s novinarom Indexa, jeftinim provokacijama pokušao izbjeći odgovore na pitanja, a našao je i razloga za smijeh, danas se pred novinarima činio mnogo potreseniji.
Rekao je da je na terenu inspekcija i da će ona pokazati je li bilo propusta "pa će se postupati".
Novinari su ga pitali kako se nedjeljna tragedija kada je u Zaprešiću na rukama prolaznika umro mladić Matteo Ružić, ali i još jedna u Jastrebarskom, mogla dogoditi. 
"Na osnovu ovog slučaja morat ćemo još vjerojatno više ulagati", rekao je o kolapsu Hitne Kujundžić.
Kujundžić: Krive su bogate zemlje koje nam uzimaju liječnike
Odgovorao je i na pitanje štedi li se na Hitnoj.
"Vidjet ćemo što je bilo. Mislim da je manji problem koštanja, a veći što nemamo liječnika", kazao je. 
Novinari su ga pitali tko je kriv što nema liječnika.

_________________
DUM SPIRO, SPERO
Sora
Sora

Posts : 17173
2014-04-29


Back to top Go down

nešto pozitivno - Page 12 Empty Re: nešto pozitivno

Post by Sora on 14/8/2018, 18:16

@metilda wrote:Isuse, blagoslovi Soru!
"Čuli ste da je rečeno: Ljubi svoga bližnjega, a mrzi neprijatelja. A ja vam kažem: Ljubite neprijatelje, molite za one koji vas progone da budete sinovi svoga Oca koji je na nebesima..."
Koliko je lako ljubiti prijatelje, toliko je teško ljubiti Soru. Ipak, Isus to od nas traži. I nema drugog puta. Ljubiti Soru je poput gorkog lijeka koji nam najbolji liječnik "srca" propisuje. To treba činiti. Započeti treba s blagoslovom nje koja me je povrijedila i čini mi verbalno nasilje, koja mi je neprijatelj. Bože, blagoslovi ovu ženu, daj mi snage oprostiti joj i ljubiti je, kao što to ti činiš. Takva molitva otvara perspektivu, oslobađa srce od mržnje i čini čovjeka slobodnim. Želiš avanturu? Evo je, to je putovanje koje treba započeti da bi bili uistinu sretni. Svi koji mrze i ne opraštaju u dubini duše su nesretni. Budi sretan/na! Ljubi i opraštaj! Ljubi i blagoslivljaj!

Nadam se da je ovo dovoljno pozitivno...
Ne nije 
Kad priznaš da izmišljaš i lazes o meni da sam ovisnica 
I jos se ispričaš 
Neces s menom  proc  liso 
Kaj god 
Mantra o ljubavi i mrznji ..
Svasta bas se nasla prava

_________________
DUM SPIRO, SPERO
Sora
Sora

Posts : 17173
2014-04-29


Back to top Go down

nešto pozitivno - Page 12 Empty Re: nešto pozitivno

Post by Sora on 14/8/2018, 18:17

Koja licemjerka
Najprije bezočno laze onda  mulj  o ljubavi 
Ma more babo 
Sredi se prvo a onda trazi ljubav 
Iako sumnjam da  je osim praznih rijeci ista od ljubavi kod tebe 
Tipicno klekikalno  farbanje


Last edited by Sora on 14/8/2018, 18:19; edited 1 time in total

_________________
DUM SPIRO, SPERO
Sora
Sora

Posts : 17173
2014-04-29


Back to top Go down

nešto pozitivno - Page 12 Empty Re: nešto pozitivno

Post by Guest on 14/8/2018, 18:17

Isuse, blagoslovi Soru!
"Čuli ste da je rečeno: Ljubi svoga bližnjega, a mrzi neprijatelja. A ja vam kažem: Ljubite neprijatelje, molite za one koji vas progone da budete sinovi svoga Oca koji je na nebesima..."
Koliko je lako ljubiti prijatelje, toliko je teško ljubiti Soru. Ipak, Isus to od nas traži. I nema drugog puta. Ljubiti Soru je poput gorkog lijeka koji nam najbolji liječnik "srca" propisuje. To treba činiti. Započeti treba s blagoslovom nje koja me je povrijedila i čini mi verbalno nasilje, koja mi je neprijatelj. Bože, blagoslovi ovu ženu, daj mi snage oprostiti joj i ljubiti je, kao što to ti činiš. Takva molitva otvara perspektivu, oslobađa srce od mržnje i čini čovjeka slobodnim. Želiš avanturu? Evo je, to je putovanje koje treba započeti da bi bili uistinu sretni. Svi koji mrze i ne opraštaju u dubini duše su nesretni. Budi sretan/na! Ljubi i opraštaj! Ljubi i blagoslivljaj!
avatar
Guest
Guest


Back to top Go down

nešto pozitivno - Page 12 Empty Re: nešto pozitivno

Post by Sora on 14/8/2018, 18:19

Ajd ne laprdaj

_________________
DUM SPIRO, SPERO
Sora
Sora

Posts : 17173
2014-04-29


Back to top Go down

nešto pozitivno - Page 12 Empty Re: nešto pozitivno

Post by Guest on 14/8/2018, 18:20

Isuse, blagoslovi Soru!
"Čuli ste da je rečeno: Ljubi svoga bližnjega, a mrzi neprijatelja. A ja vam kažem: Ljubite neprijatelje, molite za one koji vas progone da budete sinovi svoga Oca koji je na nebesima..."
Koliko je lako ljubiti prijatelje, toliko je teško ljubiti Soru. Ipak, Isus to od nas traži. I nema drugog puta. Ljubiti Soru je poput gorkog lijeka koji nam najbolji liječnik "srca" propisuje. To treba činiti. Započeti treba s blagoslovom nje koja me je povrijedila i čini mi verbalno nasilje, koja mi je neprijatelj. Bože, blagoslovi ovu ženu, daj mi snage oprostiti joj i ljubiti je, kao što to ti činiš. Takva molitva otvara perspektivu, oslobađa srce od mržnje i čini čovjeka slobodnim. Želiš avanturu? Evo je, to je putovanje koje treba započeti da bi bili uistinu sretni. Svi koji mrze i ne opraštaju u dubini duše su nesretni. Budi sretan/na! Ljubi i opraštaj! Ljubi i blagoslivljaj!
avatar
Guest
Guest


Back to top Go down

nešto pozitivno - Page 12 Empty Re: nešto pozitivno

Post by Guest on 14/8/2018, 19:17

UŠĆE NERETVE DOBIT ĆE PRVE VJETRO-ORGULJE NA SVIJETU


Ova posebna atrakcija planirana je u sklopu uređenja edu-eko kompleksa na brdu Trovro u Rogotinu.


Župan Nikola Dobroslavić potpisao je ugovore o partnerstvu u provedbi projekta ”Promicanje održivog razvoja prirodne baštine doline Neretve”. Nositelj projekta je Dubrovačko-neretvanska županija, a partneri su Regionalna razvojna agencija Dubrovačko-neretvanske županije – DUNEA, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode DNŽ-a, Grad Metković i Grad Ploče. Vrijednost projekta je 14,048.072 kune, a od toga je sufinanciranje EU 10,536.054 kune.


Devet zahvata


– Provedbom ovog projekta područje doline Neretve dobit će nove vrijednosti u vidu turističko-edukativnih i kulturnih sadržaja – ističe župan Dobroslavić..
U sklopu projekta radit će se devet zahvata: uređenje posjetiteljskog centra i planinarskog doma – rekonstrukcija škole u Baćini, uređenje izložbenog prostora – postav muzeološke koncepcije za “prvu prostoriju” Prirodoslovnog muzeja u Metkoviću, uređenje edu-eko kompleksa na brdu Trovro u Rogotinu, uređenje promatračnice za bioraznolikost na Baćinskim jezerima, uređenje tematskih staza na Baćinskim jezerima – postavljanje informativnih ploča, uređenje pješačkih staza kroz značajni krajobraz predolac-Šibenica, uređenje edu-eko vrta u sklopu OŠ fra Ante Gnječa u Staševici, uređenje edu-eko dječjeg igrališta u Otrić-Seocima te nabava i postavljanje opreme i sustava tehničke zaštite. Posebna atrakcija planirana je u sklopu uređenja edu-eko kompleksa na brdu Trovro u Rogotinu gdje će se izgraditi prve vjetro-orgulje u svijetu.


Povećanje broja noćenja


Neki od problema koje će obuhvatiti aktivnosti projekta su nedovoljno valorizirana prirodna baština doline Neretve; nedostatak inovativnih i kvalitetnih turističkih sadržaja; nedostatak turističkih proizvoda i sadržaja atrakcija prirodne baštine; nedostatak edukativnih sadržaja i obrazovnih kapaciteta na temu zaštićenih dijelova prirode i ekološke mreže Natura 2000; neučinkovito upravljanje lokalitetima prirodne baštine; neadekvatno korišten prirodni kapital doline Neretve.


Cilj je stvoriti kritičnu masu zaokruženih edukativnih ekoturističkih kompleksa, sadržaja i objekata na projektnom području u svrhu zoniranja doline Neretve kao jedinstvenog ekoturističkog područja međunarodne važnosti. Projektom se želi i diverzificirati postojeća turistička ponuda s naglaskom na ekoturizam i sadržaje specifične za područje doline Neretve što će rezultirati produljenjem turističke sezone, povećanjem broja noćenja i posjetitelja te omogućiti rast gospodarstva i sprečavanje depopulacije.
Ugovore su uz župana Dobroslavića potpisali i ravnateljica DUNEA-e Melanija Milić, v.d. ravnateljice Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode DNŽ-a Marijana Miljas Đuračić, gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan te zamjenik gradonačelnika Ploča Ivan Marević.


http://www.samopozitivno.com/usce-neretve-dobit-ce-prve-vjetro-orgulje-na-svijetu/
avatar
Guest
Guest


Back to top Go down

nešto pozitivno - Page 12 Empty Re: nešto pozitivno

Post by Noor on 14/8/2018, 21:23

@Sora wrote:
@metilda wrote:
@Sora wrote:Nista. 
Nije MASLOW Marx

:^0  sora vjeruje samo marxu.. draga sora to da si ti pijana od ranog jutra pokazuje tvoja dikcija, diskurs, gramatika, miješanje velikih i malih slova, a o uvjerenjima da i ne govorim.. no pozitivno kod tebe je da je i tebe stvorio Bog pa će i tebi dati posljednju šansu.. a sad ću završiti s tobom za danas jer te se očito ni na koji način ne mogu otresti...do sutra.. pitam se samo po čemu si ti pozitivnija od iknara pa nisi dobila trajni ban...
Ti si odvratna lažljiva kurvetina 
Kojoj nije za vjerovati ni kad prst umoči u drek pa tvrdi da je pekmez 
I naravno 
Osvetoljubivo smece koje ne moze oprostiti kad joj velis istinu nasuprot njenog lazi😢
ti kad prst močiš u govnu i tvrdiš da je pekmez..mi ti vjerujemo, jer znamo da to radiš svaki dan i da si iskusna govnjara.
Noor
Noor

Posts : 11477
2017-10-06


Back to top Go down

nešto pozitivno - Page 12 Empty Re: nešto pozitivno

Post by Guest on 15/8/2018, 09:36

@Noor wrote:
@Sora wrote:
@metilda wrote:
@Sora wrote:Nista. 
Nije MASLOW Marx

:^0  sora vjeruje samo marxu.. draga sora to da si ti pijana od ranog jutra pokazuje tvoja dikcija, diskurs, gramatika, miješanje velikih i malih slova, a o uvjerenjima da i ne govorim.. no pozitivno kod tebe je da je i tebe stvorio Bog pa će i tebi dati posljednju šansu.. a sad ću završiti s tobom za danas jer te se očito ni na koji način ne mogu otresti...do sutra.. pitam se samo po čemu si ti pozitivnija od iknara pa nisi dobila trajni ban...
Ti si odvratna lažljiva kurvetina 
Kojoj nije za vjerovati ni kad prst umoči u drek pa tvrdi da je pekmez 
I naravno 
Osvetoljubivo smece koje ne moze oprostiti kad joj velis istinu nasuprot njenog lazi😢
ti kad prst močiš u govnu i tvrdiš da je pekmez..mi ti vjerujemo, jer znamo da to radiš svaki dan i da si iskusna govnjara.

ne možeš s njom ni na normalan ni na njen način, to je samo hrani da prosipa svoj smrad..
zato je najbolje paranormalno  :D
avatar
Guest
Guest


Back to top Go down

nešto pozitivno - Page 12 Empty Re: nešto pozitivno

Post by Guest on 15/8/2018, 11:24

Mandžo, hvala za sve! Podvig iz 2014. zauvijek ostaje zapisan
Za reprezentaciju je zabio dva hat-tricka i to San Marinu i Kosovu. Triput je bio i kapetan reprezentacije, u utakmicama protiv Gibraltara, Finske i Sjeverne Irske.
nešto pozitivno - Page 12 958d1cf0d45d7c74f5cf
avatar
Guest
Guest


Back to top Go down

nešto pozitivno - Page 12 Empty Re: nešto pozitivno

Post by Sora on 15/8/2018, 15:00

Pametan  taj Mandžukić 
Nadam se da je zapjevao 
Ja se opraštam cigani sa vama

_________________
DUM SPIRO, SPERO
Sora
Sora

Posts : 17173
2014-04-29


Back to top Go down

nešto pozitivno - Page 12 Empty Re: nešto pozitivno

Post by Sora on 15/8/2018, 15:02

MUTILDA 
Bog te blagoslovio 
Slabi ima pozitivnih vijesti 
Ili se ti ne trudiš dosta ili stvarno nema 
Eto 
Da nema mene danas tu...skroman ti bi bio scorr

_________________
DUM SPIRO, SPERO
Sora
Sora

Posts : 17173
2014-04-29


Back to top Go down

nešto pozitivno - Page 12 Empty Re: nešto pozitivno

Post by abraham on 16/8/2018, 06:16


_________________
But I'm near the end and I just ain't got the time
And I'm wasted and I can't find my way home.
abraham
abraham

Male
Posts : 10787
2014-04-14


Back to top Go down

nešto pozitivno - Page 12 Empty Re: nešto pozitivno

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 12 of 26 Previous  1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 19 ... 26  Next

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum