.........EX-IS.......WORLD .......NEWS ....

Page 4 of 13 Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 11, 12, 13  Next

Go down

Re: .........EX-IS.......WORLD .......NEWS ....

Post by Winter is coming on 17/7/2016, 08:26

pojesce svu pshenicu sa strashilom

_________________
И показа ми чисту реку воде живота, бистру као кристал, која излажаше од престола Божијег и Јагњетовог.
avatar
Winter is coming

Male
Posts : 9181
2014-04-14


Back to top Go down

Re: .........EX-IS.......WORLD .......NEWS ....

Post by Guest on 17/7/2016, 09:07

ha, sad imam novoga lap topa, hp pavilion g series
dobio gratis :))

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: .........EX-IS.......WORLD .......NEWS ....

Post by Guest on 21/7/2016, 19:44

UGLEDNI SRPSKI PROFESOR U ŠKOLI IMA KABINET ZA SEKS SA UČENICAMA": Jeziva tvrdnja Milorada Antića iz Foruma stručnih škola!
SEKS SKANDAL U ŠKOLI Učenica iz Zemuna napisala knjigu o seksualnim odnosima sa profesorima, RODITELJI U PANICI
Ana Ž. Adžić | 21. 07. 2016 - 13:38h
Komentara: 59

Da li je u Saobraćajno-tehničkoj školi u Zemunu bilo seksualnih odnosa između profesora i maloletnih učenica, pitanje je danima muči roditelje đaka i koji samo o tome pričaju nakon što je uzbunu podigla knjiga „Trofeji“, doskorašnje učenice Tamare Marinković.


Ova devojka je u svom debitantskom romanu do detalja opisala putovanje kroz srednju školu tinejdžerke koju je nazvala Nataša, njeno zaljubljivalje u profesore, od kojih su neki odmah stavili do znanja da ih veze sa učenicama ne zanimaju, ali su pojedinci prihvatili izazov „zabranjenog voća“.

Sve deluje toliko stvarno, autentično, opisano do najsitnijih detalja, sa likovima koje svi odmah prepoznaju, da kod roditelja nije ostavilo mnogo sumnje da se sve što je opisano zaista i dogodilo.

 Iako su u knjizi promenjena imena, svima je potpuno jasno o kome se radi.

- Knjiga je objavljena nedavno i od tada je haos u školi. Autorka je bivša učenica Saobraćajne škole, ali nigde u knjizi nije pomenula da se radnja odigrava u njoj. Međutim, pisala je o predmetima, polaganju vozačkog ispita, te je svima jasno o kojoj školi je reč - ispričao je sagovornik „Blica“ upoznat sa dešavanjima u Saobraćajno-tehničkoj školi.Foto: RAS Srbija


Dodatnu zabrinutost uneli su opisi profesora i njihove intime. Glavna junakinja romana je sa profesorom koga je autorka nazvala Saša Arsić imala i seksualni odnos, koji je detaljno opisan. Taj seks se, prema navodima u knjizi, dogodio tri i po meseca pre punoletstva.

 Učenica do detalja opisala kako je spavala sa profesorima.

- Iako su u knjizi promenjena imena, tačno se zna koje je profesore autorka opisala. Gde i sa kim žive. Ti događaji su napisani verodostojno. Čak je za jednog profesora, koga je nazvala Miloš Ristić, navela odakle mu je supruga, koja je u tom gradu boravila upravo kada je Nataša došla kod njega u stan da se maze - dodao je naš sagovornik.Foto: Profimedia


Ukoliko su navodi u knjizi istiniti, najšokantnije je to, smatra naš sagovornik, što je za Natašu i njene odnose, u stvari veze sa profesorima, znao i školski psiholog.
- Glavna junakinja je psihologu priznala da je bila u vezi sa profesorom Ristićem, ali da ne želi da ga prijavi, jer je svesna da on može da izgubi posao, brak. Ukoliko je to istinito, to je strašan udarac za školu! Znači da su nadležni znali za te odnose između profesora i učenice i niko nije reagovao, Svi su ćutali! Skandal - naglasio je naš sagovornik.Foto: Privatna arhiva
Izdavač tvrdi da je Tamara na putu u inostranstvu


„Blic“ je pokušao da od mlade spisateljice Tamare Marinković sazna da li je njen debitantski roman (auto)biografija ili plod mašte, ali nam je Miroslava Petrović, direktorka i glavna urednica Izdavačke kuće „Miroslav“, koja je objavila knjigu „Trofeji“, kazala da je „autorka u romingu i da se iz inostranstva vraća tek početkom septembra“.
Na pitanje da li su u romanu opisani istiniti događaji Petrovićeva je odgovorila: Zaista nemam pojma, nisam je ni pitala, ali ja lično ne želim da verujem da je to istina.
TUŽILAŠTVO: TAKVE STVARI SE TEŠKO DOKAZUJU AKO NEKO NE PROGOVORIFoto: Profimedia

„Blic“ je kontaktirao i sa tužilaštvom, gde su nam ukazali da je istraga moguća tek ako se utvrdi da su događaji opisani u romanu istiniti.
- To će, međutim, biti veoma teško da se utvrdi. To bi značilo da ta devojka, koja više nije maloletnica, treba detaljno sve da ispriča. Veliko je pitanje da li bi ona to uradila, kad već i u knjizi navodi da nije želela da ga prijavi da mu ne bi ugrozila posao i brak - naveo je naš sagovornik iz tužilaštva.

nemam stav,
 ne mogu da sudim za nesto sto ne mogu sa sobom da budem nacisto, 
ali, ono, nacisto,
kako bih postupio  da sam profa na 4 godini.
osudjujem sex sa maloletnicama, ali sex sa devojkama koje imaju 17 ili 18,
plus, to prihvate ili sl. to je zaista tesko pitanje. i profesori su zivi ljudi,
a one ih navlace svakonevno. zaista tesko da covek bude iskren, 
prvo prema sebi. lako je biti lazni puritanista !

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: .........EX-IS.......WORLD .......NEWS ....

Post by Guest on 24/7/2016, 23:29


licno, dakota je iznenadila ovim.
msm da njoj, 
dete  d. dyonsona i m. grifit,
" poziranje " nije potrebno  da bi se probila.
ovo vise prilici staniji & com.

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: .........EX-IS.......WORLD .......NEWS ....

Post by Guest on 25/7/2016, 22:48

OVO JE MONSTRUM KOJI JE ISKASAPIO 19 INVALIDA i sanjao da postane "milosrdni dželat" za nemoćne!
Satoši Uemacu je zaprepastio policiju kad se pojavio u stanici sa vrećom punom krvavih noževa


Monstrum koji je u Japanu ubio najmanje 19 invalida i povredio 45 osoba zove se Satoši Uemacu i ima 26 godina.

KRVAVI MASAKR U JAPANU! Pomahnitali mladić NOŽEM UBIO 19 ljudi, 25 ranio u Domu za invalide!

Uemacu je zaprepastio policiju kad se pojavio u stanici sa vrećom punom krvavih noževa. On im je, predajući oružje, rekao “ja sam to uradio” i “bolje je da invalidi nestanu”.

BOLEST MOZGA! Ubica iz Tokija želeo da bude dželat, ranije NUDIO VLADI DA UBIJA hendikepirane!

Uemacu je za kratko vreme, uz pomoć svog krvavog oruđa, uspeo da ubije ili rani trećinu štićenika u domu za nemoćna lica u blizini Tokija. Napad se desio juče, oko pola tri ujutru, a u monstruoznom zločinu ubijeno je 19 starih i nemoćnih ljudi, dok je ranjeno 26, od čega ih je 20 u kritičnom stanju.

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: .........EX-IS.......WORLD .......NEWS ....

Post by Guest on 25/7/2016, 22:56

HOROR U ITALIJI: U sobu sa 6 DEVOJČICA IZ SRBIJE upali manijaci, DROGIRALI IH i ukrali im NOVAC I TELEFONE?

 Policajci su razgovarali s nama, ispostavilo se da nam je ukradeno devet mobilnih telefona, nekoliko platnih kartica, kao i oko 900 evra. Policajci su nam rekli da su nas ti lopovi sigurno isprskali nekim sprejom koji nas je momentalno omamio kako bi mogli da preturaju po našim stvarima - navodi devojčica u čiju su sobu upali lopovi


Foto-ilustracija: Profimedia/imageBROKER, Wikimedia

hotelsku sobu šest devojčica Ansambla narodnih igara i pesama “Taurunum” 
Riminiju upali sulopovi i isprskali ih spejom kojim su ih omamili i ukrali im novac i mobilne telefone.
Devojčice su uzrasta između 10 i 14 godina i nisu bile svesne šta im se dogodile te noći, to su shvatile tek kada su se probudile i videli da je sve u sobi ispremeštano.
- Nakon treninga mi smo otišle u sobu i legle da spavamo. Kada smo se ujutro probudile, nismo mogli da verujemo šta se dešava. Cela soba je bila ispreturana, vrata od terase su bila širom otvorena, stvari razbacane, zavesa iskidana… Prepale smo se, u tom trenutku nismo znale šta se dogodilo, ništa nismo čule -priča za Informer jedna od devojčica ovog ansambla iz Zemuna.
Uprava hotela je odmah obaveštena o celom događaju i policija je obavila uviđaj.

Policajci su razgovarali s nama, ispostavilo se da nam je ukradeno devet mobilnih telefona, nekoliko platnih kartica, kao i oko 900 evra. Policajci su nam rekli da su nas ti lopovi sigurno isprskali nekim sprejom koji nas je momentalno omamio kako bi mogli da preturaju po našim stvarima - navodi devojčica.
Uprkos pljački odlučeno je da Ansambl nastavi takmičenje u Italiji.
- Ostale smo nas šest u istoj sobi. U početku smo se plašile da nam opet neko ne upadne u sobu, ali kasnije smo se smirile. Zaključavale smo sva vrata i spuštale roletne na prozorima. A u hotelu nam je rečeno da imamo i neko osiguranje i da će nam sva materijalna šteta biti nadoknađena -kazala je devojčica.
(Telegraf.rs)

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: .........EX-IS.......WORLD .......NEWS ....

Post by Guest on 27/7/2016, 05:21

OVO NISTE ZNALI: Jeziva sudbina i prokletstvo koje je stiglo ubice Karađorđa!Većini su poznati osnovni podaci o ubistvu Karađorđa Petrovića, ali dva "detalja" o ovom zločinu potpuno su nepoznata "široj javnosti" - da je sve glavne učesnike, ali i njihove porodice ubrzo zadesila užasna sudbina.Drugi detalj je da vojvoda Vujica Vulićević, čovjek koji je organizovao kumeubistvo koje je ostavilo neizbrisiv pečat u srpskoj istoriji, kao i njegova žrtva, počiva u oltaru jedne crkve.

Karađorđe i Vujica su se sastali u Radovanjskom lugu i zajedno pojeli večeru koju je Vujica donio iz svoje Azanje. Pred zoru, 26. jula, bio je veliki svetac Arhangel Gavrilo, dok je Karađorđe spavao, unajmljeni ubica Nikola Novaković ga je ubio sekirom. Za ubistvo je iskoristio trenutak kada je Naum otišao na obližnji potok, po vodu.

Svi učesnici ove zavere doživeli su tragičan kraj. Milošev sin Milan umro je mlad. Njegov drugi sin, srpski Knez Mihailo preporodio je Srbiju, izgrađujući je u modernu evropsku državu, ali je ubijen u atentatu. Nije imao dece.

Samo nekoliko decenija nakon Mihailove smrti, 1903. godine, u majskom atentatu koji su organiozovali njegovi oficiri predvođeni Dragutinom Dimitrijevićem Apisom, ubijen je Milošev praunuk i jedini preostali muški potomak Kralj Aleksandar, čime je porodična loza Obrenovića zauvek ugašena.

Nakon što je ovaj odradio krvavi posao koji koji mu je poverio, knez Miloš je Vujicu Vulićevića unaprijedio u nahijskog kneza. Međutim, zvanje i vlast nisu mogle da ga zaštite od prezira sopstvenog naroda.

Da bi umanjio prezir naroda i koliko-toliko umirio sopstvenu savest platio je da se dva kilometra od Radovanjskog luga prema Velikoj Plani podigne crkba brvnara, koju je narod prozvao Pokajnica. I na izgradnju crkve pala je senka zato što je narod pričao da je ona finansirana zlatnicima koji su nađeni kod Karađorđa.

Da li zbog podizanja crkve pokajnice, ispovjedanja u kojem je svu krivicu za kumoubistvo pokušavao da prebaci na kneza, razmirica oko Karađorđevih para ili svega toga pomalo, Vulićević je ubrzo pao u nemilost kod kneza Miloša, koji mu je oduzeo upravljanje nahijom i protjerao ga u Tursku.

Ostatak života Vulićević je proveo u siromaštvu, prezren od ljudi i teško bolestan. Umro je 1828. godine, samo jedanaest godina nakon što je ruke uprljao kumovskom krvlju. Po jednoj verziji, umro je prirodnom smrću. Po drugoj, otrovao ga je njegov kum, Karađorđev rođak, Gmitar Petrović.

Iza Vujice su ostali sin i kćerka, ali su oboje mladi umrli. Prerana smrt pokosila mu je i svu njegovu unučad. Miloje Đak pronađen je obešen. Miloš je zabranio da se njegovo telo skine sa drveta, pa je to učinjeno tek kada je ono počelo da se raspada.

Karađorđev ubica Nikola Novaković, progonjem grižom savesti, je poludeo. Poginuo je tako što je nesrećnim slučajem pao na vodenički vitl koji ga je bukvalno smrvio.

Sin mu je umro mlad, u teškim mukama, a kćerka mu je poludela. Dragiću Vujkiću, na čijoj zemlji je Karađorđe ubijen, naprasno su pomrli svi ukućani, tako da je kraj života dočekao potpuno sam, u siromaštvu.

(pressrs.ba)

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: .........EX-IS.......WORLD .......NEWS ....

Post by Guest on 4/8/2016, 01:10

ARHEOLOZI U ŠOKU: U Viminacijumu otkrivene zlatne i srebrne MAGIJSKE PLOČICE na nepoznatom jeziku!
Beta | [size=11]04. 08. 2016 - 12:19h[/size]
Komentara: 6

Arheolozi su na lokalitetu Viminacijum pronašli veoma značajne i jedinstvene pločice od zlatnog i srebrnog lima, ispisane magijskim simbolima, koje potiču iz 4. veka nove ere, rekao je Miomir Korać, vođa arheološkog tima.


Foto: Promo / Promo
Jedna od pronađenih tablica u Viminacijumu
[size][size]
[/size][/size]

- Radi se o mediju kojim su se određene osobe obraćale natprirodnim silama ili radije božanstvima ili demonima sa različitim molbama. Najčešće su u pitanju kletve ili vradžbine vezivanja kakve su na primer i ljubavne čini. Do sada ih je na teritoriji rimskog carstva otkriveno oko 1.500, ali su u najvećem broju slučajeva načinjene od olova, zbog magijskih svojstava ovog metala, ali su zlatne pločice-lamele izuzetno retke - izjavio je Korać, direktor Arheološkog instituta.


[size=20]VIMINACIJUM NAJVEĆE STARO GROBLJE NA SVETU Arheolozi pronašli novu porodičnu grobnicu pripadnika višeg staleža

Prilikom zaštitnih arheoloških iskopavanja na mestu izgradnje novog bloka TE „Kostolac B“, arheolozi su pronašli novu podzemnu grobnicu.
[/size]


Foto: Promo / Promo
[size][size]
[/size][/size]
[size]
Prema njegovim rečima, jedinstvenost dve otkrivene pločice je u tome što je na jednoj tekst u potpunosti sastavljen od različitih simbola, a na drugoj je starogrčki alfabet, ali nepoznati jezik što je krajnje neuobičajeno.
[/size]

Foto: Promo / Promo
Neobično pismo iz Viminacijuma
[size][size]
[/size][/size]
[size]
- Praksa je bila da se napiše tekst na starogrčkom ili latinskom koji objašnjava šta se traži od onostranih sila, uz eventualno dodat tekst načinjen od reči poznatih kao 'voces mysticae', što je bio jezik razumljiv demonima. Na kraju, dodavani su simboli nazivani 'charakteres', koji su pozivali različite sile - rekao je Korać.
[/size]

Foto: Promo / Promo
Vimiancijum
[size][size]
[/size][/size]
[size]
Veruje se da se radi o prastarim astrološkim znacima, od kojih svaki predstavlja određenu planetarnu ili kosmičku silu, dok kod hrišćana označavaju anđele i druge natprirodne sile.
[/size]

Foto: Promo / Promo
[size][size]
[/size][/size]
[size]
- Defixiones su najčešće polagani u reke, mora, zemlju, bunare ali i grobove prerano ili nasilno umrlih, da bi se osiguralo da će zahtev stići do onih kojima je upućen. U tom kontekstu će nalazi fizičkih antropologa koji će utvrditi pol i uzrast pokojnika biti još interesantniji - naveo je Korać.
On predvodi arheološki tim od 25 istraživača, 13 mladih doktora nauka i 12 mladih doktoranata, a novo otkriće zabeleženo je u krugu termoelektrane Drmno.[/size]

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: .........EX-IS.......WORLD .......NEWS ....

Post by Guest on 4/8/2016, 22:44

STJUARDESA HEROJ Hrvatica spasla 280 ljudi iz zapaljenog aviona
Jutarnji , M. B. , | 05. 08. 2016 - 10:03h


Mladena Kovačević, stjuardesa iz Hrvatske, bila je jedna od 18 članova posade u avionu Emirata, koji je u sredu oko 13 sati prisilno sleteo na Međunarodni aerodrom u Dubaiju i tom prilikom se zapalio.


Ona je zajedno s ostatkom posade aktivirala tobogan za evakuaciju u vanrednim okolnostima i uspešno evakuisala 282 putnika. Emirati su objavili da nijedan putnik ni član posade nije povređen i da su svi zbrinuti na vreme.

- Svi smo na sigurnom i nepovređeni. Uspeli smo da pobegnemo na vreme i evakuišemo sve iz aviona, bez žrtava - objavila je Mladena Kovačević na svom Fejsbuk profilu i zahvalila svima na brizi.
- Hvala vam na silnim porukama, volim vas i idem da proslavim novu šansu za život koju sam dobila danas! Osećam se kao ponovo rođena, doslovno! Izgleda da još nije došlo vreme da odem - napisala je Mladena.
Na letu iz indijskog Tiruvanantapurama prema Dubaiju bilo je i 226 Indijaca, 24 Britanca, 11 državljana Ujedinjenih Arapskih Emirata i više od 30 putnika iz još 17 zemalja.
Prema neslužbenim navodima putnika, avion je leteo normalno bez ikakvih teškoća sve do samog sletanja. U tom trenutku kapetan im je javio da imaju problema sa gumom za sletanje i da će morati prisilno da sleti. Tu informaciju potvrdila je i Aviejšn Herald, nezavisna veb stranica specijalizovana za informacije o avionskim nesrećama, ali i fotografija palog aviona na kojoj se vidi da na Boingu nisu spušteni točkovi za sletanje.
Prilikom udara o pistu vatra je zahvatila prednji deo trupa, a crni dim je ubrzo ispunio kabinu. Na mesto nesreće ubrzo su stigli vatrogasci koji su uspešno obuzdavali vatru, sve dok u jednom trenutku nije došlo do eksplozije pri čemu je tragično nastradao jedan od njih. Naposletku nisu uspeli da ugase vatru koja je progutala ceo gornji deo trupa.

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: .........EX-IS.......WORLD .......NEWS ....

Post by Guest on 4/8/2016, 23:18

TERORISTIČKI NAPAD NA PIJACI U INDIJI: Pucali i bacali bombe na ljude, ubijeno 15 ljudi
Policijski zvaničnici navode da je napad izvelo šest pobunjenika koji su bacali bombe na pijaci i pucali


Foto: Telegraf

Najmanje 12 ljudi je ubijeno, a 15 je ranjeno danas kada je grupa napadača, koji su nosili vojne uniforme, otvorila vatru na prepunoj pijaci u indijskoj državi Asam, na severoistoku zemlje.

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: .........EX-IS.......WORLD .......NEWS ....

Post by Guest on 10/8/2016, 23:46

MILORADE, SRBINE! Dodik otvorio Guču, pogledajte kako ga je publika pozdravila!
Dragačevski sabor trubača u Guči danas je počeo, a manifestaciju je svečano otvorio predsednik Republike Srpske Milorad Dodik

informer.rs 11. 08. 2016. 12:03
Za večeras u 21 sat predviđen je koncert pobednika prošlogodišnjeg Sabora, a u 23 sata počeće tradicionalni Ponoćni koncert.

Sutra u 21 sata počeće nadmetanje majstora trube, a u subotu Finalno takmičenje seniorskih trubačkih orkestara.
U okviru estradnog dela, u nedelju 14. avgust predviđeni su koncerti Severine Kojić i Miroslava Ilića, čime će manifestacija biti završena.
Sinoć su koncerte održali "Riblja Čorba" i Svetlana Ceca Ražnatović.
Razdvojili smo estradne od saborskih manifestacija, pa su tako sreda, dan pre i nedelja, dan nakon Sabora, rezervisani za koncerte estradnih zvezda, dok će tri dana između, isključivo programski biti posvećeni trubaštvu i tradiciji, rekao je Slobodan Jolović predsednik Saborskog odbora.
Organizatori, koji u vreme saborskih dana očekuju oko pola miliona domaćih i stranih gostiju, ističu da su sve lokalne službe, ali i one sa državnog nivoa, spremne su da ovogodišnji Sabor bude reprezentativan i na zadovoljstvo svih.
Dragačevski sabor traje do nedelje 14. avgusta.

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: .........EX-IS.......WORLD .......NEWS ....

Post by Guest on 11/8/2016, 00:03


AVA KARABATIĆ: Dačiću, daj mi srpski pasoš, bre!
ČITAJTE U KURIRU
STARS09:00, 11.08.2016
ovako ide, pravilno  : Dacicu, daj mi bre srpski pasoš !

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: .........EX-IS.......WORLD .......NEWS ....

Post by Winter is coming on 11/8/2016, 01:13

Pizone gledas li one sjednice u skupstini Srbije?

_________________
И показа ми чисту реку воде живота, бистру као кристал, која излажаше од престола Божијег и Јагњетовог.
avatar
Winter is coming

Male
Posts : 9181
2014-04-14


Back to top Go down

Re: .........EX-IS.......WORLD .......NEWS ....

Post by Guest on 11/8/2016, 01:56

ne, meni to dosadno

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: .........EX-IS.......WORLD .......NEWS ....

Post by Guest on 11/8/2016, 06:20

ČUDO U ARANĐELOVCUPronašli ispod hrasta ćup sa blagom!
Autor: Alo.rs | 11.08.2016. 17:29
Nesvakidašnja situacija desila se u dvorištu porodice Mitrović iz Aranđelovca, tokom nevremena koje je noćas pogodilo ovaj grad.Naime, grom je udario u stari hrast, posle čega je dvorištem odjeknuo prasak.
 - Grom je pogodio u hrast koji ima više od sto godina. Videlo smo da ga je grom unštio, ali do jutros drvo nisam pomerao. Izašao sam sa motornom testerom, i krenuo da sečem grane, a zatim sam u samom korenu drveta, video nešto čudno.
Razgrnuo sam zemlju, i video sam ćup - pun zlatnika! U njemu se nalazi tačno 2000 zlatnika, a vrednost se procenjuje na 300 000 evra, možda i više. Tek ćemo videti posle procene - rekao je Marko Mitrović za portal "Aranđelovacinfo".

Ako do sada niste verovali u čuda, ova priča bi mogla da vas natera da promenite mišljenje.

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: .........EX-IS.......WORLD .......NEWS ....

Post by Guest on 11/8/2016, 09:081934

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: .........EX-IS.......WORLD .......NEWS ....

Post by Guest on 17/8/2016, 01:40
KO JE UZEO 45 TONA  SRPSKOG ZLATA? 
Tabaković:  Od 46 tona pohranjenih u Bazelu ostala samo jedna?!
Prema njenim rečima, pitanjem kako je od 46 tona zlata pohranjenih u Bazelu ostala samo jedna tona, još dugo će se baviti nadležni ljudi u Srbiji.

BEOGRAD - Neto devizne rezerve NBS povećane su od početka 2015. za 85 miliona evra, po osnovu intervencija centralne banke na međubankarskom deviznom tržištu.


Kako je istakla guverner NBS Jorgovanka Tabaković rezerve u zlatu iznose 18,3 tone.

Od ukupnih zlatnih rezervi 1,01 tona se nalazi u Bazelu, a ostatak u Trezoru NBS, rekla je Tabaković, na prezentaciji avgustovskog Izveštaja o inflaciji u zgradi NBS.

Prema njenim rečima, pitanjem kako je od 46 tona zlata pohranjenih u Bazelu ostala samo jedna tona, još dugo će se baviti nadležni ljudi u Srbiji.

Na pitanje da li je NBS intervencijama na međubankarskom deviznom tržištu uticala na smanjenje prometa deviza, Tabaković je istakla da takva konstatacija ne stoji, i da je prosečni mesečni promet na tom tržištu iznosio oko 590 miliona evra od početka ove godine.

Kako je objasnila, NBS kada prodaje devize to čini da bi sprečila veće volatilnosti kursa, a kada kupuje to radi vrlo obazrivo i odmereno, vodeći računa o tome da ne "guši" trgovanje.

"Svaka naša reakcija je dobro odmerena i ima jedini cilj - da održimo finansijsku stabilnost i stabilnost deviznog kursa dinara, kao i da povratimo poverenje koje je vrlo poljuljano na finansijskim režištima", naglasila je Tabaković.

Guverner je, pri tome, istakla da je uloga centralne banke, između ostalog, i to da prati trgovanje na međubankarskom deviznom tržištu, kako se na njemu ne bi pojavili finansijski derivati koji bi, kako je rekla, "zagadili" to tržište, i da stoga prati ko, koliko i za koje namene kupuje devize, kako to prikazuje, kako prikazuje dobit, i slično.to je poso, za jedno pre podne !

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: .........EX-IS.......WORLD .......NEWS ....

Post by Guest on 26/8/2016, 22:12

Poljubac Venere i Jupitera, sledeći sastanak za 50 godina (VIDEO)

Novosti online | 27. avgust 2016. 10:11 | Komentara: 0
Ovog vikenda Venera i Jupiter se spajaju u svemiru. Ovo je izuzetno redak događaj koji će se ponoviti za pola veka


Ovog vikenda Venera i Jupiter se spajaju u svemiru. Ovo je izuzetno redak događaj koji će se ponoviti za pola veka.


Venera i Jupiter se neće spojiti u bukvalnom smislu, samo će ljudskom oku izgledati da su spojeni. Ali, u stvari, oni će biti razdvojeni milijardama kilometara.
Slične planetarne konjukcije su prilično česte, dešavaju se nekoliko puta u toku decenije. Međutim, „spajanje“ Venere i Jupitera je iznenađujuće retko.
Sledeći put će se sastati 2065.
​Susret ove dve planete biće uočljiv i tokom večerašnje noći.

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: .........EX-IS.......WORLD .......NEWS ....

Post by Guest on 27/8/2016, 02:15Ali ima jedna caka, potrebno je da želju zamislite tačno u 22.30 časova, jer će tada ove dve planete biti najbilže jedna drugoj.
Ostavite nam u komentarima da li vam se želja ispunila. Srećno!

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: .........EX-IS.......WORLD .......NEWS ....

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 4 of 13 Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 11, 12, 13  Next

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum