evo ti pero..

Go down

evo ti pero..

Post by kic on 18/8/2017, 02:04


svi imamo neke drage knjige, i na tom popisu bitnih nam knjiga nalazi se par koje drzimo visoko jer u stvari imamo neku dilemu u vezi s njima, kopkaju nas, odredjeni trenuci i rjesenja pisca, ili bi se drugacije ponijeli od nekog lika tamo u prici, iako im nekad dajemo vise znacenja nego sto ima tamo mozda..

uvijek mi je bilo zao sto otac Karamazov, tj Fjodor nije ostao duze u prici, unatoc svim zalima koje je napravio, i porocima, cinio se uvijek nadmocan u odnosu na druge, najvise u usporedbi sa sinovima, on je cisti prirodni talent, sirovi talent, koji nije razvijao, jer mu se nije dalo valjda, pokazuje Aljosi svoju veliku knjiznicu ali kao nije big deal sto je sve procitao, u odnosu na Dmitrija je mudriji iako i on je vjecno privlacan, razdire ga iznutra vjecna dvojba da li da trpi pokoru za nered sto je napravio ili da uziva i pobjegne samo pa tako i knjiga zavrsava, on je personifikacija nesvjesnog dodira s njemackom emocionalnom poezijom, samo se poeticno izrazava ali ne iz razmetanja znanjem, vec jer je patnja nj bice.. vise Fjodora u knjizi dakle bi bilo bolje ili ne? vjecno mi pitanje..
avatar
kic
Admin

Male
Posts : 35662
2014-04-10


http://www.ex-iskon-pleme.com

Back to top Go down

Re: evo ti pero..

Post by orion on 18/8/2017, 18:14

Dojam koji nikada nije izblijedio ostavlja na mene roman Borislava Stankovića Nečista krv. To je jedan od prvih ozbiljnih romana  kojeg sam pročitala kao djevojčica.... definitivno moja dob nije bila primjerena  sadržaju knjige. Dugo sam poslije bila u šoku od načina života, razmišljanja i postupaka likova romana čija je radnja bila samo nešto kilometara i  nešto više godina udaljena od mog grada.
avatar
orion

Posts : 2057
2017-06-06


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum