Čardaklije nesmetano čarduju

Page 1 of 2 1, 2  Next

Go down

Čardaklije nesmetano čarduju

Post by vili40 on Mon 10 Jul - 10:21

Trojac vodi siromašne imotske općine, a živi u bogatom Splitu


 NLM svom načelniku Prološca Mati Lasiću, koji općinom vlada već četvrti mandat, napravio je prigodne plakate: “Dobro jutro, načelniče” te“Laku noć, načelniče”

U Nezavisnoj listi mladih iz Prološca tvrde kako tri HDZ-ova načelnika općina žive u Splitu. Riječ je, kažu, o načelnicima općina Proložac, Mati Lasiću, u Zagvozdu, Miroslavu Gaći, i čelniku Lokvičića Branku Knezoviću.
Sva trojica ističu da to nije istina jer uredno imaju prijavljena prebivališta u općinama koje vode, gdje su im izdane osobne iskaznice, a ne u Splitu. Ipak, Josip Čorić iz NLM-a kaže nam suprotno.
Upravo zato je NLM svom načelniku Prološca Mati Lasiću, koji općinom vlada već četvrti mandat, napravio prigodne plakate. Kako tvrde da Lasić putuje iz Splita, postavili su mu na cesti koja vodi prema njihovoj općini plakate “Dobro jutro, načelniče” i pozdravaljaju ga s “Laku noć, načelniče” kad se vraća.

- Kako vijest o poskupljenju cestarina i tunelarina nije odjeknula Imotskom krajinom, odlučili smo na lijep način pozdraviti čelnog čovjeka Općine Proložac, koji se svakodnevno vozi na posao iz Splita te ne živi sa svojim mještanima. A da stvar bude još gora, nije jedini čelnik naših lokalnih samouprava koji putuje na posao iz Splita. Svi znaju da načelnik ne živi u općini, ali za to ne mare - kaže Čorić.

Iz Nezavisne liste mladih poručuju da su službenim putem zatražili izjašnjavanje načelnika o boravištu i putnim troškovima, no on ih je odbio uz objašnjenje da je državna revizija obavila svoj posao i zaključila da je sve čisto.
Lasić je planirao u proračunu čak 40.000 kuna za gorivo zbog svojih putovanja, ali je ranije objasnio za Slobodnu Dalmaciju da to nije učinio jer ne živi u Prološcu nego jer putuje i traži novac za dobrobit općine.
- Čak je i novi automobil 
kupio zbog putovanja - tvrde oporbeni vijećnici. Lasić odgovara da on živi u svojoj općini, a da ga provociraju i igraju se kampanje.
- Imam pet hiljada loze ovdje, a gdje su njihove? - rekao je tada Lasić.
No, kako tvrde zabrinuti mještani, nije Mate Lasić jedini slučaj koji je pobijedio na izborima u jednoj općini a koji u stvari živi u Splitu.
Miroslav Gaće, načelnik općine Zagvozd već godinama obnaša dužnost načelnika i, kažu, živi u Splitu sa suprugom, koja tamo i radi, te s dvoje djece, koja pohađaju školu od prvog razreda.

Miroslav Gaće
Zbog zlouporabe službenog vozila, čak su Gaću prijavili i DORH-u, ali zasad nema razultata.
Tu je, kažu, i treći načelnik koji ne živi u općini koju vodi.
Branko Knezović, čelnik općine Lokvičići, živi s obitelji u svojoj kući u Splitu, ističu iz NLM-a. Kako je moguće da policija ne može utvrditi gdje točno koji načelnik živi?   


Branko Knezović
Kad se nekoga od čelnika prozove, oni su unaprijed upozoreni da će se izvršiti nadzor prebivališta i dakako da su svi oni uredno u kućama na selu, u kojima im žive roditelji, kaže nam Čorić.
Kako se pravdaju putni troškovi, na koji način se ulijeva gorivo, ima li dnevnica i koliko ih je isplaćeno, to nitko sa sigurnošću ne može znati jer se takvi podaci strogo čuvaju kao “zmija noge” i teško je do njih doći, ističu Mladi.
Što o svemu kažu prozvani načelnici? Gaće iz Zagvozda nije odgovarao na naše pozive.
Načelnik Lokvičića Branko Knezović je priznao da nije u svojoj općini.
- Bez komentara sam. Živim na relaciji Lokvičići - Split i ove godine nisam naplatio ni kune putnih troškova. Ma ljude u Lokvičićima ne zanima gdje im živi načelnik već da im se osiguraju minimalni uvjeti za život - kaže Knezović, koji nije bio raspoložen za ovu temu napomenuvši kako je ovo sve skupa prenapuhano.


- Što ste se uhvatili toga? Briga koga gdje tko živi - rekao nam je Knezović, koji napominje kako mu supruga radi u Splitu, ali da su, evo, i preko vikenda u Lokvičićima, gdje smo ga dobili na telefon. Na naše upite koliko je moralno da načelnik jedne općine živi u drugome mjestu i zašto mu supruga ne putuje u Split iz Lokvičića ili je u Splitu jer je tamo lagodniji život s više sadržaja za djecu, kratko je odgovorio da ne želi slušati “moralne prodike”.
Na ovaj odgovor načelnika Lokvičića potrudili smo se dobiti komentar jednog drugog načelnika iz Imotske krajine, nezavisnog iz općine Podbablje, Ante Kujundžića, inače ravnatelja OŠ Zmijavci, koji je sa svojom obitelji ostao u svojoj općini.
Njemu na pada na pamet otići iz svog mjesta.
- Ja ću se potruditi da osiguram što bolje uvjete ostanka za svakog našeg mladog čovjeka, za svaku našu mladu obitelj i svako dijete da ima iste uvjete školovanja kao i oni u gradu. Ovakvi primjeri pokazuju nešto sasvim drugo. Živim ovdje gdje sam nika i udišem oni isti zrak koji sam prvi put udahnuo. Želim biti primjer u svemu, želim da naša mladost ostaje ovdje na ovom kamenu. I to ću kao prvi čovjek općine pokazati. Upravo je to ono što je Imotska krajina oduvijek bila, odlazili su naši očevi, ali su obitelji ostajale tu. Danas nam odlaze cijele obitelji. Pa zar bih ja kao načelnik općine trebao biti negativan primjer kako se ljubi ovaj kamen i obitelj odseliti u gradski šušur - rekao nam je Kujundžić.
Inače, zakon propisuje da se ne može niti kandidirati za gradonačelnika, načelnika i župana netko tko ne živi na području za koje se kandididira. Ali imati osobnu i stvarno živjeti u istome mjestu nije jedno te isto. Pitanje je i kako Porezna uprava tretira načelnike jer bi porez trebali plaćati tamo gdje proborave više od pola vremena godišnje. Zanimljivo je i da Mladi iz Prološca “tuku” svog načelnika HDZ-ovca oružjem HDZ-a. HDZ-ovci su prvi postavili plakate dobrodošlice i pozdrava na odlasku SDP-ovcu Toninu Piculi dok je vodio Veliku Goricu a živio u Zagrebu.
https://www.24sata.hr/news/trojac-vodi-siromasne-imotske-opcine-a-zivi-u-bogatom-splitu-531735
avatar
vili40

Male
Posts : 4555
2015-08-02


Back to top Go down

Re: Čardaklije nesmetano čarduju

Post by vili40 on Mon 10 Jul - 10:22

marko140_1 Ponedjeljak, 10.07.2017. u 07:27
to je tako kad svaka vukojebina mora imati 10 uhljeba koji ništa ne rade jel i onako za svaki papir moraš ići u split. Kupite im službene helikoptere da ne koriste službeni auto...
avatar
vili40

Male
Posts : 4555
2015-08-02


Back to top Go down

Re: Čardaklije nesmetano čarduju

Post by vili40 on Mon 10 Jul - 10:30

ovi su carevi i tako po cijeloj državi,to nekad ni komunisti nisu radili jer je bilo nekog reda.
Teritorijalni preustroj,reforma javne uprave,kontrola kasica prasica?Plenković:Ne,o tome nismo ni razgovarali.
avatar
vili40

Male
Posts : 4555
2015-08-02


Back to top Go down

Re: Čardaklije nesmetano čarduju

Post by vili40 on Mon 10 Jul - 10:34

I dok Uhljebistan sja u najjačem sjaju porezna reforma i odlična turistička sezona održavaju ovaj jad,sramotu i činjenicu da nas još uvijek Bugarska nije prešla.
avatar
vili40

Male
Posts : 4555
2015-08-02


Back to top Go down

Re: Čardaklije nesmetano čarduju

Post by vuksadinare on Mon 10 Jul - 10:38

...bogati split.. Basketball....meni izgleda sve ovo kao neko zajebavanje po principu..'tko vam je kriv sto se niste grebali'
avatar
vuksadinare

Posts : 43987
2015-09-08


Back to top Go down

Re: Čardaklije nesmetano čarduju

Post by vuksadinare on Mon 10 Jul - 10:40

....policija ne zna gdje zivi..onda komotno znas da ej mufljoza...ljudi od tog mufljoze su odradili posao na terenu on s emozda pojavio na terenu jedan put...sa instrukcijom 'podijeli babama i didama po 100 eura i idemo marendat u klis'.. :)
avatar
vuksadinare

Posts : 43987
2015-09-08


Back to top Go down

Re: Čardaklije nesmetano čarduju

Post by Totenkopf on Mon 10 Jul - 10:41

potpuno promašen članak, jer je većina mještana izabrala navedene osobe na mjesta općinskih načelnika, a s obzirom da se radi o selima, osnovano je pretpostaviti da se i prije izbora znalo gdje koji od kandidata stvarno živi, bez obzira na službeno prebivalište....
avatar
Totenkopf

Posts : 3684
2014-04-14

Age : 77

Back to top Go down

Re: Čardaklije nesmetano čarduju

Post by vuksadinare on Mon 10 Jul - 10:42

..uostalom jebe se plenkiju tamo za nekakve selendre..sve je ok dok ne traze da se usele do njega... Basketball
avatar
vuksadinare

Posts : 43987
2015-09-08


Back to top Go down

Re: Čardaklije nesmetano čarduju

Post by vuksadinare on Mon 10 Jul - 10:43

@Totenkopf wrote:potpuno promašen članak, jer je većina mještana izabrala navedene osobe na mjesta općinskih načelnika, a s obzirom da se radi o selima, osnovano je pretpostaviti da se i prije izbora znalo gdje koji od kandidata stvarno živi, bez obzira na službeno prebivalište....
...izabrali su rodijake i zabolilo ih gdje zive jer im je rodijak podjelio sto eura..ionako svrati dva,tri puta godisnje po vino,janje i da nesto potpise...
avatar
vuksadinare

Posts : 43987
2015-09-08


Back to top Go down

Re: Čardaklije nesmetano čarduju

Post by vuksadinare on Mon 10 Jul - 10:46

bi oni i u zagreb preselili ali ih plenki ne zeli u blizini da mu ne kvare prosjek... Basketball
avatar
vuksadinare

Posts : 43987
2015-09-08


Back to top Go down

Re: Čardaklije nesmetano čarduju

Post by Totenkopf on Mon 10 Jul - 10:46

iako, treba se priznati da su plakati fora.....
avatar
Totenkopf

Posts : 3684
2014-04-14

Age : 77

Back to top Go down

Re: Čardaklije nesmetano čarduju

Post by vili40 on Mon 10 Jul - 10:51

"Hrvatska će postati druga Švicarska..." ahahahahahahahaaaaaa
avatar
vili40

Male
Posts : 4555
2015-08-02


Back to top Go down

Re: Čardaklije nesmetano čarduju

Post by vuksadinare on Mon 10 Jul - 10:55

@Totenkopf wrote:iako, treba se priznati da su plakati fora.....
..dobri...jer tako je...evo izvornog transkripta..

Rodijak:'Dobro nam dosa nacelnice u nase malo misto nismo se dugo vidli'

Rodijak(nacelnik):'Nismo...a i zasto bi se vidili..sta me veze ovdi..'

Rodijak:'Pa kako sta veze?..nacelnik si...'

Rodijak(nacelnik).'A vidi djavla doista jesam..ja zaboravio..'

Rodijak:'zato sam ja da te na to pdsitim..da nas ne zaboravis..'

Rodijak(nacelnik):'A je ne more se rec..evo ti nagrada 100 eura da me drugi put ne pitas..nego ima sta..znas posto san dosa'

Rodijak::'Sta?'

Rodijak(nacilnik):'kako sta gospe ti?...pa nisan dosa da vidin kako zivite zaboli me uvo za to....nego triba mi janjac,sto litara crnog i bilog i tri prsuta..mali mi sutra ima krizmu'

Rodijak:'E i ja pitan..evo sa cu odma donit prikupit ce se nesto..znas da su nasi ljudi za naseg covika siroke ruke..'

Rodijak(nacelnik):'Aj,aj samo pozuri neman vrimena..iman sastanak u perlice u Klisu sa ozbiljnim covikon koji oce ulozit u moj kvart Spinut u splitu..iman neki teren tamo..'

Rodijak:'A kace nesto doci i u Prolozac nista ne dolazi..'

Rodijak(nacelnik):'aj aj ne brigaj dovest cu van plenkovica i to van je dosta da vidite koju facu...nego pozuri gospe ti..natrpaj gebek i da bizin..'
avatar
vuksadinare

Posts : 43987
2015-09-08


Back to top Go down

Re: Čardaklije nesmetano čarduju

Post by Pinochet on Mon 10 Jul - 10:57

ništa čudno zašto su te vukojebine oko imotskog propale.. iman tamo još rodbine.. ono dica im raseljena po bilom svitu, općinski načelnik ih jebe uzduž i poprijeko, još je i bivši udbaš, ali oni glasuju za njega jer je on "naš iz HDZa i domoljub"
avatar
Pinochet

Posts : 17843
2014-04-16


Back to top Go down

Re: Čardaklije nesmetano čarduju

Post by vuksadinare on Mon 10 Jul - 10:59

@Pinochet wrote:ništa čudno zašto su te vukojebine oko imotskog propale.. iman tamo još rodbine.. ono dica im raseljena po bilom svitu, općinski načelnik ih jebe uzduž i poprijeko, još je i bivši udbaš, ali oni glasuju za njega jer je on "naš iz HDZa i domoljub"
je'l blizu tome ovaj moj transkript... :)
avatar
vuksadinare

Posts : 43987
2015-09-08


Back to top Go down

Re: Čardaklije nesmetano čarduju

Post by Pinochet on Mon 10 Jul - 11:01

u ostalom, u socijalističkoj RH, koja je imala 1milijun stanovnika više nego ova prčija, i puno je više ljudi bilo živilo po selima, država je imala uredno oko 100injak općina i gradova i sve je funkcioniralo.. recimo otok brač je bila jedna općina.. sada taj brač koji ima registirano oko 13 000 stanovnika je razbijen na 8 jebenih općina..

90% tih vukojebina doslovno treba ukinuti, ova država doslovno živi na parazitiranju i pljačci
avatar
Pinochet

Posts : 17843
2014-04-16


Back to top Go down

Re: Čardaklije nesmetano čarduju

Post by vuksadinare on Mon 10 Jul - 11:03

@Pinochet wrote:u ostalom, u socijalističkoj RH, koja je imala 1milijun stanovnika više nego ova prčija, i puno je više ljudi bilo živilo po selima, država je imala uredno oko 100injak općina i gradova i sve je funkcioniralo.. recimo otok brač je bila jedna općina.. sada taj brač koji ima registirano oko 13 000 stanovnika je razbijen na 8 jebenih općina..

90% tih vukojebina doslovno treba ukinuti, ova država doslovno živi na parazitiranju i pljačci
..mislim da u imotskom ima najvise opcina...skoro pa svako selo opcina..rekorderi...sve uredio rodijak vrdoljak jos prije.. :)
avatar
vuksadinare

Posts : 43987
2015-09-08


Back to top Go down

Re: Čardaklije nesmetano čarduju

Post by vuksadinare on Mon 10 Jul - 11:03

cim izađes iz centar imotskog vec si u drugoj opcini.. :)
avatar
vuksadinare

Posts : 43987
2015-09-08


Back to top Go down

Re: Čardaklije nesmetano čarduju

Post by Pinochet on Mon 10 Jul - 11:05

@vuksadinare wrote:
@Pinochet wrote:u ostalom, u socijalističkoj RH, koja je imala 1milijun stanovnika više nego ova prčija, i puno je više ljudi bilo živilo po selima, država je imala uredno oko 100injak općina i gradova i sve je funkcioniralo.. recimo otok brač je bila jedna općina.. sada taj brač koji ima registirano oko 13 000 stanovnika je razbijen na 8 jebenih općina..

90% tih vukojebina doslovno treba ukinuti, ova država doslovno živi na parazitiranju i pljačci
..mislim da u imotskom ima najvise opcina...skoro pa svako selo opcina..rekorderi...sve uredio rodijak vrdoljak jos prije.. :)
nije imotski samo nego cijela RH.. HDZ je tako napravio da utrpa što više svojih parazita na razna izmišljena mjesta.. recimo ako bi prije na braču trebalo za vladati cijelim otokom , pucam iz glave nekih 50ljudi, sada kada imaš umjesto 1og centra, 8 centara, treba vjerojatno ne 8x više (400) nego prije 500-600ljudi..

sve to HDZovci utrpaju svoje..

a da ne govorim 20županija , itd
avatar
Pinochet

Posts : 17843
2014-04-16


Back to top Go down

Re: Čardaklije nesmetano čarduju

Post by metilda on Mon 10 Jul - 11:05

@Pinochet wrote:u ostalom, u socijalističkoj RH, koja je imala 1milijun stanovnika više nego ova prčija, i puno je više ljudi bilo živilo po selima, država je imala uredno oko 100injak općina i gradova i sve je funkcioniralo.. recimo otok brač je bila jedna općina.. sada taj brač koji ima registirano oko 13 000 stanovnika je razbijen na 8 jebenih općina..

90% tih vukojebina doslovno treba ukinuti, ova država doslovno živi na parazitiranju i pljačci

ma ja.. med i mlijeko u SRH.. mantra koju morate sebi ponoviti svaki dan da bi preživjeli ovu bijedu u RH.. svi su u SRH imali mobitele i računala za landranje po forumima
avatar
metilda

Female
Posts : 5954
2015-10-10

Age : 80

Back to top Go down

Re: Čardaklije nesmetano čarduju

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum