Sirija

Page 2 of 50 Previous  1, 2, 3 ... 26 ... 50  Next

Go down

Re: Sirija

Post by Guest on 7/12/2016, 20:04

@Winter is coming wrote:ja bas ne military ali kratki friz,malo vegetacije da proizvodi kisik  cat
dobro,ono imam tamniju kosu,ali mi se skull ne prozire..kokotica u stranu i bog te veselijo.. king

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: Sirija

Post by Winter is coming on 7/12/2016, 20:07

pogle ovu crnkinju koju ima grivu  cat

_________________
И показа ми чисту реку воде живота, бистру као кристал, која излажаше од престола Божијег и Јагњетовог.
avatar
Winter is coming

Male
Posts : 9181
2014-04-14


Back to top Go down

Re: Sirija

Post by Guest on 7/12/2016, 20:08

meni lici na onu glumicu u filmu World war Z...u onom institutu..koja je postala zombi..

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: Sirija

Post by Winter is coming on 7/12/2016, 21:46

naprotiv ova crnkinja nikako nije zombi nego djete svijetla

_________________
И показа ми чисту реку воде живота, бистру као кристал, која излажаше од престола Божијег и Јагњетовог.
avatar
Winter is coming

Male
Posts : 9181
2014-04-14


Back to top Go down

Re: Sirija

Post by Winter is coming on 7/12/2016, 22:04Russia makes 3,000 Syrian terrorists lay down their arms in 24 hours
07.12.2016 | Source: 

Pravda.Ru


 


As many as 3,000 terrorists in Syria have voluntarily laid down their arms and joined the ceasefire regime within 24 hours. The militants and their families boarded 52 buses and left the city of Khan-el-Sheikh, a suburb of Damascus, of the province of Idlib.
"After long and painful negotiations, an agreement was reached for militants to join the cessation of hostilities. The negotiations were very intense, they took a lot of mental effort," a representative of the centre to reconcile the warring parties in Syria, Colonel Alexey Leshchenko told TASS.
The militants delivered more than 500 pieces of small arms, sniper rifles and dozens of 120-millimeter mortars to the authorities. The terrorists had workshops and warehouses, where they produced and stored their weapons and ammo. Terrorists have destroyed nearly all buildings in the city of Khan el-Sheikh.
Pravda.Ru
Read article on the Russian version of Pravda.Ru


Russian bombers mop up terrorists in Syria

_________________
И показа ми чисту реку воде живота, бистру као кристал, која излажаше од престола Божијег и Јагњетовог.
avatar
Winter is coming

Male
Posts : 9181
2014-04-14


Back to top Go down

Re: Sirija

Post by Eroo on 7/12/2016, 22:22

Ovako nešto mogu napraviti samo loši vojnici s puno naoružanja.
Podsjeća me na bivšu JNA. :)

avatar
Eroo

Posts : 17683
2016-07-22


Back to top Go down

Re: Sirija

Post by melkior on 7/12/2016, 22:50

Masovna predaja militanata u Aleppu – prekretnica rata u Siriji


Bitka za Aleppo, najveći grad u Siriji kulminirala je u utorak. Dok su na sjeveru sirijske snage počistile Shaar i okolne četvrti Aleppa, na istoku su oslobođena dva velika distrikta: Sheikh Lufti Marjeh. Do kraja dana 'palo' je ukupno sedam velikih distrikta: Shaar, Jouret Awwad - Karm Al Qaterji - Turbat Lala - Al Marjeh - Shiekh Lutf - Karz Dada. U ovoj bezizlaznoj situaciji za militante, navečer i preko noći došlo je potom do masovne predaje ostalih četvrti Starog Grada sjeverno od Citadele. Konačno, došlo je do spajanja sirijskih snaga s istoka i zapada kod Citadele. Oslobođena je i poznata Umajadska džamija.
Nakon propalog protunapada u ponedjeljak i masovnog gubitka teritorija u utorak, militanti su shvatili da je rat u Aleppu za njih gotov. Tijekom dana su pristizale poruke da ostaju bez streljiva i volje za borbom. Kao rezultat, došlo je do masovne predaje militanata posvuda po gradu. Sirijske snage trenutno kontroliraju 75% grada, preostaje predaja još južnih distrikta. Čini se da je došlo do ostvarenja rusko-turskog dogovora o predaji i izvlačenju militanata iz cijelog Istočnog Aleppa, nakon pregovora lidera militanata i ruskih časnika u Turskoj. Za sada se još ne znaju detalji, a i pitanje da li će se dogovora držati najekstremnije grupe poput like Jabhat Fateh Al-Shama (negdašnja Al Nusra) i Nour al-Din al-Zenki.

Nitko nije očekivao ovakvu brzu kapitulaciju. Sirijskoj vojsci trebalo je nekoliko godina da riješi malu Darayyu, no urbani Istočni Aleppo je oslobođen u desetak vrlo intenzivnih dana. Nakon što je postalo jasno da islamističke snage Jaish al-Fataha ne mogu više pomoći suborcima u samom gradu, sudbina Istočnog Aleppa je bila zapečaćena.

U Stari Grad Aleppo već ulaze sada već legendarni zeleni autobusi koji će prevesti militante van grada, na teritorij pod kontrolom Jaish al-Fataha.
U zapadnom Aleppu počelo je ogromno slavlje i pucnjava po gradu.
Sasvim se sigurno može reći da je predaja ovaj dan prekretnica rata u Siriji.


http://www.advance.hr/vijesti/masovna-predaja-militanata-u-aleppu-prekretnica-rata-u-siriji/


Jebo ih onaj tko ih je pustio, trebalo ih je pobiti, sad će u Europu No

melkior

Posts : 7821
2015-08-09


Back to top Go down

Re: Sirija

Post by epikur37 on 7/12/2016, 22:52

@melkior wrote:


Jebo ih onaj tko ih je pustio, trebalo ih je pobiti, sad će u Europu No


svaka tica svome jatu leti, zapad ih je stvorio, odhranio, podržavao...normalno da mu se ucviljeni vraćaju :D

trpajjjj!
avatar
epikur37

Posts : 20022
2015-08-06


Back to top Go down

Re: Sirija

Post by melkior on 7/12/2016, 22:54

Odbrojavaju se posljednji ratni dani u Aleppu: Militanti su predali Stari Grad, sirijska vojska nezaustavljivo napreduje


Nakon odlučujućeg uspjeha u oslobađanja cijelog Starog Grada, kontrole 85% negdašnjeg Istočnog Aleppa, vraća se pomalo život na ulice. Dio militanata se povukao, a dio predao, uočeno je barem pet zelenih autobusa. Prvi put nakon četiri godine, susreću se prijatelji i obitelji, rastavljene u samom centru najvećeg sirijskog grada. U međuvremenu sirijske snage čiste oslobođena područja Starog grada od minsko-eksplozivnih naprava. Između ostalog pronalaze improvizirane tvornice oružja i streljiva. Stari Grad u Aleppu prostire se na 350 hektara u kojem je prije rata živjelo više od 120 000 stanovnika.
Novih 1 000 civila izašlo je iz okruženja i potražilo sigurnost u dijelu grada pod kontrolom sirijskih snaga, a pretpostavlja se da ih je pod militantima preostalo još desetak tisuća. Najnovije procjene su da je u Istočnom Aleppu živjelo svega pedesetak tisuća civila.


Preostali militanti u južnom ostatku enklave pozivaju na petodnevno primirje radi izvlačenja civila, no jasno je da je to samo kupovanje vremena, jer nemaju nikakvih vojnih osnova za pregovaranje. Sinoć su se pojavile vijesti o mogućoj predaji cijele enklave, no radilo se o Starom Gradu. Zapovjednik militanata Asaad Nassif tvrdi da je moral visok i da će se boriti do zadnje kapi krvi. Ali on je u Turskoj, ne sa svojim borcima. S druge strane, prema nekim izvorima iz Sirijske vojske, ići će se radije do potpune vojne pobjede nego do dogovora s militantima o izvlačenju. Rusija je preostale militante proglasila teroristima, a pretpostavlja se da se među njima kriju i strani savjetnici.

Iako je oslobađanjem Starog Grada praktički dobivena bitka za Aleppo, nastavljaju se borbe južno od Citadele gdje su se sklonili preostali militanti. Sirijska vojska je danas dovršila čišćenje distrikta Sheikh Lufti i Marjah na istoku te je zauzela Bab Al-Nerb i al-Ma'adi, južno od Starog Grada. To je otvorilo vrata za distrikt Salheen i Qasilah koji su također vrlo brzo pregaženi. Radi se o području bez ikakve utvrđene obrane te sirijske snage mogu birati daljnji tijek operacije. Otud sirijske snage imaju izbor nadalje zaprijetiti Karm al-Dada i konačnici velikom distriktu Sukkari, zaštićenom rijekom, možda i posljednjoj utvrdi militanata u Aleppu. Izvori na terenu najavljuju potpuni poraz ili predaju militanata do vikenda.

Odbrojavaju se posljednji ratni dani u Aleppu.

Militanti traže prekid vatre
Kako prenosi BBC, militanti su danas pozvali na proglašenje 5 dana primirja, navodno kako bi se evakuiralo civile iz grada.

Zanimljivo je da se ovo humanitarno primirje traži sada, a prije 10-ak dana - kada je sirijska vojska danima držala prekid vatre uz otvorene koridore za izlazak civila, gotovo da niti jedan civil nije izašao, uskoro je otkriveno i zašto. Naime, prema riječima samih građana s istoka Aleppa, militanti su otvarali vatru na svakoga tko je pokušao napustiti grad.

Veće evakuacije desile su se tek nakon što je sirijska vojska preuzela kontrolu nad znatnim prostorima istočnog Aleppa tijekom zadnjih tjedan dana.

Jasno, Bitka za Aleppo mogla bi završiti već ovog tjedna, a tu pobjedu sirijske vojske nastojat će se, ako već nije moguće spriječiti je, onda barem ukaljati. Jedan od načina biti će tvrdnja da nisu marili za civile jer nisu pristali na ovaj zahtjev militanata.

U stvarnosti ovo nije zahtjev za pomoć civilima, ovo je panični zadnji pokušaj kupovanja vremena i eventualnog pregrupiranja u trenutku kada im je postalo jasno da gotovo sigurno gube bitku koja traje već četiri duge godine.

Posve očekivano, tijekom današnjeg dana stigla je zajednička izjava SAD-a i još pet Zapadnih sila u kojoj se traži da se odmah proglasi primirje kako bi se humanitarna pomoć dostavila u one dijelove grada koji se još uvijek nalaze pod kontrolom militanata.

No, sirijska vojska je - također posve očekivano - odbacila mogućnost proglašenja bilo kakvih novih prekida vatre, a ovaj put u tome imaju i snažnu podršku Rusije koja je istaknula da svi oni militanti na istoku Aleppa koji se odmah ne povuku će se smatrati "teroristima".

Nema sumnje, ovo su zaista zadnji dani i zadnji sati Bitke za Aleppo. No, svakakve opasnosti prijete baš u ovim trenucima. Hoće li Zapad, zajedno sa svojim bliskoistočnim saveznicima kao što su Saudijska Arabija, Katar i Turska, "tek tako" dopustiti poraz njihovih snaga nakon što su ih podupirali još od proljeća 2011.? Saznat ćemo odgovore na ta pitanja možda već ovog tjedna.


http://www.advance.hr/vijesti/odbrojavaju-se-posljednji-ratni-dani-u-aleppu-militanti-su-predali-stari-grad-sirijska-vojska-nezaustavljivo-napreduje/

melkior

Posts : 7821
2015-08-09


Back to top Go down

Re: Sirija

Post by melkior on 7/12/2016, 22:55

@epikur37 wrote:
@melkior wrote:


Jebo ih onaj tko ih je pustio, trebalo ih je pobiti, sad će u Europu No


svaka tica svome jatu leti, zapad ih je stvorio, odhranio, podržavao...normalno da mu se ucviljeni vraćaju :D

trpajjjj!
Sad će ih papa primat raširenih ruku, srca i guzova bom

melkior

Posts : 7821
2015-08-09


Back to top Go down

Re: Sirija

Post by Guest on 7/12/2016, 22:57

ERO,NATO i cijela zapadna alijansa na injfuziji  lol!

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: Sirija

Post by melkior on 7/12/2016, 22:59

@melkior wrote:

Militanti traže prekid vatre
Kako prenosi BBC, militanti su danas pozvali na proglašenje 5 dana primirja, navodno kako bi se evakuiralo civile iz grada.

Zanimljivo je da se ovo humanitarno primirje traži sada, a prije 10-ak dana - kada je sirijska vojska danima držala prekid vatre uz otvorene koridore za izlazak civila, gotovo da niti jedan civil nije izašao, uskoro je otkriveno i zašto. Naime, prema riječima samih građana s istoka Aleppa, militanti su otvarali vatru na svakoga tko je pokušao napustiti grad.

Veće evakuacije desile su se tek nakon što je sirijska vojska preuzela kontrolu nad znatnim prostorima istočnog Aleppa tijekom zadnjih tjedan dana.

Jasno, Bitka za Aleppo mogla bi završiti već ovog tjedna, a tu pobjedu sirijske vojske nastojat će se, ako već nije moguće spriječiti je, onda barem ukaljati. Jedan od načina biti će tvrdnja da nisu marili za civile jer nisu pristali na ovaj zahtjev militanata.

U stvarnosti ovo nije zahtjev za pomoć civilima, ovo je panični zadnji pokušaj kupovanja vremena i eventualnog pregrupiranja u trenutku kada im je postalo jasno da gotovo sigurno gube bitku koja traje već četiri duge godine.

Posve očekivano, tijekom današnjeg dana stigla je zajednička izjava SAD-a i još pet Zapadnih sila u kojoj se traži da se odmah proglasi primirje kako bi se humanitarna pomoć dostavila u one dijelove grada koji se još uvijek nalaze pod kontrolom militanata.

No, sirijska vojska je - također posve očekivano - odbacila mogućnost proglašenja bilo kakvih novih prekida vatre, a ovaj put u tome imaju i snažnu podršku Rusije koja je istaknula da svi oni militanti na istoku Aleppa koji se odmah ne povuku će se smatrati "teroristima".

Nema sumnje, ovo su zaista zadnji dani i zadnji sati Bitke za Aleppo. No, svakakve opasnosti prijete baš u ovim trenucima. Hoće li Zapad, zajedno sa svojim bliskoistočnim saveznicima kao što su Saudijska Arabija, Katar i Turska, "tek tako" dopustiti poraz njihovih snaga nakon što su ih podupirali još od proljeća 2011.? Saznat ćemo odgovore na ta pitanja možda već ovog tjedna.


http://www.advance.hr/vijesti/odbrojavaju-se-posljednji-ratni-dani-u-aleppu-militanti-su-predali-stari-grad-sirijska-vojska-nezaustavljivo-napreduje/
Freedom fighteri :clown

melkior

Posts : 7821
2015-08-09


Back to top Go down

Re: Sirija

Post by Guest on 7/12/2016, 22:59

@melkior wrote:
@epikur37 wrote:
@melkior wrote:


Jebo ih onaj tko ih je pustio, trebalo ih je pobiti, sad će u Europu No


svaka tica svome jatu leti, zapad ih je stvorio, odhranio, podržavao...normalno da mu se ucviljeni vraćaju :D

trpajjjj!
Sad će ih papa primat raširenih ruku, srca i guzova bom
ovo sad sto bude dolazilo,ce zasigurno biti ISIS-ovci definitivno...dobar dio ce ih se zasigurno izvuci iz grada potajice..

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: Sirija

Post by melkior on 7/12/2016, 23:02

bogomdani wrote:
@melkior wrote:
@epikur37 wrote:
@melkior wrote:


Jebo ih onaj tko ih je pustio, trebalo ih je pobiti, sad će u Europu No


svaka tica svome jatu leti, zapad ih je stvorio, odhranio, podržavao...normalno da mu se ucviljeni vraćaju :D

trpajjjj!
Sad će ih papa primat raširenih ruku, srca i guzova bom
ovo sad sto bude dolazilo,ce zasigurno biti ISIS-ovci definitivno...dobar dio ce ih se zasigurno izvuci iz grada potajice..
Otvorite srca, duše i svoje domove za nevoljne izbjeglice iz Sirije affraid


melkior

Posts : 7821
2015-08-09


Back to top Go down

Re: Sirija

Post by Winter is coming on 8/12/2016, 00:18


_________________
И показа ми чисту реку воде живота, бистру као кристал, која излажаше од престола Божијег и Јагњетовог.
avatar
Winter is coming

Male
Posts : 9181
2014-04-14


Back to top Go down

Re: Sirija

Post by Pinochet on 8/12/2016, 01:36

Evo malo ponovo čitam o ratu u Siriji...

i naletim na ovo; 

[size=36]Syrian rebel chief thanks Israel 'for striking military airbase near Damascus'[/size]

:D 

moze li tko potvrdit
avatar
Pinochet

Posts : 17832
2014-04-16


Back to top Go down

Re: Sirija

Post by Winter is coming on 8/12/2016, 01:38

da znamo za tu vijest,nista novo

_________________
И показа ми чисту реку воде живота, бистру као кристал, која излажаше од престола Божијег и Јагњетовог.
avatar
Winter is coming

Male
Posts : 9181
2014-04-14


Back to top Go down

Re: Sirija

Post by Yehudi on 8/12/2016, 08:07

@Eroo wrote:Ovako nešto mogu napraviti samo loši vojnici s puno naoružanja.
Podsjeća me na bivšu JNA. :)


  Želiš li reći da Mosul ne izgleda tako?
avatar
Yehudi

Posts : 14715
2014-04-20


Back to top Go down

Re: Sirija

Post by Yehudi on 8/12/2016, 08:25

[size=36]"Građanski rat u Siriji je završen, na potezu Rusi i SAD"[/size]
Građanski rat u Siriji je završen, sada samo treba prekinuti borbe u preostalim “džepovima“, piše bivši ambasador SAD u Hrvatskoj Piter Galbrajt.


Kako se navodi u tekstu za Njujork tajms, snage lojalne predsedniku Bašaru el Asadu su uz pomoć Rusije, Irana, šiitskih milicija i Hezbolaha na korak od preuzimanja Alepa, nekada najvećeg grada u Siriji, a ostaje im i da napadnu ostatke pobunjeničkih grupacija, uglavnom oko severnog grada Idliba.
Iako je Iran najveći saveznik Asada, njegov režim sada treba da dozvoli ruskim vazdušnim snagama da završe započeto i da pomognu u preuzimanju naseljenog zapada države. Asadov režim je prevagnuo kroz taktiku širenja brutalnosti, korišćenjem barel-bombi, izgladnjivanjem, gađanjem bolnica, korišćenjem hemijskog oružja, ali je prevagnuo“, navodi se u tekstu. 

Ističe se i da je američka ambasadorka u UN Samanta Pauer pokušala da ukaže na ratne zločine, ali to nije i neće promeniti situaciju na terenu. 

“Postoji apsolutno kontraproduktivna ideja koju su favorizovale američke elite iz obe partije, uključujući i Bila Klintona, Madlen Olbrajt, Džordža Buša, da treba davati vojnu pomoć umerenoj sirijskoj opoziciji. Takva pomoć ne može da promeni ishod rata, samo može da dovede do većeg broja mrtvih. Iako je ishod jasan, veoma je važno kako se rat završava. SAD ima interes da rezultat bude povratak Sirijaca svojim kućama, totalni raspad Islamske države i drugih ekstremista, osiguravanje sirijskih Kurda... To se može učiniti samo uz punu kolaboraciju sa Rusima, koji su omogućili Asadu da pobedi u ratu. Srećom, Rusi dele većinu američkih ciljeva, čak i ako to Asadu ne odgovara“, dodaje se. 
avatar
Yehudi

Posts : 14715
2014-04-20


Back to top Go down

Re: Sirija

Post by Yehudi on 8/12/2016, 08:26 
avatar
Yehudi

Posts : 14715
2014-04-20


Back to top Go down

Re: Sirija

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 50 Previous  1, 2, 3 ... 26 ... 50  Next

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum